Jansen hard: 'Clubleiding niet goed genoeg'

SJvanveen, 15-04-2018 om 21:23, 7831 views, Voetbal International |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Freek Jansen heeft bikkelhard uitgehaald naar de clubleiding van Ajax. Volgens de journalist zit het probleem bij de Amsterdammers veel dieper dan alleen de trainer. 

'Neem de keuze om Keizer eruit te gooien en Ten Hag aan te stellen. Daarvoor hebben ze Bosz weggejaagd. Dat is de domste keuze die Ajax in de afgelopen decennia heeft gemaakt. Overmars zei in september: nee, Keizer moet weg, want we willen Ten Hag. Het voetbal werd iets beter en de speler waren positief over Keizer en dan gooien ze hem eruit. Een paar maanden later sta je tien punten achter', aldus Jansen in gesprek met zijn eigen medium Voetbal International.

'Het kan een keer een jaartje gebeuren, maar dit is structureel en Ajax is al . vier jaar lang prijs-loos', vervolgde de Ajax-watcher. 'Dan kun je naar een trainer kijken, maar ik denk dat het probleem veel dieper zit. Deze clubleiding is niet goed genoeg om met Ajax succes te hebben.' 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Nu PSV de titel heeft gewonnen vallen er plotseling allerlei vermeende lijken uit de kast als het gaat om Ajax.
De meeste berichten die in de media verschijnen zijn overladen met (negatieve) uitspraken over de clubleiding en trainer maar geven ook aan dat PSV het beter doet door constanter en evenwichtiger om te gaan met alle oproer bij supporters en in de media.

Dat op zich is een tegenstelling, nu neem ik aan dat er veel te verbeteren valt bij Ajax en wil ik ook geloven dat de directieleden zich kunnen verbeteren.
De waarheid is niet duidelijk,feiten worden ad random gebruikt voor het innemen van allerlei stellingen in opinie stukjes.
Naar mijn gevoel dient de RVC zich bezig te houden met het toezicht op de directie en niet de Telegraaf of de NOS.
Ik geloof wel in bestuurlijke rust en die krijgen we niet als we weer aan stoelpoten gaan zagen, ik hoop dat de RVC deze geluiden negeert en een objectieve analyse maakt van de bestuurlijke situatie.

Zoals ik eerder heb gezegd ben ik geen fan van Ten Hag, hij is communicatief niet erg handig en zijn inzichten kan ik met moeite ,of niet,volgen.
Toch is het geen goed idee om de man te ontslaan en nog meer onrust te krijgen , ook gezien de relatief korte periode tussen einde seizoen en de voorbereiding van volgend seizoen.
Ook zouden we moeten leren van de situatie rond Keizer en Ten Hag een eerlijke kans moeten geven.
0 0
Ardoe
Het is al jaren duidelijk dat Ajax geen oudgedienden meer heeft die de visie hebben om Ajax weer structureel de beste van NL te maken. De personen die dat eventueel zouden hebben wagen zich niet aan een avontuur in de Arena, want je kunt alleen maar falen. Ajax is kapot. Enige wat rest is proberen de club van scratch op te bouwen. Maar als Blind de enige persoon is buiten de heren die er op dit moment zitten, zie ik het bijzonder somber in.
0 0
suske
iedereen roept nu maar wat in navolging Van Journaliste analisten. Ik vind dat allemaal grote onzin zonder dat ik ook wel zie dat er wat moet gebeuren. Van de Sar en Overmars wegsturen daar los je niets mee op. Integendeel dan word de chaos en frustratie allen maar groter.
Van PSV riepen /zijden Journalisten en analisten aan het begin van de competitie het zelfde iedereen vond dat Cocu moest opstappen en zie waar ze nu staan. En dat alles om dat het PSV bestuur en directie de rust en de kalmte hebben bewaard.
Overmars moet gewoon door gaan met het zoeken en vast leggen van versterkingen. En van de Sar moet op zijn gebied ook door gaan.
Ajax moet zich niet gek laten maken door Journalisten/analisten en zijn eigen koers blijven varen.
0 0
vincent_DV
Stel nou dat van de Sar vertrekt(dat kan bijna niet anders na wat hij gezegd heeft), Ten Hag wordt ontslagen en Overmars mede daardoor ook opstapt(Wat ik niet uitsluit). Dan hebben we dus mooi een probleem, want raad eens wie dan nog de enige technische man is bij Ajax? Danny Blind. Daar heb ik al helemaal geen vertrouwen in dus het vertrek van die 3 zal niks uit maken denk ik. Wat mij betreft ontslaan ze alleen Ten Hag en mag de rest nog blijven zitten, alleen het beleid moet wat aangepast moeten worden.
0 0
Ajacied33
Overmars wil ik nog even voordeel van de twijfel geven. Van der Sar en TH sowieso weg
0 -1
Lagasj
NU..... Tjeu La Ling, Peter Bosz en Wim Jonk terug naar huis laten komen.
1 -2
Robeerke
AMEN.
2 0
mistermiyagi
Opleidingsclub..

