'Een grondige renovatie kan de club redden'

FinnDekker, 17-04-2018 om 07:13, 10753 views, AD | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

In het Algemeen Dagblad van dinsdag heeft Daniël Dwarswaard uitgehaald naar de beleidsbepalers van Ajax. Zowel de technische staf als de directie hebben in zijn ogen gefaald, gezien de misgelopen titel. In Amsterdam moet er volgens de journalist in de spiegel worden gekeken, waarna besloten moet worden welke richting men opgaat.

'Alleen een grondige renovatie kan de club redden', schrijft Dwarswaard. 'Algemeen directeur Edwin van der Sar ligt onder vuur. Hij en Overmars voeren structureel en onnavolgbaar wanbeleid. Het gegoochel met de trainerspositie is het meest pijnlijke voorbeeld. Wat het heeft opgeleverd? Vier jaar prijzendroogte waarvoor zij de rekening moeten betalen.'

'Wat betreft de trainerspositie staat Ajax op een kruispunt', valt verder te lezen. 'Óf Ten Hag carte blanche geven om zijn wil binnen de club op te leggen, compleet met een selectie die gelooft in zijn bijna obsessieve manier van werken. Of concluderen dat het een mismatch is, Ten Hag en Ajax. Een middenweg is geen oplossing. Ten Hag wordt dan de volgende trainer die verzuipt in het moeras dat Ajax heet.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jarenfan
Er lijkt wel niets te gebeuren,je hoopt op koppen rollen.
Vd Sar ten Hag, het blijft angstig stil.
Worden er dan geen conclussies getrokken,na zo'n rampzalig seizoen.
0 0
ARUCAMBA
met het aanstellen van trainers moet je ook geluk hebben, top coaches komen net als spelers niet naar Nederland, ajax top coaches kwamen uit het niets, onervaren, michels en v. gaal, maar beiden hebben de club wel op de kaart gezet.
0 0
HarryHarHar
Het word tijd dat de cultuur bij Ajax aangepast gaat worden en niet hoofdzakelijk op spelertjes gescout word die 300 keer de bal hoog kunnen houden maar zodra het windkracht 3 is dan waaien ze om.. er zijn gewoon wat echte kerels nodig die kunnen buffelen als de wedstrijd daarom vraagt!. die de jonkie's bij de hand nemen als het ff tegenzit, en verdedigend hun mannetje staan. dat moet de basis zijn de as van je elftal, vul dat aan met wat talentjes, dan krijg je vanzelf een uitgebalanceerd elftal en zet nu eindelijk eens in de spits een rechtspoot op rechts en een linkspoot op links dan haal je veel meer rendement uit je centrumspits!... en zet er een trainer voor waar ze tegenop kijken waar ze respect en ontzag voor hebben zoals het de laatste tijd ging met trainers die bij hun vorige job nog voor kilometervergoeding voor de groep stonden ga je in het huidige voetbal geen prijzen winnen! dan krijg je van dat labbekakke lamzakken voetbal zoals bij Ajax het afgelopen seizoen!... 12 keer op 1-0 achterstand gekomen in 31 wedstrijden zegt genoeg lijkt mij dat de heren totaal niet gemotiveerd aan de wedstrijd begonnen en dat mag je gerust de trainers aanrekenen die moeten ze op scherp zetten!
4 0
Michelinho
Allemaal leuk en aardig dat er met termen als renovatie en de bezem erdoor gesmeten wordt en dat er in alle geledingen nieuwe poppetjes moeten komen, maar wat mij betreft wordt er gekozen voor continuïteit. Nee, niet dat iedereen maar moet blijven zitten, maar als je alles in één keer overboord gooit kunnen we de komende twee jaar wel als opbouwjaren beschouwen en zitten we als we niet uitkijken zo weer zeven jaar zonder titel.
Zo slecht als die intriganten van de media het willen doen lijken gaat het ook zeker niet.
Financieel zijn we kerngezond terwijl we nog niet zo lang geleden aan het randje stonden, er blijven nog steeds talenten doorbreken en mindere lichtingen worden opgevangen door zeer talentvolle aankopen.
We worden al jaren structureel eerste of tweede (en zitten er dan meestal erg dicht op) en hebben vorig seizoen nog Europese furore gemaakt.
Er wordt flink geïnvesteerd in een vernieuwd jeugd/trainingscomplex met een tweede stadion en nog zitten we goed in de reserves. Voor het eerst in lange tijd kregen we (iig ik) het gevoel dat er naar de lange termijn gekeken wordt en er bv. anticiperend ingekocht wordt.
Helaas stortte het dit seizoen al heel vroeg in, niet alleen door Appie, maar ook door onenigheid binnen de gelederen, wat tot zeer ongelukkige kortetermijnbesluiten zorgde. Maar dat is van alle tijden bij Ajax, ook dat de media daarop kapitaliseren.
Laten we ons vooral niet gek maken door dat schrijvende schorem; we komen altijd weer bovendrijven. Ondanks mindere perioden, ondanks het boegeroep van die back seat drivers die nog nooit een bal goed geraakt hebben, ondanks de haat in den lande.
Laat ze maar roepen, het is allemaal angst voor het moment dat bij Ajax de puzzelstukjes wél op de juiste plaats komen te vallen.
1 -1
Joseph
Een renovatie met een grote rol voor Jordy Cruijff, Wim Jonk en Peter Bosz.

