'Aan de club om de selectie samen te stellen'

JesseTH, 13-05-2018 om 22:55, 11926 views, FOX Sports | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Kenneth Perez is van mening dat een trainer bij welke club dan ook niet té veel inspraak mag hebben op het aankoopbeleid dat de club voert. In het geval van Zakaria Labyad lijkt de aanvallend ingestelde speler op aanbevelen van Erik ten Hag naar Amsterdam te verkassen, niet omdat de clubleiding hem per se wilde.

'Ik denk niet dat het logisch is dat Ajax aan Labyad denkt, maar het is logisch omdat je Erik ten Hag als trainer hebt en hij helemaal gek van Labyad is', reageert de Deen bij Dit was het Weekend. 'Als je dan een belangrijke stem hebt in het aan- en verkoopbeleid, dan is het niet onlogisch dat hij uitkomt bij Labyad. Hij ziet iets heel bijzonders in hem.'

Perez vindt het opvallend dat trainers dusdanig veel invloed hebben in het transferbeleid. 'Ik vind wel dat trainers een mate van inspraak moeten hebben, maar dan op de manier van: ik zoek zo’n type, of daar denk ik aan. Maar het is wel aan de club om de selectie samen te stellen.'

'Dan krijg je toestanden zoals je ziet bij sommige clubs. Dan heb je bijvoorbeeld een Benítez, die haalt tien spelers en drie maanden later is hij ontslagen', vervolgt de analist zijn kritiek. 'Dan zit je als club met spelers die je misschien wel niet had willen hebben.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Genant
Ach als hij 1 speler wil halen dan is dat toch niet zo erg? Daarbij is Labyad geen speler waar je jezelf een buil aan valt. Heeft in de basis goede voetbalkwaliteiten en is op meerdere posities inzetbaar. Daar valt Ajax zich echt nooit een buil aan.
1 0
pinquin
toch opvallend, dat je nu in het geval van Ten Hag en Labyad vooral leest dat de trainer een passant is en dat de club de regie moet houden aangezien dat pas beleid voeren is.
Maar als het beleid is dat een trainer maximaal 1 (eigen) assistent zelf mag meenemen, dan is het weer belachelijk dat Ajax zich aan haar beleid wilt houden....hoezo is de algemene mening blijkbaar afhankelijk van de positieve of negatieve tendens
2 0
AFCAMM
De reacties op dergelijke situaties kunnen alle kanten op, maar zijn puur en alleen afhankelijk van de op dat moment geldende mening. Het geeft flashbacks naar de zandbak van de basisschool.
0 0
Michelinho
Juist, de meningen hier zijn, zacht uitgedrukt, ook niet geheel en al zonder aanzien des persoons.
0 0
CruyffFootball
Die assistent is gewoon weg zodra de hoofdtrainer ook weg is.
Kromme vergelijking dus.
1 -1
pinquin
het gaat niet om de (inhoudelijke) vergelijking, het gaat om het wel/niet houden aan een beleid. Nu schreeuwt iedereen dat ze zich moeten vasthouden aan het beleid, terwijl inzake Bosz iedereen schreeuwt dat ze Bosz ten koste van alles zijn zin hadden moeten geven en dat Ajax haar beleid (max 1 eigen assistent, om continuïteit in de staf te waarborgen) maar had moeten loslaten... oftewel de mening van de meeste over voeren van beleid hangt blijkbaar dus af van het sentiment...
1 0
vincent_DV
In hetzelfde stuk kwam Ronald de Boer nog aan het woord en die sloeg de spijker op z'n kop naar mijn mening. Het is logisch als een trainer zegt; die speler zie ik graag komen met de argumenten waarom. Dan gaat Overmars naar de scouting, zijn die ook positief en Overmars zelf ook, dan haal je hem en anders niet. Je hebt er namelijk ook niks aan als je een speler haalt waar de trainer het totaal niet in ziet zitten. Ik vind ook bijvoorbeeld dat als Overmars met een speler komt, de trainer eerst wat beelden heeft moeten bekijken voor je hem echt haalt, wat overigens ook wel gebeurd verwacht ik.

Voor de rest vind ik het ook logisch dat een trainer aangeeft wat voor soort speler hij nodig heeft, wat voor type en dat hier op in wordt gekocht.
1 -1
Michelinho
sorry moest plus zijn.
0 0
niquedegraaff
Ajax buigt momenteel gewoon voor ten Hag want als ten Hag zijn zin niet krijgt of faalt (wat hij eigenlijk al gedaan heeft) moeten de beleidsbepalers ook opstappen. Daarom is er helemaal niets meer zuiver en integer aan bij Ajax.
3 -2
Ferd
Ik snap het wel dat Ajax hier Ten Hag z’n zin geeft.

