Rijkaard: 'Evenwicht moet gezocht worden'

SJvanveen, 10-07-2018 om 11:36, 41056 views, Voetbalzone | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Frank de Boer, Frank Rijkaard en John Heitinga zijn het met elkaar eens: Dusan Tadic is een goede aankoop voor Ajax. Dit blijkt uit videobeelden die Voetbalzone online heeft gezet. 

'Ik denk dat Ajax een jonge groep heeft, dus ervaring kun je goed gebruiken', bijt De Boer het spits af. 'Tadic heeft bewezen in Engeland en op het WK dat het een goede speler is', vervolgt de oud-speler, die bijval krijgt van Rijkaard. 'Absoluut een goede speler.'

'Maar...', stelt de voormalig Champions League-winnaar. 'Het evenwicht moet nog wel gezocht worden. Dat laat ik aan de trainers over.' Heitinga besluit over een potentieel kampioenschap: 'Laten we de zomer afwachten dat er niet te veel spelers weggaan, maar dat weet je pas op 1 september.' 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanTa
Rijkaard is geen echte prater maar als hij wat zegt dan is het vaak geen onzin.
1 0
DonAdam
Maar hier zegt hij helemaal niets. Beetje makkelijk om het bij de coach neer te leggen. Leg het uit of zeg niets.
0 0
Pony
Ben het meest benieuwd naar de aan- of afwezigheid van diepte in het spel.
Er zijn momenteel veel creatieve spelers die graag de bal in de voet willen hebben. Maar het is ook wel lekker als deze spelers in de diepte een medespeler kunnen bedienen, die begaafd genoeg is om er een goed vervolg aan te geven.
3 0
Web
Dat zijn ook mij zorgen, Neres kun je in de diepte aan spelen
Donny moet er komenen kan met steekpasjes bediend worden, afgelopen seizoen ging dat niet goed, stond hij te diep
Bij Ajax zie je weinig voorzetten van af de achterlijn, omdat onze backs dat niet hebben.
Vandaar dan maar centraal doorkomen met Frenkie, meerderheid criieeren op het middenveld
0 0
DaHool
Heb wel vertrouwen in de spelers, maar Ten Hag moet zijn kwaliteiten nog laten zien!
1 -1
Joseph
Blind zou de taart afmaken als ze hem kunnen halen, zeker als Ziyech blijft.

Dan staat er een team dat normaal gesproken kampioen wordt en hoge ogen kan gooien in de Europa League. Ik denk alleen dat als je de kers op de taart wilt zetten en ook na december nog mee wilt doen in de Champions League, er een extra centrale verdediger bij moet naast de Ligt. Wober vind ik daar nog net iets te licht voor..
2 -1
Michelinho
Het zou sowieso niet verkeerd zijn als er in de winterstop al (enigszins) geanticipeerd word op waarschijnlijk veel vertrekkende spelers in de zomer.
0 0
Pheadrus
Ik heb net bekeken hoeveel wedstrijden Ajax dit jaar gaat spelen (geschat) en dan is de conclusie dat Ajax Ziyech helemaal niet kan missen, ondanks de komst van Tadic!
Verspreid over Europa, Beker en Competitie speelt Ajax zo'n 52 wedstrijden = 4680 minuten per positie. Voor een keeper te doen maar voor een speler is de helft al een "goede" belasting. Als ik Sinkgrave en Cerny niet mee tel en Blind er bij komt en Ziyech blijft kom ik uit op een groep van 19 "Eredivisie niveau" VELDspelers. Dan tel ik Schuurs, Eiting, Mazraoui en Lang mee. Gemiddeld moeten ze dan 2500 minuten spelen. Kort om; Ziyech moet blijven, zeker als Ajax CL weet te halen.
0 -8
Joseph
Doe je berekening nog een keer en reken dan 45 wedstrijden als "goede belasting".
1 -1
chuckie88
FF voor jou.... Op de WK hebben tientallen TOPSPELERS het dubbele aantal wedstrijden gespeeld dan zoals jij hierboven hebt beschreven in ook nog veel intensievere competities en omstandigheden....
1 0
Pheadrus
OK, dat klopt; Messi heeft 4400 minuten gemaakt. Laat ik het zo zeggen; het is geen overbodige luxe om Ziyech er bij te houden. Zeker tot de kerst wanneer de grootste belasting zal zijn.
1 0
jackwolf
Is dit nieuws??
1 -5
Leviathan
Staat toch onder Opinie?
3 0
AFCAjaxMidNineties
Het is al een aantal seizoenen vrij absurd te noemen dat Ajax geen kampioen wordt. Qua selectie maar ook qua spel van de concurrenten. Maar je wordt wel altijd 2e, met bijna ieder seizoen erg lang uitzicht op de titel. Dit seizoen zou/zal het toch echt moeten gaan gebeuren. PSV dunt uit. Dat is onze enige concurrent. Daar moet je op inspringen door nog 1 a 2 versterkingen van het niveau Tadic te halen. Blind en een goede speler voorin. Wat mij betreft Ryan Babel. In combinatie met de jeugd en een aantal erg grote talenten die al 1/2 seizoenen mee spelen en waarvan je weet dat dit hun laatste jaar zal zijn (de Ligt/v/dBeek/de Jong/Dolberg). De afgelopen jaren is het niet gelukt door eigen falen op het veld (lees, geen winnaarsmentaliteit), interne toestanden, pech, scheidsrechterlijke dwalingen, de situatie Nouri en veel, heel veel geluk bij Feyenoord en PSV. Mijn inschatting is dat Ajax de komende 5 jaar kampioen wordt. Zelfs met Ten Hag aan het roer.
3 -4
Leviathan
Feyenoord en Psv werden wel gewoon met veel punten kampioen ondanks het spel. Ligt meer aan de rest van de Eredivisie
2 -2
Bensco
Dat is misschien ook een beetje overschatting van ons Ajacieden. Wij roepen elk jaar weer dat we de beste spelers van de eredivisie hebben. Maar kijk nu eens naar de selecties van afgelopen jaren en kijk eens waar die spelers allemaal spelen, dan valt het allemaal best wel mee. Zelfs onder Bosz hadden we maar een paar goede spelers, de rest was allemaal middelmaat of koopjes zoals Viergever, Younes, Westermann of Schöne. Dit jaar hebben we met Ziyech (als die blijft), Tadic, Blind en Huntelaar eindelijk spelers die het verschil kunnen maken. Dit aangevuld met misschien wel de beste talenten sinds jaren (Donny, De Ligt, Dolberg en Frenkie) kunnen we eindelijk zeggen dat we een sterke mix van jong en oud hebben.
1 -5
NouridolbergNeres34
Huntelaar die het verschil maakt, met alle respect die heeft vorig seizoen laten zien dat hij alles behalve een basisspeler behoort te zijn, miste ongelofelijk veel kansen en voegt voetballend 0,0 toe.