Dit is de enige renovatie waar ik op zit te wachten, elke andere stap is een stap in de verkeerde richting!
7 0
jarenfan
Niets aan toe te voegen.
0 0
Ben
Overmars moeten we gewoon houden, wat kan hij er aan doen dat het verschillende coaches niet lukt om met een uitstekende selectie kampioen te worden. We hebben op elke positie betere spelers dan onze concurrenten. Natuurlijk zitten er ook wel eens miskopen tussen, maar over het algemeen is Overmars de enige reden dat het geld ondanks al het gefaal bij Ajax alsnog harder binnenstroomt dan bij onze concurrenten. Ook nu ik weet dat Overmars dus voorstander was om er alles aan te doen om Bosz binnenboort te houden, spreekt zeer sterk in zijn voordeel. In tegenstelling tot vd Sar. Die heeft te veel fouten gemaakt, verkeerde mensen ontslagen, verkeerde mensen aangesteld, zaken die echt direct invloed hebben op de sportieve prestaties.

Wat er moet gebeuren is het volgende:

1. Ten Hag ontslaan, het ziet er gewoon niet uit, en Ajax lijkt eerder terug gevallen in slecht voetbal, dan dat het beter is geworden.
2. Bosz terughalen of Frank de Boer terughalen. Met de bizarre bedragen waarmee Ajax de afgelopen jaren geen kampioen is geworden, had Frank het kampioenschap makkelijk binnen gehaald. Die heeft met veel minder, veel meer bereikt dan Keizer, Ten Hag en Bosz bij elkaar. Beide lijken me makkelijk haalbaar.
3. Jonk terughalen en hoofd jeugdopleiding maken.
3 -1
Knalpot
Beste selectie? Meest getalenteerd misschien maar aan talent heb je geen reet als er geen elftal van gesmeed kan worden. Er zijn hier mensen die volgend seizoen met 5 net twintigers in de as willen gaan spelen waar haal je dat brevet van onvermogen vandaan, dat kan niet nergens niet als je topsport wil bedrijven. Topsporters willen gewoon winnen en als het even kan daarbij ook aantrekkelijk voor het publiek maar nu denkt het publiek dat ze mogen bepalen dat er alleen maar aantrekkelijk gespeeld mag worden ga lekker de Harlem Globetrotters kijken denk je dat die meekunnen in de NBA?
0 0
Ben
Harlem Globetrotters is misschien niet echt vergelijkbaar, ik denk sowieso dat bij Ajax veel talent zit, en dat dit talent zwaarder weegt dan leeftijd. Kijk naar De Ligt, Kluivert, F De Jong, Dolberg, kijk naar heel Jong Ajax die elke week tegen volwassen kerels spelen en bovenaan staan. Dat er geen elftal van gesmeed is, tja, dat is is dus waarom je iemand als Bosz of Frank de Boer moet hebben. Die kunnen dat wel!
0 0
Pierre Heno
De beste optie voor een wederopstanding van Afc Ajax is dat Overmars bij PSV de plaats van de aldaar mogelijk vertrekkende Brands in gaat nemen en Ajax wordt geheid weer 4x op rij kampioen.
2 -3
Duif63
Brands wordt opgevolgd door Stan Valckx. Dat is al geregeld. Bij Psv hebben ze hun zaakjes wel op orde.
1 0
Michelinho
Frank Arnesen (momenteel RVC van PSV) werd gisteren ook genoemd als mogelijke opvolger van Brands, jammer dat die de dark side heeft gekozen. Die zou ik graag een rol binnen Ajax zien spelen.
2 0
Sulejmanibesteaankoopooit
geef peter bosz maar carte blanche . En ga eens wat met dat geld doen, koop spelers die psv nooit kan halen en verhoog de salarissen zodat jongens langer blijven.
3 -1
AIR-S
Salaris verhogen heeft geen zin.

