'Voor Kluivert het beste om te blijven'

BVeenstra, 23-05-2018 om 14:00, 14314 views, Instagram | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Voormalig Ajax-middenvelder Rafael van der Vaart denkt dat Justin Kluivert nog niet klaar is voor de overstap naar het buitenland. De aanvaller van Ajax heeft aangegeven zijn contract niet te gaan verlengen en volgens Corriere dello Sport zou hij zelfs al akkoord zijn met een vijfjarig contract bij AS Roma.

'Voor Kluivert is het het beste om bij Ajax te blijven', zegt Van der Vaart in een Q&A op Instagram. 'Hij heeft nu een jaar oké gespeeld, maar hij kan nog veel beter', is de Heemskerker van mening. Van der Vaart debuteerde net als Kluivert op zijn zeventiende bij Ajax, maar bleef toen wel vijf jaar in het eerste elftal van Ajax spelen om vervolgens een transfer te maken naar Hamburger SV.

Ook over Matthijs de Ligt heeft Van der Vaart zijn woordje klaar. 'Ik denk dat Matthijs de Ligt een hele grote wordt. Het is een uitzonderlijke speler', klinkt het lovend.

Bekijk wat de Ajax-shop nog meer heeft in de kleur van het nieuwe uitshirt.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Fredschuit1
No shit...
0 0
JC-Forever
Wat een gelul allemaal dat hij beter kan vertrekken. Als hij bij tekent en de eerste wedstrijd van het seizoen scoort is iedereen weer blij. Justin s nog een puber en heeft helaas een wat moeilijke jeugd gehad en dát zie je nu terug. Maar hij is een echte Ajax speler en iedereen mag blij zijn dat zo'n talent bij Ajax speelt
3 0
De Stift
Het is doodzonde hoe het nu loopt met Kluivert. Die kut-Raiola speelt het goed. Ajax probeerde -heel onverstandig- hem weg te zetten als een geldwolf, maar Raiola heeft natuurlijk gelijk dat Ajax het contract van Kluivert vooral wil verlengen om op de lange termijn veel geld te verdienen. Laat Overmars en Van der Sar daar eerlijk over zijn.

En weet je, het is ook volkomen terecht als Ajax veel verdient aan een speler als Kluivert. Want Ajax heeft ook ongelooflijk veel geinvesteerd in zijn ontwikkeling. Een club als Ajax kan alleen maar bestaan als dergelijke toptalenten ook voor topbedragen worden verkocht. Dus daarin zou Kluivertje wel wat solidairder mogen zijn aan de club waar hij al sinds zijn zevende spelen mag...

Maar Kluivert is een geweldig talent en van grote meerwaarde voor deze ploeg. Dus als hij niet wil tekenen, moeten Overmars en Van der Sar hun verlies maar nemen. Dus niet verkopen die Kluivert, maar behouden. Laat hem nog maar een seizoen groeien bij Ajax, koester zijn bravoure en behendigheid. Leg hem wekelijks het contract voor, in de hoop dat hij alsnog verlengt. Want als wij nu solidair zijn met de kleine Kluivert, misschien blijft hij dan toch trouw aan het grote Ajax.
1 -6
Ajax_026
Hou toch man! Als Ajax dat doet tekent er in korte tijd geen een jeugdspeler meer bij tot de laatste dag van hun contract wanneer Ajax de beste optie blijkt. Nou dan kan ik je zeggen dat je heel erg matige spelers overhoudt. Ajax hoeft Kluivert niet dankbaar zijn maar andersom. Buitenspelers die een jaartje goed debuteren komen en gaan. 4 leuke acties en ze voelen zich Ronaldo maar zo werkt het niet en dat moet duidelijk zijn. Daarom moet Ajax dit soort spelers gewoon op hun plaats zetten. Bijtekenen of jaar banken. Hij heeft GVD 12 jaar kunnen genieten van een Ajax opleiding.
0 0
Ellende
Over buitenspelers gesproken.
Ik hoor niets over het herstrel van Cerny.
Wanneer zou hij weer met de groep mee kunnen trainen. Begin volgend seizoen? Hier lees ik weinig over.
1 -1
FlyingDutchMan
Patrick held van 95!
0 0
Massimo
Kluivert zou nog minimaal 2 seizoenen bij AJax moeten blijven. Behalve dat ik hem niet allen jong in gedrag en houding vind zowel binnen als buiten het veld, wat prima is op deze leeftijd, heeft hij voetballend ook weinig laten zien. Nog geen prijzen in het eerste van Ajax en nog niet voor langere tijd constant geweest. Eriksen was als jonge speler a bepalend en heeft als tiener prijzen gewonnen. Toen hij eigenlijk al klaar was voor een stap in het buitenland bleef hij nog een seizoen en heeft toen nog een extra stap gemaakt en was na dat extra jaar klaar voor Tottenham. Vertonghen en Suarez idem dito. Daarom vind ik het ook zo'n gelul dat spelers na een paar goede maanden in de Eredivisie waar Eenoog koning is in het land der blinden naar het buitenland wordt geschreven en gepraat. Ook De Ligt heeft er nog zeker wat aan nog 1 seizoen te blijven. De bedragen en salarissen bij hem kunnen dermate worden dat er andere krachtenvelden gaan spelen, maar sportief kijkend heeft ook De Ligt, die verder is dan Kluivert, nog genoeg te leren bij Ajax. Toch is het een teken aan de wand dat spelers weg willen. Hoe positief je ook wil zijn over Ajax, lijkt me dat niet te negeren.
3 0
De Stift
Helemaal waar. En bovendien heeft Overmars gelijk. Als Ajax de toptalenten onder de twintig al gaat verkopen, dan blijft er niets over van de club. Dan zakken we nog verder weg qua niveau. Dus poot stijf houden en De Ligt en Kluivert in Amsterdam houden. Ook als er 70 miljoen op De Ligt wordt geboden. Alsof dat een jaar later niet alsnog gaat gebeuren...

