'Zie een toekomstig toptrainer in Reiziger'

BartVeenstra, 05-05-2018 om 13:20, 10091 views, Ajax Life |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voormalig teamgenoot Tarik Oulida heeft veel vertrouwen in de trainerscarrière van Michael Reiziger. De oefenmeester werd dit seizoen met Jong Ajax kampioen van de Jupiler League en dat levert hem de nodige complimenten op.

'Ik zie wel degelijk een toekomstig toptrainer in Michael. Waarom niet?', zegt Oulida, die zelf trainer is bij het Amsterdamse DWS, in gesprek met Ajax Life. 'Als speler heeft hij alles meegemaakt en privé is Michael een erg sociale jongen, goed opgevoed ook, door hele lieve ouders. Het is cruciaal wie hem straks wil helpen om hogerop te komen, maar in mijn ogen heeft Michael alles om een grote te worden.'

Oulida denkt dat Reiziger met Winston Bogarde bovendien de perfecte assistent naast zich heeft. 'Met hem heeft Michael een geweldige powerhouse naast zich op de bank, in mijn ogen vullen die twee elkaar geweldig aan. Ja hoor, ik zie ze straks ook samen leiding geven aan Ajax 1. Nee, nu nog niet. Ik denk eerder over een paar jaar, maar tegelijkertijd weten we allemaal hoe snel het soms kan gaan.'

Ook Gerard van der Lem, die Reiziger meemaakte als speler, ziet dat de trainer van Jong Ajax kwaliteiten heeft. 'Dat zo'n timide jongen als Michael de stap naar het hoofdtrainerschap zet, zie je niet vaak. Maar hij presteert goed. Bij Sparta waren ze tevreden. En geloof me, kampioen worden van de Jupiler League met het tweede elftal van Ajax, is echt niet zo makkelijk als sommige mensen denken.'


Het nieuwe uitshirt van Ajax is vanaf nu officieel verkrijgbaar in de fanshop van Ajax! Ook is de nieuwe trainingslijn gelanceerd.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Lagasj
Dan zie je meer dan ik, Tarik.
Of je kijkt teveel Emo TV.
0 0
Unuvar1980
Kom op..assistent bij Sparta..jaartje zelfstandig bij jong..totaal geen charisma..ja hoor; maak maar trainer van Ajax 1.
0 0
ST
Reiziger en Bogarde worden de opvolgers van het duo Ten Hag en Schreuder.
0 -1
Sterretje73
Ach Mike was vroeger op het CSB al een rustige, aardige en sociale kerel. Daarmee dwong hij automatisch een soort respect af. Zijn relaxte houding en een totaal gemis aan arrogantie zitten er van nature in dus inderdaad denk ik dat hij het wel zou kunnen. Of hij werkelijk zin heeft in die druk en hectiek is een tweede vraag en daar ben ik zelf niet zo zeker van. Maar goed..hij heeft me toen al verbaasd toen ik hem ineens in het eerste zag schitteren dus never say never
1 0
gras
Dit is ook weer zo opportunistisch. Gelijk iemand tot toptrainer bestempelen, omdat hij een onverwachte prijs pakt, zonder dat je ook maar één inhoudelijk element noemt of weet waar je het over hebt. Sterker nog, het argument is 'Waarom niet?'.

Bij echt begaafde trainers zie je dat ze elftallen naar hun hand zetten en volgens een bepaalde formule laten spelen. En dan heb ik het niet alleen over de formatie, maar de intentie en vooral het effect. Adriaanse, Bosz, deels Ten Cate, Van Gaal in de jeugd bij Ajax en internationaal Pep in de jeugd bij Barca.
3 -1
ajaxinho
Dat kan niet altijd.
Het hangt af wat voor spelers je hebt.

Reiziger heeft met de standaard 4-3-3 gewerkt.
Als je flankspel top is kun je daar veel mee bereiken.
0 0
Ajacied33
Ze hadden nu al Reiziger moeten laten zitten na Keizer. In hem heb ik veel meer vertrouwen dan die TH. Een jongen van de club,bescheiden, praat duidelijk en geen gebral zoals die TH,goeie visie.
0 -6
ajaxtukker89
en het is helemaal niet om mijn gelijk te willen halen maar ik heb in de winter al gezegd wrm iemand van buiten af terwijl geef reiziger samen met die bogarde rustig de kans wat val je nu een buil aan dat half jaar , reiziger komt er wel
0 -3
nap3000
Reiziger laat z'n ploeg leuk voetballen en de jongens strijden voor elkaar.

In tegenstelling tot ten Hag komt Reiziger erg goed over voor de camera.
Hij straalt rust uit, is welbespraakt en uit alles kun je opmaken dat hij snapt wat er bij komt kijken om Ajaxtrainer te zijn.

Het is echt een verademing als je het nerveuze schorre gebrabbel van Erik ernaast legt.

5 -4
kaashaas
Zwaar eens
1 -4
ajaxinho
Helemaal niet makkelijk met dit materiaal.

Hij heeft echt heel veel spelers, optimaal gebruikt.
0 -3
AnsB
Ik gun het hem van harte in elk geval. We zullen het gaan zien.
Ik zou het in elk geval heel mooi vinden als een meer zachtaardige trainer succes heeft in de top. Denk idd dat iemand als Bogarde dan een meer dan uitstekende aanvulling is.
5 0
koppendicht
Ik niet. Sowieso heb ik van zijn visie nog niks gehoord. In de media komt ie ook wat lastig uit zijn woorden.
3 -9
Ozymandias
Ten eerste vind ik hem in de media prima uit zijn woorden komen en ten tweede who cares? Zolang een trainer voor de spelersgroep maar goed uit zijn woorden komt hoeft hij van mij in de media geen zin kunnen samenstellen.
5 -5
Afcadam14
Hij komt voor de camera juist goed en rustig over. Je luistert gewoon, bij ten hag houd je je hart vast.
4 -3
AnsB
Maar dat zegt toch niet dat hij geen visie heeft? Een trainer van een 'Jong'-elftal wordt zelden naar zijn visie gevraagd.
Ik vind presentatie een totaal overbelicht fenomeen in de voetballerij. Natuurlijk is het prettig en goed als iemand zich goed voor de camera kan uiten, maar uiteindelijk is het volkomen ondergeschikt aan andere kwaliteiten die een goede trainer moet hebben.
Het vervelende is alleen wel dat als de prestaties tegenvallen - om wat voor reden ook - de presentatie extra op de voorgrond treedt. En dat kan het totale plaatje gaan overheersen, zoals nu Ten Hag gebeurt (ik heb wel vertrouwen in hem, maar zelfs als je dat niet hebt: hij heeft wel tijd nodig, net als Bosz dat nodig had om het team naar zijn hand te zetten).
Maar ik zit niet te wachten op een trainer wiens voornaamste kwaliteit een uitstekende presentatie is.
6 -1