Aangezien ze in Engeland, Italie, Spanje het 7/8 voudige gaan verdienen. Ajax kan hier niet tegen op. Plafond met 1 of een half miljoen verhogen is zinloos.
0 0
gras
Dat hoeft ook niet. Gewoon een trainer die rendement haalt uit de groep. Maar dat lijkt me gewoon te laat.

Ziyech, Onana, Neres vertrekken vermoed ik en mogelijk Kluivert en De Ligt ook. Kun je weer opnieuw beginnen, terwijl je al twee jaar lang had moeten oogsten.
0 0
Ajaxsupzuidned
Waar moet je als Ajacied moet uit putten?! De betere spelers zullen Ajax gaan verlaten. Er staat geen team, de trainer overtuigd alles behalve , er is geen basis.
Hoop dat ze Klaassen terug gaan halen en iemand anders op 6 gaan opstellen want Schone op 6 is zelfmoord al 2 jaar lang in alle grotere wedstrijden...
0 -1
WIJSNEUS14
Die grondige renovatie lijkt me meer dan nodig, maar dat had allemaal niet gehoeven als plan Cruijff in eerste instantie naar behoren zou worden uitgevoerd. Nu werd dat maar mondjesmaat gedaan met allerlei concessies waardoor het faliekant is misgelopen. En wéér overnieuw beginnen. Wat dat betreft petje af voor de mannen uit Eindhoven die een stabiele directe hebben en waar zowel Gerbrands, Cocu en Brands het maximale weten te halen uit de middelen die er beschikbaar zijn.

Ajax heeft op alle fronten meer in zijn mars. Een veel betere jeugdopleiding, veel meer financiële mogelijkheden, veel meer naam en status en ga zo maar door. Toch worden we alweer vier jaar op rij afgetroefd en hebben we - behoudens het jaar onder Bosz - de laatste jaren maar heel weinig goed voetbal gezien en blijven de resultaten ook vaak uit. Knap staaltje wanbeleid, sterker nog; er is geen beleid. Men doet maar wat. Gaan van Bosz naar Keizer en weer naar Ten Hag. Totaal verschillende trainers, pure willekeur.

