De Boer: 'Echte partijtjes win je niet van oudjes'

BVeenstra, 05-07-2018 om 07:20, 15185 views, FOX Sports | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Voormalig Ajax-middenvelder Ronald de Boer vindt het een goede zaak dat Ajax zich deze transferperiode aan het versterken is met enkele ervaren spelers. Dusan Tadic werd al overgenomen van Southampton en mogelijk wordt ook Daley Blind, nu nog Manchester United, aangetrokken.

'De talenten zijn toch grillig. De ene keer scoren zij een acht, dan weer een vier', begint De Boer in gesprek met FOX Sports. 'Als je kampioen wilt worden, je Europees wilt meedoen, dan heb je spelers met Europese ervaring nodig. Die spelers kunnen de ploeg bij de hand nemen als het even wat minder gaat. En iedereen die voetbal gespeeld heeft, weet het: de echte partijtjes win je niet van dat soort oudjes. Ze zijn slim, doordacht, weten precies de kneepjes waar het om gaat.'

Juist dat laatste heeft Ajax ook nodig, denkt De Boer. 'Daarom juich ik het ook toe. Tadic is heel serieus bezig met zijn vak en ik denk dat hij wat extra's brengt aan deze ploeg', aldus de analist, die niet denkt dat de komst van ervaren spelers ten koste zal gaan van talenten. 'Er zijn genoeg plekken vrij om je te laten zien en Ajax schroomt het niet om Daley (Blind, red.) of Tadic te wisselen voor een talent als zij het niet goed doen. Maar je gaat ervan uit dat als je dit soort spelers haalt zij een extra waarde hebben voor deze ploeg.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
geDaante
Ligt eraan of ervaring bovenop kwaliteit komt. spelers als Siem de Jong, Poulsen, Zimling, etc., winnen het echt niet van de veel technischer, handigere, beweeglijkere jonkies.

Ronald de Boer spreekt uit eigen ervaring, en toentertijd had je bij Ajax kwalitatieve ervaren spelers. Met Tadic heeft Ajax dat nu ook een beetje.
0 -2
Balgobind
Poulsen was echt een uitstekende speler
0 0
Web
Ronald heeft helemaal gelijk, ik heb dit al zo vaak aangehaald.
De weerstand op de training is veel beter.
Maar het moet wel kwaliteit zijn, Veltman loopt al wat jaartjes mee, heeft ook ervaring, maar speelt er niet na, maakt ook de domste overtredingen
Een elftal moet uit een mix bestaan van alle leeftijden
Poulsen speelde niet alles, maar als het nodig was stond hij er, zonder hem had Ajax de titel niet gepakt dat jaar, vergeet nooit meer de wedstrijd in Eindhoven, hij liet even aan van Bommel, Strootman en Toivonen zien als het voetballend even niet lukt, er wat anders komt kijken.
0 0
geDaante
Poulsen is ook een reden dat het voetballend niet lukte, begrijp je? Als je daar een echte voetballer had staan, wordt het voetbal ook beter van achteruit, kan je makkelijker onder druk uit voetballen, etc.

Door zo'n breker daar neer te zetten die voetballend erg matig is, gaat het voetballend moeizamer, en moet er inderdaad meer gebikkeld en geduelleerd worden. Dus bij voorbaat niet zo slim om dan voor een breker als Poulsen te kiezen.
0 -2
Web
Poulsen speelde terecht lang niet alles, en natuurlijk moet de lat hoger liggen, maar hij was soms zeker belangrijk.
Maar nu kan Ajax meer , en halen wij types als Tadic.
Dat was toen niet mogelijk .
0 -1
geDaante
Was zeker wel mogelijk, De Boer haalde ook spelers van 5 miljoen, dat is nu gezien de marktwerking zo'n 8-10 miljoen.

Voor 5 miljoen kan je heel wat betere en geschiktere spelers halen dan Van der Hoorn, Sigthorsson, Gudelj, etc. Dat hadden ook Van Dijk, Pröpper en een betere spits kunnen zijn die bij Ajax past.