Labyad is geen verkeerde speler, maar het halen van deze speler is een boodschap aan de buitenwereld en naar de selectie. De boodschap is ‘wij staan achter Ten Hag’.

Daarnaast merk je nu dat de selectie niet 100% achter Ten Hag staat, voeg er een speler aan toe die dat wel doet en de kans is groot dat de sceptici omslaan
2 0
Michelinho
Dat laatste dacht ik ook al aan.
0 0
JSF
Misschien een aardige regel dat iedere nieuwe trainer 1 wensspeler mag ‘meenemen’ die iets kan toevoegen aan zijn spel. Kan je financieel niet hele grote buil aan vallen, indien je daar een max budget voor stelt. De rest bepaalt de club uiteraard.
0 0
Suarez16_
Oke hier komt mijn verwachting. Ik verwacht dat spelers met een aflopend contract zoals Dijks, Younes, Alblas, etc. allemaal weg gaan. Van de huidige basiself zal Ziyech voor 99% zeker vertrekken, de kans dat Kluivert gaat is aanwezig, maar ik verwacht niet dat De Ligt, Neres en Frenkie gaan, want Ajax zal natuurlijk nooit even 7 basisspelers weg doen. Ik verwacht tevens, zeker als almere promoveert, dat Cassierra, Orejuela en misschien nog een Cerny/Johnsen uitgeleend gaan worden. Ik denk ook dat een Zeefuik, Bergsma en De Wit niet veel toekomst hebben en verkocht gaan worden of nog een jaartje Jong Ajax en dat een Ekkelenkamp en Bakker tijdelijke noodoplossingen waren en nu weer naar de o19/Jong Ajax gaan. De selectie gaat er zo ongeveer uitzien denk ik:

Doel: Onana, Van Leer en Kotarski. Dit lijkt me een prima bezetting.

Rechtsachter: Veltman, Kristensen en Mazraoui. Met Veltman een half jaar geblesseerd en de geringe ervaring van Kristensen en Mazraoui onze zwakste positie, maar ik denk niet dat Ajax weer een rechtback gaat halen (helaas).

Centraal: De Ligt, Magallan/Balbuena, Schuurs en Wöber. Lijkt me een prima bezetting. Zeker met Doekhi als 5de optie in Jong Ajax.

Linksachter: Tagliafico, Sinkgraven en Bakker. Lijkt me wederom prima bezet.

Verdedigende middenvelder: Frenkie, Lasse en Eiting. Als Frenkie verdedigend zijn mannetje staat heb je een wereld 6.

Rechtsmidden: Donny, Lasse en Siem. Lijkt me oke bezet. Ook al zie ik Siem liever vertrekken aangezien hij zwaar is afgegleden.

Linksmidden: ?, labyad en Jensen (o19)/Mazraoui. Ik hoop dat labyad als back-up (die overal inzetbaar is) komt en Ajax nog een Jensen (Midjytland), tadic of Benedetti weet te strikken of eventueel een 6 en dan Frenkie naar linksmidden.

Rechtbuiten: Neres, ?, Kühn/Cerny. Goede back-up voor rechts lijkt me niet per se nodig maar het zou ook geen overbodige luxe zijn. Dit zouden labyad en Bande misschien kunnen invullen.

Spits: Dolberg, Huntelaar en Sierhuis. Prima bezet.

Linksbuiten: Kluivert/?, Bande en misschien Johnsen (ik zou hem uitlenen). Bij vertrek Justin nieuwe linksbuiten halen.

