De Boer: 'Denk dat er wat staat te gebeuren'

SJvanveen, 15-04-2018 om 22:22, 20345 views, Dit was het Weekend |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Ronald de Boer gunt Erik ten Hag nog minimaal een jaar bij Ajax. De opvolger van Marcel Keizer kwam halverwege het seizoen naar Amsterdam om Ajax alsnog de titel te bezorgen, maar het gat met de Eindhovenaren werd alleen maar groter.

'Het is hem niet gelukt deze periode', beet Ronald de Boer af bij Dit Was het Weekend op FOX Sports. 'Kan je het hem aanrekenen? Niet helemaal. Volgend jaar kan je hem pas echt beoordelen. Dan heeft hij een voorbereiding en kan hij echt smeden.'

Arnold Bruggink vindt dat het begin van het Ajax' seizoen niet vergeten moet worden. De tragiek omtrent Abdelhak Nouri speelt ogenschijnlijk nog steeds in de hoofden van veel Ajacieden. 'Dat kun je niet meten, daar hebben we geen idee van. De situatie met Nouri is waar Ajax dit seizoen mee begonnen is.' 

Edwin van der Sar zei kort na de aanstelling van Ten Hag zijn toekomst aan de coach te verbinden en De Boer vindt dat logisch. 'Het is er niet beter op geworden. Hij neemt de beslissing om een nieuwe trainer aan te stellen en dat doe je omdat je verwacht dat het beter gaat. Ik denk dat er wat staat te gebeuren.' 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Mijnclub33x
De leegloop kan beginnen. Voorspel jullie vast dat het halve elftal verkocht gaat worden. Kan je weer opnieuw beginnen en halen we weer geen Europees voetbal. Van der Sar en Overmars hebben absoluut te weinig bagage op het gebied van management maar dat wisten we natuurlijk al langer. "Jongens, dat gaat je ook niet lukken met een paar jaar Mulo en een management cursusje van het LOI" Ajax is geen NAC met een mafkees als Stijn Vreven als trainer maar die in ieder geval nog zinnige dingen zegt. Zo niet Ten Hag, hij moet gelijk doorgestuurd worden naar een cursus spreekvaardigheid bij Pieter Vrijters: 'hoe leer ik - verstaanbaar - te communiceren en begrijpelijk en verstaanbaar te Nederlands spreken'. Wie kent die slogan nog van het leger: GESCHIKT - ONGESCHIKT. Dat laatste bordje mag je wel op al deze drie heren om de nek hangen en dan kom ik er graag een paar foto`s van maken. Of misschien is er vast wel iemand die aardig kan fotoschoppen die dat kan maken. Tijd dat er echte bestuurders en trainers met verstand van zaken bij Ajax terugkomen en denken we met weemoed terug aan Peter Bosz als trainer die ons naar de finale loodste in de EC en dat Ajax weer geleid wordt met goede bestuurders met bewezen krachten als Michael van Praag, Theo van Duivenbode maar ook Jordi Cruyff en van Gaal zouden hier op hun plaats zijn.
0 0
AFCA7
Jongens, ff een vraagje, want ik word het nu wel erg zat. Elke keer als Ajax punten laat liggen, komt het verhaal van Nouri voorbij... Het kan toch niet zo zijn dat we 9 maanden na die tragedie nog steeds na elk puntverlies de situatie van Nouri de schuld geven? Ik snap best dat het nog steeds moeilijk is maar ik vind het toch wel overdreven om dat nu nog te gebruiken. Gaat men dit volgend seizoen in de 5e speelronde als Ajax bij wijze weer punten laat liggen, ook gebruiken dan? 'We zijn er mentaal nog niet van hersteld' Just saying...
0 -1
Causio
Zo een paar namen: Schip, Laudrup, Seedorf, Jonk, Bosz, Keizer als tweede man...
1 0
3sterren
Ik denk dat je Keizer misschien tekort doet als tweede man, hij zou best meer uit deze selectie kunnen halen dan menigeen denkt. Menig speler vond hem een fijne trainer wiens visie zij deelden. Bijvoorbeeld Frenkie de Jong en iets minder uitgesproken, ook De Ligt, hebben dat in interviews laten doorschemeren. En er zijn al geruchten dat Marcel zou terugkeren.
Die zomergeruchten hè ...
0 0
geronimo
Ga weg met Seedorf
0 0
T.reckveugel
Ja, die is Pep Bosz en Pep ten Hag in het kwadraat, als speler altijd net bij de goede club die iets won -ook als hij er niet geweest was-, als trainer altijd net bij de verkeerde. Gaat ook altijd mis
0 0
Ar
Ten Hag is gewoon geen trainer voor Ajax.
Gisteren speelde ie een soort 3-5-2, met Neres als valse spits en Ziyech rechtsbuiten, terwijl Ziyech de eerste helft voor bijna al het gevaar zorgde met zijn passes vanaf het middenveld.