Overmars mag van mij het voordeel van de twijfel krijgen, maar Ten Hag (goede trainer, maar geen Ajax-trainer) en Van der Sar mogen wat mij betreft weer vertrekken. Sta je wel weer in je hemd als Ajax zijnde maar dat moet dan maar. Zijn we inmiddels wel gewend toch? Stel een trainer aan die bij de club past en een directeur die een groot bedrijf kan leiden en dit in het verleden al heeft bewezen. Geen posities toebedeelt krijgen op basis van een voetbalcarrière die totaal niet relevant is voor een andere functie. Michael Kinsbergen zou de ideale kandidaat zijn, hoop dat hij terug wil keren.
2 0
MosesD
Het Plan JC had zeker goede elementen, alleen waar het fout is gegaan is de invulling van de poppetjes. Ik heb het al vaker gezegd, er is destijds gekozen voor loyaliteit en kwaliteit. Jonk en Bergkamp, beide goede (individuele) trainers, maar beslist geen managers. Daar ging het al mis. Voor Sar en Overmars geldt natuurlijk hetzelfde. Communicatief slecht, geen leiders, geen managementcapaciteiten. Je kan nog zo'n goed plan hebben, als je geen goede mensen hebt om het uit te voeren en de naamgever van het plan denkt op bijna 2000 km afstand de dingen te kunnen dirigeren en delegeren, ja dan weet je dat het fout gaat. JC maakte graag de vegelijking met Bayern. Maar daar zaten capabelere mensen en de JC van Bayern, der Kaiser, was gewoon iedere dag op de club. Het is nu tijd voor de grote schoonmaak. Sar en Overmars eruit, ten Hag nu al zou gek zijn, maar imo is het gewoon een mismatch en kan je beter nu al afscheid nemen, anders gebeurt het ergens volgend seizoen en heb je weer een seizoen verloren. Ook de Bestuursraad moet vervangen worden. Van daaruit moet gezocht worden naar Ajacieden die niet zo rigide in kampen denken. Verbinders en leiders tegelijk. Ik vrees echter dat er weinig gaat gebeuren. Wellicht van der Sar weg. Geruchten gaan dat van Gaal al gepolst is. Van Gaal heeft een prima visie, maar of dat nou de verbinder is.......
2 -1
Joseph
Van Gaal is ook een mismatch, had in zijn Ajax tijd een prima visie, maar is steeds verdedigender gaan spelen, past totaal niet meer bij Ajax. Zou wel een goede zijn voor PSV..
2 0
NouridolbergNeres34
“Ten hag cart blanche geven” klap van de molen gehad ofzo, dan krijgen we volgend seizoen aankopen als labyad en leeuwin en zijn we in augustus in Europa uitgevoetbald. De man moet zsm vertrekken, maar laten we eerst beginnen met hennie Huichelaar H eruit te werken en wat voetbalverstand neer te zetten in de RVC.
5 0
kleinedraaicirkel
RVC eruit pleuren.
Rijkaard smeken om de plek van NSB'er Henrichs over te nemen. De rest van de RvC opvullen met vakmensen (het liefst van ieder vakgebied een persoon).

Arisz, Slop en Geeken kunnen blijven. Overmars ook nog mits er een juiste Algemeen Directeur komt. Dit kan LvG zijn, of Jordi Cruijff.

Ouaali en VD Sar er per direct uit flikkeren. Idealiter gezien komt Jonk terug, maar Ricardo Moniz (Cruijff en koerver adept) heeft ook altijd aangegeven om de jeugdopleiding van Ajax te willen leiden.

Ten Hag en co lekker laten zitten.

het belangrijkste is dat de RVC eruit geramt wordt. https://www.ajax.nl/de-club/organisatie/de-vereniging.htm kijk dit nou. Om van te walgen.
1 -2
WIJSNEUS14
Mag jij mij vertellen wat Van Gaal ooit heeft laten zien als algemeen directeur. Wat een ongelofelijke lulkoek om die maar even zo'n functie te geven omdat hij een grote naam is in de voetbalwereld. Dan begrijp je er dus helemaal niets van.
2 -1
niquedegraaff
Dus je wil wel verder met het vuilnis dat de vertrekkende posten hebben geproduceerd? Vond het begin van je schrijven goed, maar Ten Hag moet je eruit gooien. Die opereert tot-aal niet in de lijn met de mensen die jij aan de leiding wil hebben. Dat gaat absoluut niet samen.
2 0
3*stars*3
Ik ga zeker niet advocaatje spelen van Overmars en vd Sar maar constant maar die 4 jaar zonder prijzen erbij halen.
Frank en de spelers hebben gefaald in Doetinchem, Bosz moest na Gelsenkirchen wat frisse spelers gebruiken en dan stond je nu op 6 schalen in 8 seizoenen en een EL finale.

En ja ik weet ALS telt niet maar ook de coaches en spelers hebben fouten gemaakt.
Gedoe met trainerswissels kan je deze 2 wel aanrekenen en Ten Hag past gewoon niet in Amsterdam.

