Kieft: 'Kom je bij Roma, dan heb je kans'

JesseTH, 13-05-2018 om 20:45, 16617 views, Ziggo Sport | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Wim Kieft, voormalig spits van Ajax, is behoorlijk positief gestemd over een eventuele overstap van Justin Kluivert naar het buitenland. De absolute top is nu nog niet voor hem bestemd, maar een niveau eronder kan volgens Kieft waardevolle ervaring opleveren.

'Je wordt wel meer uitgedaagd in een grotere competitie', begint Kieft zijn oordeel aan tafel bij Rondo. 'Spelers van die leeftijd hebben vaak het probleem dat ze in de competitie weinig weerstand ondervinden. Ook binnen hun club ondervinden ze weinig weerstand, omdat ze vaak al de beste spelers zijn.'

'We kunnen altijd wel roepen: als Kluivert naar het buitenland gaat, is dat niet goed. Het ligt eraan naar welk buitenland je gaat', vervolgt hij zijn rede. 'Geen Manchester United, Real Madrid of Barcelona, daar kom je niet aan spelen toe. Maar kom je bij Roma, dan heb je kans. Als je dan weer écht wordt uitgedaagd en je gaat een keer op je bek, dan komt het wel. Ik denk wel dat deze jongen de potentie heeft om het uiteindelijk te gaan redden.'

Volgens Youri Mulder is niet alleen slecht nieuws als jongelingen vertrekken. 'Het betekent dus dat je goed opleidt en er plek komt voor nieuwe aanwas. Dat is niet zo verkeerd. Het is mooier voor een club als die jongens bij de club blijven, maar het betekent ook dat je als club goed bezig bent. Bij Ajax leiden ze dus goed op.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Juichtoon
De gebruikelijke anti Ajax houding van Willem.
0 -1
je
Kieft heeft de wijsheid in pacht de verhalen worden steeds mooier anders wordt het niet gepubliceert en kan meneertje Zijn schulden niet afbetalen.
2 0
Juichtoon
Alleen maar Ajax afvallen dat is het enige wat hij doet. Als oud Ajax speler en Amsterdammer vertelt Wim nu nooit eens wat Ajax zou moeten doen om beter te worden. Alleen maar spelers wegpraten daar is Kieft goed in.
0 0
Clarence
Het is de realiteit dat spelers van 19 jaar als Kluivert en De Ligt voor hun gevoel gewoon al uitgeleerd zijn in de Eredivisie. Ze zoeken nieuwe uitdagingen om beter te worden. En dat begrijp ik best.
Het niveau van de Eredivisie blijft maar dalen en daardoor gaan jonge spelers steeds eerder weg. Dat houd je niet meer tegen.
1 -3
chrisjuhhh
Je zegt het verkeerd .
De jongelingen worden veel te vroeg in het 1e gebracht terwijl ze nog niet klaar zijn .
Enkel exceptionele talenten als de Ligt is uitzondering kijk de geschiedenis maar op na .

En ben je 2e geworden en verloren heb van nummer 1 dan ben je niet de eredivisie ontstegen , dit noem ik met de papegaaien meelopen .
0 0
Middenweg401
Ja, begrijpelijk na zo'n fantastisch seizoen waarvan iedereen nog steeds de blaren op de handen heeft staan van het klappen.
1 0
Redrum
Dat de Ligt dat gevoel heeft kan ik nog enigszins begrijpen, maar een jaartje eredivisie en Europees voetbal met Ajax zal hem zeker geen kwaad doen. Waarom Kluivert denkt al klaar te zijn in Nederland is me een compleet raadsel.
0 -2
PJK54
Wat is dat toch met Kieft groot geworden bij Ajax maar loopt alleen nog maar af te geven op de club en wil het liefst dat alle spelers ergens anders heen gaan.
4 -1
Juichtoon
Kieft heeft openlijk toegegeven dat hij een hekel heeft aan "die mensen van Ajax". Hij heeft dan ook totaal geen greintje liefde voor onze club. En in alles wat hij zegt over Ajax voel je dit terug.
Het meest wanstaltige was z'n tv optreden tijdens de finale Ajax Milan in 95 toen hij duidelijk z'n voorkeur voor Milan liet blijken (op de NL tv met een Nederlandse club in de finale en dan voor de tegenstander zijn, echt ongeëvenaard). Sinds die tijd ben ik totaal afgeknapt op Willem en lees ik alles van hem met grote argusogen.
0 0
de-Ajacied
Kieft was best succesvolle als spits, een echt afmaker maar kreeg veel concurrentie van van Basten en Bergkamp. Richard Witsche riep toen in de krant iets van “wat moeten we met die boomstam je hebt meer aan Bergkamp”
Kieft ging naar Pisa en Psv en heeft daarna alleen maar afgegeven op Ajax
2 0
geendagsvlieg
Wat een raar verhaal.