En ook Kluivert aan zijn contract houden. Dan is het maar pech dat hij volgend seizoen gratis kan vertrekken. Dat zou weliswaar buitengewoon egoistisch zijn van de kleine Kluivert, maar so be it. Het gaat erom dat wij elk seizoen de sterkst mogelijke selectie te zien krijgen.
0 -3
Flarkow
Er had natuurlijk moeten staan KluicertJE
0 -2
godofajax1900
Bovenstaande had moeten zijn
Voor Kluivert het beste om te blijven dromen
1 0
Frankkie
En persoonlijk heb ik Kluivert nergens iets horen zeggen!
Misschien is het wel allemaal bull-shit, want hier op deze site kunnen ze jullie alles wijs maken, want als makke lammetjes lopen jullie achter alles en iedereen aan!
1 -3
Michelinho
Er zit een grond van waarheid in wat je zegt. Velen hier hebben aan een half gerucht genoeg om collectief spelers, trainers en beleidsmakers in niet mis te verstane termen aan de schandpaal te nagelen. Lekker vanuit de onderbuik.
In het geval van Kluivert zijn er in dat interview citaten te lezen die onmogelijk uit zijn brein en zelfs zeer onwaarschijnlijk zo uit zijn mond zijn gekomen, maar - en nu komt het - hij heeft er hélemaal niets aan gedaan om het maar enigszins te ontkennen.
Werkelijk iedereen heeft wel door dat het een één-tweetje tussen Raiola en Vissers is geweest en Kluivert geen enkel bezwaar heeft laten horen.
Zijn zwijgen staat gelijk aan instemmen.
1 0
Hans Kraay Jr.
Het betrof een interview met de Volkskrant, AS heeft het nieuws alleen overgenomen.

Dus in dit geval maakt AS ons helemaal niks wijs maar delen ze gewoon Ajax gerelateerd nieuws, niks mis mee daarom kom ik hier.

https://www.volkskrant.nl/sport/justin-kluivert-19-doet-zijn-verhaal-ik-zat-helemaal-niet-te-wachten-op-geld-~b7659453/
2 -1
ram
Voor aanvang van deze soap was het voor hem inderdaad het best om te blijven. Nu is de relatie zo verziekt dat dat geen optie meer is, volgens mij. Dan maar niet...
3 0
godofajax1900
On begonnen werk die Kluivert die denkt dat iedereen niet zonder hem kan nou zal je verklappen ik zal je niet missen en ajax kan echt wel zonder jou ook jij Kluivert bent vervangbaar
1 0
chloorbestendig
Patick Kluivert is toch allang gestopt met voetballen? Wat een raar bericht...
1 0
Flarkow
Hahaha idd ik vond t ook al raar ken ook geen andere kluivert die het zo goed gedaan heeft bij ons
0 0
RaynoFischer
Nah heef zich al onmogelijk gemaakt, lekker oprotten....
Over een paar jaar jankend met de staart tussen zijn benen terug naar Nederland, PEC, Vitesse, Utrecht ofzo...
En heel misschien dat PSV hem nog wwn kansje geeft, omdat Ajax hem niet meer wilt.
0 0
Jan Doedel
Al lang nadat Kluivert jr is gestopt met voetballen zal Ajax gewoon nog voortbestaan :-)
Van Godenzoon tot loser binnen een paar maanden.........wat een sukkel
2 0
Ruff Rhythim
In navolging van zijn eigen misplaatste houding zou ik zeggen: sssstttt !!
0 0
Joseph
Wat een onzin, het is verreweg het beste voor Kluivertje om te gaan, hij kan veel meer verdienen in het buitenland. Grappig dat er mensen zijn die denken dat Kluivertje met zijn carrière bezig is..
3 -3
Ajax020Amsterdam
hij heeft zich compleet.onmogelijk gemaakt, opzouten
8 0
erwtenpeller
Stoppen met alle aandacht,laten we vooruit kijken,Ajax blijft altijd bestaan ook zonder Kluivert.
5 0
Mike4wheelz
Mee eens laten we idd kappen met items over Kluivert. Bin there done that...
1 0
Tinus
Helemaal eens. Een speler die niet meer wil blijven zou geen aandacht meer moeten krijgen. Maarja, we reageren toch weer....
1 0
MrPink
Het zoveelste Kluivert item...
4 0
Redrum
Ja we weten allemaal wel wat beter is voor Kluivert, maar wat doet het er nog toe? Meneer heeft besloten en er is nu geen weg meer terug. Blijven is geen optie meer.
6 -1