Onder bosz hadden we, Traore, Dolberg, Ziyech, Sanchez, Donny, Nouri, Frenkie, de Ligt, Onana, Neres, Sinkgraven, kluivert was een absoluut topelftal, jong maar wel uitstekende kwaliteit.

In mijn ogen een beter elftal dan wat er nu staat, Tadic is wel een absolute versterking. Maar met huntelaar, bande, labyad, schuurs, kristensen, orejuela zijn we er echt niet sterker op geworden vergeleken met het elftal onder Bosz.
1 0
Bensco
Oke wat betreft Huntelaar geef ik je gelijk, om eerlijk te zijn had ik ook wel wat meer van hem verwacht afgelopen seizoen. Maar misschien kan hij dit seizoen wat beter zijn draai vinden, je weet het niet.

Onder Bosz hadden we Ziyech, Sanchez, Onana, Klaassen en Traoré die hun mannetje stonden. Donny, Neres, Sinkgraven, Frenkie en Kluivert begonnen onder hem pas met instromen in het eerste. Zo top en waardevol waren ze nog niet voor het elftal. Dat zijn ze pas afgelopen seizoen eigenlijk geworden.

Ik denk dat dit elftal beter is. De rechtsback positie is wel om te janken maar dat was onder Bosz ook al een probleem. Die had op de linksback positie telkens hetzelfde probleem maar daar heb je nu Tagliafico. Ik hoop alleen dat ze of voor een echte CV'er gaan of dat ze blind gewoon als 6 laten spelen.
1 0
NouridolbergNeres34
Dat hoop ik ook, vind Blind te traag om als CV te spelen vooral in europa EL/CL de Ligt is ook al niet de snelste.

Blind op 6 en nog een CV halen, maar heb het idee dat het bij blind blijft en dat er niks meer bijkomt.
0 0
Pheadrus
Als Ajax supporter heb je het makkelijker als je niet zo bezig bent met die schaal en de beker. Bij Ajax draait het eigenlijk om heel bijzondere talenten. Op dit moment Frenkie, Gravenberch, de Ligt vooral, Dolberg misschien en ik heb vast een aantal niet genoemd. Je moet een deel van je plezier halen uit het volgen van deze bijzondere spelers. Ajax wordt heus wel weer kampioen maar gaat ook prijzen mis lopen hierdoor. Ik accepteer dat.
3 -1
AlexIbarra
Ben het grotendeels met je eens maar qua spel vd concurrenten moeten we helaas toegeven dat Fey en Psv de afgelopen 2 jaar bizar veel punten hebben gehaald. (Historisch gezien.)

Laten wij dat dit jaar ook eens doen.
5 -1