Van Hanegem over Raiola: 'Hij heeft toch gelijk?'

giobelloni, 14-05-2018 om 17:33, 25543 views, Business Class | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Willem van Hanegem snapt niet waarom Mino Raiola door veel mensen wordt gezien als de grote boeman. De zaakwaarnemer van onder andere Justin Kluivert zou er namelijk alles aan doen om geld op te strijken door toptalenten een transfer naar het buitenland te bezorgen.

Iets waar volgens Van Hanegem helemaal niets mis mee is. 'Die man heeft toch gelijk, of niet? Is het erg om er wat aan te verdienen? Je hebt allemaal huilebalken. Kluivert is negentien jaar en die kan een vermogen verdienen. Hij kan hem dan wegbrengen en daar verdient hij ook een aardige stuiver mee. Waarom mag dat dan niet? Kluivert moet eerst 23 of 24 zijn, waar slaat dat op?', aldus de Kromme aan tafel bij Business Class.

'Ajax wordt er toch ook beter van, of niet? Ze moeten toch een transferbedrag betalen. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat Kluivert daar blijft voor 1,5 miljoen euro.' De jonge buitenspeler heeft namelijk slechts een contract tot de zomer van 2019. De kans is daarom groot dat het talent deze zomer vertrekt.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
robert66
Willem had zo moeten lullen als het Feyenoord spelers betrof. Maar ja dan had het anders geweest waarschijnlijk. Altijd al gefrustreerd geweest richting Ajax en Amsterdam.
1 0
JohnSnow
Heb Willem altijd al een hele zure man gevonden, en nu ook nog dit geleuter.
1 0
OuweDibbes
Ha die Willem.. Mooie vogel. Nu de passie preken terwijl hij in zijn eerste huwelijk zijn kinderen in de steek laat. Ga lekker snuiven met Willem Kieft, zeeuwse dorpsgek.
1 -1
grannig mokum1
WUAHAHAHA
0 0
Sazzz
Mino verdient er wel meer dan een stuiver aan hoor. Voor relatief weinig werk. En ja, alle partijen worden er rijker van, maar worden ze allemaal er ook beter van? Ajax zou meer kunnen verdienen als hij blijft en bijtekent, Kluivert zou waarschijnlijk een betere carrière hebben als hij bleef. En nee, je hoeft geen 23 te zijn, niemand heeft het over De Ligt bijvoorbeeld. Maar je moet er wel klaar voor zijn en dat lijkt Kluivert me niet.
0 0
Cello
Dat Mino er ook een stuiver aan wil verdienen?. Echt Willem?. Sinds begin deze eeuw heeft Mino al ruim 300 mio binnen geharkt. Noem het maar een grijpstuiver. Tuurlijk...... de speler wordt er altijd beter van, maar degene die er doorgaans het beste van wordt is Mino Raiola, die bij menige deal de betrokken clubs, die de betreffende speler willen hebben, miljoenen lichter maakt.

Het is een parasiet, een profiteur eerste klas. Opleidingsclubs investeren geld en moeite in spelers om ze beter te maken, iets waar Mino nul komma nul aandeel in heeft. En toch profiteert hij van het werk dat de clubs uiteindelijk afleveren.
En tuurlijk....spelers zelf hebben er ook een aandeel in, maar in hun eentje waren ze nergens, tenzij je denkt dat bijvoorbeeld Justin Kluivert nu net zover was geweest als ie zijn opleiding had genoten bij bijvoorbeeld Telstar, Volendam of Almere City.

En als Mino nou zo'n geweldige makelaar was geweest hoe komt het dan dat hij (bij mijn weten) nooit goede spelers van een Nederlandse middenmoter/subtopper naar een Europese topclub brengt?. Hij is toch zo goed......laat hem dan eens een speler van Twente, ADO of Willem2 voor heel veel miljoen verkopen. Oh wacht....dat is te moeilijk voor hem, want die spelers staan niet genoeg in de schijnwerpers bij minder aansprekende clubs. En tegelijkertijd kan hij bij dergelijke spelers heel veel minder persoonlijk verdienen. Want uiteindelijk gaat het niet om de speler (al beweert Mino anders), maar om de bankrekening van de parasiet Raiola zelf.

