K&K: 'Bijna iedere supporter blij dat hij oprot'

JesseTH, 13-06-2018 om 16:15, 27085 views, Kale en Kokkie | Het nieuwe jaarboek van Ajax is uit!

Kale en Kokkie balen zichtbaar van het feit dat Justin Kluivert vertrekt bij Ajax en kunnen het dan ook maar moeilijk begrijpen. Waar de jongeling uit de eigen opleiding eerst een van de publiekslievelingen was, ziet het tweetal hem nu omlaag worden gehaald.

'We wilden Kluivert er allemaal bij als buitenspeler en nu heeft die gozer het voor elkaar gekregen dat bijna iedere Ajaxsupporter blij is dat hij oprot', begint Kokkie tijdens een zomerupdate van Kale & Kokkie. 'Welke Ajaxsupporter je nu ook spreekt, al had Ajax tien miljoen gevangen, dan hadden ze nog gezegd: strik erom en weg ermee.'

'Qua uitspraken heeft Kluivert natuurlijk het IQ van een aardbei', vervolgt Kokkie zijn rede. 'Hij zal daar nu ongetwijfeld gaan zeggen dat Roma nooit meer verliest van Juventus of Inter. Financieel doet hij het wel beter dan jij en ik. Je kunt er een leuk kussentje van kopen, want die zal hij nodig hebben. Ik denk dat hij heel veel op de bank zal zitten.

Kale constateert op zijn beurt dat Kluivert in grote wedstrijden nog niets liet zien. 'Hij heeft het tegen Roda, PEC Zwolle en nog een paar clubjes leuk gedaan, dan scoort hij nog eens een keer drie keer. Ik ben bang dat je een soort kettingreactie gaat krijgen. De Ligt staat op de nominatie en wordt in verband gebracht met allerlei clubs en De Jong ook. Voor welke positie gaat Barcelona Frenkie de Jong dan halen?'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
NR9
Ken je die mop van Magallan die naar kwam......
Wat een slagvaardigheid weer van Ajax.
Waar blijven de echte versterkingen......
0 -1
Marcoryn
Een goeie jongen van de club met een vader die ons de CL heeft bezorgd met zijn doelpunt. Jaren in de jeugdteams gespeeld en krijgt nu de kans om bij een club in Italië te spelen.
Uiteindelijk is Ajax voor alle talenten slechts een ‘tussen station’ voor een grotere competitie.
De jeugd is mogelijk de beste ter wereld om te leren, maar de Engelse Spaanse Italiaanse en Duitse competitie zijn voor alle jongens het eind doel en geef ze eens ongelijk. Emmen of Roda uit is niet interessant.

Kluivert krijgt nu de kans om in Italië te spelen. Handig? Ik denk het niet, maar wens hem het beste, blijf hem enigszins volgen en hoop dat hij een grote speler wordt en ambassadeur van Ajax. Misschien keert hij ooit terug als een Rijkaard of Misschien wel Suarez, hoe mooi zou dat zijn.
Ik snap de haat reacties niet zo goed. Als ik voor het driedubbele in Londen aan de slag kan bij een baas, dan zal ik dat zeker overwegen.
1 -1
Boerrigter
Als je vader multi-millionair is en je op je 17e al in een dikke Bentley rijdt lijkt me drie keer zo veel verdienen niet echt opwegen tegen tenminste één jaartje constant presteren in het eerste, en het inderdaad ook eens tegen de grote clubs laten zien. Het is verder zijn keuze natuurlijk maar ik vind het onbegrijpelijk
1 0
chrisjuhhh
http://www.at5.nl/artikelen/183062/ook-ajax-schuldig-aan-wegkopen-jonge-spelers

nu was dat van afgelopen zaterdag , maar ze snappen het nog steeds niet , want het gaat erom hoe hij met Ajax omga en zo gaat Ajax niet om met de jeugd of spelers die zei halen .

Al die mislukte charme offensiefjes
0 0
mistermiyagi
Als Ajax een Pavon er voor terug haalt en nog wat geweld dan ben ik Kluivert zo weer vergeten.