Overigens is het frappant dat kakkies en hun krant met Ajax bemoeien en ramptoerist spele .
Zelfs in een drama seizoen van Ajax won Ajax 2x een klassieker en kunnen ze Ajax niet inhalen.
Nu maar hopen dat Az die beker wint, jong de titel, Ajax verzekerd van plek 2 en dan een dikke streep onder 17/18.
5 0
blueberry
prima verwoord
0 0
Redrum
Vier jaar op rij tweede, een Europese finale, een shitload aan talenten en een dikke bankrekening. Wie komt ons in vredesnaam redden? Ja, er moeten een aantal dingen drastisch gaan veranderen en er zullen een aantal personen moeten verdwijnen, maar wij hoeven niet 'gered' te worden. Als ik een dikke relnicht uit rotterdam zou zijn, zoals daniel dwarswaard bijvoorbeeld, dan zou ik me meer druk maken om mijn eigen clubje. Of is het serieus waar dat kansloos 4e worden in de competitie goed genoeg is als je de beker maar wint?
4 -2
MosesD
Precies, gered is natuurlijk grote onzin. Maar ik vind wel dat er nu eens echt e.e.a. moet veranderen. En met alle respect voor ten Hag, dat is geen Ajax trainer. Ik weet bijna zeker dat dat misgaat komend seizoen. En dat vind ik wel zorgelijk.
En ja, dat wij de meeste media aandacht krijgen, ik weet niet anders. Geeft ook onze grootheid aan.
0 0
3*stars*3
Precies kerel.
Als Ajacieden nou kritiek hebben op de club of desnoods zo'n watcher als Freek, ok.
Maar Rotterdammers die niets met Ajax hebben en zelfs psv gunnen, moeten ver wegblijven.

Kan me deze gozer nog herinneren bij tafel van kees.
Hij gunde psv destijds een titel omdat psv het zo goed deed in de CL.
Vorig jaar had hij een andere excuus en gunde hij het fey opeens.

Ze hebben daar in zuid veel shit om op te ruimen.
Weinig kapitaal en de vrienden van moeten ook nog betaald worden.
2 -1
Redrum
Ja ik snap echt niet waarom feyenoorders in vredesnaam zo bezig zijn met Ajax. Ze bakken er zelf helemaal geen reet van. De slechtste deelnemer aan de CL ooit. Het slechtste seizoen na winst van een titel ooit. En dan lachen de fans om Ajax dat tweede wordt en de zogenaamde kenners doen net alsof Ajax de afgrond in glijdt. Dan ben je toch serieus gewoon niet helemaal in orde? Feyenoord heeft dit jaar bewezen dat de titel een incident was en zal weer heel lang voor spek en bonen mee doen. Maar niemand die zich daar druk om lijkt te maken, want ze spelen de fucking bekerfinale! Dat geloof je toch gewoon niet? Laat die club maar lekker wegzakken, dat nieuwe stadionnetje van ze gaat er ook nooit komen, want er zijn weinig mensen zo gek om daar geld in te pompen.
1 0
Ajacied33
Ik kan me ook goed herinneren wat jij nu aanhaalt over die kale Rotterdammer met zijn PSV doet het goed in EU dus gun ik hun de titel. Wij kwamen vorig jaar in de finale,ik heb hem toen niet gehoord over het gunnen van een Ajax titel. Allemaal jaloezie jegens ons,iets anders kan ik er niet van maken. Feyenoord wint 4 potjes thuis en staan opeens in de finale en hun seizoen is gelijk top als ze die bekertje winnen. Wat een paupervolk en frustrerend tegelijk dat wij met onze beste selectie niks klaarspelen. 4 jaar op rij niks en leedvermaak. Klote zooi
1 0
3*stars*3
NL is helemaal doorgedraaid met deze anti-Ajax campagne en het constant meten met 2 of 3 maten.
Kan mij herinneren dat fey verloor van NAC en in zelfde speelronde was dat gedoe met Ziyech, die werd uitgefloten.
En hele week ging het over Ziyech en je vergat bijna dat de regerend landskampioen weer verloor en op plek 4 of 5 stond.

Natuurlijk weer een bevestiging dat Ajax de grootste club blijft maar gewoon opmerkelijk hoe media ook vaak blijft stoken.
Helemaal als AD zich ermee gat bemoeien.
1 0
Redrum
De media speelt een hele kwalijke rol. Ze zorgen bewust voor onrust bij Ajax en voeden in het hele land de haat richting Ajax. En dit mag allemaal, want Ajax heeft vaak een grote mond. Psv en feyenoord zijn natuurlijk nooit arrogant, die reageren heel bescheiden als ze iets winnen. En waarom zou Ajax in vredesnaam uitstralen dat ze de beste zijn als ze met afstand de meeste prijzen hebben gewonnen? Waar halen ze het lef vandaan? Dat zouden andere clubs nooit doen als zij de succesvolste waren!
1 0
Knalpot
Wij doen er zelf anders rustig aan mee ik nooit voor het ontslag van keizer geweest of de komst van ten Hag maar nu schreeuwt hier ook alweer 90% dat ie op moet rotten, afijn weer een mooi stokje voor de media om in het hoenderhok te gooien. Weer een nieuwe trainer aanstellen brengt ook geen rust. De volgende trainer zal ook wel denken 4 trainers in 2 jaar, alle beste spelers lopen weg waar ga ik aan beginnen. Nee het zou juist goed zijn als wij ook allemaal inschikken en gvd eens met zn allen achter de club,de trainer en de spelers gaan staan dan komt er vanzelf wel weer rust, spelplezier en misschien ooit wel weer een lach op ons gezicht.
0 0
3*stars*3
Media is zeker gevaarlijk bezig.
Ook met dat gedoe rond Nouri tijdens winterstop en engerd Peter R de Vries stond voorop.