Afhankelijk van waar ze Frenkie willen neerzetten zou ik dus of een nieuwe 6 halen of een nieuwe linkshalf (en wat mis je Appie dan nog is extra op zo'n moment, want dan was er bij mij zeker geen twijfel en had je die 3 geweldenaren van Jong in 1 gehad). Ik denk dat ze Frenkie toch als 6 gaan gebruiken want daar is het qua voetbal echt een verademing, dus zou ik Benedetti of tadic halen voor linksmidden. Ik hoop toch gewoon dat Kluivert blijft voor linksvoor en bij een vertrek toch een nieuwe linksbuiten gaan halen want ik ben na alle verhalen nog niet overtuigd van Bande (al gun ik die jongen zeker een kans). Enige wat me dan nog nodig lijkt is een goede rechtsback, maar ik vrees dat Ajax die niet halen.
2 0
JariHeijden
Ik denk dat Frenkie als aanvallende middenvelder gaat spelen. Eerder VdBeek als controlerende middenvelder. Ik verwacht dat Labyad als linksbuiten gaat spelen als vervanger van Kluivert. Dan kun je met veel wisselingen gaan spelen en kan Tagliafico er vaak overheen denderen. Labyad en Frenkie zullen qua spelintelligentie nog wel met elkaar kunnen gaan klikken.

Of Labyad het qua karakter redt, betwijfel ik overigens ten zeerste.
1 0
Jeugdtrainer
Voor de zoveelste keer: Frenkie is geen 6. Kan niet anders dan dat je de argumenten hiervoor ook al talloze keren gelezen hebt.
1 -1
Suarez16_
Dat
0 0
Jari_held
Op papier idd prima. In de praktijk blijkt echter al jaren dat je het met zon jonge groep niet red. Achterin cv moet gewoon iemand van 25+ en op het middenveld ook
1 -1
GerardAjax26
Ik vind het vrij normaal dat trainers aangeven dat ze een bepaalde speler zien zitten omdat ze daar prettig mee hebben samengewerkt bij hun vorige club en verwachten dat hij het team versterkt. Dat deed Bosz ook met Traore en nu dus Ten Hag met Labyad.

Is de trainer de enige binnen de club die hem ziet zitten en zien de scouts er niets in, haal je hem gewoon niet. Is de rest het er wel mee eens, is er niets aan de hand mocht de trainer vertrekken.
3 -4
luiszwaaris
Is Wenger niet iets voor Ajax :')
2 -3
Redrum
Ja zou wel wat zijn, maar die komt natuurlijk van zijn levensdagen niet. Als je 22 jaar in de Premier League hebt gezeten wordt je denk ik spontaan depressief bij alleen al de gedachte aan de eredivisie en zijn prachtige clubs en stadions.
0 0
Heiko
Die komt niet want wij hebben TH. Misschien als toekomstige opvolger
0 0
NouridolbergNeres34
Wat mij betreft is hij welkom, verstandige rustige man, werkt ook graag met jonge talentvolle spelers, staat voor aanvallend attractief voetbal, hij speelt ook voetbal volgens de filosofie van Cruijff.

Laat maar komen.
2 0
NouridolbergNeres34
Wat nou als ten hag in augustus eruit word uitgeknikkerd ,dan zit de volgende trainer met zijn middelmaat opgescheept. zo voer je toch geen beleid bij een topclub! Perez heeft gelijk.
2 -3
Bocarra
De mening van Ronald de Boer wordt voor het gemak maar even weggelaten. Hij is van mening dat een trainer ook een stem moet hebben in het aankoop beleid. Zoals Cruijff , van Gaal of andere trainers dat ook hebben. Mijn mening is dat als je een speler koopt die de trainer niet wil deze speler kansloos is.
2 0
Michelinho
Precies, ook mijn eerste gedachte na het lezen van dit stuk.
Ook zeker eens met je laatste zin.
0 0
ajaxop1
Onana
Stekelenburg
Van Leer
Kotarski

Fosu-Mensah
Mazraoui
Veltman
Schuurs
De Ligt
Wöber
Filipe Luis
Bakker

Blind
Sinkgraven
F. De Jong
Gravenberch
Van de Beek
Pizarro
Bijleveld
Doan
Pasquali

Robben
Neres
Dolberg
Cassierra
Sierhuis
Brobbey
Bandé
Babel
2 -20
gi0vanni
Stekelenburg, Fosu-Mensah, Filipe Luis, Blind? Robben? Babel? Alleen de eerste zou heel misschien kunnen maar als Onana blijft komt die gelukkig ook niet.

Bakker, Gravenberch, Bijleveld, Pasquali, Brobbey? Daar ga je zeker geen kampioen mee worden.

Maar goed in fifa18 moet dit zeker haalbaar zijn.
4 0
Suarez16_
Ik heb veel "gedroom" gelezen hier, maar dit is echt lachwekkend.
0 0
mgtow
Filipe Luis? Als ie al komt zal dat pas over een jaar of 3 zijn. Robben gaat hooguit nog naar Groningen of PSV.
0 0