'Kluivert aangeraden bij Ajax te blijven'

ArthurV, 30-04-2018 om 17:54, 11921 views, Alles op Swart |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Sjaak Swart heeft in zijn wekelijkse nabeschouwing Alles op Swart laten weten, ondanks de mindere periode, alle vertrouwen te hebben in de toekomst van Ajax. Volgens de clublegende mist Ajax momenteel een echte leider, wat volgens Swart erg belangrijk is.

'Die leiders moeten vooral de jonge jongens neerzetten', vertelt Swart. 'Want die talenten moeten nog veel spelen, maar zijn nog niet waar ze moeten zijn.' Een van die talenten waar Mister Ajax naar alle waarschijnlijkheid op doelt, is Justin Kluivert. De talentvolle buitenspeler heeft zijn contract, welke in 2019 afloopt, nog steeds niet verlengd. Swart raadt Kluivert echter aan voorlopig gewoon in Amsterdam te blijven voetballen. 'Dat heb ik ook tegen hem gezegd. Hij moet nog minstens drie jaar bij Ajax spelen. Die tijd om naar het buitenland te gaan komt nog wel, maar ga eerst lekker voetballen.'

Daarnaast laat de rechtsbuiten van weleer weten erg trots te zijn op Jong Ajax. Het team wist afgelopen weekend beslag te leggen op de titel van de Jupiler League. Een uitstekende prestatie volgens Swart. 'Ze hebben erg leuk voetbal laten zien. Michael Reiziger en Winston Bogarde verdienen daarbij een groot compliment.'

Het nieuwe uitshirt van Ajax is vanaf nu officieel verkrijgbaar in de fanshop van Ajax! Ook is de nieuwe trainingslijn gelanceerd.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MSwertz92
Gister bij Natafelen: Kluivert wil door salarisplafond heen en best betaalde Ajax speler worden. HAHAHAHAHAHA dit jochie he !
0 0
Michelinho
Geruchten uit de koker van valentijn Driessen. Zit die bij de onderhandelingen aan tafel of is dit de zoveelste bom die de Telegraaf ergens onder probeert te plaatsen?
0 0
Nosky
Ach, al dat gelul om Kluivert. Je hoort de media er meer over dan hemzelf.

We leven in een vrij land, dus hij is vrij om te doen en laten wat hij wil. Als hij weg wilt, vrije keus. Als hij een spelletje speelt voor betere condities, staat hem vrij.

Het is aan Ajax om hier al dan niet in mee te gaan en zoja tot hoever.

Weet niet wat er achter de schermen allemaal gebeurd en hoe Overmars hierin staat en handeld, maar het lijkt me goed dat Ajax zich ervan bewust is in de positie te zijn om Kluivert z'n carriere op dit moment te kunnen maken óf breken. Dus als Kuivert/Railoa een spelletje speeld, zal Ajax toch ergens een grens moeten trekken.

Doe die jongen nu een uiterst aanbod, niet verder onderhandelbaar, met 1 week bedenktijd. Niet tekenen, prima. Voor 25mio+ en geen Euro minder is Ajax bereid mee te werken. Klaar voor de top? Dan is ie dat ook wel waard. Geen transfer in dit scenario, ook prima, succes met een jaartje trainen bij Jong Ajax. Of gewoon tekenen, geen rancune, en lekker voetballen.

Zou Kluivert er graag bij houden, maar de wereld vergaat niet als hij vertrekt. Dus ik vind dat Ajax gewoon een dergelijke grens moet trekken en zich snoeihard moet opstellen.
Dat je iemand de tijd geeft om na te denken en speelruimte in onderhandelingen gunt is prima, maar we zitten nu in een fase waarin een selectie moet worden samengesteld, het liefst vandaag dan morgen.
3 0
Michelinho
Ik denk dat 25 wat aan de hoge kant is voor een achttienjarige met nog maar een jaar contract, maar verder hier wel mee eens.
Vooral naar de achterban toe is het belangrijk dat Ajax toont paal en perk te stellen.
0 -1
Kees999
Volledig eens met Swart. Je koopt twee dure rechtsbacks dit seizoen en eindig je het seizoen met eigen jeugd op die plek. De titel in de Jupiler League zie ik vooral als de verdiensten van Reiziger en Bogarde die erin geslaagd zijn een basisteam neer te zetten dat voor elkaar door het vuur gaat en daarmee de titel in de wacht heet gesleept. Je moet je zelfs afvragen of het succes van Sparta vorig jaar onder Pastoor niet op het conto van Reiziger geschreven kan worden. Toen Reiziger naar Ajax vertrok was het snel gedaan met het succes van Pastoor.
4 0
De Stift
Helemaal eens met Swart. We hebben gelukkig met spelers als Onana, De Ligt, De Jong, Van de Beek, Kluivert, Dolberg en Neres fantastische talenten in de selectie. Het zijn spelers die in potentie de Europese top kunnen halen. Alleen daar zijn deze jongens nog LANG NIET.

