'Minimaal 0-5 en Lozano rood aannaaien'

BartVeenstra, 09-04-2018 om 08:00, 13631 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Columnist Hugo Borst kan niet wachten op de wedstrijd tussen PSV en Ajax van aankomende zondag. De Eindhovenaren zijn bij een overwinning landskampioen. 'Nu het voor 99 procent zeker is dat PSV landskampioen wordt, rest Ajax maar één ding: de feestelijkheden grondig verzieken daar', schrijft Borst in het Algemeen Dagblad.

'Bloemen die in emmers moeten blijven, de opgetuigde zegekar die de garage niet uitkomt, het geplande feest in het stadscentrum dat een week moet worden uitgesteld', schrijft Borst, die aangeeft wat Ajax te doen staat. 'Minimaal 0-5, de beuk erin, de tegenstander echt pijn doen, desnoods met een regen aan gele kaarten en natuurlijk Lozano een rode kaart aannaaien, een uitgelezen klusje voor Veltman.'

Borst vraagt zich wel af of dat gaat lukken. De analist beseft namelijk dat het voor PSV een ideale mogelijkheid is om de aartsrivaal flink pijn te doen. 'Het is meer dan vijftig jaar geleden dat PSV zich kampioen kan spelen in een directe confrontatie met de nummer twee. Zo’n kans laat je je niet ontnemen. Zeker thuis niet. Er is geen enkele druk. Het kampioenschap komt desnoods een week later wel. Ook PSV heeft de intentie de rivaal te vernietigen. Juist omdat ze denken het voetbal te hebben uitgevonden, daar in Amsterdam.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Lagasj
Ajax heeft inderdaad het Ned. voetbal uitgevonden.
Jammer he ?
0 0
robsch
Ik hoop op Nijhuis dit keer. Lekker hard schoppen die gasten
0 0
kaashaas
Die lozano houd geen reet meer over als ze kampioen worden
2 0
Redrum
Wat dacht je van Luuk, die komt helemaal niet meer van de grond af dan. Die ligt drie weken lang in de penalty-versier-houding.
2 0
AlexIbarra
Bedankt voor de tips Hugo.

Bij alle dingen die jij noemt is echter de hulp van de scheidsrechter nodig en zoals iedereen kan zien, gaat die hulp dit seizoen naar PSV. We hebben dus weinig aan jouw tips.
Bij Ajax-PSV kreeg Lozano geen rood voor een duidelijke klap op het achterhoofd van Veltman. Hoe kunnen we hem rood aannaaien als de scheids die kaart niet wil geven? Lozano speelt bovendien vaak vanaf de zijkanten, we houden er rekening mee dat daar wisselspelers zitten die ongestraft wat beuken mogen komen uitdelen (zie Utrecht uit).

Persoonlijk droomde ik erover om Brobbey vlak na rust in te laten vallen met lange stalen pinnen. Psv komt meestal rond de 55e minuut voor het eerst over de middellijn om een vrije trap uit te lokken. Die nemen ze lang en wanneer de bal in de 16 komt gaat De Jong liggen. Brobbey zetten we CV en hij gaat dan lekker 5x vol op het hoofd van de Jong springen.
Scheidsrechters zien zo eindelijk het verschil tussen Luuks gebruikelijke gejank en wanneer hij echt pijn heeft.

Maar aangezien het toch al nergens meer om gaat kunnen we beter gewoon voetballen en met drie goals verschil winnen, zoals in de thuiswedstrijd. Minder gedoe.
2 0
MichelAngelo66
PSV krijgt gewoon weer een penalty als het nodig is en een Ajax speler een rode kaart. Als je aan een project begint dan moet je het ook goed afmaken. Maak je geen illusie.
4 0
JohnSnow
Calimero.
0 -3
Redrum
Dat denk ik ook, de knvb gaat niet nu opeens stoppen vlak voor de finish en psv gaat het niet opeens op eigen kracht kunnen doen.
1 0
Rhythim
Even een ander ding:

Een jaar of wat geleden was het nog zo dat de onderlinge wedstrijden tussen Ajax, psv en feynoord om het jaar afgewisseld werden voor wat betreft wie er eerst thuis spelen en dan uit.

Maar sinds zeker een jaar of vier is dat niet meer het geval en spelen wij:
Altijd eerst uit bij feyenoord
Altijd eerst thuis tegen psv, en is de psv-Ajax wedstrijd vrijwel altijd een van de laatste vier wedstrijden van de competitie.