Kluivert is maar een talent er lopen er meer rond met meer potentië als hij.
0 0
De Stift
Het is dodelijk voor Ajax als toptalenten al na een seizoen vertrekken.
2 0
ajaxrulesz
hij heeeft geen enkel in idee bij wat club hij is beland. hij is nl. niet bij de eerste de beste club beland bij italie, maar bij vrijwel een vd grootste van itali!. de kritiek zal daarom niet mals zijn!. Hij komt niet binnen als keine aankoop van Sampdiariaof Genoa of Fiorentina Maar als aankoop van As roma de subtop/top van italie de druk zal giga zijn. IK Blijf erbij hoe men onderschat hoe groot die club is. as roma is bijna vergelijkbar ,met inter die club is giga in italie en men zal direct op het veld resultaten willen zien.
0 0
chrisjuhhh
Inter giga in Italie ???
Val mee hoor , want zelfs AC Milan is in Milaan groter dan Inter !
0 0
3*stars*3
Maar Milan is ook niet zomaar een club.
Dat is wereldwijd nog steeds een hele grote club en gewoon in categorie; Real, United, Bayern, Barca etc.
Tuurlijk hebben ze (ff) geen topteam en is het voetbal anno 2018 veranderd want clubs als City, Chelsea en PSG hebben opeens ook heel veel fans...
Maar soms hoor je mensen roepen dat team X geen topclub meer is en dat is echt onzin.
Er is verschil tussen geen topclub meer zijn ((HSV) en geen topteam hebben.

AC Milan is groter dan Inter maar qua support blijft Inter gewoon top-3 van Italië en volgens mij trekken ze laatste jaren zelfs meer fans dan Milan.

Roma is in Italië ook een grote club maar niet groter dan een Inter of Milan maar ze gaan komende jaren wel grote stappen zetten.
Met Monchi hebben ze een hele goede architect achter de schermen, weggehaald bij Sevilla.
0 0
Rukboor
Beste Justin,
Dat filmpje uit Rome…
Je ziet een paar honderd fans van AS Roma een jongen van net 19 onthalen op het vliegveld. Je ziet hoe die jongen een shawl van de club omhoog houdt. En je ziet die jongen de shawl naar zijn hart brengen. De boodschap: AS Roma, nu al in het hart gesloten.
Daar haakte ik af.
Doe normaal man.
Je gaat na 56 wedstrijden in het shirt van Ajax 1 en 13 minuten (!) in dat van het Nederlands elftal naar AS Roma. Die club betaalt 17,5 miljoen euro voor je. Ietsje meer dan vorig jaar voor de beperkte draver Rick Karsdorp. Je bent een gokje voor ze. Niets meer, niets minder.
Ik hoop voor jou dat je een goed gokje bent.
Dat je net zo’n mooie carrière gaat krijgen als je pa. Met net zo veel doelpunten, prijzen en geld op je bankrekening.
En ik hoop dat je niet de fouten maakt die je pa maakte.
Een man doodgereden. Liegen over het aantal keren dat ie contact met de nabestaanden had gezocht (1x). Betrokken in een verkrachtingszaak. Bestolen door een zaakwaarnemer. Getrouwd in gemeenschap van goederen en gescheiden (LOL). Gechanteerd door een illegaal goksyndicaat.
Laten we het zo zeggen: er zijn betere voorbeelden denkbaar.
Al ben ik vast een ontzettende ouderwetse zeikerd als ik dat zeg.
Je moet het waarschijnlijk heel normaal vinden dat een ventje van 19 zichzelf na één volwaardig eredivisieseizoen een held waant, terwijl ie gewoon als handelswaar naar Italië wordt gebracht.
Net als je het heel erg lief en aandoenlijk enzo moet vinden als diens 10-jarige halfbroertje Shane bij wijlen RTL Late Night zijn eerste kookboek zit te promoten. Lief en aandoenlijk is het zeker, zo’n bijdehand ventje met twee trotse ouders in het publiek bij Humberto Tan. Maar laten we niet vergeten dat diezelfde ouders Shane al op 9-jarige leeftijd als jongste ‘voetballer’ ooit een kledingcontract bij Nike lieten tekenen.
Als je dat allemaal normaal gaat vinden, dan is er echt ergens een steekje bij je los, hoor.
Maar goed, laat vooral zien dat jij steviger in je schoenen staat dan je vader.
En dat je slimmer bent.
Om te beginnen door niet in gemeenschap van goederen te trouwen…
Groet,
JanD
21 -1
DonAdam
je vergeet de helft nog, nl. zijn moeder, die meermaals met initialen in het nieuws is verschenen en vorig jaar zelfs veroordeeld is. Hij is opgevoed door zijn moeder na de scheiding, dus zij is een veel grotere invloed dan Patrick en Rosanna. Rosanna die overigens op mij altijd heel evenwichtig overkomt op televisie. Patrick heeft jeugdzondes begaan, moeder Sjeel van H. als volwassene; dit vind ik nogal een verschil(hoewel dat ongeluk natuurlijk verschrikkelijk was).

