'In bankrekening schuilt grote miskleun Ajax'

ArthurV, 16-04-2018 om 23:40, 13022 views, Natafelen | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Bij Natafelen zijn een dag nadat PSV met Ajax met 3-0 had verslagen, beide clubs door de heren aan tafel uitgebreid vergeleken. Zowel het voetbaltechnische als het beleidsmatige aspect kwam daarbij aan bod.

'Als je de elftallen van Ajax en PSV naast elkaar zet, is het dan zo'n uitgemaakte zaak dat Ajax de betere spelers heeft?', vraagt Sjoerd Mossou zich af. Ook Henk Hoijtink, journalist van Trouw, heeft niet het idee dat de Ajax-spelers zoveel beter zijn. 'Om dat eerst te denken, was niet zo raar. Maar drie wedstrijden voor het einde is wel erg laat met een gat van tien punten.'

Volgens Freek Jansen is iedereen door de landstitel van PSV echter wel heel erg euforisch. 'Ik had het er drie maanden geleden nog met Peter Bosz over gehad. Hij vertelde mij dat van de huidige PSV-selectie alleen Marco van Ginkel, Santiago Arias en Hirving Lozano bij hem als trainer van Ajax een basisplaats hadden gehad. Dat zegt ook wel iets.'

Daarnaast werden niet alleen de selecties van de twee topclubs vergeleken, maar ook de beleidsvoering. Volgens Jansen zit juist daarin het grote verschil. 'Qua bankrekening staat Ajax mijlenver voor, alleen schuilt daar ook de grote miskleun van Ajax. Toon Gerbrands heeft mij meerdere keren verteld dat ze bij PSV echt bang waren dat Ajax een soortgelijke route als FC Bayern München zou gaan volgen, waarbij het kapitaal op het veld terug te zien is. Maar bij Ajax hebben ze structureel het huiswerk niet op orde.' 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Juichtoon
Mensen proberen Ajax nu nog van haar geld te ontdoen. Het probleem is een gebrek aan ambitie, visie, eenheid van beleid en spelen van hoog tot laag en de absolute wil om te winnen.
Hieronder kun je zowat elk probleem scharen.
Dus als we in deze situatie denken dat we geld kunnen gaan uitgeven kopen we geheid de ene kat in de zak na de andere.
0 0
davidsglory
Dat gelul over kapitaal op het veld. Dat kapitaal stond op het veld, anders waren wij nooit zo rijk geworden. Spelers zijn gewoon niet te houden voor Ajax en het verleden heeft bewezen dat het geen zin heeft om met geld te smijten. 'Kapitaal op het veld' lekker makkelijk ome Brands.
1 0
Ruudje74
Ze hebben veel geld, PSV aanzienlijk minder. PSV dient zodoende creatiever te zijn. Zo hebben ze op wonderlijke wijze Lozano binnengehaald en van Ginkel gehuurd, de twee beste spelers van PSV. Ajax heeft veel geld, koopt binnen bepaald vastgestelde kaders spelers, kan zo dat geld neerleggen, maar stelselmatig zijn het de verkeerde of op z’n minst voor te veel geld. Cassierra kostte veel, wordt niet gebruikt, Wober kostte veel, is nog te veel talent, Orejuela heeft toch ook wat gekost, wordt niet gebruikt, die nieuwe Deen, voor veel geld gehaald, wordt amper gebruikt. Zo €20mln verkeerd besteed...Cassierra en Orejuela zie ik ook niet meer een kans krijgen, €9mln weg. Had die Deen ook niet gehaald en voor in totaal dat geld Lozano gehaald en afgelopen zomer Younes weggedaan, die had vorig seizoen ook geen best jaar. Kluivert nog een beetje rijpen achter hem, is toch nog te veel talent (wisselvallig). Had van Ginkel gehaald en Schone als perfecte reserve voor het middenveld. Deze jongens waren afgelopen zomer te halen. Ze wisten/ we wisten hoe goed ze waren.
2 0
Ruudje74
Die jongens wilden naar PSV, PSV kan ze betalen, dus dan kan Ajax dat zeker.
0 0
Michelinho
Dat was me toch één grote Ajax bashende cirkle jerk bij Natafelen zeg. Zelfs Kees Jansma was even de nuance kwijt. De enige die daar nog iéts van toonde was Kenneth Perez, maar ook die deed uitspraken waar de honden geen brood van lusten.
