'Totaal geen vertrouwen in Blind'

ArthurV, 23-04-2018 om 22:00, 10691 views, Voetbal Inside | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Johan Derksen heeft totaal geen vertrouwen in Danny Blind als nieuw lid van de Raad van Commissarissen van Ajax. Dat geeft de analist aan bij het programma Voetbal Inside.

In Theo van Duivenbode, die afgelopen zomer was afgetreden als commissaris, zag Derksen het wel zitten. 'Maar Blind heeft het als directeur en hoofdtrainer nooit bijzonder gedaan bij Ajax. Ik vind hem echt niet zwaar genoeg om in de Raad van Commissarissen van een beursgenoteerd bedrijf te zitten.'

Daarnaast kwamen de woorden van Frans van Seumeren ter sprake. De eigenaar van FC Utrecht had aangegeven dat hij verrast werd door het feit dat Erik ten Hag zo graag naar Ajax wilde na het ontslag van Marcel Keizer. Daarnaast baalde hij ook van het gebrek aan loyaliteit die hij in de voetbalwereld heeft ervaren. Volgens Hans Kraay Jr. is het over het algemeen naïef als er gedacht wordt dat iemand clubgetrouw is. 'Maar als Ten Hag zo overtuigd is van een proces, zoals bij FC Utrecht het geval was, dan is het wel opvallend dat wanneer Ajax komt het proces opeens niet meer bestaat.' 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
koppendicht
Het stelt geen reet voor die functie, mijn kat kan het doen.
0 0
Michelinho
Derksen die zei dat Kramer het hoofd van Büttner met zijn voet 'wegduwde' en zeven wedstrijden belachelijk was. Dan ben je toch voorgoed genezen van die vent?
Niet dat ik wel heel veel vertrouwen in Blind heb, maar dat terzijde.
0 0
jarenfan
Blijft na Rijkaard toch 2e keuze.
0 0
chrisjuhhh
van Duivenbode was juist de man die alles tegen hield bij Overmars en nu vind Derksen hem beter ???

RVC heeft een controlerende rol en bewaken zo goed en kwaad de cultuur Ajax , dit heeft helemaal niets te maken met een beurs gang .

Voor de beurs zou je je moeten melden bij van Os , Henrichs en consorten bij die mannen moet je zijn .
1 -1
Minsc
"die alles tegen hield"? Overmars heeft luid en duidelijk verklaard dat de RvC hem niet heeft tegengewerkt, en jij komt dan met dit?
0 -1
DJMokum
Slimme zet van Leo v. Wijk en co. Van Blind zullen ze weinig tegengas krijgen en ze kunnen hem als poppetje inzetten om hun eigen doelen te bereiken.
0 -1
Grummes
Dan gooi ik er een Derksen reactie in: Wat die Derksen vindt, vind ik niet zo relevant!
2 0
zwollie
Derksen heeft alleen veel vertrouwen in zijn holmaatje naaihuis.
0 0
Heiko
Wat kan mij het nou schelen in wie Derksen wel of geen vertrouwen heeft. Is totaal niet belangrijk.
0 0
Leprechaun
Hij heeft 100% gelijk. Blind en een stropdas is gewoon geen gelukkig huwelijk.
2 -3
insectenverdelg
Ach Derksen heeft t altijd over de DWDD kliek, maar zelf is ie net zo erg. Iedereen loopt ie af te zeiken, t9dat er financieel belang bij zit. Lekker boekje uitgeven bij Derksen en meneer likt je hielen. Of je nou een kilootje per week door je neus boort of een eigen spelregelboek hanteert ( mss nog een ideetje om het nieuwe spelregelboek van Bas Nijhuis uit te gecen Johan). Dat doet dan niet meer ter zaken. Echter als je daarna overstapt naar de concurrent bij Ziggo, kan je er weer geen pepernoot van. Vraag Kieft maar. Ongelofelijke dubbele moraal.
11 -4
Bobbaasje
In welke rol is Danny Blind, na zijn actieve loopbaan als voetballer, een succes geweest?

Niet als trainer, niet als bondscoach, niet als directielid, niet als hoofd jeugdopleidingen..
De enige functie die hij in de afgelopen 18 jaar, 3 jaar heeft vasthouden was assistent bondscoach en dus niet eens een leidinggevende of beleidsbepalende functie.