Het idee dat ook maar een van deze spelers het niveau van de eredivisie is ontgroeid, is werkelijk krankzinnig. Als je met Ajax je zo snel laat uitschakelen in Europa, de beker en in de nationale competitie dan rest alleen bescheidenheid. Juist ook bij deze spelers. Want waar waren zij in de wedstrijd tegen Rosenborg, Twente of PSV? Laat ze het komend seizoen maar echt bewijzen. Met een schaal in de hand en overwintering in Europa kunnen ze fatsoenlijk binnen komen bij clubs als Liverpool, Tottenham, etc. In mijn ogen zou Barcelona gek zijn als ze bijvoorbeeld voor De Ligt gaan. Wat heeft hij nu eigenlijk laten zien? Hoeveel wedstrijden op topniveau heeft hij gespeeld?

Kluivert moet Ajax dankbaar zijn voor de hele jeugdopleiding die hij heeft mogen genieten en de kansen die hij heeft gekregen. Debuteren op je 17de, een basisplaats op je 18de. Natuurlijk zelf verdiend, maar ook gekregen dankzij Ajax. Hij laat hier wekelijks zien dat hij een buitengewoon talent is, dat bewijzen ook zijn 10 doelpunten en vijf assists in 35 wedstrijden. Maar tegelijkertijd is hij nog nergens als de weerstand echt omhoog gaat, maakt hij teveel slordige fouten en laat hij zich makkelijk opnaaien. Nooit was hij beslissend op de momenten dat het er echt om ging dit seizoen. Hij doet het geweldig voor een 18-jarige, maar hij moet zich niet in de luren laten leggen door mooie praatjes van zaakwaarnemers. Want op dit moment vreten ze hem op in Engeland, Italie, Spanje en Duitsland. Hij mag de schoenen van Messi, Ronaldo, Salah en Neymar nog niet poetsen. Dat kan over vijf jaar allemaal anders zijn, als hij gewoon rustig zijn carriere opbouwd. Dus lekker verlengen bij Ajax, elke wedstrijd een fatsoenlijk niveau halen, beslissend zijn in de topwedstrijden en dan als kampioen met de nodige Europese ervaring over een jaar of drie als een hele meneer naar het buitenland. Want Kluivert heeft het echt in zich om een wereldtopper te worden, maar het vertrouwen en geduld dat hij hier geniet, dan krijgt hij verder nergens.
7 -1
blava
Ook Raiola's geloofwaardigheid en reputatie staan op het spel met een transfer van Kluivert. Als Kluivert totaal geen kansen krijgt bij zijn nieuwe club betekent dat hij zo'n transfer alleen voor de provisie doet. Het belang van de speler is dan ondergeschikt. Kluivert is international maar zal absoluut geen tot weinig kansen krijgen bij een Engelse topclub (MU?). Zo'n club kan gokken, geld genoeg. Maar de reputatie van Raiola staat op het spel. Zijn vorige transfers van jeugdspelers waren ook niet bepaald een succes. Als kluivert mislukt heeft hij geen markt meer in Nederland en het is twijfelachtig of men nog in hem gelooft in andere landen.
0 0
Sterretje73
Ben eigenlijk nu al een beetje klaar met Mr Kluivert. Hoor die naam veel te vaak en zelden positief. Zelfde salaris als nu bieden met optie op verhoging nadat mr bewijst beslissend te kunnen zijn. Bij niet nakomen afspraken billenkoek en zonder eten naar bed. Snotneus...
2 -4
AjaciedForLive
Kluivert zei laatst nog weg te willen voor 160 miljoen dat is met zijn huidige contract als hij niet meer dan het salaris plafond verdiend niet mogelijk omdat, het salaris van de speler de waarde van het contract verhoogd. Dat is hij nu nog lang niet waard.
Het geld wat Ajax heeft kan beter geïnvesteerd worden in verbeterde contracten voor spelers zoals:van de beek, de jong,eiting,dolberg, de ligt,neres en kluivert. Zij worden dan bij elkaar opgeteld veel meer waard dan al het geld wat er momenteel in de bank weg ligt te rotten.
0 -3
Ajax4life16
Volgens mij begreep je niet helemaal wat Kluivert zei en daarnaast heeft de hoogte van het salaris niet zoveel met de transferwaarde te maken. De contractduur en zijn potentie bepalen de prijs.
3 0
Wereld
aan hem mis je voorlopig nog niks, slechter dan Younes
nog geen constante speler zoals De Ligt

enkel een leuk kwartier tegen Nice en in een heel seizoen nog 5 leuke momenten tegen het rechterrijtje, dat is niet genoeg. Duidelijk nog niet klaar.
0 -1
DavidFerr
Ik weet dat zijn contractsituatie teleurstellend is maar met zo’n opmerking maak jij jezelf belachelijk.

De statistieken vertellen namelijk een heel ander verhaal.

Vorig seizoen had Younes in 29 wedstrijden in de eredivisie 3 goals en 6 assists.

Dit seizoen heeft Kluivert in 29 wedstrijden 9 goals gescoord en 5 assists gegeven.

Daarnaast is Younes alweer 24 en Kluivert 18 en heeft dus veel meer rek om beter te worden.
2 0
Babayaka
Beter gaat ie weg, en dat geldt ook voor de ligt.
Zelfs als ze blijven, zijn ze alleen maar bezig met een vertrek voor het jaar erop, of ze blijven nog 2 a 3 jaar, en zijn dan alleen bezig met Ajax, of gewoon lekker laten gaan.
0 -4