Spaan betreurt vertrek Viergever: 'Bedankt, zegt PSV'

BVeenstra, 03-05-2018 om 13:05, 10243 views, Het Parool |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Journalist Henk Spaan laat in zijn column in Het Parool blijken te balen van het vertrek van enkele Ajax-spelers. Zo vertrekt Nick Viergever naar PSV, maakt Vince Gino Dekker de overstap naar AZ en gaat Zian Flemming spelen bij PEC Zwolle.

'En bedankt, zegt PSV. Op de dag dat Gino Dekker gratis naar AZ vertrok, legde PSV Viergever vast, een speler die door zijn geweldige mentaliteit Ajax een ronde verder bracht in de Europa League van 2017. Of hij beter is dan Brenet betwijfel ik, maar Isimat speelt hij met gemak het elftal uit', begint Spaan over Viergever, waarna hij volgt over Dekker. 'Dekker kwam al een jaar eerder naar Ajax dan Nouri, Bergwijn en Bergsma. Hij heeft een mooie linkervoet en kan ook met rechts een corner nemen.'

'Flemming werd door PEC binnengehaald, dat al eerder winkeldochter Sandler bij Ajax wegplukte. Bergsma krijgt zeker een club in de eredivisie. Wie volgt?', vraagt Spaan zich vervolgens af, waarna hij met een naam op de proppen komt. 'Ik zag de laatste wedstrijden van Jong Ajax: Doekhi kan overal terecht, hoor. (Alleen dankzij Marcel Keizer wist Ajax Mazraoui te behouden.) Intussen staat de arme Wöber huilend in het midden van de rondo.'

Het nieuwe uitshirt van Ajax is vanaf nu officieel verkrijgbaar in de fanshop van Ajax! Ook is de nieuwe trainingslijn gelanceerd.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ram
Ik vind het ook bizar dat we hem laten gaan. Vorig jaar was hij de meeste constante Ajacied; iedereen vergeet hoe goed ie toen was.

Als De Ligt blijft hebben we verder Wober en Schuur. Dan moet je dus weer een (ervaring) verdediger aantrekken. Wedden dat die niet beter is dan Viergever? Daarbij was Viergever, gezien de blessuregevoeligheid van Sinkie, ook een prima back-up geweest voor Tagliafico.

Kortom: onbegrijpelijk! Dat PSV hem dan pakt is extra zuur.
0 0
Babayaka
Viergever gaan we echt niet missen, 1000 in een dozijn voetballer, snap niet dat er figuren rouwig om zijn.
0 0
CrazyJew
Viergever dwong voornamelijk respect af door zijn inzet en uithoudingsvermogen. Maar kan me ook echt nog herinneren dat ik me dood ergerde aan hem puur omdat hij verzaakte. Hij was gewoon niet goed genoeg in mijn optiek. Maar als je me vraagt, had je hem erbij willen houden dan had ik zeker ja gezegd omdat hij alles gaf en nooit zeurde. Mensen met karakter heb je ook nodig
0 0
chloorbestendig
Was altijd wel een Viergever fan, altijd fanatiek en wilde voetballen, beleefde zijn hoogtijdagen onder Bosz. Na zijn blessure zie ik hem niet meer terugkomen op dat niveau, dus niet meer voldoende voor Ajax. Voor p$v waar hij samen met 9 anderen staat te verdedigen moet het wel goedkomen. Krijg een vieze smaak van dat provincieclubje in mijn mond, maar gun Nick een leuke 2e plaats volgend seizoen.
1 0
Genant
Is een betere linksback dan Brenet. Een betere linkercentrale dan Isimat. Voor PSV een gouden greep want ze hebben weinig centjes. Nu kunnen ze de vacature linkerverdediger doorstrepen en het heeft ze niets gekost.
2 0
Bocarra
Eerst vond de media Viergever te ligt voor Ajax. Nu betreurd die zelfde media het vertrek van Viergever. Het is niet objectief. Het is alleen maar bedoeld om nieuws te scoren.
1 -1
Ajaxvooraltijd
Spaan is een kloontje van vd Gijp en dergelijke die willen opvallen met totaal tegenstrijdige en rare bevindingen om de week daarop hun eigen gebrabbel weer te onkrachten met de volgende totaal gestoorde opmerkingen.
1 -1
Rentokill
Ik eerder dat het andersom is. Spaan doet dit een heel klein beetje langer.
0 0
pinballmagic
Waarom hebben ze zijn contract niet verlengd ?
Als ze met 1 of 2 jaar verlengd hadden was hij niet gratis weggelopen
En psv had hem voor 2 miljoen ook wel gekocht denk ik
1 0
ajaxinho
Daar stond hij niet voor open, denk ik.

