'Geen goede situatie voor Nederlands voetbal'

JesseTH, 11-05-2018 om 21:02, 9696 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ronald Koeman, huidig bondscoach van het Nederlands elftal, betreurt het feit dat er heden ten dage veel talenten in Nederland al op een te jonge leeftijd de stap naar het buitenland maken. Eenmaal daar komen zij vaak niet aan spelen toe.

'Dat is jammer en geen goede situatie voor het Nederlands voetbal', begint Koeman tegenover de NOS. 'Uiteindelijk ligt de verantwoordelijkheid bij de spelers zelf om een goede keuze te maken. Hoe jong ze ook zijn. Je hebt ook te maken met familie, het prijskaartje en de zaakwaarnemer. Ik kan wel gaan roepen: kijk naar het sportieve, of je gaat spelen. Als dat wat moeilijker ligt voor deze jongens, dan is dat jammer.'

De vroege vertrekken van de talentvolle spelers heeft ook zijn weerslag op de Eredivisie. 'Hoe eerder talentvolle jonge spelers weggaan, hoe minder het niveau gaat worden. Die posities moeten ingevuld worden. Gelukkig leiden we nog steeds heel veel talent op, maar die zijn nog niet toe aan het hoogste niveau. Helaas, maar het ligt ook aan het feit dat we de race verloren hebben ten opzichte van het buitenland.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Oliveira
Deze conclusie had ik al ruim 5 jaar geleden al getrokken. Vreemd dat de meerderheid het nu pas begint op te vallen hoe dramatisch het is gesteld met het opleiden van Nederlandse talenten. Het is net alsof het enige wat telt bij deze generatie is om hun narcistische ego te strelen en zich voordoen alsof ze beter zijn dan de rest, wat resulteert is dat we nu en drastisch tekort hebben aan opgeleide voetballers van degelijk niveau. Of je moet blij worden van Strootmannen en Depay's.
0 0
de-Ajacied
Het is helemaal niet zo dramatisch met de opleiding van talenten in Nederland. Het is alleen dramatisch gesteld met de televisiegelden en daarmee met het salarisniveau van topspelers.
Ook het salarisplafond van Ajax is een drama
0 0
Welja
Hij heeft gelijk natuurlijk (het is zelfs een open deur), maar hij had er als coach van Everton geen probleem om Klaassen op te halen en op de tribune te zetten.

En als bondscoach is hij nu in de positie om een beetje mee aan de oplossing te werken.

Het Nederlands Elftal moet gewoon geen spelers meer opstellen die voor hun 24ste naar het buitenland zijn gegaan. Te starten vanaf nu. Laat ze maar daadwerkelijk kiezen tussen een carriere en een zak geld.
0 0
SjakieWolfs
Klaassen was dus al wel 24 toen hij vertrok.
0 0
Welja
Jawel, maar hij zat uiteindelijk wel op de tribune.

Ik heb er geen probleem mee dat hij op zijn 24 ging, maar dat hij vervolgens een jaar niet speelt.

Er is de laatste 10? jaar geen Nederlander geweest die de stap van Nederland naar Engeland (misschien wel buitenland) probleemloos heeft gemaakt. Ik kan me er zo een twee drie niet een bedenken. Degene die het wel lukte waren gek genoeg geen Nederlanders.

Dus waarom Koeman dacht dat Klaassen dat wel lukt.
0 0
gras
Klagen heeft alleen geen zin. Er moeten structurele voorwaarden wijzigen en regels kun je alleen veranderen als je je organiseert met andere competities en lobbyt op Uefa niveau. Vraag me af of Van Praag voldoende wordt ingeschakeld in dit verband.
0 0
Ar
Koeman heeft gelijk. Dat zie je ook aan de oefenpot tegen Ali.
0 0
Lagasj
Ja zal maar onder Ten Hag moeten trainen.
Dan zou ik ook maken dat ik zo snel mogelijk weg kwam.
Dat gaat ten kostte van je carrière en je naam.
Ajax is in twee jaar van voorbeeld club naar een vijver waar de kikkers uit springen verworden.
Goed gedaan Overmars en Sar !
0 -4
Pauw
Wat zou Ajax Kluivert bieden? €600.000? Schandalig laag natuurlijk. Daar kun je amper van rondkomen. Je moet in een studentenflatje wonen, je rijdt in een koekblik en je kleren koop je bij de Zeeman.

Je moet nog altijd zeer goed je best doen om dergelijke bedragen er uberhaubt volledig doorheen te draaien. Én toch is het dan nog niet goed genoeg en moet het a la minute nog ontelbaar veel meer zijn. Hoeveel gelukkiger worden deze jongetjes daarvan? Niet. Althans, laat ik het mij voorzichtiger uitdrukken; ik kan het mij niet voorstellen.
1 -1
ARUCAMBA
op wat voor gebied hebben we de race dan verloren? Waar moet aan gewerkt worden? JC zei altijd er moet harder getraind worden, veel aspecten zijn trainbaar, als je dat zegt of schrijft fronst bijna iedereen zijn wenkbrauwen. JC heeft nooit onzin over voetbal verkondigd, toen Nederland zijn opmars begon half jaren zestig werd de trainingsarbeid ook danig verhoogd
0 0
AppieForever
Koeman vind ik altijd slim over komen en dit klopt natuurlijk helemaal. Als spelers als Kluivert op zijn 18/19 al vertrekken dat daalt het niveau in de Eredivisie ook.
7 0
abi
Precies, begrijp sowieso niet dat hij niet een beetje zelfreflectie heeft om te weten, dat hij er ook gewoon nog niet klaar voor is
0 0
Oliveira
Als je denk dat je alles bent op jonge leeftijd ben je alleen met je zelf bezig. Narcisme gaat helaas gepaard met succes.
0 0