De enige redding gaat zijn als de Europese topclubs zijn praktijken eigenlijk zat zijn en hij bij hen zijn spelers niet meer kwijt kan.....in Italie lijken ze het langzaamaan te gaan beseffen.
1 0
Sazzz
Spelers worden er lang niet altijd beter van, kijk maar Kishna en Bouy.
0 0
Pierre Heno
Tja Willem,was het allemaal maar zo makkelijk. Veel van deze talenten hebben op hun 18e/19e al een uitgavepatroon van heb ik jou daar en daar hebben ze veel geld voor nodig. Wanneer zo'n deal gesloten wordt en hij valt in het subtopvoetbal buiten de boot dan zal het geld snel op zijn. Daarom dien je als goede begeleider juist ook naar het ( in dit geval) voetbal te kijken en niet als eerste naar de mogelijke inkomsten op korte termijn. Mooi voorbeeld van hoe je je werk als begeleider nog niet eens half doet: Drenth is niet bepaald gelukt als voetballer maar heeft wel één financiële klapper gemaakt (die inmiddels al weer is uitgegeven want met veel geld heb je ineens veel familie en vrienden). Riola kijkt puur naar het geld: Kluivert ( even) blij, Riola blij.
0 0
Marcao
Dat die pisvlek Van Hanegem überhaupt een podium krijgt op AS....
1 -3
Pierre Heno
Zielig ventje ben je.
1 -3
Marcao
Wat ik zeg: pisvlek. Familie van je?
1 -1
3*stars*3
Ik heb daar iig geen problemen mee want het is gewoon een oud en schijnheilig pisvlek.

Die Pierre moet nou ook niet schijnheilig doen want loopt hier al jaren, alles af te zeiken mbt Ajax en ik had altijd mijn twijfels of het wel een Ajacied is...
3 0
Marcao
Van Hanegem loopt altijd te loeren waar/hoe hij Ajax kan afzeiken. Dat mag hij natuurlijk, maar laat dat dan in AD doen en niet op AS. Dat is mijn punt.
1 0
ajaxinho
Hij doet mee aan het kapotmaken van het Nederlands voetbal.

... Het verschil tussen VHanegem en Cruijff.
1 -1
wt4ajax
Je kan Raiola niet verdedigen zonder drogredenen. Dat merk je dus ook aan al die pipo's in de pers. Ze hebben er allemaal hun eigen motieven voor dat ze het toch proberen. Voor van Hanegem is dat duidelijk. Voor Kieft zal het wel een wrok naar Ajax toe zijn.
1 -1
Ar
Nu snap je ook weer waarom hij de Kromme wordt genoemd.
Recht lullen wat krom is.
5 -2
Jantjeajax
Die vind ik mooi verzonnen
0 0
chrisjuhhh
Links om rechts om , maar waarom moet Ajax die 20% extra aan Raiola betalen en niet Kluivert waar hij voor in dienst is , of de nieuwe club dan maar ??