Ik wil Ziyech nooit meer rechtsbuiten zien en daar gewoon Neres zien. Die was veel effectiever vanaf de ruimte op rechts dan hij sinds de komst van Ten Hag is nu die hem meer rechtsbinnen heeft gezet. En dat is maar één voorbeeldje van.
0 0
PJK54
Ik denk het ook een grote leegloop op komst veroorzaakt door vd Sar, Overmars en Ten Hag & co en geen speler die nog wil komen want wie wil er in een wespennest voetballen niemand toch. Als de RvC geen stappen gaat nemen barst de bom binnenkort helemaal en is het sportieve einde van AFC Ajax definitief is zicht.
1 0
3sterren
Apart hoor, Keizer werd al te licht bevonden voordat hij nog maar één trainingssessie had gegeven.
Herpakt zich vervolgens keurig na een dramatisch begin van de voorbereiding, en dan heb ik het niet over de resultaten, pakt ook nog eens belangrijke punten, o.a. tegen PSV en AZ. Maar vond zijn Waterloo, hoe ironisch, uiteindelijk tegen een club waar de huidige … zijn hart aan heeft verpand.
Over de KNVB-beker werd voorheen onder De Boer nog laatdunkend gesproken, vandaag de dag is een gemiste penalty in datzelfde toernooi een legitieme reden voor ontslag, volgens de directie dan.
Hypocrisie regeert momenteel bij Ajax …
2 0
Lagasj
https://twitter.com/bart_sanders/status/985543938189783040?s=21
1 0
Bjarkos
Ten Hag heeft genoeg tijd gehad om maar IETS positiefs te laten zien tijdens een wedstrijd. Bij Bosz zag je de eerste wedstrijden een bepaalde intentie, en een stijgende lijn. Daarnaast, 5 maanden met slechts 1 wedstrijd per week. Genoeg tijd voor tactische trainingen lijkt me?
3 0
Pierre Heno
Al dat gelul van "volgend jaar kun je het hem pas echt aanrekenen" . Welja laten we er 5 op een rij van maken en dat tot dezeldfde slotsom komen als we nu doen: Ten Hag is geen Ajax coach en zal het ook nooit worden ook. De hele clubcultuur wordt zo zwaar verloochend. Ronald de Boer zit ook maar zijn geld te verdienen volgens het 'lekker lullen zit ook aan tafel' principe en zal ook nooit durven zeggen dat Ten Hag beter kan opstappen. Resumé: al die teksten stellen niets voor. Ten Hag zal er zelf de brui niet aan geven want dan loopt hij een flinke afkoopsom mis. Dat heeft hij reeds lang geleerd van Aadje Afkoopsom. Check van Gelder is ook rijk geworden door overal een factuurtje aan te hangen, waar op zich niets tegen is natuurlijk maar waardoor zijn voornaam toch net iets anders uitgesproken wordt dan als 'Jack'.
4 0
aka
Losera
0 -1
sjaakahz94
Sar is tenminste een vent en geeft zijn falen gewoon toe. Jammer en niet slim om je eigen lot te verbinden aan ten Hag als nieuwe coach in een slangenkuil. Bij Keizer was er nog enigzins sprake van een stijgende lijn en rendeerden onze buitenspelers prima. Hij is genaaid door Ajax door hem zo in het diepe te gooien en ook nog eens te ontslaan. Alles is eruit, geen druk, geen combinatievoetbal niks. Ajax is dit seizoen echt keihard gefaald. Had gehoopt dat ze de titel voor Appie zouden pakken, maar helaas.
4 -1
fanforeffer
de heren nemen een glas ze doen een plas en en het pluus blijft zoals het was. misschien een hulp trainer er uit of een schoonmaker.
5 -1
Pierre Heno
Zo is het natuurlijk precies. Die schoonmaker eruit vind ik ook wel een leuke.
1 0
Oempaloempa
Ik denk dat Ajax er goed aan doet van de beurs te gaan en weer een echte vereniging te worden, zodat er ook qua organisatie doorstroming van talent ontstaat en iedereen zich meer betrokken kan inzetten.
3 -3
aka
Afgang
0 0
Amp
Als Ten Hag volgend seizoen gaat bouwen op een raamwerk met types als veltman, schone en huntelaar, dan kan hij beter meteen inpakken. Dat zijn spelers die de kar niet kunnen trekken, maar prima mee kunnen voetballen.
Als Ten Hag volgens seizoen moet bouwen op een raamwerk met dezelfde types, dan moet je een overmars op de eerste dag na de transferdeadline eruit sodemieteren. Komend seizoen kan de vijfde jaar zonder prijzen worden, voor hen geen excuses meer. Is meerdere jaren zogenoemd tegen gewerkt, hij kan nu dus in zijn geheel laten zien wat hij in zijn mars heeft.
13 0
amthree
Rot op met ten hag! met bosz had je een idee van hoe die wou spelen, met ten hag weet je het niet.
9 -2
KlasseLasse
Bye Bye
# TenHag OUT
0 -8
Horrontelli
Iedere coach die niet aan de verwachtingen voldoet na 4 maanden ontslaan, net als in Italië. Krijg je een geweldige club van.
10 -1