Ajax koopt voornamelijk de koopjes en verkoopt ze weer voor het tig voudige.
Ajax bezig met het geld van een Onana, Veltman en een Ziyech bij verkoop.

Op een 200mljoen.

Ajax heeft iemand nodig die de markt goed kent, naam en reputatie heeft en grote spelers, talenten en betaalbare spelers binnen haalt.

Het is te straf geweest om geen goede linksback te vinden aan het begin van het seizoen en na de winterstop met een degelijke back te komen.
Aan de rechterkant is er helaas nooit een goede oplossing gevonden, Veltman kan geen rechtsback spelen, te traag, te weinig opkomend.
Dit was 1 van de oorzaken bij Ajax.

de zaak Nouri is er één maar word te vaak aangehaald als excuus, met Messi erbij was Ajax ten aller tijden kampioen geworden..
Het is gewoon mede de onregelmatige kwaliteit (te jong) die Ajax de das om doet of de spelers hebben de leeftijd maar het niveau gewoon niet.

Zo zijn er nog diverse oorzaken te vinden, maar dit is het voornamelijk.
Pep, Mourinho, Louis van Gaal ze hadden het niet veel beter gedaan als Bosz of ten Hag.

Dus Ajax koop kwaliteit, koop het kampioenschap, leidt je talent op en ga verder..
Geen slappe hap spelers materiaal uit Scandinavië, maar gewoon een Lozano'tje en tik het geld bedrag gewoon af.
2 -2
Dennis1964
Het spel van Keizer was aantrekkelijker en ik denk dat we nu meer punten hadden. Kampioen misschien niet maar ook niet zo 'n afgang als deze.
1 0
aka
Losers
1 0
BokkieBokstra
Niet alleen van der Sar en Overmars moeten opstappen maar ook de RVC. Die heeft dit goedgekeurd. Vraag me wel af, wie moeten het nu doen? Iedereen is inmiddels links of rechtsom door het putje gespoeld.
2 0
Amp
Scherpe analyse van die journalist. Zijn we wel blij, mee weten we nu hoe het allemaal in elkaar zit gezien de supporters dit nog niet wisten...

Wat een lambal, kom dan met concrete dingen en roep eens namen met daadwerkelijke oorzaak-gevolg-relaties. Wat die Jansen nu roept kan iedere supporter roepen (zoals je hier met grote regelmaat leest).
4 0
Juichtoon
Het antwoord: Jonk, Jordi Cruijff en Peter Bosz.
In ieder geval OUT: Henrichs, complete RvC, Sar, Ouaali, Winter en Spijkerman.
6 -1
WantAmsterdam
Is spijkerman niet al weg?
0 0
Pierre Heno
gaat naar Groningen
0 0
31xAjax
Jonk heeft ruimschoots aangetoond dat hij hooguit als jeugdtrainer terug zou kunnen keren....

Jordi Cruijff op basis van "zoon van"????

Kom er maar in Peter Bosz.....
2 0
Youri08
Amateurs zijn het
3 0
Horrontelli
Ik vrees dat hij gelijk heeft. De naamgever van het stadion wordt meer dan ooit gemist.
12 0
Suarez16_
Die was toch de bedenker van ex-voetballers zonder papiertje op zo'n positie?
1 -2
MortenOlsen
Eens met jou Suarez16.
0 0
Bjorn
Dit zijn momenten dat je hem extra mist. Verdomme.
3 0
Bjorn
Ik ga graag nog een stapje verder dan de clubleiding: de ledenraad. Henrichs, Van Os en de hele zwerm eromheen. Exit.

Wat betreft de gemaakte keuze voor Ten Hag: gegokt en verloren. Met Keizer was het wellicht ook niet goed afgelopen, maar wel op een andere wijze. Blunder.
5 -1