Zulk dom gezwets hoor je enkel in de voetballerij en nergens anders .
3 0
Freddy Al
Het punt is wat mij betreft niet of Raiola geld mag verdienen, dat mag.
Vervelend voor ons is dat hij het Ajax onmogelijk maakt om een jonge talentvolle speler langer te kunnen behouden.
Voor de ontwikkeling van Kluivert zelf is een vertrek nu naar het buitenland een risico , dat wil niet zeggen dat het niet kan.
Na alle commotie die er is ontstaan lijkt het me beter als we afscheid nemen van hem.
1 0
Ruff Rhythim
Ja joh ik wil ook wel voor 4 miljoen per jaar ergens gaan vakkenvullen bij de Albert Heijn, maar of ik van dat werk nou zo enorm gelukkig wordt.....?
0 0
chloorbestendig
Voor 4 miljoen per jaar kom ik fluitend 60 uur per week vakkenvullen, in mijn blote reet als het moet.
2 0
EKS
Als je achterblijft in een team waaruit je meeste maatjes en beste krachten vertrekken, en je ook nog eens een weinig aanprekende leidinggevende hebt, en je kan elders bovendien miljoenen meer verdienen voor hetzelfde werk dan lijkt me de verleiding toch best groot.
0 0
3sterren
Met 4 miljoen ter beschikking zul jij vast wel iets bedenken waar je wél gelukkig van zal worden ...
; )
0 0
Genant
Willem is een mooie gast maar hij kan nog steeds zijn antipathie naar Ajax slechts met 12x100 mg capsules per uur lichtjes onderdrukken...
2 -1
Rentokill
@Willem: Het mag ook wel. Maar is de speler er echt bij gebaat? Is het Nederlandse voetbal in het algemeen er bij gebaat als er een zaakwaarnemer is die als doel heeft het zo vroeg mogelijk 'wegzetten' van talenten?
2 0
DeWijsneus
Willempie is altijd wel lekker met ons bezig hè. God wat zit ie er weer naast, maar kan me altijd wel vermaken met zijn zure, seniele geblaat.
2 0
FlyingDutchMan
Van Hanegem is ook te dom om te schijten he, ouderdom..
2 0
Rentokill
niet alleen ouderdom. altijdom
1 0
kaashaas
En daarom willen ze je ook niet in de staf bij 010... Lul
3 0
Oliveira
Mensen als Van Hanegem moeten zich afvragen of de belangen van 3de partijen en de invloed van geld, de belangen van spelers en clubs niet overschaduwen. Waarom is het ineens zo belangrijk dat Raiola geld moet verdienen aan zijn cliënten? Omgekeerde wereld dit.
2 0
geronimo
Heeft Riola ook Feyenoord spelers in zijn stal?
0 0
Jantjeajax
nee hij begeleid alleen talenten en toppers
2 0
3*stars*3
Hij had Vilhena maar die was verstandig en had hem eruit geschopt.
Volgens mij heeft hij daar verder geen speler rondlopen.
Weet van Malen en Lozano bij PSV en bij Ajax natuurlijk Justin en De Ligt, hij heeft iig zijn huiswerk gedaan en na Ibra, Maxwell, Balotelli, Pogba etc, de volgende generatie cashcows rondlopen....
1 0
Ajaxvooraltijd
Ik hoop dat ie snel stikt in een pizzapunt
0 0
Ajacied0591
Hij eet pizza puntjes zat..
0 0
3*stars*3
Ik ook en daar ga ik niet schijnheilig omheen draaien.
0 0
theflyingdutchm
''Het is niet erg om er wat aan te verdienen'' aldus Willem van Hanegem.

Beste Willem,

Ik weet niet of je het doorhebt, maar deze pizzaboer wil 20% van het transferaandeel in de toekomst. Laten we conservatief schatten dat Kluivert dan voor 30 miljoen verkocht wordt. Dat is 6 miljoen voor Riaola.

Jij moest vroeger voor de training eerst nog mee de bouw op, om je brood te verdienen. Later ben je wel iets meer gaan verdienen, maar meer dan een aantal keer modaal heb je nooit verdient. Juist van jou Willem zou ik verwachten dat jij niet met zo'n argument komt als: ''Het is niet erg om er wat aan te verdienen'' Want dit is niet wat, dit is minimaal 40x de balkende norm in één deal. Als het nou nog om een noemenswaardig iets ging, maar het gaat hier over een contract voor een voetballer. Sorry hoor, maar een of een paar ton vind ik ruim zat betaald voor een contract uit te onderhandelen.