Hij had in eerste instantie ambities om naar het buitenland te gaan.
Toen er geen interesse bleek te zijn, misschien wel.
Maar toen zag hij meer perspectief bij PSV.
Aangezien Wöber basisspelers van Ajax is.
0 -2
ovdw
Volgens Henk is elke jeugdspeler een absolute topper. Hij heeft het mis. Hooguit een enkeling per lichting is dat.
5 0
insectenverdelg
Dekker was tot zn 16 een groot talent maar heeft daarna gewoon niet de juiste ontwikkeling doorgemaakt. Mede door blessures, maar het is meer dan alleen blessurez. Het is jammer want Dekker was in potentie de klassieke buitenspeler van op snelheid de achterlijn halen en een voorzet geven. Maar juist Spaan, de man die pretendeert een jeugdwatcher te zijn , moet inzien dat Dekker de komende 2 jaar niet rijp is voor t eerste. Echter ziet Spaan wel is dingen vaak niet helemaal scherp.

Hier een quote na de coppa van 2911 over Ruben Ligeon..
https://www.ajaxshowtime.com/article/bijzaken-en-geruchten/52378/spaan-ligeon-kan-zo-in-het-eerste-.html&page=1
2 0
ajaxinho
Aangezien DLigt en Wöber vrijwel zeker het centrale duo zullen vormen...

Welke ervaren verdediger zou een versterking kunnen zijn als reserve?
1 0
Pierre Heno
Met Wöber als LCV ga je echt de poulefase CL niet halen.
1 -1
Sasz25
Enge jammere is dat dekker en misschien anderen gratis de deur uit gaan. Je leidt spelers op dienprima in de eredivisie mee kunnen, daar mag je best van gaan profiteren.
0 0
w86
Probleem is dat de meeste clubs in de Eredivisie geen cent te makken hebben. Als Dekker en Flemming nog een contract hadden tot 2019, waren ze beide nu niet vertrokken. En als ze wel verkocht worden, gaat het ook niet over miljoenen wat het je oplevert.
0 0
marrene
Wöber is een prima speler. Viergever was nuttig als twaalfde man. De anderen die hij noemt komen allemaal te kort en zijn zeker veel minder dan de jongen die hij hier belachelijk probeert te maken. Hij begrijpt niet dat hij zichzelf te kakken zet.
1 -1
Pierre Heno
Wöber is een eredivisiespeler. Beperkt niveau dus.
1 0
Tomajax1990
Het was toch juist in de visie van Cruijff om de net niet talenten ergens anders in de eredivisie te laten spelen om
Het niveau van de ererdivisie omhoog te krikken ?
0 0
luiszwaaris
Graag gedaan
0 0
godenzonenssuper
Flemming, dekker, Bergsma..

