'Ajax in vicieuze cirkel vol machtsspelletjes'

BartVeenstra, 16-04-2018 om 10:50, 12931 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

In een analyse van Voetbal International wordt beschreven dat het mislopen van de landstitel geen incident meer is. Ajax mag dan financieel de rijkste zijn, maar op sportief vlak is er armoede, zo wordt geschreven. 'Ajax zit vastgeroest in zijn eigen vicieuze cirkel, vol machtsspelletjes, met als rode draad dat er van een succesvolle koers of een visie met perspectief al geruime tijd geen sprake meer is', schrijft Ajax-watcher Freek Jansen.

Een van de personen die flinke kritiek krijgt, is algemeen directeur Edwin van der Sar. De voormalig doelman wordt een matig leiderschap verweten, wat tot uiting kwam tijdens de trainerscarrousel. Dat Marcel Keizer werd geslachtofferd, zorgde vooral binnen de spelersgroep voor onbegrip. 'Het toonde bovenal een schrijnend gebrek aan empathisch vermogen van zowel Van der Sar als Overmars aan. Na het dramatische leed van Abdelhak Nouri werd Keizer niet de tijd gegund om de ploeg naar zijn hand te zetten. Overmars greep de macht en bond zowel Van der Sar als de raad van commissarissen om zijn vingers. Diep van binnen zal Van der Sar spijt hebben dat hij zich liet overtuigen door de directeur spelerszaken.'

Het spel van Ajax is sinds de trainerswissel niet beter geworden, eerder minder, en daarom vraagt men zich af wanneer Van der Sar terug gaat komen op zijn woorden. Immers, hij liet zijn eigen functie afhangen van de progressie die zou geboekt worden onder Erik ten Hag. En als Van der Sar in de spiegel moet kijken, moet directeur spelersbeleid Marc Overmars dat ook. Laatstgenoemde slaagde er voor het vierde jaar op rij niet in om een kampioenswaardige selectie samen te stellen. 'Overmars wordt geroemd om zijn verkopende kwaliteiten en zijn handelsgeest, maar dat blijkt onvoldoende om sportief succesvol te zijn. Overmars doet het als financieel beleidsbepaler prima, maar als sportief beleidsbepaler zeer zwak. Op dat laatste vlak is hij in de afgelopen jaren keer op keer afgetroefd door Marcel Brands (PSV) en Martin van Geel (Feyenoord).'

Ook wat betreft de Raad van Commissarissen zijn er vraagtekens. Normaal gesproken wil een topclub op alle vlakken domineren en prijzen pakken, maar bij Ajax lijkt deze insteek niet meer aan de orde. 'Kliekjes en onderlinge lijntjes winnen het van een topsportklimaat. De cruciale vraag de komende tijd is of Ajax genoegen neemt met de huidige zwalkende koers of het allerbeste nastreeft', schrijft Jansen, die niet denkt dat het ontslaan van Ten Hag nut zal hebben. 'Daarmee wordt het diepere probleem ook niet aangepakt. De club is een wespennest zonder natuurlijke autoriteit. De raad van commissarissen bestaat uit leden die verknocht zijn aan hun zetel en bovenal geen enkel voetballend vermogen bezitten. Binnenkort zal Danny Blind dit onderdeel moeten gaan waarborgen in de rvc, maar de schade is al geleden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ovopiet
Deze jongen insinueert van alles, maar heeft niets onderbouwt.
spreekt alleen maar zijn gevoel uit.
Dus wil hij onrust zaaien.
0 0
Welja
Laten we iedereen er weer uitflikkeren en weer over nieuw beginnen. Alles afbreken en dan geduldig wachten tot het nieuwe beleid vruchten afwerkt.

En als dat niet lukt na twee jaar de zaak weer afbreken en opnieuw beginnen. Lijkt me het beste... Succes gegarandeert.
0 0
oudzuid2
het is heel simpel: het beleid van Van der Sar heeft gewoon enorm gefaald. eerst wilde ie Bosz z'n zin niet geven door Bergkamp en Spijkerman minder invloed in de staf te geven. hij stelt Keizer aan en doet vervolgens alsnog wat Bosz wilde en ontslaat Bergkamp en Spijkerman, maar ook Keizer. dan stelt ie een trainer aan die helemaal niks met de Ajax filosofie te maken heeft en die ook nog es zwaar ondermaats presteert.

dit is gewoon een enorm slecht beleid geweest, en bij iedere andere organisatie was ie allang op non actief gesteld.
1 0
Benijax
D De prioriteit bij Ajax ligt al jaren op geld verdienen aan spelers. Inderdaad jonge talenten kopen en laten groeien. En dan voor flinke winst verkopen. De teamprestatie van het eerste staat niet op de eerste plaats. Dat is vreemd want het halen van de finale vorig jaar heeft de prijzen van een groot aantal spelers omhoog gedreven. Beleid is volgens mij dus niet zo slim. Bosz begreep dat beter. Die had maling aan het beleid en gaf zij groep duidelijke opdrachten mee. Pressing over het hele veld en de bal terug veroveren binnen 5 seconden. Dat was een jaar geleden. Kijk eens wat een enorm verval. En heus nier doordat er spelers verdwenen zijn. De Ligt heeft de rol van Sanchez ingevuld. Neres vervangt Traore best goed en Frankie de Jong en Donny zijn enorm gegroeid. Het beleid dat zorgde voor drie trainers binnen een seizoen, de afwezigheid van vd Sar en Overmars en het aantrekken van een trainer die hetzelfde blijft doen als bij Utrecht zorgt ervoor dat het vertrouwen wat deze goede spelers verdienen volledig is verdwenen. Vorig jaar Finale EL. Nu weggelachen door de rest van Nederland. We kunnen weer opnieuw beginnen. Laat AUB Ten Hag blijven en niet weer een nieuwe trainer. Maar vd Sar en Overmars mogen nu weleens evalueren wat de koers van Ajax zou moeten zijn. Ik vind dat de teamprestaties altijd bovenaan zouden moeten staan. Dan kunnen de spelers zich daaraan omhoog trekken. Ipv het team rond een aantal sterspelers( Ziyech, de Ligt, Kluivert etc) opbouwen. Die worden toch binnen drie jaar weer verkocht. Het draait om beleid en visie. Die is nu weg.
0 0
KKoossiiee
Plan Crijff wat betreft het leiden van de club Ajax en Ajax 1 (en dus niet de jeugd afdeling) is dus gewoon officieel failliet.
Ga nou gewoon eens wat meer op routine en kracht inkopen, dat zijn namelijk al jaren de factoren waar Ajax op verliest.
Typisch koopt Ajax kleine spelers die nog te jong zijn voor het grote werk.
En ja er zullen uitzonderingen zijn, maar we hebben de kortste en jongste selectie van Europa en kunnen ons niet eens meer meten met relatief modale clubs uit Oostenrijk en Zwitserland.
1 -1
M.Olsen
Overmars afgetroefd door van geel??? Donder toch op joh. Bij Feyenoord mislukt alles en nu staan ze 4e!!