Groetjes,

Schijnbaar een huilebalk.
8 0
ETM
Leuke post!
0 0
Inhartennieren
Maar dan ook niet piepen als achteraf zijn carrière naar de klote is.
1 0
Jariiii
Wat een onzin kraamt Van Hanegem hier uit. Had dit standpunt niet van hem verwacht.
3 0
Dennis1964
Ja maar ik begrijp Ajax ook.
0 0
atouba19
Willem vergeet erbij dat Raiola alleen kijkt naar de cliënt zn belang omtrent geld. Een echte goede zaakwaarnemer kijkt naar het hele plaatje. Iedereen met n beetje verstand weet dat Kluivert nooit zal slagen bij een United waar talenten als Rashford en Martial op de bank zitten. En bij een Roma waar hij moet concureren met El Shaarawy.
1 0
ARUCAMBA
ik begrijp nu pas goed waarom ze willem niet als adviseur wilde bij feyenoord een paar jaar geleden
1 -1
Redrum
De euforie van de sprookjestitel van vorig jaar is nu officieel volledig weggezakt bij Willem en de realiteit is weer tot hem doorgedrongen: dit was echt eenmalig en feyenoord is niet meer dan niveau AZ/Utrecht.
2 0
Ajax4xbestevaneuropa
Had je eigenlijk jordi tegenover moeten zetten die dan gaat vertellen dat johan precies het tegenovergestelde dacht als willem, had willem met zijn bek vol tanden gestaan.
WIllempie heeft makkelijk praten omdat bij zijn club niemand interessant is voor zijn 20e. Piept wel anders als half europa achter feyeoorders aan zit.
En Raiola noemde cruijff oud en dement, bood hij zijn excuses voor aan maar respect voor johan had hij nooit. Cruijffs schoonvader heeft de weg voor alle railoa's vrij gemaakt, kwam op voor spelersbelangen 40 jaar terug etc.
In het land van blinde is 1 oog koning, op deze manier kan hij veel geld vangen want hij speelt clubs en spelers tegen elkaar uit. Voordelig voor de spelers inderdaad, en voor hem.
4 0
Middenweg401
Nu begint het echt irritant te worden.. De hele wereld lijkt gek te worden. Zowel Kieft als Van Hanegem had ik altijd wel een zwak voor, maar ze kramen nu echt onzin uit.
Is er een een of andere rare situatie waar ik niet van weet waardoor het perse nu(!) moet gebeuren? Is het zijn laatste kans? Het mannetje is 19! Waarom de haast?

Het is toch een feit dat hij lang niet uitgegroeid is hier? Het is voor alle partijen logischer om hier uit te rijpen en zo sterk mogelijk aan de volgende stap te beginnen. Voor het talent, voor de club (die ook sportief wil oogsten), voor de voetbal liefhebbers (spelers moeten op het veld staan ipv op de bank bij een rijke club), en misschien zelfs wel voor de zaakwaarnemer (een speler die verder is levert meer op). Of ben ik nu gek?

Oh.. en voor diegenen die zeggen dat Railola zijn werk goed doet.. Dat is kortzichtig. Als het niet in het lange termijn belang van de beïnvloedbare speler is, dan doet hij zijn werk niet goed. Enkel een heel klein aspect ervan lijkt hij zich op te focussen; zo veel mogelijk onrust, vaak van club veranderen en hoge bedragen, maar sportief plan 0,0.
Ik vermoed in dit geval toch sommige mensen Ajax het liefst naar de klote zien gaan en elk jaar opnieuw beginnen met een tiener die er een jaar blijft en vertrekt voor hij sportief wat oplevert.
3 0
Lagasj
Ik snap het, Willem is net zo'n narcistische vetklep als die Raiola.
Anders ga je niet in een programma zitten van Business Class.
Hij heet niet voor niets de kromme.
Lult alles wat krom is recht.
Misschien moet je eerst even nadenken wat voor dat ventje het beste is.
2 0
Mokummerdam
Raiola zit in deze wereld om er zelf rijk van te worden. Dus heeft op dat punt ook gelijk. Zijn klanten worden er ook veel beter van.
Ik persoonlijk zou waarschijnlijk ook Raiola als mijn manager nemen. Omdat je gewoon weet als het om geld gaat, dat het wel goed gaat komen.
0 -2
Caparzo
Op een dag leer je dat geld niet het belangrijkste is dude.

Ik weet, je denkt nu, hoer op met je ouwelullen gezeik, maar ik verzeker je, het moment komt vanzelf, wait 4 it. En mssn ben ik nog wel jonger als jij.
0 0
booya4afca
Tuurlijk is geld niet het belangrijkste. Maar het is verdomd lekker als je het hebt. Scheelt enorm veel gezeik.