Hij heeft in bijna alle mogelijke voetbalgerelateerde functies na zijn loopbaan de kans gehad, maar was nergens succesvol in. Er is dus ook geen enkele aanleiding om te denken dat hij wel capabel is om een toezichthoudende rol juist te vervullen, sterker nog, bovenstaande dient juist als argumentatie waarom hij daar niet voor geschikt is. Ook zijn, zeer waarschijnlijk kortstondige, functioneren als belangenbehartiger van zijn zoon bleek een deceptie. Hoe kunnen we van hem dan verwachten dat hij wel in staat is om Marc Overmars te beoordelen op onderhandelingsvaardigheden of keuzes die hij daarin maakt?

Maar, naast zijn CV, zijn er ook persoonlijke redenen om geen voorstander te zijn van Blind in de RvC. Zijn persoonlijkheid komt heel betweterig over en, gezien Johan Cruijff hem er niet bij wilde bij Ajax en hij zelf meedeed om daarom Louis van Gaal naar binnen te werken, denk ik ook dat het niet iemand is die opbouwend te werk gaat in het belang van de club. Het liet minimaal zien dat de visie van Blind niet strookt met het beleid dat Johan Cruijff bij Ajax wilde neerzetten en nu nog (deels) wordt toegepast, waardoor zijn beoordeling van het handelen van Edwin Van der Sar en Marc Overmars mogelijk ook niet objectief zal plaatsvinden.
13 -4
Juichtoon
Eigenlijk verdien je 100 thumbs up.
1 0
insectenverdelg
Nu is RvC lid ook geen dagelijkse baan waarbij jezelf beleid maakt. Dus dat scheelt. Gij moet alleen de beleidsmakers controleren. En veel slechter dan t ging, zal Danny dat ook niet doen. Ook ik ben geen voorstsnderr van Blind bij Ajax, maar we moeten ook niet doen of hij alle macht opeens krijgt en de club ten gronde brengt.
1 -4
MosesD
Als Derksen ergens geen vertrouwen in heeft, komt het meestal wel goed.
5 -4
aietos
Jij hebt wel vertrouwen in Blind, die buiten zijn voetbalcarrière. nog nooit iets heeft gepresteerd en in elke functie heeft gefaald? De feiten spreken voor zich. Heeft niets met vertrouwen te maken.
2 -3
Heiko
De aandeelhouders hebben gekozen. Dus punt !
0 -1
BRAMHOUTEN
Doe nou niet of rvc zo’n bijzonder zware taak is. Beter dat er iemand die bijna 30 jaar bij Ajax heeft gelopen dan een Pipo die alleen voor zijn ego naar Ajax komt. Derksen heeft een bloed hekel aan blind en grijp elke gelegenheid aan om dit kenbaar te maken. Maar owee als Derksen een boek over je kan schrijven dan zegt hij niks negatiefs meer over je.
1 -1
chrisjuhhh
van Duivenbode hield Overmars ook steeds tegen en niet Blind .
Zo zie je maar weer de lawaai papegaai roept en heel Nederland rent er achter aan .
0 0
Bocarra
:-))) humor. Wat een satire. Om je dood te lachen.
1 -1
PeterVKV
Maar Derksen heeft wel veel vertrouwen in Munsterman. Hoopt waarschijnlijk op het uitgeven van een boek net als bij Nijhuis. Je kan er op wachten.
7 -1
Genant
De relatie tussen Johan en Munsterman is ziekelijk. Echt lachwekkend hoe hij zich draait om het voor Jopie op te nemen. Nijhuis idem dito. Vroeger was hij ook lovend over Dirk Loanshark Scheringa. Dat kwam omdat Dirkie voor vele duizenden euri adverteerde in de VI. Toen verschenen er ineens ook juichverhalen over opleiding AZ in de VI. Zo raakte Ajax het 'grootste talent uit de opleiding kwijt aan het veel sympathiekere AZ'. Ene Ben Rienstra :)
2 0
flyingsoccer
Derksen blijft een azijnzeiker.
8 -5
JanTa
Ik heb totaal geen vertrouwen in Derksen.
16 -8
CruyffFootball
Gaat Derksen ook een functie bij Ajax bekleden?
8 -2
Good Luck
Haha, sluit achteraan in de rij!
4 -5