Lekker kritiek uiten op de breedte van de selectie, maar niet één van hun heeft het maar over de vele blessures gehad bv. Keizer zou niet de backs gekregen hebben waar hij om vroeg, maar dat Orejuela (ja, was een misser) gehaald is hielden ze maar buiten beschouwing.
Ik kan nog even doorgaan, maar laat maar zitten, word ik ook niet vrolijker van.
0 -1
Ajacied33
Fuck iedereen,ook hun aan tafel. Kritiek op Ajax verkoopt nou eenmaal lekker. Er komt een dag dat wij weer kampioen zijn en dan trekken wij een lange neus naar iedereen toe. Ik voel sowieso dat het wij tegen de rest is. Kan het mis hebben..
1 -2
JanTa
De RvC bij Ajax kijken alleen naar de jaarrekeningen en als deze in de + staan dan is het OK alleen, Ajax is geen bedrijf maar een club die voor de prijzen MOET vechten en er minimaal met 1 thuis moet komen alleen, dat staat al 4 jaar droog. Sportief wanbeleid noem ik dat.
1 -1
Ajacied33
Mooi dat Bosz 3 spelers van PSV bij ons in de basis zou zetten. Logisch ook toch,behalve deze 3 hebben wij op elke positie een betere. Des te pijnlijker dat je geen kampioen bent geworden
1 0
Bouke
ze hadden net als bayern gewoon alles weg moeten kopen bij de concurrentie of gewoon veel geld betalen voor buitenlanders. Nu was het een voorzichtige aankoop die niet al te duur mocht zijn. kijk naar richardson ... 1 mln erbij en hij was van ajax geweest. nu hangt het op 12 mln.. en Watford zegt 13,5 en hij is van hun. Bayern zorgde dat ze eerst 300 mln op de bank hadden en gingen toen los met kopen. kan ajax alsnog doen vd zomer. maar ook naar de juegd kijken hoor, die Matsusiewa moet gewoon naar ajax 1, onze Kante !!! Frenkie erbij en Donny heb je een top middenveld. Siem weg, schone bank, hakim verkopen. Bande/Dolberg/Kluivert/Neres voorin. Nico/De ligt Wober/magalan/Oreguela . Bankie voor Eiting/Mazrouari/cassierra/johnsen /Saniez. De rest van ajax 1 verkopen of verhuren. vd sar alleen nog commerciële functie, andere algemeen directeur en Ten hag komend sezioen de kans geven. Zoiets iig ben vast wel een goede voetballer vergeten.. maar goed
1 -1
Bijgoochem
Eerlijk gezegd is die bankrekening één van de weinige dingen waar we blij van kunnen worden. Er zijn ook tijden geweest waarin het sportief slecht ging en we er financieel ook dramatisch voorstonden. Continuïteit is voorlopig gegarandeerd.
Nu nog hopen dat er wat goeds wordt gedaan met het geld.
1 0
Bocarra
Tja, maar het plan Cruijff schreef voor dat er voornamelijk gebruik gemaakt moest worden van zelf opgeleide spelers. Dat er niet te veel geld aan transfersommen betaald mocht worden en dat er een salarisplafond werd ingesteld waar men niet overheen mocht. Nu lijkt men dit seizoen daar vanaf te zijn gestapt. Ik heb nu de hoop dat men deze zomer een paar volwassen spelers aan gaat trekken. Cruijff had natuurlijk ook nooit kunnen weten dat de transfer markt en dito salarissen zo enorm zouden stijgen.
0 0
CruyffFootball
Dat is onzin.
Cruijff en Jonk hebben nooit gezegd dat er geen hoge bedragen betaald mogen worden.
Ze vonden al die breedteaankoop waanzin die er in het verleden gedaan zijn. Dan kun je beter eigen jongens de kans geven.
0 0
DarkChild
nou, volgens mij is dat vooral interpretatie van wat er in het plan Cruijff staat. Zoals jij het nu opschrijft heb ik het er in ieder geval nooit in gezien. Inderdaad was de focus op eigen jeugd, maar er stond nooit dat je het elftal niet mocht versterken als de jeugd niet afdoende bleek. Alleen eerst in eigen gelederen, dan extern en geen breedte-aankopen/belemmering van je doorstroming. Dus heb je nu voor 10 miljoen plus aan rechtsbacks en pakweg de duurste bankzitter ooit in Siem de Jong. Geef mij plan Cruijff maar dan.
3 0
Bil
Van de zomer door selecteren:

Peter Bosz trainer maken,
staf met Krüzen en v 't Schip.

En zo de opstelling:

Kotarski,
Dumfries, Magellan, Tagliafico, Angelino;
F.De Jong, Till, Doan;
Jahanbakhsh, Dolberg, Neres

Wissels:
Schuurs, Wöber, vd Leer, Bande, Eiting , vd Beek, Cassierra, Kühn
0 -17
Ajacied33
Waarom niet de basiselftal van nu helemaal vervangen? Wat jij wilt klinkt bescheiden....
0 0
10Sneijder10
Iedereen eruit. Het is tijd dat Ajax weer eens professioneel bestuurd gaat worden. Geen uitzonderingen; bepaalde spelers, directie, technische staf, rvc. Er zijn zat mogelijkheden met Ajax maar het word al jarenlang verneukt. Niemand was goed genoeg voor de linksback positie dus dan ga je maar de competitie in met een ongewenste-niet-fitte-Dijks. Niks ten nadele van hem, hij haalt het maximale eruit maar hoe schrijnend is je beleid dan als club. Zimling één week voor het sluiten van de transfermarkt binnengehaald als verlossende routinier. Lachwekkend. En ga zo maar door.
2 -2
chuckie88
En deze bankrekening zal aan het begin van het volgende seizoen alleen maar gegroeid zijn en niet zo n klein beetje ook... ik hoop dan ook dan ze nu wel eens goed doorpakken met een paar hele sterke aankopen.... we gaan toch niet weer gokken op Kristensen, Johnsen, Bande en Schuurs als vervangers die er meteen moeten staan.... hopen dat er idd een mooie deal gemaakt kan worden met Barca over De Ligt, De Jong en misschien wel Onana... en dan alle 3 min imaal nog een jaartje bij ons laten spelen.
1 -1
RayJordaan
Helemaal mee eens! Ik moet het echt nog maar zien hoor of Bande, Schuurs en Johnsen nu al goed genoeg zullen om Ajax kampioen te maken.. Heb m’n grote twijfels
1 0
Lagasj
Eerst Henrichs weg !
7 0
ARUCAMBA
psv is kampioen geworden a la frank de boer, willen we dat?
5 -4
BokkieBokstra
Nou nou wat overdreven over het spel onder frank de boer. Man moest het doen zonder de geldsmijterij. Vier titels gehaald voor jouw club.
1 -2
CruyffFootball
Zonder geldsmijterij?
Ga eens even kijken hoeveel koning Frank over de balk heeft mogen smijten.
0 0
Ferd
Hou toch op man. Er werd net zo onzinnig met geld gegooid, alleen voor spelers die Frank de Boer graag wilde maar niet konden voetballen. Bijna 5 miljoen voor Van der Hoorn, 6 miljoen voor Sigthorson, 6 voor Gudelj. Stuk voor stuk duurder dan Tagliafico om maar iets te noemen.
0 0
Pierre Heno
De kliekjesvorming en naijver in de ledenraad heeft mede de basis gevormd voor alle tweespalt bij Ajax waar zelfs JC niet tegenop wist te boksen. RvC leden Van Wijk en Henrichs zitten dusdanig vastgeplakt aan het pluche dat je ze er met pluche en al af moet trekken en dan linea recta in het taxibusje naar stichting De Zonnebloem. Overnars is de kwade genus waardoor er van alle miljoenen op de bank weinig tot niets in Afc Ajax wordt geïnvesteerd zodat nieuwe successen de naam en faam van Ajax in de wereld opnieuw leven in zal kunnen blazen. Met het financieel gewin dat aan sportief succes zal zijn gekoppeld zal ook de NV Ajax haar voordeel kunnen doen. Zoals het nu enkel en alleen om NV Ajax gaat zie je terug aan het stervensproces van Afc Ajax. Met dit bestuur is de club niet meer te redden,
3 -5
Godenzoon24
Staat gewoon de beste selectie van NL. Nu nog een trainer die er raad mee weet. elEn PSV kan er ook echt geen klote van hoor.
0 -1
ARUCAMBA
dat is het grote probleem van de meeste mensen, als ze veel geld hebben gaan ze luk raak van alles kopen ook als het zelfs niet nodig hebben, het aankoop beleid is niet eens zo slecht er worden jonge spelers met potentie gekocht, niet alles lukt natuurlijk, het grootste probleem is dat top spelers niet in nederland willen spelen moet je dan veel geld uitgeven voor middelmaat?
4 -4
Jajijdaar
Ajax heeft wanbeleid pur sang op dit moment. Ze hebben kei hard gefaald! Het salarisplafond had allang al opgeschroefd moeten worden. Maar ze zijn veel te naïef bezig geweest.