Als wij 60% van hun inzet hadden getoond van vorig jaar, hadden we nu met die schaal gestaan
1 -2
M.Olsen
Overmars afgetroefd door van geel??? Donder toch op joh. Bij Feyenoord mislukt alles en nu staan ze 4e!!

Als wij 60% van hun inzet hadden getoond van vorig jaar, hadden we nu met die schaal gestaan
1 -2
mcjc
Deze ellende is allemaal begonnen met het ontslag van Wim Jonk. Daardoor zijn alle grote plannen en de structuur die Jonk had neergezet met de jeugdopleiding om zeep geholpen. Het dominante tiki taka voetbal wat er in de jeugd werd gespeeld is allang verdwenen. Vervolgens had ajax eindelijk een trainer in huis die ajax aan het voetballen kreeg volgens de visie van Cruijff. Helaas heeft dat maar 1 seizoen mogen duren. Ajax had er namelijk alles aan moeten doen om Bosz aan boord te houden zodat ze die lijn konden doortrekken. Ook sterkhouders zoals Traore en Sanchez hebben ze te makkelijk laten gaan.

De onervaren Marcel Keizer werd onverwachts voor de leeuwen gegooid en kreeg ook nog eens met een tragedie te maken rondom Nouri. Dat is een heel moeilijke periode geweest en had veel impact op de spelersgroep. Langzamerhand werd het spel steeds beter en werden PSV en AZ van de mat gespeeld. Echter waren er ook mindere punten zoals zijn merkwaardige wisselbeleid en de uitschakeling in de beker. Vele waren van mening dat Keizer niet goed genoeg was voor ajax. Maar om keizer te ontslaan en daarvoor een andere onervaren trainer in huis te halen is een fatale fout geweest. Dan hadden ze Keizer net zo goed het seizoen kunnen laten afmaken!
7 -3
AjaxRobEnschede
Jonk is een heilige man man pfff . Hij is zo goed dat hij nergens anders aan de bak komt. Waar komt dat ophemelen nu vandaan? Omdat hij tot laatste met Cruijff bevriend bleef? En heeft Jonk dat allemaal gedaan, in zin eentje, en ook echt allemaal goed?? Breekt geen jeugdig talent meer door?? Haal hamer en spijkers zou ik bijna zeggen. Maar dat het nu kut is is wel duidelijk . Objectief naar dingen kijken, niet weer een naam, op onderbuikgevoelens
5 -3
31xAjax
Hulde!!
1 0
MosesD
Kijk, een realist!
3 -3
ARUCAMBA
nog een 150 miljoen aan transfers opstrijken en dan alle aandelen opkopen dus ajax van de beurs, alle commisarissen afzetten en opnieuw beginnen, we hebben het dan weer over een voetbal club en niet over het instand houden van oldboys network
1 -1
The
Die commissarissen hebben niet met de beurs te maken.
0 0
MosesD
Van de beurs af. Wat kost dat en wat levert het precies op?
0 -1
Ajax1zalzegevieren
Moses de plucheplak beschermer,

wat kost het om verder te dobberen als slangenkuil en politiek bolwerk waar de ene naar andere rasajacied schade wordt berokkend.. en waar alleen de bobo's jarenlang overleven. Wat bereken we daarmee?
0 -2
MosesD
Nee, dat is de vraag niet. Van de beurs afgaan kost een enorme bak geld, maar je houdt een RvC. Dus wat schiet je daarmee op?
1 0
Ajax1zalzegevieren
maar je kunt een andere structuur neerleggen en naar andere modellen kijken, die gunstiger voor een voetbalclub zijn, en je kunt van de ledenraad af, wat vind je daarvan?
0 -3
Michelinho
Bestuursraad en niet ledenraad dan en ik zou er voor tekenen als die opgeheven of vervangen wordt, maar wie gaat dat bewerkstelligen? Niet de leden want die zitten in de zak van degenen die de leden nomineren en toelaten, i.e: de weinige ereleden waarvan HH de bestuursraad domineert. De die hard fans? Die maken zich liever druk over een supportershome, een spelertje of trainertje en laten de werkelijke oorzaken links liggen.
0 0
MosesD
Ik heb wel eens geopperd om seizoenkaarthouders meteen lid te maken. Vermoedelijk voelen ze zich dan meer verantwoordelijk en gedragen zich dan beter. Je seizoenskaart vertegenwoordigd veel meer dan alleen een plek in de JCA. Op die manier heb je zo rond de 50.000 leden. De Socios constructie zeg maar. De leden worden vertegenwoordigd door de Bestuursraad. Die raad zou bestaan uit max 5 man. In de eerste te installeren raad zie ik graag Petterson, Litmanen en van der Vaart. Ernaast 2 wat meer zakelijke Ajacieden. Overigens hoor ik net dat het vrijwel zeker is dat van Gaal de opvolger wordt van van der Sar. Althans dat hoor ik van een lid van de club. Correctie: gaat om een heel hardnekkig gerucht.....
0 0
MosesD
De ledenraad bestaat al een jaar of 6 niet meer. En leden hou je altijd, ongeacht je beursgenoteerd bent of niet. Een andere structuur, schets eens een voorbeeld?
2 0
Ajaxvooraltijd
Pfff dit soort teksten had ik ook wel uit mijn duim kunnen zuigen voor dito salaris. Freek open Deur.
2 -1
Ajax1zalzegevieren
De slag om Jonk en het plan Cruijff is gewonnen door het 'old boys bobo ratten netwerk'. Onder toeziend oog en met goedvinden van de harde kern Ajax supporters ('we hebben gesproken met Jonk en het ligt erg gecompliceerd').

Hiermee heeft de Ajax aanhang Cruijff (die nota bene ernstig ziek was) en Jonk een mes in de rug geworpen, Ook de door Cruijff geplaatste pionnen (Sar, Bergkamp, Overmars, en indirect de Boer) kozen kant voor het old boys ratten netwerk die,puur bezig waren de macht binnen de club te behouden....er zijn hele vieze spelletjes gespeeld ...Jonk en co zijn eruit gewerkt en daarmee ook de visie Cruijff...

Het leek goed te gaan, enkele goede aankopen rendeerden, AJax haalde finale EL, er stroomden veel jeugdspelers in. die onder Jonk waren gedrilld....er werd met de veren van Jonk gepronkt, en zogenaamd ging men verder met plan Cruijf, alleen dan totoaal anders maar wel misbruikmakend van de naam Cruijff

En nu is men keihard op zijn bek gefikkerd (KARMA) en weer zijn er de bobo's met de verrotte organisatiestructuur, die niet werkt voor een voetbalclub, en eeuwigdurende machtspelltjes Ajax in een wurggreep houden... de organisatie structuur is er op gericht zodat het pluche kan blijven plakken...heeft nou niemand dit door?

En ook nu weer lijken de bobo's buiten schot te blijven, het is te makkelijk om Sar alle schuld te geven, en de spelers en T Hag.....maar het heeft veel meer de structuur, machtspeleltjes (politiek) te maken icm ledenraad ..