Poulsen was soms inderdaad belangrijk, maar in het voetbal van De Boer, waar nauwelijks voetbal in zat. Onder Bosz had hij met dezelfde selectie nooit gespeeld. Bosz haalde dan ook meteen Schöne van de rechtsbuiten, en zette hem op de 6. Voetbal en collectief drukzetten in plaats van controle en breken.
0 -2
BRAMHOUTEN
zo dom dit. schone speelde bij de boer ook al op 6. je blikf maar doen of dit een uitvinding van bosz was
0 0
leppe
Guttegut, kunnen we eens ophouden met Poulsen te verheerlijken vanwege die ene leuke actie? Het was een crime om hem te zien spelen op zes! Ik heb ook intens genoten van die verongelijkte bekken in Eindhoven, maar hij heeft afgezien van dat vooral heel veel matige balletjes opzij gegeven. Wel een sympathiek figuur overigens, Poulsen.
0 0
Web
Wat denk je van op trainingen, bovendien was die wedstrijd doorslaggevend voor het kampioenschap, deed hij vorig jaar maar mee, allemaal bleke bekkies tegen PSV bij Ajax, koste ons de titel.
Kijk maar eens terug.
0 0
RusselWestbrook
Kwaliteit zoals Siem de Jong, toch?
0 0
Web
Stokpaardje.
Jij weet donders goed wat ik goede voetballers vind, leest alles van mij.
Hoe is het met Veltman, wat was jij daar een fan van
0 0
RusselWestbrook
Jij was degene die stelde dat Siem de Jong de kwaliteit/weerstand van de trainingen verhoogde. Maar dat ben je vast alweer vergeten. Nu doe je hetzelfde met Poulsen, die net als Siem helemaal niks kan met een bal. Zulke spelers verhogen het niveau niet, die halen het naar beneden.

En nee, ik ben geen fan van Veltman. Altijd gezegd dat Veltman wat mij betreft vervangen mag worden voor een type Sinkgraven. Alleen hebben we die niet op rechts. We hebben alleen maar stumpers op rechts gehad die constant ruzie hadden of hebben met de bal. Veltman heeft dat gewoon het minst. Goede pass vooruit, fijne crosspass (maar een waardeloze voorzet... zo apart), kan redelijk goed een bal aannemen.

Met uitzondering van Mazraoui, maar die wil dan weer niet rechtsback zijn, eigenlijk. Zonde.
0 0
Web
Ik heb inderdaad gehoopt dat Siem meer zou brengen, mee eens dat is er zeker niet uitgekomen is, ben de laatste die dit niet toe geeft. Maar dat vind ik nog dat er met respect over hem geschreven mag worden. Heeft veel goeds gedaan, denk maar aan Twente thuis enz. En dat gaat in mijn ogen vaak veel te ver hier

Maar een voorbeeld, heb jij deze week gelezen wat Eiting te vertellen had over onze derde keeper? Lamprou
Lees dit maar eens. De bezetenheid die hij overbrengt.
Ook een andere jonge speler, kwam met een voorbeeld over Huntelaar, weet niet meer zo wie dat was.
Ik sta nog 100 procent achter mijn menig weerstand op training, dat geld voor elk nivaue, is het nou Ajax of Amateur voetbal. Daar word je beter van.
En dan heb ik het niet over dat je dan meer techniek krijgt, onzin natuurlijk, maar wel duels winnen en scherp houden.

Type Poulsen maakt het Frenkie moeilijk om een goede pass te sturen, zet hem onder druk, daar gaat het om, dat kom je in een wedstrijden tegen, noem zo maar een speler EL- Hamadi.
Nu staat Eiting daar, begrijp je wat ik bedoel?

Het is al heel lang geleden, maar heb het zelf op de training meegemaakt, ik was een technische speler die al met 17 jaar in het eerste speelde, nou ik kwam er achter op de training, heb daar een hele tijd voor nodig gehad, en die jongens hadden veel minder talent dan mij.
Dan praatje over hoofdklasse toen in die tijd.
Jij komt uit Friesland? heel wat gespeeld tegen Harkemase Boys nog steeds hoog amateur nivaue.