Je kan het als ouwe lul(zoals ik) weleens gek vinden, al dat social media gebeuren, maar kinderen vinden dat nu eenmaal geweldig en je moet ze ook hun gang laten gaan(binnen de perken). het hele internet staat vol met kids die doen wat Shane doet, maar hij springt in het oog omdat de media het oppakken omdat hij beroemde ouders heeft. Dat moet je je wel beseffen. En daar kreeg hij dat contract door.

Ik snap dat het pijn doet, zo'n onthaal, maar die kreeg Cruyff ook in Barcelona ruim 40 jaar geleden. Het wordt alleen allemaal breder en grootser uitgemeten via diverse kanalen.

Ik ga overigens helemaal niet mee met K
2 -1
afca95
Cruijff had 3 EC1 gewonnen..
1 0
DonAdam
Andere tijden, vriend. Ik heb het er niet over dat je destijds wat moest betekenen en dat je nu iemand kan zijn omdat je je kut laat zien(Kutje Kardasian). Dat is een ander onderwerp.
0 0
zivkabrimovic
Ikvond het oprecht plezierig om dit te lezen.
4 0
Duif63
Ik vind het wel jammer dat Kluivert weg is. Hij kan alleen maar beter worden, daarom had ik hem graag nog een paar jaar bij ons gehad. Ik heb ook geen vertrouwen in Overmars om een goed alternatief te vinden.
3 -3
chrisjuhhh
Lijdt jij aan Dementie , omdat jij steeds het woord Overmars herhaald ?
0 -1
Duif63
Zou best kunnen, vandaar dat ik de naam (is geen woord) Overmars waarschijnlijk nog heel vaak hier ga typen als het nodig is. En ik vrees dat dat inderdaad het geval zal zijn.
0 0
chrisjuhhh
Typ dan Over Mars dan klinkt het ergens naar .
0 0
foroloca
Heerlijke pure Amsterdamse humor... jammer dat geen één speler dat meer heeft.
4 -1
BokkieBokstra
Humor? Amsterdamse zuurpruimen.
0 0
geDaante
Gewoon voor op het middenveld Kale Jack Nicholson, gewoon voor op het middenveld. Als bankzitter beginnen en minuten laten maken, meetrainen op het hoogste niveau, en naar een basisplaats toewerken zal het traject zijn dat Barcelona met hem wil aangaan, lijkt me.

Na het vertrek van Cruijff is Barcelona weer een koopclub geworden, met ook een Barcelona B dat vrijwel volledig aangekochte spelers zijn, maar dit zien ze dan wel weer goed. Helaas voor Ajax, al maakt het weinig verschil, een andere club zou hem dan wel oppikken. Maar hopelijk pas na komend seizoen. liefst na twee seizoenen, maar dat wordt 'm niet.
0 -2
Logokusser
Mmmmmm....waar blijven de directe versterkingen nou? Het is ijzig stil rondom Directeurtje Spelersbeleid.
6 -17
afcas
ben jij toevallig justin kluivert?
2 -2
Logokusser
ouasim bouy, ben jij het?
1 -3
AFCARSCA
Ga je nou in ieder topic dezelfde jank tirade neerkwakken?
4 -1
Logokusser
Die vrijheid heb ik, mooi he knul !
3 -3
Blankenburg
Inderdaad, alleen nog maar breedte versterkingen tot nu toe. En Magallan hoeft van mij niet te komen. Volgens een bekende van mij die in Argentinië woont een gemiddelde speler daar.
6 -4
Logokusser
En wat vond ie van Balbuena? 1m93 en heeft Celta maar 4 miljoen gekost.
0 -2
Heiko
Ik las hier op AS dat directeurtje spelersbeleid op vakantie is
6 0
Bjorn
Volgens mij gaat Marc in september altijd met vakantie. Als je die vermeende foto van Bosz en Marc bedoelt, zal dat een andere reden hebben.
0 0
Logokusser
Ongelooflijk he, faalt bijna elke zomer. Koning van de verkeerde beslissingen. In deze periode moet je juist aan de bak. "WE GAAN HET MET DEZE SELECTIE DOEN".
2 -10
Logokusser
mini-vakantie;)
2 -1
FlyingDutchMan
Mag niet teveel kosten
0 0