En Ajax supporters. bij dei bus gisteren pffff Cruijff/Jonk hebben jullie laten vallen... jullie moeten je eens tot de bobo's richten maar helaas zijn die wat te slim in jullie manipuleren en ligt het (om met Sander Huisman te spreken) een stuk'gecompliceerder'..
respect voor die gasten die Jonk kwamen steunen met TEAMJONK destijds... jammer dat deze stroming niet krachtig genoeg was
.
9 -6
Web
Heeft Jonk spelers gedrild. Wat is spelers drillen?
En noem ze eens die vorig jaar speelden en gedrild werden door Jonk?
1 -2
MosesD
Hahaha, drillen. Het ventje doet alsof hij zelf in het leger heeft gezeten. Jonk is al 3 jaar weg. De Ligt, van de Beek, Kluivert, Eiting, etc, zijn zich nu pas echt aan het ontwikkelen. Jonk echt niet heilig, maar ja sommige types denken (hoewel ze het niet echt kunnen) van wel......
0 -1
Minsc
Blijft wel eigenaardig dat mensen als jij de bobo's de schuld geven en het met geen woord hebben over de hoofdschuldige, Marc Overmars.
4 -2
MosesD
Wat een onzin. Dankzij JC kwamen er allerlei ex-topvoetballers op cruciale posities bij Ajax. Die voetballers die kenden de wetten vh voetbal. Ze zouden aan een half woord genoeg hebben en dingen oplossen, desnoods in kleedkamertaal. Nou dat hebben we gezien, kuch kuch....
Op zich is de aanwezigheid enkele ex-topspelers in de organisatie prima, maar het moeten dan wel ex-voetballers zijn met de daarvoor benodigde capaciteiten en ervaring. Jonk, Bergkamp, Sar, Overmars, geen van hen is een leider, geen van hen is verbaal sterk, geen van hen had een bewezen track record, geen van hen heeft managementcapaciteiten. Waar zijn deze gasten in vredesnaam op gekozen? Juist, louter op loyaliteit ipv kwaliteit, want daar ging het JC om toen hij de zogenaamd fluwelen revolutie begon. Nu zitten we dankzij die flauwekul helaas nog met twee totaal incapabele directieleden opgescheept. Ook de Bestuursraad mag volledig op de schop. Er moet nu eindelijk eens echt gekozen worden voor goede mensen. Als dat een ex-Ajacied is, dan is dat leuk meegenomen, als het een ex-volleyballer is (zie Gerbrands) dan vind ik dat ook prima. Als er maar gekozen wordt voor the best men for the job!
4 -7
BaddahBing
Rapport Ling heeft precies de problemen blootgelegd en oplossingen aangedragen.
En als echte Ajacied had je dat ten tijde van de misstanden ook al kunnen zien gebeuren. (o.a. FdeB die eigenhandig uit het TH stapt, rare niet direct versterkingen zijnde aankopen, Jonk die zijn werk niet kan doen) Bergkamp die zich niet aan Plan Cruijff houdt).
De AFC AJAX en AJAX NV hebben wel Plan Cruijff als beleid aangenomen maar nooit daadkrachtig in alle geledingen heeft geïmplementeerd.
En omdat FdeB schaaltjes binnen haalde met baggervoetbal hebben alle successupporters zitten slapen.
En zijn we sportief beleidsmatig nog even ver als voor het begin Plan Cruijff.

Precies zoals het OBN beoogde om voor altijd van de Invloedsfeer van Cruijff af te zijn.

Helaas voor het OBN heeft de aanstelling van Bosz wel aangetoond dat voetbal volgens een Cruijff visie wel resultaat op kan leveren en zit het OBN nog voor jaren met de JC Arena opgescheept.
0 0
MosesD
Ling gaf idd aan dat structuur TH van geen kant klopte. Dat kon iedere leek zien (o.a. de assistent van de hoofdtrainer die eigenlijk diens baas was.....). Tja, en toen Ling bij de Aandeelhoudersvergadering op zijn beurt moest wachten is hij boos weggelopen. Over die Ling hebben we het toch? Die Ling die JC graag als directeur zag. Jonk die wegblijft bij vergaderingen van het TH, Ling die wegloopt bij aandeelhoudersvergaderingen. Oh, wacht zij kunnen zich natuurlijk alleen uiten in kleedkamertaal of is het iets anders?
0 0
BaddahBing
Dat gaf hij niet aan maar het geeft weer precies aan hoe blind jij bent voor feiten en dus inhoudelijk/substantieels niks te melden hebt. Vandaar ook je infantiele dooddoeners.
0 0
MosesD
Ah, weer niet inhoudelijk. Nou ja, je bent igg voor van consequent. Ach ja, what's new....
0 0
BaddahBing
Projectie vrind.
waar staat in jouw reactie dan een inhoudelijke reactie op rapport Ling
immers de structuur was niet perse het probleem.
0 0
AjaxRobEnschede
Helemaal mee eens ! De oud voetballers kunnen het blijkbaar niet alleen. Het was een leuk sprookje maar blijkt dus niet te werken ! Je zou de bedenker van dat plan en zijn directe volgelingen dus ook wel eens kritisch mogen beschouwen maar of dat nu nog zin heeft ? Hoe nu verder? Objectief naar de zaken kijken, en mensen met extra kwaliteiten aanstellen en niet omdat het een oud ajax speler is. Maar zitten we weer op de volgende revolutie te wachten? Iedereen vervangen? Zit er niets goed nu ?
1 -1
Babangida83
Hennie, nu verdraai je de boel weer...
2 -1
Ajax1zalzegevieren
Die onervaren oud-voetballers moesten dan ook aangestuurd worden door een sterke persoonlijkheid met leiderschapskwaliteiten. Jij hebt het over Gerbandts, maar in feite is dat hetzelfde als Cruijff wilde. Die wilde namelijk Tjeu la Ling! Je spreekt jezelf wat dat betreft een beetje tegen MosesD..

Alleen, tja een sterke authentieke persoonlijkheid als Ling zou een bedreiging vormen voor alle bobo-ratjes., die houden niet zo van tegenspraak en hebben liever mee-waaiers.... dus werd er alles aan gedaan om Ling buiten de deur te werken...en dat is gelukt door jouw bobovrinden Moses! Hulde!

Et voila zie de vernedering gisteren! Wel mooi dat de ultieme Cruijff hater, bobo beschermer MosesD weer op de voorgrond treedt hier... hahaha ben jij soms Hennie Henrichs himself, zal me niks verbazen als je zo een vies boboratje bent.. anders kan ik niet verklaren waarom je nog NOOIT een kritische noot hebt gelaten over het old boys ratten netwerk dat Ajax nu al 20 jaar in een wurggreep heeft en een spoor van vernieling heeft achtergelaten...