Dennis Bergkamp was 14 en Richard Witschge was 13 in de zomer van 1983.

Wim Kieft is wel met wrok vertrokken, meerendeels omdat het bestuur in 1982 Kieft tegen zijn zin bij allerlei clubs heeft aangeboden en omdat Ajax zowel Cruijff als Lerby liet vertrekken.
0 0
chrisjuhhh
Kieft kwam niet meer aan d bak, omdat van Basten en Bosman beter waren .
Daarom verkaste hij naar Italië .
2 0
strafschop
Een leuk stukje geschiedvervalsing.
0 0
geendagsvlieg
John Bosman heeft pas een half jaar na de transfer van Wim Kieft zijn debuut gemaakt....

Wim Kieft heeft 3 seizoenen op rij nagenoeg alles gespeeld bij Ajax, ook in zijn laatste seizoen.
0 0
Redrum
Ik weet niet precies de geschiedenis van Kieft en Ajax, maar ik heb het vermoeden dat Kieft één van de velen is die zich door Ajax gekwetst voelt.
1 0
fanforeffer
Alle mensen die Ajax kunnen benadelen of bekritiseren komen aan het woord op AS. AS is anti Ajax.
1 -2
de-Ajacied
Tsja, Kieft en Youri Mulder zijn allebei helemaal geflopt in net buitenland
2 -4
ETM
Uitsluiten dat Roma een goede club voor Kluivert is doe ik niet. Maar wat wordt die jongen opgehemeld zeg. Neemt een bal soms schitterend aan, heeft erg veel snelheid en kan goed trappen. Ik zie het talent echt wel. Vooral enkele intuitieve dribbels vanaf het middenveld waren echt klasse. Maar aan de andere kant komt hij zijn directe tegenstander slechts sporadisch voorbij, in de kleine ruimte is hij redelijk makkelijk vast te zetten, is hij nog zwak in de combinatie en maakt met regelmaat verkeerde keuzes qua zowel positioneren als afspelen. Te weinig uitdaging? Ik dacht het niet. Kluivert teert weldegelijk op zn naam en heeft een aantal 'sexy' eigenschappen zoals dat hij rete snel is. Het wordt cruciaal dat hij zn velen zwakke punten verbeterd en dus ook inziet dat dat moet gebeuren. En misschien is dat ook zo, maar ik ben huiverig.
Zijn collega aan de andere kant, de veel minder besproken Neres is kwalitatief een betere speler met ook nog rek. Ik hoop dan ook de Kluivert als bliksemafleider werkt voor Neres, al schijnt op hem ook al flink geboden te zijn.
Ik houd Kluivert er in principe graag bij, maar dan moet hij zich flink verbeteren, en ik twijfel eraan of hij daar de mentaliteit voor heeft.
3 0
Hagmag
Net 19 jaar.
Maakt nog maar kort zelfstandig zijn gulp dicht.
Iedereen weet het beter en heeft een mening.
Hoeveel levenservaring en hoeveel voetbalervaring heb je opgedaan als 19 jarige, die nu 1 seizoen achter de rug heeft met een aantal plaatsen in de basis.
Hoeveel x is Kluivertje beslissend geweest en heeft hij meer dan 20 minuten achter elkaar echt gepresteerd tijdens een wedstrijd ?
Vooral de laatste vraag is cruciaal.
Dat is ook de reden dat je als 19 jarige puber nog niet klaar bent voor een grotere club in het buitenland en AS Roma is een grotere club in Italië.
Wat staat er op het CV van Kluivertje als voetballer.
Gijp zou zeggen: Hoe kom je de kleedkamer binnen en wat is je status....