Al hoeven wij totaal geen medelijden met voetballers te hebben wat dat betreft. Want die verdienen op hun 16e al bedragen waar de normale burger er 10-12 keer langer voor moet werken.
0 0
Simon1
Kunnen ze die Van Hanegem niet afschieten (bij wijze van)? Man man man, wat een pleurisventje is dat. Als een subtoptalentje van die slavenclub uit de havenstad weggaat staat als hij eerste met die rotkop te janken en dan is de wereld te klein. Gebeurd datzelfde bij Ajax met echt grote talenten (dat is namelijk het grote verschil tussen Ajax en Kakkerlakken) dan hoort dat er allemaal bij.
3 0
Caparzo
Als je naar Huize Avondrood wilt Willem, moet je langzaamaan toch wel eens aan inschrijving gaan denken, want wachtlijsten enzo. Ik zeg het maar even hoor..
1 0
ajaxcied4life
Sneu, maar Patrick heeft dus geen moer te zeggen, lijkt het. Ik kijk momenteel de serie Gomorro en deze serie staat bol van machtig tuig dat steeds weer een wig weten te drijven tussen ouders en kinderen. De situatie Kluivert doet mij daar ook aan denken.
0 0
Heiko
Ik hoop dat er snel duidelijkheid komt over de situatie van kluivert. Ajax moet een ultimatum stellen
0 0
Ferd
Toen hetzelfde dreigde met Vilhena had Willempie vast een andere mening
3 0
ajaxcied4life
Naja van Hanegem wordt naargeestiger nagelang de jaren verstrijken. Gelukkig is zijn mening compleet irrelevant.
3 0
ST
Willem valt op Marokaanse jongetjes.
3 -4
Ajaxsupport
Het komt er uiteindelijk allemaal op neer dat wanneer Kluivert deze of de volgende zomer vertrekt, er een aanzienlijk lagere transfersom betaald moet worden vanwege de korte duur van zijn contract. Raiola en Kluivert zullen (een deel van) dat geld dan ontvangen dmv tekenbonus en premie zaakwaarnemer. Hier wringt de handschoen, omdat de meesten het er wel over eens zijn dat Kluivert nog klaar is voor een Europese topclub en Ajax natuurlijk in Kluivert heeft geïnvesteerd en hier zo weinig van terug ziet. Kluivert had prima ergens dit seizoen zijn contract met een jaar kunnen verlengen en dan deze zomer kunnen vertrekken, dan had je niemand gehoord over geldwolf enz. enkel dat de stap te vroeg is.
2 0
gras
Wow. Meestal met vHanegem eens, soms niet, maar dit is echt zo stupide.

Kluivert moet worden 'weggebracht'? Wat is dit voor praat. Kluivert is ten eerste totaal niet toe aan een transfer naar een grote competitie, maar daarnaast dwing je interesse af door goed spel. Als je 'weggebracht' moet worden, scheelt er sowieso al iets aan de deal.

En nee, natuurlijk heb je geen recht op absurd veel geld. Van hanegem praat hiermee gewoon een ontzettend dubieuze en malafide praktijk goed. Vraag me af wat hij hier zelf mee te winnen/maken heeft.
7 0
Barra
Je hebt het gewoon te doen met types als Raiola, hoe vervelend het ook voor Ajax kan uitpakken. Kluivert en zijn omgeving weten dondersgoed wie ze met Raiola in huis hebben gehaald, dus alleen naar Raiola wijzen heeft geen zin. Ajax moet zich gewoon niet laten piepelen en mocht het zover komen, het verlies voor lief nemen en doorschakelen.
1 0
The Kaiser
Van Hanegem heeft ook gelijk. Raiola heeft ook gelijk. Maar het is wel kut! Met peren zelfs!
1 -5
Bocarra
Eens effe kijken....... wie hebben we nog niet gehad.
2 0
witchmaster11
Willem dat moet je eens kuyt vragen (lolzzzz)
1 0
BokkieBokstra
Kan het wel eens zijn met van Hanegem. Ajax betaal zelf toch ook geld aan zaakwaarnemers? En als Ajax zaken moet doen met die hele batterij zaakwaarnemers van Sanchez gebeurt dat toch ook? Dat gepiep over Raiola.
0 -4
Gijsje
Ach bv de Ligt is meer waard dan het gehele Feyenoord elftal.
1 0
Ajax412
Moet je hem eens horen als ze die minimale talenten uit 010 voor een stuiver de deur uit werken, dan vliegt hij Raioolrat bij zijn nek, wat ook best wel zou mogen hoor.
1 0
3*stars*3
Hypocriet gelul van Wim want hij zou Mino met de grond gelijk maken als Mino dit zou flikken bij die kakkies.
Ow vergeten...De spelers in die selectie zijn natuurlijk niet hot en staat weinig kapitaal op het veld.
9 0
Joseph
Ach, als Kluivert alleen een hype wilt blijven, moet hij lekker gaan. Als hij een beetje realiteitszin had, zou hij gewoon verlengen en vertrouwen op zijn talent en dat dat hem naar de top brengt ipv zijn naam.