Hup organsiatiestructuur wijzigen...ledenraad opheffen, van de beurs.. en een aantal leden (ratten) ZSM royeren! (inclusief Cruijff hater MosesD)
2 -2
MosesD
Ling is hetzelfde als Gerbrands? Hoe kom je daar in vredesnaam bij? Ken jij de CV's van beiden?
Waar baseer jij op dat Ling e.e.a. wel kan? Jij gaat zeker ook roepen dat Jordi een geschikte kandidaat is?
Je gaat ook totaal niet in op wat ik zeg over de capaciteiten van de mensen die ik noem. Daar zit namelijk precies het probleem. Maar ja, dat is iets van kritiek op JC en dat mag natuurlijk niet. Wat een armoede toch.
En dan heb je het over bobo ratjes? Vertel wie zijn die ratjes en wat doen ze zoal? Ik vind dat ook wel een beetje een puberale en simplistische uitspraak, alsof de bobo's dé oorzaak zijn van de huidige sportieve malaise.
Hoe oud ben jij eigenlijk?
En dan roepen van de beurs te gaan. Vertel wat heeft dat voor een voordelen?
Je weet echt niet waar je over praat en roeptoetert maar wat. Aandoenlijk en meelijwekkend tegelijk.
0 -3
BaddahBing
De armoede is dat jij aanslaat op de naam Cruijff en daar jouw argumenten op baseert (met alle cliche opmerkingen die daarbij horen Jonk verbaal slecht bladiebla)
Maar inhoudelijk reageren op het tegenwerken van Cruijff in de RvC (Steven ten Have LouisvanGaal als AD Davids RacismeFrame) , het wijzigen van een ledenraad naar de bestuursraad en het niet daadwerkelijk uitvoeren van Plan Cruijff door de AJAX NV en AFC AJAX
0 0
MosesD
Lekker inhoudelijk weer. Je kan werkelijk niets weerleggen. En de Ledenraad veranderen in de Bestuursraad was ook op verzoek van JC. Sterker nog, TBS en Schoenaker (wat een lichten beide trouwens...) zitten er op uitdrukkelijk verzoek van JC. Ga je nu weer terugkomen op iets uit 2011? Allemachtig, dankzij JC zitten we opgescheept met ex-voetballers in de directie die er werkelijk niets van bakken en jij gaat oude koeien met een racisme kwestie uit de sloot vissen. Mag ik je wijzen op het feit dan het inmiddels 2018! is?
0 0
BaddahBing
"N de Ledenraad veranderen in de Bestuursraad was ook op verzoek van JC. "Feitelijk onjuist.

Maar jij mag de door jou aangehaalde fouten van Cruijff rond 20011 en daaromtrent wel aanhalen voor de malaise van nu ?
Maar als dat inhoudelijk weerlegt wordt komt het je niet uit.
Eigenlijk ben je best wel een trieste Poeptoeter.
0 0
MosesD
Nee, we hebben het over de huidige situatie, maar jij begint over rapport Ling en haalt er weer een voorvalletje uit 2011 bij, dat geheel niet ter zake doet. En dan maar weer afsluiten met poeptoeter zonder werkelijk enigszins inhoudelijk te worden. Kostelijk en meelijwekkend vechten om voorrang. ;-)
0 0
BaddahBing
"Wat een onzin. Dankzij JC kwamen er allerlei ex-topvoetballers op cruciale posities bij Ajax. Die voetballers die kenden de wetten vh voetbal. Ze zouden aan een half woord genoeg hebben en dingen oplossen, desnoods in kleedkamertaal. Nou dat hebben we gezien, kuch kuch...."
Tsja als jezelf niet eens meer weet wat je als argumenten aandraagt.

zoals gezegd constant lawaai geen wol
0 0
Michelinho
La Ling heeft Trencin binnen no-time en zonder kapitaalinjectie naar de nationale top weten te brengen. Behoorlijke verdienste, toch? Heeft een miljoenenconcern op weten te bouwen, dus zakelijke en organisatorische vaardigheden en knowhow bezit hij.
Hij werd destijds met alle macht geweerd, dmv smerige verdachtmakingen en karaktermoord mbv dat ingehuurde marketing- (zeg maar spindoctors)bedrijf, Zijn rapport ging linea recta de prullenbak in, omdat hij als zgn. lichtgewicht en Cruijfiaan als bedreiging voor de status quo van de usual suspects gezien werd, niet vanwege de inhoud.

Maar, los van La Ling en over een evt beursexit: je heft daarmee niet de verplichting van een RVC op, maar zou het niet het verschil kunnen maken tussen een organisatie met een winstoogmerk en één met sportieve prestaties op de eerste plaats?
1 0
MosesD
Maar die competitie stelt echt helemaal niets voor hoor. Is nog geen Jupiler League niveau. Natuurlijk is dat best aardig, maar Ajax is wellicht een van de moeilijkste clubs die er is. Heel wat anders toch?
Die verdachtmakingen, daarvoor is Ling naar de rechter gegaan. Echter die heeft hem niet in het gelijk gesteld, dus wellicht was er toch iets niet helemaal in de haak?
Ik denk dat beursexit helemaal niets oplevert, behalve dat je een bak geld kwijt bent. Van de RvC ben je zoals je zegt niet af.
Maar oke, laten we Ling halen als vervanger van Sar. Laten we hem dan de kans geven. Maar als hij dan niet slaagt, dan ligt het weer aan iemand anders zoals bij Sar, Overmars, Bergkamp en Jonk? Persoonlijk heb ik niets tegen Ling, alleen het gaat mij een beetje ver dat spastische gedoe dat een ex-voetballer de club moet leiden. Dat gaat maar zelden goed.
0 0
Michelinho
De Slowaakse competitie is idd heel wat anders en Ajax inderdaad een zeer moeilijk club om te leiden. Maar het neemt niet weg dat hij er daar wel in geslaagd is om in korte tijd iets indrukwekkends neer te zetten.
Bovendien denk ik dat hij het wel in zich zou hebben om het bij Ajax goed te doen. Sterke, doelgerichte persoonlijkheid. Ajaxverleden (wel mee eens hoor: is een pré en geen must). Relevante ervaring met aantoonbare successen. Juiste voetbalfilosofie.
Vele malen meer geschikt als een vd Sar, sowieso.

Wat betreft die rechtszaak: Ja, idd niet bewezen laster en/ of smaad, maar dat neemt niet weg dat er een smeercampagne die hem als een soort malafide tweedehands autohandelaar neerzette tegen hem gevoerd werd. Gebeurt ook in de politiek en zonder gevolg.

Overigens denk ik ook niet dat het een goed idee is om hem nu nog voor die functie aan te stellen.
De revolutie is al lang voorbij en La Ling heeft inmiddels geen enkel draagvlak meer binnen de club/NV/Old boys network, vul maar in.
Daarom ook is (afgezien van het wéér geen bewezen en ervaren leiderstype) Jordi ook geen goed idee i.m.o. en zie ik niet in waarom hij noch La Ling het überhaupt zou willen.
Zie momenteel ook meer in een type Gerbrands, als het maar Toon Gerbrands zelf niet is.
0 0
MosesD
Dat Ling meer persoonlijkheid heeft dan Sar, dat ben ik volledig met je eens. Ling ging vroeger ook geregeld in tegen JC (als sommige schreeuwertjes toen al geboren zouden zijn zou de wereld te klein zijn ;-). JC had bijvoorbeeld ook meer verstand van biljarten dan Ling. Toen Ling enkele aanwijzingen kreeg dreigde deze de keu in het achterste ons allerheilige te duwen. Schitterend.
Maar goed, ik heb ook wel mijn twijfels bij Ling.
Ja, een type Gerbrands zou geweldig zijn. Hoewel Gerbrands wel heel klinisch is. Een warme verbindingsman zou nog beter zijn. Ik zou trouwens graag Petterson, Litmanen en van der Vaart in de Bestuursraad zien. Dan nog 2 wat meer zakelijke Ajacieden en we zijn op weg.
0 0
Ajax1zalzegevieren
Nou nou zeg, MosesD, volgens mij heb ik een gevoelige snaar geraakt. Het is gewoon opvallend dat jij al jaren geen enkele kritische noot over de bobo's slaat maar wel te pas- en onpas ras-ajacieden bij het grofvuil neerzet. En ja dan word ik boos als Ajacied, en helemaal als het om koning voetbal, de grootste Ajacied aller tijden gaat. Rare snuiter ben ik he?