Rust is er nooit rond Ajax en tuurlijk moet Ajax sportief oogsten en dat weten we maar het gaat nu soms echt te ver.
Dat die fans van zondag zich niet konden gedragen helpt ook niet mee en zorgt alleen maar voor meer onrust, terwijl er nog 3 belangrijke duels wachten.
1 0
RaynoFischer
4de worden is ook normaal voor Feyenoord, kampioen worden niet :p
4 jaar niks voor Ajax ook nog de rijkste club van Nederland en met de o zo geweldige talenten is een schande...

En de beker gaat gewoon lekker naar Alkmaar :p
2 0
booya4afca
Dit is wel erg makkelijk en zeer goedkoop.

Tuurlijk, de directie heeft wederom fouten gemaakt. Eerst was het laten gaan van Bosz, en dit seizoen kwam het ontslag van Keizer daar bij. Wat natuurlijk nooit had mogen gebeuren.

Tel daarbij het feit dat Keizer zijn opvolger (Ten Hag) totaal niet bij de club past. In alle opzichten..

Maar we moeten ook niet vergeten dat we nog geen 9 maanden terug in zak en as zaten door het drama rondom Nouri.
Wat tot op de dag van vandaag nog steeds nadreunt door alles wat Ajax lief is.

Persoonlijk had ik rondom die tijd totaal geen zin in de start van de competitie en kon het mij allemaal even gestolen worden. Zolang het maar goed kwam met Appie..

Maar goed, dit alles neemt niet weg dat de directie aardig wat steken heeft laten vallen. We zitten nu niet alleen met een spelersgroep die het totaal niet in de trainer lijkt te zitten, maar we zitten ook nog eens met een trainer die totaal niet bij de club past en dagelijks flink wat irritaties oproept.