Kom even op Henk.
1 0
ZlatanI
Wat Wöber in die rondo staat te doen begrijp ik niet. Zijn Doekhi en Bergsma beter ofzo volgens Spaan?
0 0
Genant
Doekhi vind ik wel interessante speler. Echte verdediger
2 0
Duif63
Doekhi wordt gewoon een goeie.
0 0
atalantanio
Ga toch weg joh met je praatjes, het is altijd al zo geweest dat de meeste jeugdspelers het eerste niet halen, ineens is het fout beleid? Stuur deze zuurpruim AUB met pensioen.
3 -1
FelixjeGassenlicht
Helemaal mee eens. JC draait zich om in zijn graf met het vertrek van al die talenten. En onbegrijpelijk om Viergever te laten gaan. Ideale 12e man, multi inzetbaar en veel ervaring. Hij had graag willen blijven nota bene.
1 -5
RaynoFischer
Oja jongens als Flemming, Bergsma en Dekker die het hele jaar middelmaat genoemd worden zijn nu ze weggaan ineens "talenten", echt typisch weer..
5 0
FelixjeGassenlicht
tsja, laten wij zien waar Bergsma en Dekker over 2 jaar staan, en of ze het bij AZ en PSV verkeerd hebben gezien.
0 0
RaynoFischer
Bergsma gaat niet naar PSV :p
0 -1
MrAjaxDonny
Viergever was nooit echt Ajax 1 kwaliteit. Desondanks jongen met een goeie instelling en prima stand-in. Had m daarom er nog wel graag bijgehouden.
0 -2
jarenfan
Als je alles wat geen Ajax 1 kwaliteit heeft weg moet doen zijn er wel meer,....
1 0
jarenfan
Begrijp helemaal niets van het vertrek Viergever.
2 0
Bjorn
Ik denk dat Spaan in deze een beetje overdrijft. Ik zie deze spelers allemaal geen basisplaats bij Ajax halen. Viergever was heel nuttig geweest, maar geen onmisbare pion.
2 0
Hagmag
Viergever heeft topmentaliteit.
Komt voetballend tekort, heeft vele fouten gemaakt.
0 -2
Pingpong
je kan je wel afvragen of hij slechter is dan wober. Nu zeker niet. Zal afhangen van de ontwikkeling van wober
1 -1
BokkieBokstra
Dat is denk ik ook precies raak, Ajax investeer in nieuwe spelers en die nieuwe investeringen moeten eruit. Daarbij staat Viergever in de weg. Het is een financieel verhaal, maar dat zie je weel vaker, eerste de handel en het geld dan pas het voetbal. Zeker met deze leiding. Dat vind ik nu Ajax onwaardig, stelletje centenneukers.
1 -1
EuforischeRealist
Wober is 20 en Viergever 28. Als je ze als club beide onder contract hebt en het contract van de oudste loopt af dan is de keuze makkelijk hoor. Viergever ga je niks meer aan verdienen dus zoals hij geen absolute meerwaarde is voor je team (zoals bijv. de Ligt) ga je er niet extra in investeren.
0 0
Redrum
Een logische beslissing van Ajax ja. Maar omdat Viergever per ongeluk op karakter tegen een bal aan liep in Gelsenkirchen mogen we deze jongen opeens niet meer weg doen.
1 0
Redrum
Spaan, kom op man, ff serieus. Alle spelers die nu vertrekken hebben geen enkel uitzicht op een plek in het eerste. Moet Ajax ze dan laten verpieteren bij Jong-Ajax?
5 -1
RaynoFischer
Echt he.....
Snap best het sentiment als je hun al hun hele jeugd volgt, maar get real....
Als ze het niveau hadden, had Ajax ze wel gehouden
1 0
BokkieBokstra
Dat vraag ik me erg af, jonge talenten zullen ook zien, Ajax investeert liever in buitenlands handelsmateriaal dan in eigen jeugd. Nou hebben we een heel bloedbad van de revolutie gehad die hierom ging. Eerst de eigen jeugd, maar dat is nu niet meer zo. Meer handelshuis geworden.
1 -5
Lazell
Nee Ajax investeert niet liever in buitenlanders. Dat slaat echt als een tang op een varken. Ajax investeert in kwaliteit in de jeugd. Als ze iemand kunnen krijgen die beter is (dus niet dezelfde kwaliteit, maar echt beter), dan zullen ze dat niet nalaten. En waarom is dat verkeerd? Het heeft ons de grootste talenten opgeleverd. Alderweireld, Vertonghen en Eriksen.

Plus er komt nu een shitload aan eigen jeugd door. Donny, De Ligt, Kluivert, Mazraoui, Eiting, etc.
0 0
Minsc
Eiting, daar gaan we weer.
0 0
RaynoFischer
Het moet wel eigen jeugd zijn die wat toe kunnen voegen zoals een Donny, De Ligt, Kluivert etc.
Je moet niet vol vol voor eigen jeugd gaan, om het eigen jeugd zijn...
1 0
Redrum
Precies, al deze jongens komen gewoon tekort. Spaan doet hier net alsof Ajax een paar pareltjes laat schieten. Juist dit soort middelmatige spelers die wel in het eerste terecht zijn gekomen hebben ons jaren afgezwakt. Het lijkt me een goeie ontwikkeling dat Ajax voortijdig afscheid van ze neemt.
1 0
EuforischeRealist
Geen idee wat de standaard meer is van deze man; "Hij kan ook een corner met rechts nemen" Ja daar ken ik er ook nog wel een paar van, wordt het wel een beetje vol op het trainingsveld denk ik.
4 0
Redrum
Haha ja ze kunnen allemaal wel iets, maar dat wil niet zeggen dat het bruikbare spelers zijn voor Ajax 1. Spaan is flink aan het afglijden.
2 0