Maargoed om je vragenlijstje te beantwoorden:
- Ling heeft na een failssement in de jaren 80 een bedrijf succesvol opgebouwd met 22 werknemers in dienst en daarmee een vermogen vergaard en bij Trencin bewezen ook een voetbalckub te kunnen runnen. Daarbij Ajacied en oud international, mooie kandidaat toch? Waarom moet je hem bij het grofvuil zetten Moses? Iets te gevaarlijk voor jullie bobo'tjes he! Neemt niet weg dat Gerbrandts -zo gebied de eerlijkheid te zeggen - een kanjer is, met een super goede reputatie...maar Ling was een prima kandidaat!
- je zegt dat ik niet in ga op de capaciteiten van Jonk, Bergkamp, sar Overmars,... jawel deze gasten missen inderdaad leiderschapskwaliteiten.. Daarom hadden ze een sterke leider en coach boven hen nodig! (La Ling) Precies zoals Johan beoogde...Nu zijn dit de volgende rasajacieden die in het politieke bolwerk anex slangenkuil Ajax zijn VERZOPEN.. maar julie bobo's zitten er nog, hulde Moses!
- en dan een andere vraag van je, wie die bobo ratjes precies zij... nou dat zijn er teveel om op te noemen.. De huidige structuur met Ledenraad en alle kliekjes herbergt ettelijke ratjes Moses, waaronder jij NEPAJACIED!
- en Waarom Ajax van de beurs moet? Dat kost ene hoop centen zoals je al eerder zelf zei, maar daarmee kan de huidige clubstructuur wel worden aangepast... en alle stromingen en kliekjes worden uitgeroeid... want daar wringt nu al 20 jaar de schoen

MosesD anti Ajacied! RAT IN PAK BESCHERMER
Waaorm ontken je niet dat je een bobo bent MosesD????
1 0
MosesD
Welke Ajacieden zet ik bij het grof vuil?
Ling is in de jaren 80 enkele keren failliet gegaan o.a. met bedrijf in kurk kleding. Hij heet nu idd een voedingsupplementen bedrijfje wat goed draait. Trencin is een miniatuurclubje, dat zegt natuurlijk nog helemaal niets. Ik zet Ling niet bij het grof vuil. Ik zat al in de Meer en was groot fan van (mooi weer voetballer) Ling. Toen bestond jij vermoedelijk nog helemaal niet.
Gerbrands heet de beste man en dat is idd een uitstekende manager, met een dito track record.
Dat Ling een prima kandidaat is zeg je louter omdat JC hem naar voren schoof. Met eigen argumenten kom je niet.
Haha, jij hebt duidelijk een bobo frustratie. Hoe komt dat toch? Ik vind het wel aandoenlijk eigenlijk.
En van de beurs gaan kost alleen maar geld, een RvC hou je. Dus je schiet er grosso modo niets mee op. Maar ja, dat is voor jou wellicht iets te ingewikkeld allemaal.
Haha, ik een bobo? Nee, maar alles beter dan een Tokkie. ;-)
1 0
BaddahBing
"Ik zat al in de Meer ..knip.. Toen bestond jij vermoedelijk nog helemaal niet."
En dat steeds maar als argument aandragen alsof jouw mening dan meer waard is dan een ander hier of JIJ daardoor de uitverkorene bent met de wijsheid in pacht. (waarom was je dan nooit op het AN te vinden/lezen teveel AJacieden met inhoudelijke kennis daar ?)
Des te triester dat jij met al jouw jaren ervaring door je Cruijff aversie al het mogelijke historische besef van een Ajacied mist.
Iets wat het OBN en jouw mede Farizeeërs kenmerkt. Het moet toch ook wat zijn
om te moeten erkennen dat er maar 1 man ooit is geweest die groter is dan de club en dat ook altijd zal blijven.
1 0
MosesD
Nee, dat gebruik ik niet als argument hoor. Begrijpend lezen is wellicht lastig.
Omdat je zo weinig begrijpend kan lezen blijf je maar in dezelfde groef hangen met je 'Cruyff aversie'. Nooit gehad, ik ben echter wel kritisch. Dat mag in jouw ogen natuurlijk niet. Dan heeft het ook weinig zin om verder om te reageren, temeer je ook werkelijk nergens op de inhoud ingaat, maar dus niet verder komt dan 'Cruyff aversie'. Ach ja, het is jouw dingetje, prima hoor, maar als je het nier erg vind laat ik het daarbij.
0 0
BaddahBing
Dat doe je wel alleen zit je zo vol van jezelf dat je het niet eens door hebt. in plaats van white privilege een gevalletje DeMeer Privilege.

Inhoudelijk reageren op de tegenwerking van Cruijff en zijn plan is overduidelijk niet jouw dingetje dat is wel duidelijk.

Dus dan laat je het er graag bij,maar da's logisch
0 0
MosesD
Beter dat je het er bij laat inderdaad. Je voegt namelijk helemaal niets toe.
0 0
BaddahBing
hoeft ook niet de feiten, die jouw gebazel weer leggen, spreken voor zich.
0 0
Ajax1zalzegevieren
mwahh Mosesje het is jouw levenstaak Cruijff en andere grote Ajacieden af te kraken,, daar ben jij destijds met de fluwelen revolutie als een gek mee bezig geweest hier op AS. En nu ga je daar weer mee verder. Wat een rot leven heb je zeg hahaha

Erg makkelijk om mij als tokkie weg te zetten... omdat ik je met enkele feite om de oren sla.. kan je niet tegen tegenspraak? Ben je dan gelijk een tokkie? Droeftoeter en kleuter?

Dit is een supportersforum site.. beetje kroegpraat moet kunnen... rot anders lekker op naar de Skybox naar je vrinden mosesje en ga met die kwallen, die jij altijd maar beschermd, een vorkje prikken....

