'Jonge spelers moeten zoveel mogelijk minuten maken'

JesseTH, 20-05-2018 om 15:52, 12048 views, KNVB | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal, is benieuwd naar hetgeen de volgende stappen van jonge talenten in hun carrière hen gaat brengen. Zo is Koeman ook op de hoogte van de onrust rondom Justin Kluivert, blijkt tijdens de persconferentie voorafgaand aan de oefeninterlands van Oranje.

Volgens de bondscoach zelf hebben de ontwikkelingen rondom de aanvaller totaal geen invloed gehad op het wel of niet selecteren. 'Dat had ik na de vorige periode al in mijn hoofd. Het heeft ook te maken met de manier van spelen. Dan maak je keuzes. Ik ben wel benieuwd wat de volgende stap gaat worden en of dat de stap is die een speler nodig heeft. Maar dat geldt voor alle jonge spelers en niet alleen voor Justin.'

Koeman krijgt de vraag of hij met de Nederlandse spelers over dergelijke situaties zoals die van Kluivert praat. 'Zo gauw ik jongens hier zie, dan laat ik aan hen wel weten wat ik van de situatie vind en wat ik zou adviseren. Dat is puur qua ontwikkeling van jonge spelers. Ik vind nog altijd dat jonge spelers zoveel mogelijk minuten moeten maken en sommige keuzes om op vroege leeftijd naar het buitenland te gaan, zijn goede geweest. Ik praat er wel over. Ook met Matthijs (De Ligt, red.)

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joseph
Dat is duidelijk, die is het niet eens met Kluivertje. Maar goed, de enige die het eens zullen zijn met het vertrek van Kluivert zijn de portemonnees van zijn moeder en zijn zaakwaarnemer.
0 0
Ajax412
Die kleine van Kluivert hoeft van mij niet meer bij de voor selectie totdat hij twee seizoenen basis speelt. Dan kan hij kiezen tussen een grote club zonder Oranje of een mindere club met Oranje. Als hij niet genoeg oplevert heeft hij overigens pech, want dan zit hij gewoon lekker met zijn domme bek op de bank volgend seizoen.
0 0
Ruff Rhythim
Koeman, noem mij een Nederlandse voetballer die op 19 jarige leeftijd na vertrek uit Nederland direct succesvol was.
0 0
Rentokill
van Persie
0 0
geendagsvlieg
Die had jezelf ook wel kunnen bedenken, Clarence Seedorf.
0 0
zuidzuid
Arjan Robben
0 0
geendagsvlieg
Dan had je beter voor RvP kunnen kiezen. Die was weliswaar iets ouder, maar had slechts 50x basis bij Feyenoord in de benen, Kluivert staat op iets van 40x basis.
0 0
zuidzuid
Die was niet direct succesvol. Liep eerst te rommelen in t 2e van Arsenal. Robben basis chelsea.
0 0
geendagsvlieg
RvP heeft in zijn eerste seizoen bij Arsenal 41 wedstrijden gespeeld, waarvan 18x basis en 10 goals.

Robben kwam in dat zelfde seizoen tot 29 wedstrijden waarvan 19x basis en 9 goals.
0 0
Ajax27
Arjen Was 20 jaar, had er 3,5 seizoen Eredivisie op zitten, kampioen met PSV en Johan Cruijff schaal, en was inmiddels basisspeler bij het Nederlands Elftal en stond er in bijna alle wedstrijden op het EK 2004. Nogal een verschil met Kluivertje vind je niet?
1 0
zuidzuid
Je vraagt er toch om?
0 0
3*stars*3
Robben was iets ouder maar grootste verschil was dat Robben ook 4/5 jaar Eredivisie achter de kiezen had en volgens mij een EK.

Eredivisie was destijds ook van een hoger niveau en Robben was toen al een speler die constant was.
Kluivert was juist niet constant, terwijl hij wel veel heeft om hier rustig door te ontwikkelen en daarna stap maken maarja...
0 0
Bocarra
Koeman moet zich niet met het beleid van clubs bemoeien. Zij betalen de salarissen van de spelers. Het belang van Koeman hoeft niet ongelijk aan dat van de club te zijn maar in het geval van de Ligt ben ik daar niet zeker van. Als het advies van Koeman aan de Ligt is ; je kan beter in een buitenlandse competitie spelen. Dan hebben wij als Ajax een probleem. Denk dat Ajax er goed aan doet om Koeman eens aan de tand te voelen en te vragen naar zijn visie.
2 0
pimp
Koeman heeft geen enkel belang in de speler, behalve dan dat die zich zo optimaal ontwikkeld. Dus het advies van Koeman, wat nota bene een wereldvoetballer was en zelf het nodige heeft meegemaakt, lijkt me alleen maar goed.

Als Kluivert en de Ligt zijnde, had ik meer belang aan zijn standpunt gehecht, dan aan die van Ajax, of de betreffende zaakwaarnemer.
1 0
Tscheu
Ging ook pas naar Barcelona met een Europacup 1 op zak. Fijn dat iemand van de zijlijn met het belang van het Nederlandse voetbal dit opmerkt.
2 0
FlyingDutchMan
Goed om te zien dat Justin ook luistert naar zo'n belangrijk persoon; "bondscoach goed verhaal, maar gaan we niet doen.."
1 0