Daarnaast beginnen en eindigen we de competitie steevast met een uitwedstrijd, ook al zeker een jaar of wat.

Iemand enig idee waarom dat het geval is? En waarom die toppers niet elk jaar omgewisseld worden in uit en thuiswedstrijden?
2 0
waayop
Ha, ha als Kristensen speelt wordt het inderdaad 5-0 maar voor PSV, Lozano krijgt dan de middag van zijn leven.
0 -3
Michelinho
Denk dat Lozano weer op rechts zal spelen en Bergwijn, die terug van schorsing is, op links. Maar sowieso veel liever Veltman die in dit soort wedstrijden met gif speelt en verdedigend veel sterker dan Kristensen is.
0 0
Web
Liever Bergwijn dan Pereiro
Pereiro is de beste speler van PSV.
Laat hij volgend seizoen maar bij Ajax komen.
Doet alles op techniek
0 0
Tyronetjonaloi
Als Ajax van PSV verliest is dit wel echt het pijnlijkste seizoen ooit.
- Situatie Nouri
- Geen Europees voetbal
- Geen Beker
- Dramatisch slecht voetbal
- Geen kampioenschap en in Eindhoven zijn als PSV Kampioen is.
Pff en dan te bedenken dat we vorig seizoen in de finale van de Europa League stonden..

Ik hoop dat we die boeren in hun eigen stadion hard gaan vernederen. Net zoals WillemII een paar weken geleden.
4 0
Dexy
- Peter Bosz eruit gewerkt;

- Gedoe met Sanchez aan het begin van dit seizoen;

- Karrenvracht aan zware blessures (Cerny, Sinkgraven, Dolberg, Wöber, Frenkie);

- Marcel Keizer op gênante wijze de deur uit gebonjourd;

- De gehele Younes-soap;

- Danny Blind terug in de RvC;

- Nu weer het gedoe met Ajax-NEC, waarbij Ajax gedupeerd wordt door de KNVB;

- En last but not least: Elke week een blok frustratie om te zien hoe PSV met heel pover voetbal en geluk steeds maar weer de punten blijft binnenharken.
1 0
MichelAngelo66
Je vergeet onze sensationele coach nog op te noemen.
1 -1
31xAjax
Ik hoop echt dat Ten Hag wat gaat schuiven met de opstelling en dat we er dan met dikke cijfers af gaan.

Dan hebben we mooi een stok om de hond te slaan.....
1 -9
Web
31xAjax
Maak er maar 25x PSV van
Noemt zich suporter.
0 0
3*stars*3
Triest ventje...
5 0
AIR-S
Hahaha. Hoop lekker verder en ga terug naar je eigen forum.
5 0
Jaimie108
Voor wedstrijden zoals dit (tegen Feyenoord en PSV) heb je Veltman nodig, geen gezeik maar gewoon Joël. Joël heeft de pit en strijd in deze rivaliteitswedstrijden en Kristensen nog niet.
10 0
Remark
In die laatste zin komt het Calimero'tje in Hugo Borst weer naar boven. Wij denken namelijk helemaal niet dat we het voetbal hebben uitgevonden, wij WETEN het.
5 0
Red Devil
Hadden we maar zekerheid voor de helft dat dit gaat gebeuren.
0 0
Hagmag
Ten HAGMAG Kristensen NIET opstellen hij is 100% ongeschikt.
Lozano heb je binnen 10 minuten over de zeik.
Er moet gewonnen worden, maar het fysiek mentale gedeelte bij ons aller Ajax is momenteel niet het sterkste punt.
4 -7
Stone020island
Dat hele stadion moet naar de klote. Het moet een veldslag worden daar. Gun die luuk de zeiker en co echt geen feestje. Aanpakken die lampies
9 -1
Truth
Ja, allemaal leuk en aardig. Maar nu zeggen "een uitgelezen kans voor Veltman". Maar als Veltman het dan echt doet, moet hij het weer weken in de media ontgelden omdat hij zo'n griezel is die iedereen kaarten aan naait. Goed verhaal, lekker kort
5 0
Michelinho
Ach, met tegenstanders als Luuk en Lozano voor matennaaier uitgemaakt worden valt makkelijk te relativeren. Die gasten doen niets anders dan fopduiken en sneaky overtredingen maken en die worden dan professioneel en geslepen genoemd.
1 0
wendoo9
IK houd de moet erin ! Als Ajax van dit Psv kan winnen waar ik zeker van ben, zie ik nog zeker kansen want Roda en Ado uit is ook geen pretje voor Psv. Al zou Ajax op doelpunten de titel pakken, kan 2018 voor mij niet meer stuk Er zijn nog 12 punten te verdelen dus er is zeker nog hoop en hoop doet leven en soms dromen ook want dat kost niks !! Ajax 4 Ever !
2 -1
3*stars*3
Zou wat zijn maar mijn laatste hoop was Az en die hebben het voor zichzelf en voor ons verpest.
ADO zal het net als die kakkies ook laten lopen, tegen die boertjes.
Ajax "helpen"? No way...
3 0
Stone020island
Dan heb jij roda dit jaar nog niet zien spelen hahahah het is over pik
1 0
Michelinho
Roda heeft idd een zeer slecht seizoen achter de rug, maar nu wel drie wedstrijden achter elkaar gewonnen, met als uitschieter 0-3 van Vitesse.
Zo ondenkbaar is het niet dat PSV daar punten laat liggen. Maar eerst zelf maar eens in Eindhoven winnen en hun feestje verstoren, als dat gebeurt geeft dat ze echt wel een tik hoor.
0 0
Ajacied33
Roda heeft de laatste 3 potjes gewonnen en is een angstgegner van PSV. Alles kan ,zolang wij maar in Eindhoven winnen
2 0
Labrador
Wij moeten in Eindhoven winnen en onze mond houden. Psv gaat hoe dan ook kampioen worden.
1 -2
Redrum
Ja wij hebben het voetbal ook uitgevonden Hugo. Psv kan nu misschien denken dat ze heel wat voorstellen, maar ik heb nog nooit een kampioen zo verschrikkelijk slecht en schijterig zien voetballen als psv dit seizoen. Die gaan ons echt niet ff wegspelen volgende week, want dat kunnen ze simpelweg niet. Dit wordt gewoon een kampioenswedstrijd waarin de kampioen in eigen huis op de counter gaat spelen. Schandalig, laf en schaamteloos.
8 0
gras
Deze column is gewoon geestig.