Dat word echt onderschat.
0 0
Van Reenen
We hadden toch al ervaring binnengehaald met Klaas-Jan en Nico en Schone. Maar ik ben er blij mee dat we komend seizoen niet een half elftal met onervaren kleuters hebben.
1 0
Ajax27
Huntelaar was 33 toen ie kwam, is en was op z'n retour en kwam als 2e spits achter Dolberg. Tadic
0 0
Bocarra
Tja, maar dat plan Cruijff schreef voor dat je geen spelers mocht aantrekken die aanstormend talent in de weg zou zitten. Gelukkig is dit nu afgeschaft.
0 -6
Duif63
Cruijff was juist wel voor het aantrekken van goede, ervaren spelers. Daarom haalde hij ooit Spelbos en Arnold Muhren. Toen al 30'ers. Later kwamen daar met Wouters en Blind nog 2 mid-twintigers bij. Om het elftal en de jonge spelers ook individueel beter te maken. Dat werkt in de kleedkamer, op de training en uiteraard ook in wedstrijden. Natuurlijk sloeg hij ook de plank wel eens mis. Frank Stapleton als opvolger van van Basten was natuurlijk een lachertje.
1 0
Web
Wim Jansen, Hennie Meijer, Arnold Scholten.
0 0
geDaante
En waarom is dat zo mooi?

Cruijffs idee was je minst goed bezette posities (waarvoor ook geen toptalent klaarstond, direct te versterken met een gerichte aankoop, zodat je een mix krijgt van doorgebroken toptalent, jeugd die al wat langer in Ajax 1 speelt en zo al enige ervaring heeft, en een paar zeer gerichte, directe versterkingen die minder goed bezette posities ineens sterk maken.

Ik vind dat een zeer logische kijk op zaken, en een perfecte visie. Zo ga je zo efficient mogelijk met je geld om, heb je een goede doorstroom aan talent, en een goede mix.
1 0
godenzonenssuper
Dus plan Cruijff werd nog gevolgd?
0 0
gi0vanni
Kritiek op een plan geven is prima maar lees het eerst even door want wat je nu zegt slaat natuurlijk nergens op.
1 0
Habalaski
Hij zei ook dat het belangrijk is dat er voldoende ervaren spelers zijn zodat de talenten in de schaduw kunnen ontwikkelen. Daarnaast was het goed om een gerichte aankoop te doen als je zelf niet zo'n soort speler uit de jeugd had, hier mocht dan zelfs flink voor betaald worden. De gevallen Blind en Tadic voldoen allebei hieraan dus beide prima aankopen.
2 0
mistermiyagi
Helemaal mee eens, Ajax is hier te ver in doorgeschoten..
Zeker onder de heer Jonk was het een drama geworden met zijn El Azzouzi en nog wat jonkies die nu bij de amateurs spelen.. (verder was Jonk geweldig)

Ajax moet jongens als een Gravenberch, Brobbey, Zamani, Unuvar ect (zijn er nog een hele hoop) uit proberen bij een Ajax 1 en gewoon testen of ze het niveau hebben of niet..
Het moet geen garantie zijn voor deze jongens dat ze sowieso Ajax 1 gaan halen..

Beetje de Eiting kwestie, is hij goed genoeg om nu al 15 wedstrijden in Ajax 1 te spelen (ik zeg NEE, eerst een jaar verhuren)
Elke week zijn wedstrijden speelt en mogelijk volgend jaar binnenkomt als een nieuwe Daley Blind..

Blind 1 a 2 jaar als controlerende middenvelder en daarna misschien weer een reisje door Europa..
1 -1
Lazell
Gravenberch misschien, maar de rest is nog veel te jong joh. Je moet spelers hebben die 50 wedstrijden in een seizoen goed kunnen spelen. Daarnaast, met alle aankopen, kunnen onze grootste talenten Dolberg, Neres, Frenkie, Donny, De Ligt, eventueel Mazraoui en Onana gewoon spelen. Zamani, Brobbey, maar ook Gravenberch kunnen nog meer dan genoeg leren in Jong en de A1.

We willen toch kampioen worden?
1 0
mistermiyagi
Tuurlijk is het nog te vroeg, maar een waanzinnig talent hoeft niet altijd een volwassen top speler te worden.

Er komen zoveel dingen kijken bij het uiteindelijk slagen van een waanzinnig talent.

Cerny als ultieme voorbeeld, stond te boek als een nieuwe Hazard..

Ajax moet zich niet blind staren op hun jeugd, maar ook niet te weinig..
Een gezonde balans, die balans is er de laatste jaren niet geweest.

Met een Tadic, Blind, Magallan is er een basis ten koste van een Eiting, Schuurs/Wober, Cerny.

Ajax moet niet bang zijn om spelers ervaring te laten opdoen bij een Groningen, Willem 2 ect.
Dan maar te laten pingelen bij Jong Ajax..

Jong Ajax moeten echt de 18/19 jarigen spelen ipv de spelers die nu gratis vertrekken naar Vitesse, AZ..
0 0