Liever een tokkie dan een nsb'er!
Ajax1zalzegevieren... Diemenzijde Diemenzijde!
1 -1
MosesD
Haha, nee hoor ik ben groot van JC. Heb hem overal zien spelen. Maar ik heb ook kritiek gehad op JC, als het gaat om zijn mensenkennis en zakelijk inzicht . Dat mag ik jouw ogen natuurlijk niet, want JC is heilig. Nou ik heb nieuws voor je, JC was een mens van vlees en bloed en die kunnen ook fouten maken. Ik heb een heerlijk leven hoor, want in jouw ogen ben ik een bobo en ik kom dus niks te kort haha....
Jij slaat mij nergens mij mee om de oren. Je hebt mij werkelijk op nog geen enkele onwaarheid kunnen betrappen. Destijds riep ik al dat JC koos voor loyaliteit ipv kwaliteit. Dat ik gelijk heb gekregen, dat is idd vrij pijnlijk voor een schreeuwertje als jij. Maar goed, daar kan ik verder ook niks aan doen.
Hahaha, Diemenzijde....alsof je ooit maar aan de Meer hebt mogen ruiken. Kostelijk!!
1 -1
Ajax1zalzegevieren
Wie denk je dat je bent? Mister anonieme Cruijff hater. Ben tientallen malen in de Meer geweest...

Alsof jij een god bent... mafklapper...
0 -1
Web
Alleen de laatste 2 alinea, zegt alles over jou niveau.
Er is hier geen een Cruijff hater. Walgelijk.
1 -4
Ajax1zalzegevieren
ga is op de inhoud in dan svp?
Of te lastig voor je? :-D

PS het is : jouw nivo
OMFG
0 -2
Web
Inhoud? Lees eens goed, puur emotie.
0 0
MosesD
Web, het ventje weet werkelijk niet waar hij het over heeft. Pure armoede.
1 -2
Web
Daar zit de fout.
Bergkamp en Jonk prima trainers, maar geen leidinggevende kwaliteiten.
Vd Sar moest twee jaar aan het handje mee lopen om het vak te leren.
Je kunt het of niet, kun je niet leren.
En wat is er over van onze iconen, grof vuil.
AZ haalt Gerbrands en Eenhoorn, twee persoonlijkheden, die het in de vingers hebben. Met deze mensen hadden Bergkamp en Jonk nog jaren individuele trainers geweest, mensen dingen laten doen waar ze sterk in zijn.
Jammer heel jammer.
2 -1
MosesD
Hear, hear. Eerst naar kwaliteit kijken. Als het een ex-voetballer is dan is dat een pré. Beslist geen must.
1 -1
BaddahBing
Zo je andere persoonlijkheid ook weer 't ego gestreeld jullie kunnen weer lekker jezelf bevredigen.
0 0
AjaxRobEnschede
Daar gaat het om Kwaliteit. Nu zijn we een vriendenclub. Heitinga is coach O19 om zijn trainers kwaliteit of .... Welke kwaliteit hebben we op welke plek in de organisatie nodig daar naar zoeken etc. Had idee dat het dit jaar wel een beetje deze kant opging maar de resultaten kunnen de boel wel weer flink (definitief) in de war gooien.
0 0
Cruijffiaan14
Helemaal juist. Onze ultra's en hoe ze zichzelf allemaal noemen stonden er bij en keken ernaar. Gelukkig hebben ze straks een eigen home. Kunnen we vanaf daar weer toekijken hoe Ajax de komende jaren 2e wordt met rukvoetbal.
5 0
Joseph
Een besmeurd home, mogelijk gemaakt door Cruijff te laten zitten en de oren te laten hangen naar de bobo's..
van mij mag dat home 50 kilometer zuidelijker geplaatst worden, zo aan de Maas.
0 0
Genant
100% mee eens.
0 0
witchmaster11
Voor diegene die denken dat de rvc gratis en voor niets daar zitten moeten maar eens het jaarverslag lezen , niemand werkt gratis tegenwoordig en als jullie denken althans een paar die denken dat de beurs zo goed is zou ik zeggen lees de memorie.s van Johan , trouwens de ledenraad kan zowie de rvc wegsturen omdat zij een merenaandeel hebben in ajax .lees eerst eens goed het verslag (Google is je vriend) van Ajax ik zou het trouwens iedereen aanbevelen want als ajacied moet je wel je wel en je wee van je club kennen ,in de 56 jaar dat ik ajacied bent heb ik na het staaf incident dit niet mee gemaakt toen hing de club aan een zijdedraad en was bijna failliet
3 -3
MosesD
Het is precies zoals Russel zegt, de RvC doet het onbezoldigd. Van salaris (laat staan bonussen) is totaal geen sprake. Hooguit een onkostenvergoeding. De ledenraad kan de RvC wegsturen..... Als je je nou echt je huiswerk goed had gedaan, zou je weten dat de ledenraad als een jaar of 6 niet meer bestaat. Een merenaandeel, daar heeft ook nog nooit iemand van gehoord. Dus voordat je hier nu anderen gaat proberen de les te lezen, verdiep je eens in de materie.
3 0
Babangida83
De bestuursraad is gewoon de oude ledenraad. Voor de rest niet gigantisch veel veranderd. Wel een dingetje aan het worden.
0 0
BaddahBing
Ja want aan een RvC plekje zitten geen perks of staat niet goed op je CV en breidt je netwerkniet uit en is geen onderdeel van een vrindjesstoelendans of moet ik rotary zeggen.
Daarnaast weet je dat Witchmaster de bestuursraad bedoelt en dat hij het over de meerderheid van de aandelen/Grootaandeellhouder heeft.

Zelf doen alsof je van hoed en de rand weet
en toch nog met de socios illusie rondlopen, altijd graag bij het OBN willen horen ?
of als opperste waanzin in het huidige bestuurssraad syteem denken aan een mogelijke bestuursraad met:
" Ik zou trouwens graag Petterson, Litmanen en van der Vaart in de Bestuursraad zien."
Hoe dan ?? Dream on sucka
0 0
ajaxinho
Dus je hebt een ledenraad en een RvC.

Wie zitten in de ledenraad?
Zijn zij degenen die versterkingen tegenhouden?

Ik heb het altijd over het bestuur of leiding van Ajax.
Zonder precies te weten welke groep (personen) deze ellende veroorzaakt.
0 0
Bjorn
RvC krijgt normaal gesproken een onkostenvergoeding en eventuele tantièmes. Bij Ajax is geloof ik van tantièmes geen sprake.
1 0
RusselWestbrook
In hetzelfde jaarverslag staat letterlijk dat de RvC onbezoldigd werkt voor Ajax. Met andere woorden: ze krijgen geen salaris.