En niet in het minst omdat hij een punt heeft. Ajax kan niets meer winnen. Het is een seizoen van nederlagen en dan heb ik het nog enkel over het sportieve. Het leek even op een comeback, maar toen greep de directie in. Weg comeback.

Ik zou Veltman ook als rechtsback opstellen, waarbij de instructie moet zijn dat hij sober speelt. Maar waarom zou die gast zich nog kunnen opladen voor een Ten Hag? Ja, hij is prof. Dus hij zal wel spelen. Maar goed spelen is niet iets dat je op instructie kunt. Dat is een soort scherpte en vorm. Zijn band is afgenomen, hij moet banken voor een absolute dommekracht die kennelijk model heeft gestaan voor alle dommekrachten op de back positie.

Niettemin zou ik hem laten spelen. Dat binnen trekken van Neres omdat hij zo nodig ruimte moet maken voor die Deen, gaat ook nergens over. Ik vind Neres veel moeilijker te bespelen als hij buitenom gaat en af en toe naar binnen. Anders loop je de ruimte voor Ziyech dicht en wordt het tempo daardoor nog lager.

Ten Hag maakt alle fouten van Van Marwijk bij oranje en De Boer in zijn laatste jaren weer opnieuw. En dat is nou onze tactische vernieuwert.

Veltman erin, Neres aan de buitenkant houden en je vibe daar vinden. Ik heb 0,0 geloof in zoiets onder deze on-inspirerende coach, maar juist als je het niet verwacht en zo.
3 0
Ferd
Veltman zal zich niet opladen voor Ten Hag. Wel voor Ajax, voor zijn teamgenoten en voor zichzelf
2 0
ajaxminimax
Lozano rood aannaaien is niet zo moeilijk, zo'n debiel is direct opgefokt wanneer er iets niet loopt, hij gaat dan toch direct met armen zwaaien. Zondag zal ik absoluut veltman opstellen, die wist er precies raad mee in de thuiswedstrijd. En als hij aan de andere kant speelt is het ook niet erg, onze Argentijnse vriend weet daar ook wel raad mee.
5 0
Afca85meer
Wij gaan winnen. We gaan een strijdbaar Ajax zien. De jonkies kunnen zich voor dit soort duels wel goed opladen.
6 0
Jeugdtrainer
En de andere duels niet? Hebben ze er dan geen zin in?
1 -1
Ewald
Die laatste zin doet me weer kokhalzen zodra ik die kop zie.
1 0