1+1=2 zou je zeggen...
2 0
Leviathan
De club redden... Wat dramatisch zeg. Er is zat talent en kwaliteit en geld. Er moet alleen een goede trainer staan en misschien Edwin vd Sar zijn functie opsplitsen en bel maar weer die van Kinsbergen bijvoorbeeld. Of Jordi Cruijf maar ik weet niet of hij wel geschikt is en dat zou willen.
4 -1
Koekepeer
Moeten het inderdaad simpel houden, maar dat leest niet zo lekker weg in de krant
0 0
AFCAwooz
Ten hag is gewoon een mismatch. Verlies pakken en een nieuwe trainer aanstellen. Als veel van ons zich al ergeren aan Zijn manier van praten en maniertjes en gekke uitspraken, doen veel selectie spelers dat ook lijkt mij. Geen goede werksituatie. Sars positie lujkt me ook niet houdbaar. Overmars zou ik nog het voordeel Vd twijfel geven: heeft een paar schoten in de roos gehad met Sánchez en milik maar ook een hoop pannenkoeken binnen gehaald
3 0
insectenverdelg
De club redden? Waarchaal je het vandaan. Of is dat wat ze in Rotterdam willen lezen Daniel?
5 -3
RaynoFischer
Hoe komen ze er bij idd, het gaat namelijk geweldig.
Zijn kampioen, staan in de beker finale, deden Europees mee dit seizoen, geweldig voetbal, fantastische trainer die serieus genomen wordt, oh wacht...............
2 -2
insectenverdelg
De club redden alsof deze ten worden is opgeschreven . Nee t gaat sportief en qua beleid niet goed, maar dit is eerder geweest en er zijn geen financiële problemen. Dus al met al is t ook niet onoverkomelijk. Kwestie van juiste poppetjes op de juiste plek zetten. Verder de huidige structuur binnen de club os tegen het licht housen. Daar zitten de 2 grootste knelpunten.
1 -1
Bocarra
De grootste vijand van Ajax zijn een klein groepje puberale randdebielen en de media die overwegend onrust proberen te zaaien onder de supporters en binnen Ajax. Omdat het nu eenmaal de grootste club van Nederland is en dat leest lekker. Ajax heeft zich de afgelopen decennia vaak laten leiden door dit soort emoties. Er zijn al vele coups en revoluties geweest. Met als gevolg geen lange termijn beleid en onrust. In potentie is Ajax het Bayern van Nederland maar legt het zich zelf steeds weer allerlei restricties en onoverkomelijkheden op. Deze vicieuze cirkel moet doorbroken worden. Ajax dient de rust te bewaren. De fundering staat. Met een paar gerichte volwassen aankopen ziet de wereld er na deze zomer er heel anders uit.
5 -3
niquedegraaff
Zelden zoveel onzin gelezen. De grootste vijand van Ajax is het feit dat Ajax nog op de beurs zit. Teveel belangen en hachjes die gered moeten worden. Hoe denk je dat bijv. media aan 'gelekte' informatie komt? Dat is omdat bepaalde figuren belangen hebben en dus lekken.
0 -2
Duif63
Dat zeggen we hier al 4 zomers lang en wat is er van terect gekomen ? Die gerichte aankopen komen of niet, of altijd veel te laat ( Zyech, Traore) en de "toppers" worden juist altijd veel te vroeg verkocht. Als Overmars en Sar op hun post blijven en TH nog steeds trainer is zullen we na de zomer nog dieper weggezonken zijn dan nu. Bereid je daar maar op voor !
3 -3
Lagasj
Ajax verzuipt in een moeras dat beurs genoteerd heet.
1 -2
Duif63
Nee, Ajax verzuipt door ondeskundige leiding van ex voetballers die de capaciteiten missen om een club te leiden. Is ook niet zo gek, want met slechts een papiertje van de moeder MAVO kan je geen bedrijf met een paar honderd werknemers en bijna 100 miljoen omzet leiden.
4 -2
AIR-S
Gelul natuurlijk.

Overmars meerdere bedrijven op zn naam. Is altijd een goede zakenman geweest. vd Sar heeft een master diploma.
0 0
MosesD
Niet teveel naar de snor luisteren. Overmars heeft met zijn kapitaal handig geïnvesteerd in vastgoed (vooral in en rond Epe) en klassieke auto's. Maar investeren is wat anders dan een groot bedrijf leiden. En Sar heeft een sportmanagement cursus gedaan aan het JC Institute. Dat is echt geen Universitaire opleiding hoor. En al zou dat een Universitaire graad zijn, ik ken ken geen afgestudeerden die na een stageperiode directeur van een groot bedrijf worden.
0 0
AIR-S
Marc heeft wel iets meer gedaan dan alleen investeren in vastgoed. Je hoeft niet gelijk "de snor" de schult te geven van mijn gelijk, het is namelijk algemeen bekend dat hij een goede en ervaren zakenman is.

Het diploma van Edwin is gewoon een master diploma. Klaar. Hoe hij na een stage AD kan worden zou ik niet weten. Maar zijn diploma is een masters diploma.
0 0
MosesD
Wat heeft Marc behalve zijn verdiende geld investeren dan precies gedaan volgens jou, wat van hem een echte ondernemer maakt? En Sar heeft geen Atheneum dus dat de opleiding kan nooit van Universitair niveau zijn. En dan nog, het is toch wel vreemd als iemand na stage gelopen te hebben, meteen directeur wordt zonder enige verdere ervaring?
0 0
Koekepeer
Tuurlijk kan je wel zonder vwo naar de universiteit.
0 0
niquedegraaff
Juist, en wie stelt hen aan?
0 0
Duif63
Kwamen allemaal uit de koker van Cruijff. "De Kleedkamer jongens" die het onderling wel even zouden regelen.
0 0
Jeugdtrainer
Heertjes in Directie hebben het eigen beleid overschat. ‘Oh, we pakken een EL finale dus dan hebben we het goed gedaan met ons beleid.’ Zonder even na te gaan waardoor ze dit soort resultaten konden behalen: een trainer die tactisch sterk is in dynamische wedstrijden, maar ook een trainer die offers moest brengen om er een fatsoenlijk basiselftal en de keuze voor voetbal van te maken.