Je kan de RvC best weg sturen maar dan ben he wettelijk verplicht een nieuwe aan te stellen.
1 0
BaddahBing
Je ? wie is je ?
En Nee de RvC kan niet zomaar in zijn geheel weggestuurd worden.
niet zonder AVA en tussenkomst Ondernemingskamer
0 0
Ajaxbrl
Kotsen moet ik van m'n eigen club , Sar bedankt! SAR OUT , HAG OUT , EN ALLE ANDERE SLAPPE HAPPEN OUT!!!!!!!!
3 -5
Ardoe
Plan Cruijff had al geen kans van slagen toen de RvC duidelijk liet blijken niet geïnteresseerd te zijn in sportief succes maar enkel financieel gewin. RvC is waar het fout gaat. Op het moment dat zaken structureel voor lange jaren mislopen binnen een organisatie, moet jij kijken naar de diepste wortels: de RvC.
4 -2
Babangida83
En de ledenraad stelt de RvC samen. Meneer Heinrichs heeft de macht bij Ajax. Mag bovendien de ereleden kiezen en is degene die het meest op de achtergrond staat wat betreft de media. Kan lekker ongezien de boel naar zijn hand zetten. Gisteren lekker met PSV mee staan juichen in Eindhoven. Toffe kerel.
0 -1
MosesD
Zelden zoveel flauwekul gelezen.
4 -2
Babangida83
Een organisatie werkt altijd top-down. Als je dat niet snapt, MosesD, dan zou je eigenlijk niet eens moeten reageren op zijn reactie. Maar goed, jij bent ook maar een anti-Cruijff-trol, dus waarom reageer ik in Godsnaam op je.
0 0
MosesD
Jij beter idd niet reageren. Komt toch alleen maar dommigheid uit dus je voegt werkelijk niets toe. Bvo!
0 0
Babangida83
Dacht eerst nog dat het incompetentie was bij je. Maar je doet het zo subtiel en stelselmatig. Je hebt dus best wel wat intelligentie. Daar moet een politiek motief achter zitten. Excuseer daarom ook mijn recht door zee-heid.
Bovenstaand commentaar laat buitengewoon zien dat je totaal niks van het onderwerp afweet (organisatie). Je er dan toch zo overtuigd over te laten gelden en praktisch het omgekeerde beweren, dat kan geen incompetentie zijn. Toch geef ik je 1% kans nog daarop en in dat geval is dit managementbegrip van toepassing: incompetent unaware. (op een bepaald gebied of geheel, kan allebei en veel mensen hebben er last van) Interessante materie:
https://en.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger_effect
0 0
gras
Inderdaad. Maar het probleem zit slechts een niveau lager, namelijk de directie zoals het artikel al aangeeft. Maar als je dat roept nog voordat het misgaat, ben je geen echte, echte en enkel kritiek aan het leveren om de kritiek.

Mensen vinden echt alles goed, trainerswisselingen op de meest smerige manier, non-actiefstellingen werden met instemming en steunbetuigingen begroet, totdat het fout gaat.

Ajax krijgt gewoon wat het verdient door puur wanbeleid.

En wil een wederopbouw enige kans van slagen hebben, begin je bij de AD. Die moet capabel zijn, zodat alles daaronder op een goede, logische en faire manier wordt aangesteld op basis van merites.

En omdat de meeste echt capabele directeuren in de schaduw werken omdat ze vooral een organisatie laten renderen belangrijk vinden en niet enkel hun ego, moet er een andere directeur zijn om als uithangbord te functioneren. Dat zou de directeur spelersbeleid moeten zijn.

En ik heb zelden iemand zo'n slechte, hakkelende, onzekere indruk zien maken dan Overmars.

Conclusie is duidelijk: het is in de huidige markt niet moeilijk om veel te vangen voor een speler. Zie AZ met Janssen, zie PSV met Depay, Locadia en Propper, zie Twente met Ziyech, Tadic, Luuk de Jong etc.

Al die kritiekloze schapen hier die Overmars de beste ooit vonden omdat hij Sanchez, die door anderen gescout werd, voor 40mj verkocht moeten eens in de spiegel kijken.

Flinke zoektocht om een nieuwe AD, TD te vinden. De meest geschikte trainer is nota bene nog beschikbaar. Vraag is wie hem moet proberen vast te leggen...
5 0
Minsc
Vanwege Sanchez vindt 90% hier het geen probleem dat Overmars tig miljoen weggooit met spelers als Orejuela, Kristensen, Johnsen en Cassierra, bizar gewoon.
1 0
Duif63
Ja dat vond en vind ik ook onbegrijpelijk. Overmars maakt blunder na blunder, zowel met aan- als met verkopen, en toch vind 80% op deze site dat hij geweldig werk doet omdat hij weer een o zo groot talent van 17 jaar uit Verweggistan haalt. En dan vinden ze 40 miljoen voor Sánchez en 6 miljoen voor Gudelj nog prachtige bedragen ook. Lachwekkend.
3 0
michaellaudrup
Tja als die Overmars werkelijk goed zou zijn, had hij Veltwijf moeten verkopen. Bij Sanchez was alleen de vraag hoeveel,de clubs stonden in de rij voor hem. Pietje de Jong als die er had gezeten had er net zoveel voor gevangen.
0 0
Ardoe
Krachtige reactie, zoals gewoonlijk :)
0 0
MosesD
Gelukkig zeg jij het haha...... De RvC de schuld geven van sportieve malaise. Een gotspe noemen we dat in Amsterdam.
1 -2
RusselWestbrook
Degene die het hardst tegenwerkte in de RvC is inmiddels weg. Naam even kwijt.
1 0
Web
Ja.Theo van Duivenbode vond 5 miljoen de limiet.
En daar hielden ze zich niet meer aan.
0 0
Duif63
Theo van Duijvenbode bedoel je neem ik aan.
0 0
lucasv
Van Gaal alle teugels in handen geven.
Hem compleet verantwoordelijk maken voor de technische gang van zaken. Onder hem een manager voor algemeen zaken en een 'helpende hand' voor het uitvoeren van het technisch beleid. Van Gaal mag het personele plaatje geheel naar wens invullen.
Van der Sar, Overmars en Ten Hag (alles fout gedaan tot nu toe) niet te handhaven.
Gebeurt dit allemaal niet dan zal ook het komend seizoen niet succesvol zijn.
De RVC zal dit allemaal niet aandurven.
Daarom moeten de supporters zich hier hard voor maken.
Van Gaal CEO!
Frank de Boer weer trainer!
Eenhoorn halen van AZ voor De Toekomst!
Alleen als de supporters (gesteund door de TG?) zich hier hard voor maken zal het succes garanderende plaatje zo ingevuld worden.
0 -12
Babangida83
Want dat ging als Technisch Directeur ook al zo heerlijk.
0 0
niquedegraaff
Door van Gaal alle ruimte te geven ging Ajax bijna failliet..
5 -1
MosesD
Door van Gaal Ajax bijna failliet? Verklaar je nader.
1 -1
niquedegraaff
oops ik weet niet waarom, maar ik was in de war met Rik van den Boog.

Echter ging liet van Gaal na zijn vertrek bij Ajax, de club ook achter met een puinhoop van spelers (vreemdelingen legioen) waar Ajax niets aan had. Ik weet nog wel dat er een heel gedoe was omdat Ajax zo achterlijk veel contractspelers had.

Best wel dom eigenlijk als je bedenkt, dat het succes juist voortkwam uit een bijna faillissement (afgewend door transfer van Witsche naar Barcelona) waardoor er gedwongen met veel eigen jeugd werd gespeeld. Waarom de koers werd gewijzigd is ook mede te danken aan het Bosman arrest.
1 0
NoFX
Alsjeblieft niet.
1 0
MosesD
Geheel eens met Freek. Het een grote slangenkuil bovendien. Beste zou zijn als Sar, Overmars en ten Hag vertrekken. Daarmee maar eens beginnen.
6 -3
Babangida83
Dan is de Cruijff-revolutie voor goed over, Hennie. Je bent lekker aan het trollen.
0 0
Redrum
De problemen gaan nog wel wat verder dan dat. Henrichs out lijkt me prioriteit nummer 1.
7 0
Ajax95Duivendrecht
Dat sowieso. Die man is hoofdverantwoordelijk voor de verrotte en autoritaire clubstructuur, waardoor Ajax qua sportief beleid/visie nooit stappen vooruit kan zetten en verzandt in vriendjespolitiek van het Old Boys Network.

