Kleikers: 'Als het niet bevalt, kom je niet'

sammekors, 17-04-2018 om 08:15, 7720 views, NOS | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Zondag, de dag waarop Ajax de strijd om de landstitel verloor van PSV, was voor Ajax een zeer donkere dag. Niet alleen vanwege de verloren wedstrijd, er is meer aan de hand. Dat concluderen de gasten van het NOS Sportforum.

'Het ging voor Ajax op alle vlakken mis', vertelt sportjournalist Lennart Bloemhof. 'De gênante dag was compleet. De grote mond vooraf die totaal niet werd waargemaakt, een dikke nederlaag, twee rode kaarten, het vuurwerk in het PSV-vak en dan ook nog het wangedrag van sommige supporters bij de spelersbus.'

Dit laatste was volgens Jeroen Grueter, commentater van de NOS, misschien wel de grootste aanfluiting. 'Het was verbijsterend. Normaal gesproken zijn spelers heilig, daar kom je niet aan. Maar dit was echt bedreigend.' Collega-commentator Sander Kleikers is het daarmee eens. 'Fans hebben het gevoel dat ze iets te vertellen hebben binnen een club. Dat is toch ongelooflijk? Als je fan bent, koop je een kaartje, ga je op de tribune zitten en als het je niet bevalt, kom je niet meer.'
 
Transfers
De slechte resultaten van dit seizoen kunnen ook al een negatief stempel drukken op volgend seizoen. Veel Ajacieden zullen immers sneller uit kijken naar een andere club. 'De drempel om te vertrekken, is er voor spelers als Matthijs de Ligt en Hakim Ziyech in ieder geval niet hoger door geworden', meent Bloemhof.

Maar zij zijn niet de enige die een stap willen maken. Ook André Onana en zelfs Donny van de Beek zullen denken aan een overstap, zo denkt Grueter. 'Dan kan Ajax dus weer van voor af aan beginnen. Maar misschien is dat ook wel goed. Want ik geloof heilig in Erik ten Hag. Maar dan moet hij wel volledig zijn visie en werkwijze kunnen uitvoeren. Al vraag ik me af of dat bij een club als Ajax wel mogelijk is.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
10Sneijder10
'Als het je niet bevalt koop je gewoon geen kaartje meer.' Waarom laten dit soort figuren zich uit over voetbal en randzaken als ze er geen verstand van hebben? We zijn gvd geen tennisvereniging. Mongool.
0 0
Catenaccio
Beste Ajax-supporters ,
Wil je een statement maken?
Blijf dan weg in de 1 e helft van komende thuiswedstrijd .
Dat komt binnen bij die slappe hap.
Je kan zeggen dat ze door dat Twentse gelul in de war raken, maar je kan op zijn minst jectegenstander opvreten en strijden voor elke cm
0 0
AjaciedForLive
Hehe heerlijk dit heel goed geschreven.
0 0
Ajacied33
Mag ik vragen waarom jij een foto van een kakkerlak hebt als avatar?
1 0
trooop
Zo’n beetje de eerste verstandige woorden over dit hele incident, van deze sander kleiker (ik ken ‘m ook niet). Dat is een probleem van deze tijd: apen van supporters die denken dat ze wat te vertellen hebben. Sterk gevoed door lichtgewichten van bestuurders die uit een gebrek aan autoriteit, aan zelfvertrouwen, aan zwaartekracht, hun trillende pootjes laten hangen naar de stinkadem van deze neanderthalers. Bikkelhard en onverbiddelijk dien je te zijn tegen het ondervolk dat met z’n behaarde poten aan de bus of de spelers komt. In plaats daarvan worden ze nog net niet aangemoedigd het een volgende keer nog iets grondiger aan te pakken. Ongelooflijk slappe losers zijn het, de directie van Ajax. Volledig op hun conto als dit echt nog eens misloopt in de toekomst.
0 -1
Pierre Heno
Die Grueter moet zich bij zijn leest houden : verslag doen van een wedstrijd en dan liefst zo objectief mogelijk. Zijn uitgesproken voorkeur voor Ten Hag als trainer-coach bij Ajax is reeds exemplarisch voor zijn totale gebrek aan analytisch vermogen. Schoenmaker Grueter, houd je bij je leest.
0 -1
WesleySonck
Wat een bullshit van de Kleikers. Je voetbalt voor de supporters en voor niemand anders. En als de supporters ontevreden zijn, moet je daar naar luisteren.
2 -2
Michelinho
Zolang die supporters met hun mond praten en niet met hun handen. En dan is er ook nog het verschil tussen luisteren of je oren naar ze laten hangen.
2 -1
chrisjuhhh
Volgens al die maf kezen gaat iedereen weg bij Ajax !

Wat een idioten zijn er toch .
Gewoon voordat Ten Hag kwam begon het te lopen , omdat Keizer meer vrije hand kreeg van die ouwe opa naast hem , want dat was de eerste struikelblok was er Spijkerman en Keizer werd geslachtofferd , maar Ajax speelde leuk en leuker en beter .

Toen kwam Ten Hag de doelpunten werden minder en het wedstrijd beeld ook de spelers werden er door gebrainwasht met die opkomende backs alle frivool ging eruit .

Hadden vd Sar en Overmars dit aan zien komen dan ???
Ik zeg NEE en de een hoop hier op AS ook niet .
Wel waren er een aantal waaronder ik zelf al zeiden dat Ten Hag niets is voor Ajax , nu doet dat er niet toe maar toch achteraf gelul dan maar .

Het ga er mij om om na dit seizoen afscheid te nemen van Ten Hag en of het terug keren van de Boer , of het terug keren van van Gaal en of het terug keren van Bosz , en het liefst ook van Jonk al ligt dat moeilijker ivm Henrichs ja toch Hennie ?

Bosz heeft best veel goodwill bij spelers als Onana , Ziyech , de Ligt
0 -1
Ar
Als je heilig gelooft in Ten Hag dan ben je volslagen niet goed snik en valt er niets serieus te nemen van wat je zegt.
1 -1
HarryHarHar
Kleikers is waarschijnlijk één van de weinige in voetballand die nog gelooft in de magi bij Ajax van het strategisch onbenul dat Eric ten Hag heet!
2 -3
OuweDibbes
He Kleikers, als jou het niet bevalt bericht je toch niet over onze prachtige club.
2 -2
WIJSNEUS14
Als jou het bericht over Kleikers niet bevalt dan reageer je toch niet op hem?

Zo lust ik er nog wel tien. Die man heeft helemaal gelijk, fans moeten hun bek houden en van spelers afblijven. Dat onnozele gedoe bij de spelersbus zorgt alleen maar voor meer problemen en lost niets op.
2 -2
OuweDibbes
Wijsneus van het vroegere voetbalonline?
0 -1
EuforischeRealist
En dan zeggen ze dat supporters naïef zijn, een selectie van 30 man en over 2 maanden zijn ze allemaal weg. Natuurlijk hoor, stelletje kneuzen die commentatoren!
2 -1
RaynoFischer
Nou dan is het stadion leeg, want niemand is blij op deze manier neem ik aan....
We zijn alleen niet allemaal successupporters :)
1 -1