En dan toch met Dijks als linksback het seizoen laten beginnen. Fucking Siem de Jong terughalen die niets op hoge intensiteit kan. We raken een creatieve speler kwijt maar daar komt niemand voor terug. En vervolgens stellen we een trainer aan die defensief nog zoveel te leren heeft (zegt hij zelf ook, maar om goed aan te vallen moet je defensief goed staan) en stellen we daarna een trainer die bijna het tegenovergestelde is van Bosz, in alles: qua training, persoonlijkheid, tactisch, et cetera.

Dan heb je er gewoon geen kaas van gegeten. En dan heb ik het nog niet over het binnenhalen van die twee slechte rechtsbacks: een verdediger moet lichtvoetig kunnen verdedigen, spelinzicht hebben, voetballend vermogen en dynamiek brengen. Anders niet halen. Dat kan gewoon niet bij Ajax.

Er zit zo weinig gedachten achter keuzes. En dan kunnen jullie er vast nog enkele andere verzinnen.
6 0
ajaxminimax
Persoonlijk zelf ben ik natuurlijk ook klaar met Ten Hag, maar ik denk ook van, is het verstandig om weer een trainer te ontslaan, dat is natuurlijk ook niet goed voor een club. Alleen moet je gaan praten met de selectie, als die zijn uitgekeken op ten hag, dan moet je hem sowieso ontslaan.
1 -1
Dennis1964
Wat mij betreft haal je Frank de Boer terug, saai voetbal maar wel punten. Ach was ook niks. Bosz was leuk maar hij had geen plan B.
Doe maar een buitenlander.
1 -8
niquedegraaff
We hebben nu toch al Frank de Boer 2.0. Ongebrijpelijk. Kan je beter ten Hag laten zitten.
0 0
ck69
die 70 punten die Frank haalde op jaarbasis hebben we nu ook al
5 0
DS
Geen idee of het ideaal is, maar het meest logisch op dit moment is Jordi Cruijf op de plek van Sar, van het Schip op de plek van Hag (Bosz zal niet haalbaar zijn) Dan nog iemand op de plek van Overmars, dat word een moeilijker verhaal, deze man moet niet alleen heel veel contacten in het voetbal hebben, maar moet ook kunnen ondernemen / handelen.
1 -1
Michelinho
Wat is er logisch aan Jordi als AD? Wat heeft van het Schip aan ervaring bij topclubs? Heb je de tweede seizoenshelft van PEC wel gevolgd? Denk je niet dat Ajax wéér een kutseizoen tegemoet gaat als je op alle posities andere poppetjes neerzet? Zomaar voor de vuist weg een paar vragen.
0 0
niquedegraaff
Waarom zou Bosz niet haalbaar zijn? Als van der Sar weg is en Bosz zijn eigen staf mag samenstellen is er echt wel een kans hoor.
0 0
31xAjax
Jordi? Op basis waarvan? Zijn geweldige prestaties op Cyprus en in Israël?

Of op basis van “zoon van”?
2 -2
DS
Op welke basis zit van der sar er dan?
Op welke basis zou je van Gaal er neer zetten?
Noem maar een betere / logischere optie.
1 -1
AIR-S
Sorry, maar ga je nou echt de CV van Jordi met die van Van Gaal vergelijken?

Die van Van Gaal is 5 A4tjes lang top competities, op die van Jordi staan 2 clubs uit een D competitie.

Zeg niet dat Jordi ongeschikt is. Maar "Op welke basis zou je Van Gaal er neer zetten" is een vraag die wikipedia heel makkelijk kan beantwoorden.
2 -1
Jari_held
Van der sar zit er op basis van een master degree marketing management. Die heb ik zelf ook behaald en heb het altijd vrij verbazingwekkend gevonden dat hij direct, weliswaar met 2 jaar begeleidig maar dan nog, de leiding kreeg over een miljoenenbedrijf (om het dan toch maar even zo te noemen).

Van Gaal is een heel ander verhaal. Die heeft in zn carriere genoeg bewezen en ervaring opgedaan
1 -2
ajaxminimax
Desnoods kun je overmars nog de kans geven... dat is niet de beroerdste, alleen die heeft de fout gemaakt om ten hag aan te stellen.
1 -1