'Vd Sar heeft zijn menselijke gezicht getoond'

BVeenstra, 27-06-2018 om 13:35, 6158 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Enkele kenners zijn van mening dat algemeen directeur Edwin van der Sar niet hoeft te vrezen voor zijn positie nu Ajax pas heel laat zijn aansprakelijkheid heeft erkend rondom de situatie van Abdelhak Nouri. Voor nu hoopt men dat Ajax en de familie Nouri een geschikte oplossing gaan vinden.

'Van der Sar heeft zijn menselijke gezicht getoond. Beter laat dan nooit', zegt journalist Frits Barend in Het Parool. 'Het is heel goed dat in elk geval een rechtszaak is voorkomen. Nu is het tijd dat ze het ook met de advocaten menselijk gaan oplossen', aldus Barend, die daarna kort spreekt over de positie van Van der Sar als directeur van Ajax. 'Ik vind niet dat Van der Sar weg moet omdat deze reactie zo lang op zich heeft laten wachten. Hij staat niet alleen, hij is toch geadviseerd. Als hij weg zou moeten, dan moet de hele directie weg.'

Ook David Endt, voormalig teammanager van Ajax, spreekt over de situatie. Hij vindt dat er behoorlijk grote fouten zijn gemaakt en dat het allemaal veel te lang heeft geduurd. 'Dat ze nu met terugwerkende kracht wijsheid tonen, geeft aan dat Ajax in het proces tot nu toe tekort is geschoten. Edwin had kunnen weten dat zoiets niet overwaait, als er iets fout is gegaan, kom je daar niet mee weg. Dat is een kwestie van onkunde. Beter laat dan nooit, zou je kunnen zeggen, maar dit is een te ernstige zaak om een beetje laat in te zijn', zegt Endt, die daarna de vraag krijgt of Van der Sar kan blijven. 'Daar moet hij zelf over oordelen. Als hij heel oprecht vindt dat hij dat kan, dan moet hij blijven. Ik heb er wel een mening over, maar geen oordeel, daarvoor ben ik nog te veel bij de club betrokken.'

Marjan Olfers, in het verleden commissaris bij Ajax, doet haar zegje. Wel blijft ze op de vlakte en vraagt ze zich af wat de belangen van mensen zijn die nu wat roepen in de media. 'Ik weet niet waarom Van der Sar nu pas aansprakelijkheid erkent, ik weet niet wat een verzekeraar hem heeft ingefluisterd, ik weet niet welke informatie hij nog had. Ik was er niet bij. Laten we partijen de ruimte geven om in stilte en netheid tot overeenstemming te komen, in plaats van van alles te gaan roepen.'

Ook Ajax-fan Jack Spijkerman, sportmarketeer Frank van den Wall Bake en directeur van de supportersvereniging Ajax Fabian Nagtzaam reageerden tegenover Het Parool op het laatste nieuws. Hun reacties zijn hier te lezen.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
koppendicht
Iedereen heeft overal een belang bij en vindt die en die aardig of niet aardig, en daar is het oordeel op gebaseerd. Ik neem die meninkjes niet meer serieus door de vele belangen die er spelen. Als je in een organisatie komt of in het politieke systeem en dien je je daaraan aan te passen. Het systeem bepaalt, niet het individu. Zelfde geldt voor bedrijven.
0 0
Bjorn
Marjan Olfers met zinnige teksten. Is wel eens anders geweest.

Geef Ajax en de familie ruimte dit in goede harmonie op te lossen.
3 0
gras
Vind je dat niet een beetje laat? Daar heeft de familie een advocaat voor moeten inschakelen die zelf onderzoek heeft moeten doen.

Tot dan toe was de familie over de rug van hun zoon geld aan het verdienen en was de advocaat de antichrist.

Als dat niet was gebeurd, had onze fantastische vdSar die geen spoortje emotie liet zien in het voortraject met een uitgestreken smoel overal aan het verkondigen dat Ajax en de artsen volkomen onterecht werden beschuldigd van fouten en zeer zorgvuldig was geweest.

Er is een verzoekschrift naar een arbitrale commissie voor nodig geweest, om Ajax de aansprakelijkheid te laten erkennen. Er was geen nieuwe informatie beschikbaar, ze hebben gewoon geheel ten onrechte het niet naleven van standaard protocollen afgedaan als zorgvuldig.

Het spijt me, maar dat is ronduit onfatsoenlijk, zo niet een stuk erger dan onfatsoenlijk. De directie faalt tot nu toe in vrijwel elke ontwikkeling van belang: Jonk, Bosz, Bergkamp, Keizer, Nouri.

Maar goed. Tadic is binnen. Dus wat zeuren we. We worden kampioen. En nadat we collectief de familie Nouri voor smerige geldwolven hebben uitgemaakt, raad eens voor wie we de komende titel binnenhalen? Zeg het maar...
0 -1
Bocarra
Marjan Olfers is zoals gewoonlijk weer de enige die verstandige woorden spreekt. Jammer dat zij verloren is gegaan voor de RvC.
1 -1
ARUCAMBA
Dit is geen onze man show van van der sar, hij brengt de beslissingen van meerdere partijen in het openbaar, hij is in deze het kop van jut, een zeeeeer ondankbare taak.
2 0
WantAmsterdam
Maar toch is Ajax groot genoeg om de fout toegegeven, en ik begrijp het wel, het is voor de medische staf ook wel moeilijk, bedoel je bent gewoon medeverantwoordelijk voor zo’n erge situatie, daar moet je zelf mentaal erg sterk zijn hè?! En mensen die zeggen ja maar dat is hun beroep, maar wees blij dat mensen bereid zijn dit überhaupt te doen, helaas is het, in vergelijking met andere beroepen, zo dat een hele kleine fout (een daarmee ga ik niet over het gebeuren nouri perse oordelen) heel fataal kan zijn, en ja helaas, fouten gebeuren...
2 0
31xAjax
Enkele kenners.... en dan Frits B en David E citeren....
3 0
Lazell
Marjan Olfers heeft de meest verstandige reactie. Het is inderdaad een late reactie, maar daar kunnen alle redenen voor zijn geweest die we niet weten. Maar door dat informatiegebrek gaan mensen wel speculeren. Dat is ook omdat die lelijke advocaat of die nog lelijkere Peter constant de media opzoekt.
4 0
El Toro
Die Endt... zure verliezer zeg
4 0