Raiola wilt hem nu gewoon weg hebben omdat hij er dan zelf het meeste aan kan verdienen, als hij een lang contract tekent profiteert hij er minder van.
4 0
S_020
Zure demente ouwe zak die van Hanegem..
1 -1
Liniaal
Ik vind Raiola ook een irritante vent, maar je moet niet vergeten dat hij gewoon een vertegenwoordiger is van de speler. Als een speler niet weg wil, dan gaat Raiola daar ook niet voor proberen te zorgen, dan wordt hij namelijk gewoon ontslagen. In deze soap moet je dus vooral kijken naar Kluivert zelf en de geldbeluste mensen om hem heen.
4 0
gras
Als een advocaat zulke provisiebedragen zou bedingen, zou hij geschrapt worden.

Helaas gelden er geen gedragsregels voor zaakwaarnemers, althans niet op dit vlak, maar het is werkelijk scoren over de rug van jonge spelers.

Van Hanegem is vergevorderd Alzheimer als hij denkt dat een jochie als Kluivert voldoende weerstand kan bieden tegen een makelaar die barst van het geld en de connecties. Die wordt gewoon gevoed en bespeeld met eenzijdige informatie, net zo lang dat hij het beeld krijgt dat Ajax hem eigenlijk niet genoeg waardeert, hem niet op prijs stelt anders hadden ze zijn waarnemer wel een flink percentage gegeven etc etc.

Wat denkt deze proleet dan van de zaak Bouy? Die heeft toegegeven dat hij er niet aan toe was? Vindt van Hanegem ook dat dit terecht en goed is gegaan? Of Kishna, die twee weken geleden nog zegt dat het vertrek te vroeg is geweest en dat opeens introk?

Als Raiola zijn grote muil had gehouden in de pers over Overmars en de Boer, had de samenwerking tussen de Boer en Kishna niet beschadigd geraakt. Maanden daarvoor begonnen de steken onder water van Raiola in de pers.

110% dat Wimpie hier een belang bij heeft.
0 0
insectenverdelg
Klopt gedeeltelijk. Raiola weet namelijk precies welke jongens hij in zn stal heeft en wat hij ze moet vertellen. Zijn vaak jonge jongens die lang niet altijd de beste keuze maken voor hun carrière. En het blijft de keuze van de speler, maar hij heeft zeker invloed op ze als hij ze in een privéjet even meeneemt en ondertussen over transfers van Nedved, Zlatan en Pogba vertelt.
1 0
jackwolf
Willem zou wel anders piepen als het om een groot talent , er schiet zo snel niemand te binnen, bij Feyenoord zou gaan.
6 0
CaptainDavy
Breaking news: Feyenoorder vindt het niet erg als talenten van Ajax vertrekken.
12 0
Juichtoon
Hij zei ook dat Ajax niet zijn club was. We dienen al zijn uitspraken in dit licht te zien. Lekker Ajax een beetje narren en sarren en af en toe wat zinings zeggen zodat het niet te veel opvalt.
1 0
amthree
Van hanegem begint dement te worden.
4 -1
Leo252
worden ?
1 -2
Biss
Begint?
0 0