Wat moet er dringend veranderen?
- Het salarisplafond moet hoe dan ook omhoog om je beste spelers te behouden.
- Alleen grote bedragen uitgeven aan toppers waar de kwaliteit van af druipt. Geen
risico aankopen meer.
- Haal vervangers die net zo goed zijn of die het potentieel hebben om net zo goed te worden.

Bij Lozano kon je al zien dat het een topper in wording was. Is in alle aspecten veel beter dan Neres op dit moment. Veel meer dynamiek, power en een betere drive.
Wober moest de vervanger worden van Sanchez. Ik heb Wober niet op één goede kwaliteit kunnen betrappen. Heeft Sanchez totaal niet kunnen opvangen en mist op dit moment gewoon de kwaliteit.
Een Orejuela en Kristensen kopen voor meer dan 10 miljoen, die er totaal niet uitspringen. Deze twee spelers zijn makkelijk zelf op te leiden of lopen gewoon in Nederland rond.

Ajax is weer doodziek. Er moet dringend veel veranderen bij Ajax. Anders zie ik de toekomst zeker niet rooskleurig in. Ben heel benieuwd wat er nu allemaal gaat gebeuren.
5 -6
Godenzoon24
Onzin mbt Wober. Was erg sterk bezig voor zijn blessure. Ook het geschuif van de trainer en dus het gebrek aan vertrouwen zal er geen goed aan gedaan hebben.
1 0
kaashaas
Geen cl betekend helaas geen toppers kunnen halen... Ik ben het wel volledig met je eens
1 -1
MrPink
kaashaas; Ik vroeg me al af wat je met clown bedoelde haha.

Ben het wel eens met wat hierboven staat. Het geld wat je verneukt met die slechte aankopen had je ook kunnen gebruiken voor je beste spelers.
0 0
didierajax020
Weer Bosz genoemd. Bosz was - en is - echt de ideale trainer. Een trainer waar menig speler zijn hand voor door het vuur haalde en een trainer die spelers op hun flikker af (neem El Ghazi als voorbeeld). Wat mis ik Peter.
9 -1
kaashaas
Peter durft spelers als tete, bazoer, riedewald op de bank te zetten... Dit om een beter team te smeden.
Peter kreeg respect..
1 -2
BokkieBokstra
Gelukkig was tete er wel om peter door de el heen te helpen.
1 0
simok
Dat ze toe Tete als reserve hadden was een enorm luxeprobleem
0 0
kaashaas
Zwaar om hierover na te denken..
3 0