Kluivertje en cs hebben het gewoon veel te hoog in hun bol, veroorzaakt door die Minkunkel Pizzabakker die alleen maar aan geld denkt en zijn eigen zakken.

Ondanks nog 1 jaar contract moet Kluivertje minimaal € 15 miljoen opbrengen en... dat is een schijntje van die € 160 miljoen.
Zo niet dan contract verlengen zonder die idiote eisen, bij iedereen bekend.
Kluivertje en cs verlengen niet... dan is komend seizoen het trainingsveld van de Toekomst zijn domein + een plek op de tribune.

Pizzabakker Minkunkel en Kluivertje en cs spelen het hard en Ajax moet daar in meegaan in dat gedrag.
0 -1
Denees
Slap geouwehoer en Kieft is zelf het voorbeeld van hoe het niet moet. Ik krijg altijd het idee dat hij nog een appeltje te schillen heeft met Ajax.
7 -1
Redrum
Dat weet ik wel zeker, ik zag afgelopen week een artikel van hem voorbij komen waarin hij ijskoud beweerde dat psv de grootste club van Nederland is en dat ze Ajax in de jaren '80 al voorbij zijn gestreefd. Of hij had toen net een Colombiaanse avond achter de rug of hij heeft nog wat wrok richting Ajax. Je zou nog kunnen stellen dat psv de best presterende ploeg is van deze eeuw tot nu toe, maar ze zijn Ajax natuurlijk bij lange na niet voorbij. Dan moeten ze eerst nog even wat Europese prijzen, bekers en titels erbij pakken voordat we daar van mogen gaan spreken.
1 0
Babangida83
Behalve dan dat ze in Italië doorgaans tegen talenten van 19 zeggen: jij bent nog jong en onervaren, heb geduld, dan mag je over twee jaar je wedstrijden gaan maken. Je bent nu nog te groen voor het echte werk. En 21 is al jong.
0 0
Bocarra
Hoe lang mag die wandelende reclame zuil van die Rioolrat nog ongestoord reclame maken. Ben benieuwd hoeveel snuifjes coke dit weer gekost heeft. Dit kun je toch niet serieus nemen.
0 0
trooop
Kieft heeft gelijk. Roma is een heel ander verhaal dan bv juve of inter. Ze doen daar veel minder makkelijk dure 'gokjes' en het prestatieklimaat is minder hard. Als je daar als talent eens faalt hoef je niet meteen achteraan aan te sluiten. Er zit daar een technisch directeur die heel goed weet wat hij doet. De cl-prestatie van dit jaar geeft ook een vertekend beeld, zo goed als je van een halve-finalist cl zou verwachten is roma lang niet. En bv zo'n cengiz is daar ook gewoon vaak basisspeler. Daar doet kluivert niks voor onder.
Niet dat hij al uitgeleerd is bij Ajax, nog even blijven zou waarschijnlijk de beste optie zijn.
3 -1
Marcw1972
pfff...onze jonge talenten lekker naar het buitenland praten en over een jaar weer zeiken dat ze te vroeg vertrekken.
1 0
Ar
Aldus Kieft, Europees topscorers bij Ajax, die naar Italië ging, het daar niet redde en vervolgens maar naar Pisv ging.
1 -1
Dazoo
En de basis legde voor de EK overwinning van NL in 88, eikel
0 -1
CL=5
Was dat niet toevallig die andere spits?
2 0
strafschop
Zonder het doelpunt van Kieft vlak voor tijd tegen Ierland was NL gesneuveld in de groep.
0 0
CL=5
Haha... dat is mooi redeneren. En zonder de hattrick van Marco hadden we met 0-1 verloren van de Engelsen...
Tel daar eendolgedraaide Jurgen Kohler, de assist en de weergaloze volley in de finale bij op en trek daar de tenenkrommende openingswedstrijd vanaf waarin hij niet mee mocht doen. Dan zie je dat kieft niet meer dan een krummel in de schaduw van van Basten is en dat verklaart direct waarom snuifsnuif in de dertig jaar daarop loopt af te geven op de club die alles voor hem mogelijk heeft gemaakt.
0 0
Amsterdam Loyals
Een linksbuiten die zelden voorbij de rechtsback van Excelsior komt heeft nog voldoende “uitdaging” in NL. Wat een lulpraat joh
2 -1
MrAjaxDonny
Niet met hem eens, maar snap wel wat hij bedoelt. Kluivert is nog niet zo bepalend voor ons, en is in mijn ogen nog niet klaar voor deze overstap. tegelijkertijd doelt kieft op het geval cengiz Under, die is vergelijknaar met kluivert in alles, en die speelt de sterren uit de hemel bij roma dit seizoen. is echter wel ruim 20 jaar, 2 jaar ouder ongeveer dus dan Kloevoe, mijn mening is dus: 2 seizoenen bij ajax leren, en dan de overstap naar Roma oid, dan komt Kluivert er wel
2 0
3sterrenAjax1
wat een bizarre mening. kluivert heeft slechts enkele wedstrijden toegevoegde waarde gehad. is nog lang niet bepalend. hoe kan je dan roepen dat hij klaar is voor de volgende stap?
8 -1
Middenweg401
En waarom zou het niet gewoon 2 of 3 jaar later kunnen?
Om te stellen dat Kluivert al is uitgeleerd is in Nederland is ronduit belachelijk. Dat hij daar niet beter geprepareerd binnen kan komen ook. Dat er geen uitdagingen zijn hier (prijzen winnen, constanter worden, beste worden van het team en daarna van de competitie) is ook onzin.
Kortom.. waarom in vredesnaam? Inderdaad.. er is een kansje dat hij het redt. Maar het is en blijft onlogisch en onverstandig!
3 0
Joseph
Je gaat bijna denken dat Kieft wat toegespeeld krijgt om dit te vertellen, want ik vind Kieft normaal gesproken iemand die zinnige dingen zegt, dit slaat gewoon nergens op..