Helaas is het een vrijwel onmogelijk opgave om Henrichs weg te krijgen. Hij heeft in feite in zijn eentje alle zeggenschap over Ajax. Hem ontslaan kan alleen de bestuursraad, maar laat hij nou daar juist de afgelopen jaren allemaal poppetjes neergezet hebben uit zijn eigen kamp.

Ik vrees, en dat klinkt helaas keihard, dat we zullen moeten wachten tot de lui uit het Old Boys Network allemaal hoogbejaard en/of overleden zijn, voordat de clubstructuur echt op de schop kan. Tot die tijd hebben Henrichs en co volledige macht over Ajax.
1 0
Labrador
Ik denk dat er heel wat staat te gebeuren deze weken. Misschien na VVV aangezien de competitie dan 1.5 week stil ligt.
0 0
witchmaster11
de enige oplossing is van de beurs , er is geen andere de rvc wordt gesteund omdat ajax nu een bedrijf is en geen voetbal club .
de winst cijfers worden bekeken en hierop krijgt de rvc hun zeer vette bonus waarvan je ook een goede speler kan halen en een protest mag en moet maar blijf met je jatte van een speler af de fout ligt niet bij hun zij vullen opdrachten uit
0 -2
Michelinho
Over dat laatste helemaal eens, poten af!
Verder: wat Russel zei. Hoewel het me niet zou verbazen als het voor de commissarissen op één of andere manier toch lucratief is. Staat sowieso al leuk op je CV.
0 0
RusselWestbrook
De RvC krijgt niet eens salaris, laat staan een bonus. Daarnaast is een RvC hoe dan ook verplicht, alle profclubs en zelfs sommige clubs uit de topklasse hebben een RvC (heeft te maken met hoeveel geld er op de balans staat en alle profclubs halen dit minimum met gemak).

Alle clubs moeten winst maken anders gaan ze failliet.
3 0
MosesD
Die jongen roept maar wat, heeft echt de hersencapaciteit van een zeeanemoon als je het mij vraagt.
0 -1
niquedegraaff
Nou, laten we zeggen dat clubs vooral quitte moeten draaien. Winst is niet noodzakelijk.
0 0
RusselWestbrook
Winst is noodzakelijk als je de potentie wilt hebben om te groeien.
0 0
MosesD
Van de beurs kost alleen maar geld en levert helemaal niets op. De RvC ontvangt ook geen bonus. Je weet totaal niet waar je het over hebt.
2 0
Leprechaun
Dit probleem zal - zolang de huidige bestuursraad o.l.v. Henrichs bestaat en gesteund wordt door de ledenraad - nooit verdwijnen.
2 0
AFCAHOOLIGAN
Vergeet slop niet!
3 0
Michelinho
Die glibbert ook overal tussendoor, ja.
0 0
JanTa
Ze hebben zichzelf (v/d Sar/Overmars) flink in de vingers gesneden door Keizer vroegtijdig weg te sturen en met Ten Hag aan te komen zetten. De ze voorbarige maar vooral idiote actie moet consequenties hebben voor de verantwoordelijken en ik weet dat er nu personen zijn die heel stiekem in hun vuist zitten te lachen.
7 0
Cruijffiaan14
Bovenaan beginnen, ledenraad, RVC schoonvegen!
Goed kijken naar rol van Overmars en van der Sar. Zeker de laatste kan niet aanblijven.

Last but not least, een trainer met de juiste visie aanstellen. Dit gecontroleerde spel past simpelweg niet bij ons!
5 0
Michelinho
Wie gaat dat doen? De bestuursraad gaat nooit weggestemd worden want de leden zijn allemaal volgzame vriendjes van de oude garde.
0 0
Bjorn
Hier ligt inderdaad een groot deel van het structurele probleem van Ajax: er spelen te veel andere belangen. Dit begint al bij de ledenraad (Henrichs en co.) en drupt vanaf daar door naar de RvC (Van Wijk en co.) en de directie.

Doodziek en compleet opschonen.
6 0
Yaeron1
Dat gaat toch niet gebeuren? Dat van Henrichs speelt al jaren en die is gewoon niet weg te krijgen.
2 0
Bjorn
Is maar één manier en dat is vanuit de supporters.
2 0
michaellaudrup
De enige manier is volgens mij een lege Arena.
0 0
Michelinho
Hoe dan? Ik zie niets liever dan dat dat zooitje old boys de schop krijgt, laat dat duidelijk zijn.
1 0
AFCAHOOLIGAN
Onkruid vergaat niet nee!
0 0
Youri08
Snap dat ophemelen van Overmars niet zo. Ik krijg die spelers ook wel verkocht. Je moet hem beoordelen op aankopen en de selectie klaar hebben voor de voorrondes van de CL en/of EL en dan wordt ik niet echt enthousiast de laatste 4 jaar. vd Sar moet blijven maar in een andere functie, geen algehele leiding maar commercieel iets.
6 -1
NotForSale
De fans van Monaco hebben hun kaartje terugbetaald gekregen na de vernedering tegen PSG
Mag Ajax ook wel doen vind ik
6 -1
Michelinho
Uitkaartjes terugbetalen? Right.
0 0
niquedegraaff
Nou, Ajax is niet met 7-1 onderuit gehaald. Dat is nóg even een stapje erger. Ik denk niet dat spelers niet hun best doen. Ik denk wel dat het team gewoon één grote chaos is en daardoor niet goed kán presteren. Individueel is het prima, het gaat om het team, en de leiding die ontbreekt.

Kaartje terugbetalen vind ik wat overdreven. Zeker na het incident in het uitvak.
3 0
Suarez16_
Je zou vandaag bijna denken dat Ajax er zo voor stond als fc twente.
2 -5
Michelinho
Freek Jansen heeft een feestje hoor, die kan zijn geluk niet op.
0 0
Dit is mijn club
Gezien de status van Nederlands grootste club en een beleid dat hier haaks op staat is dit op een bepaalde wijze niet eens zo'n vreemde vergelijking.
1 -1
FUBAR
De pers overdrijft altijd, vorig jaar met de UEFA league finale was Ajax weer helemaal terug met aanvallend voetbal, eigen jeugd en goed beleid. Nu klopt er geen kut meer van. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen.
4 0
niquedegraaff
Nou daar had de pers dus wel gelijk, of zit je met je ogen dicht te kijken?
0 -1
Knalpot
en wat als we tegen Schalke niet dat geluk mee hadden zou je dan nog steeds zo praten? We hebben een maand leuk voetbal gespeeld in de 2e helft vh seizoen verder was dat gras echt niet zoveel groener dan nu. Mensen zijn zo verblind door een paar leuke thuiswedstrijden in europees verband niet te geloven.
0 0