Dwarswaard over titelkansen JA: 'Blijft maf'

FinnDekker, 24-04-2018 om 08:22, 6659 views, Algemeen Dagblad | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Het winnen van de Jupiler League door Jong Ajax zou een lichtpuntje zijn voor de Amsterdammers, zo stelt Daniël Dwarswaard in het Algemeen Dagblad. Een eventuele titel zal wel weer veel stof doen opwaaien omtrent de regels bij de beloften. De columnist denkt echter dat Ajax daar maling aan heeft.

'Pagina's zijn er vol geschreven over de voor- en nadelen van de beloftenploeg in de Jupiler League. De discussie zal alleen maar toenemen nu Jong Ajax op matchpoint staat. Zaterdag winnen van MVV en Jong Ajax is kampioen van de eerste divisie, de eerste kampioen die niet promoveert. De Jong-elftallen mogen nu eenmaal niet uitkomen in de eredivisie', opent Dwarswaard.

'Voor trainer Michael Reiziger en zijn spelers is dat helemaal geen item. Leg je oor te luister en je hoort het. Een paar weken terug hebben ze intern gezegd: Jong Ajax staat in dienst van het eerste elftal, maar we gaan vol voor de titel.' Aan het publiek zal het aankomende zaterdag niet liggen. 'Sportpark De Toekomst zal vol zijn. Er is geen kaartje meer te krijgen voor Jong Ajax - MVV.'

'Maar maf blijft het natuurlijk wel', stelt Dwarwaard tot slot. 'Een feestje vieren terwijl Ajax op alle gebied één van de meest rampzalige jaren uit de geschiedenis meemaakt. Zou het niet naadloos in het seizoen van Ajax passen? Dat ook dit laatste kleine pleziertje er niet van komt.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
erwtenpeller
IK heb de KNVB dit jaar niet horen zeggen ik hoop dat Ajax dit jaar Kampioen word.ik wist wel dat ze in Zeist AJAX niet pruimen.
1 0
Pheadrus
Nouri tragedie, slechte transferperiode, uitgeschakeld voor Europees, uitgeschakeld voor de Beker, daarna uit de Youth League en we kwamen te kort voor de titel. Een slecht jaar. Maar er komt altijd een moment dat de gifbeker leeg is en de weg naar voorspoed wordt ingezet.

Misschien dat het winnen van de JL het keerpunt en de eerste stap naar mooie tijden.
2 -1
AjaxPassion
Droom verder. Dit jong team is dramatisch en moet het voornamelijk van hard werken hebben.

Van de A1 t/m Ajax 1 duidt niks erop dat we op korte termijn nog zo'n seizoen als vorig jaar gaan meemaken.
1 0
vader123
MVV heeft zich al geplaatst voor de nacompetitie en zij spelen drie dagen later tegen Almere of Volendam. Die zijn meer geïnteresseerd in wie hun tegenstander wordt, dan in het resultaat op de Toekomst. Hoe hoger ons tempo, des te vervelender zij het zullen vinden.
2 0
Van Reenen
Dwarsonwaardig is één van de redenen waarom ik nooit het AD lees. Ik heb ook nog niet in de media gelezen dat de club aan de Maas een nieuw Nederlands record heeft gescoord. Namelijk na een kampioenschap een straatlengte achter in punten op de nummer 1 in het huidige seizoen. Tot op 2 wedstrijden voor het einde van de competitie 21 punten, is toch niet normaal? Dan spreek je niet meer van een topclub, maar van een grote doorsnee club.
3 0
Redrum
Twee nieuwe negatieve records dit jaar (meeste nederlagen op rij in de CL en die jij noemt) en het is gewoon rustig rond feyenoord, want ze hebben de knvb beker gewonnen met alleen maar wedstrijden in eigen huis. Dan wordt je gewoon niet langer beoordeeld en dus gezien als topclub, zo simpel is het.
1 0
Juichtoon
Daarom was Fnoord zo veel gelegen aan de beker / competitie deal met Psv. De heren hebben nu allemaal een leuke zomer.
0 0
ovopiet
Hij verkneukeld zich nu al dat jong Ajax mogelijk geen kampioen wordt.
2 0
kleinedraaicirkel
Het zou eerder een schande moeten zijn dat Jong Ajax kampioen wordt. Allemaal profs die al jaren meegaan of clubs als NEC die de klappen van de eredivisie kennen en je dan zo te kijk laten zetten door een stel pubers. Om te gieren dat Jong Ajax kampioen wordt en geeft gewoon aan hoe bagger het niveau in Nederland is.
1 0
Ruff Rhythim
Ja joh, we gaan zodadelijk allemaal "sorry" zeggen als Jong Ajax kampioen wordt, zo goed??
5 0
chrisjuhhh
Ze gaan of Fortuna of NEC huldigen en op televisie brengen , want Jong Ajax is Ajax en dat mag niet .

Wel rond spetterende spelers in Sittard of Nijmegen
2 0
chrisjuhhh
Wie van Jong Ajax heeft een basis plaats dan in het 1e ??
Alle spelers zijn jonger dan 21 op de keepers na dan , maar die zijn of geblesseerd of 3e keeper .

Je leest enkel over het geld , wat sommige spelers gekost hebben en ze vermelden er niet bij , dat spelers die het 1e niet halen gekocht eo gehuurd kunnen worden van Ajax .
Spelers die hard gewerkt hebben om er te kunnen komen die Ajax heeft opgeleid .
3 -1
Bocarra
Dat hoop je natuurlijk. Dan heb je weer wat te schrijven.
0 0
Redrum
De column van het AD waarvan je wist dat hij komen zou. Op een slinkse wijze worden er steken uitgedeeld richting Ajax, daar waar het gepast zou zijn Jong-Ajax een compliment te maken vanwege de knappe prestatie. Als Jong-Ajax kampioen wordt dan is er geen enkel reden voor een feestje, maar worden ze het niet zou dat een extra schande zijn. Dat is eigenlijk wat Daniel Douchebag Dwarswaard hier probeert te zeggen. Onbewust heeft meneer niet door dat hij onze status als de allergrootste maar weer even bevestigt, door dit als één van de rampzaligste seizoenen ooit te bestempelen. We worden namelijk tweede waarschijnlijk, iets dat voor sommige clubs niet zo heel lang geleden nog reden was voor een spontaan feestje. Weet je wat trouwens echt maf is Daniel? Dat een groep prof-voetballers die voor een zogenaamde topclub spelen gisteren als jochies van 8 als debielen stonden te hossen op een podiumpje met een vergulde denne-appel. Een denne-appel die slechts recht geeft op play-offs voor de Europa League. Dat noem ik nou een beetje maf. Focus je eens op dat clubje Daniël.
26 -1
GregNeck
Helemaal mee eens. Zeker ook het stukje over die denneappel is zo terecht. Had 'm graag gewonnen dit jaar doordat we naast de andere prijzen grepen, maar schaamde me de ogen uit m'n kop toen we gehuldigd werden in 2010 omdat we dat ding hadden gewonnen. Enige positieve daaraan was het optreden van Vertonghen... De KNVB-beker, het is een leuke prijs, maar in mijn ogen absoluut geen hoofdprijs.
1 0
AjaxPassion
Geen Europees voetbal voor het eerst sinds 50 jaar?
0 0
Pauw
“Één van de meest rampzalige jaren uit de geschiedenis”

Dan brengen we het er (sportief gezien) behoorlijk goed vanaf.
6 -1