Justin staat in de schaduw van Onana, de Ligt, Tagliafico, vd Beek, Frenkie en Neres als het over presteren gaat, Justin heeft nog geen enkele meerwaarde voor Ajax, dus dit slaat echt nergens op. Ook in de competitie heeft hij het vaak moeilijk zat als het niveau omhoog gaat..
5 0
NouridolbergNeres34
Die youri is niet al te snugger hoor, hij vind het mooi als jongens van 18jaar (kluivert, de Ligt ) de club verlaten, met andere woorden we leiden ze niet op voor Ajax 1 maar voor chelsea, city, arsenal, united.
2 -1
MosesD
Dat zegt ie toch helemaal niet?
2 -3
3*stars*3
Die gasten hopen gewoon weer een verzwakt Ajax te zien joh.
Groot gedeelte van NL hoopt niet dat Ajax Bayern van NL gaat worden.
En eerlijk gezegd begrijp ik hun ook maar om nou te roepen dat zo'n jonkie al klaar is en nieuwe uitdaging nodig heeft is bullshit.
Vertonghen en Suarez hadden wel een nieuwe uitdaging nodig en speelden op een gegeven moment met 2 vingers in de neus.
Laat ze maar lekker vanaf begin van seizoen met Ajax EU ingaan en ver komen, prijzen pakken en meer interlands spelen.
De Ligt moet nog 19 worden maar het is geen schande om over 2 jaar te vertrekken, na een mogelijk EK want dan zijn ze ook nog maar 21 en dus erg jong.
4 -1
ajaxcied4life
Exact. Het journaille is allesbehalve objectief. Ze hebben stront aan Ajax en ze worden daarin steeds openlijker.
1 0
Dit is mijn club
Precies, wat een dom gezwets van die Mulder.
2 0
Civilengineer
Kieft overschat Kluivert en onderschat AS Roma. Ik zie hem daar echt niet de basis halen. Soms een invalbeurt. Misschien een Atlanta maar die zullen niet dat salaris en de transfersom betalen.
5 0
gras
Vreemd verhaal van Kieft. Volgens mij was hij eerder tegen dit soort onzin. Als Kluivert het niveau laat zien bij Roma dat hij hier meestal haalt, zit er no xxxing way een basisplaats voor hem in. Serie A is gewoon een zwaardere competitie met betere spelers. Pas als Kluivert hier een van de beste spelers is, kom je daar voor de basis in aanmerking.
1 -1