Voetbal Inside over DB: 'Uitstel van executie'

SJvanveen, 06-04-2018 om 22:05, 14046 views, Voetbal Inside |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De mannen aan tafel van Voetbal Inside zijn vrijdagavond op meerdere zaken omtrent Ajax ingegaan. Onder meer de Johan Cruijff ArenA, Ajax' omgang met Amin Younes en Dennis Bergkamp kwamen ter sprake. 

Deze week werd bekend dat de Amsterdam ArenA definitief omgetoverd wordt tot Johan Cruijff Arena. Johan Derksen is daar blij mee. 'Het werd tijd. Het was heel onbeschoft tegenover de familie Cruijff. Eerst staan ze nederig op de mat of het de Cruijff ArenA mag worden, dan mag het en dan gaat het niet door. Gelukkig is dit fantastisch.' 

Amin Younes moest het in tegenstelling tot de naamsverandering ontgelden. Volgens Jan Boskamp en René van der Gijp had Ajax Younes moeten verkopen toen zijn marktwaarde het hoogst was; na het Europa League-succes. 'Je bent een beursgenoteerd bedrijf, er moet geld verdiend worden', oordeelden de mannen hard.

Ajax lijkt niet sterk te staan in de soap met Dennis Bergkamp. Laatstgenoemde krijgt maandelijks 25.000 euro van de Amsterdamse club, terwijl hij thuis zit en niet in dienst is. 'Dit geeft aan dat Ajax niet al te sterke argumenten voor zijn ontslag heeft. Als je iemand ontslaat, heb je argumenten nodig, anders betaal je de hoofdprijs. Nu is het uitstel van executie. Bergkamp doet niets, Ajax doet niets.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Caparzo
Hij is toch nog steeds niet officieel ontslagen (maar op non actief gezet)? Sja, dan moet je gewoon doorbetalen als Ajax zijnde..
0 0
Lazell
Als je hem ontslaat ook.
0 0
Freddy Al
Ik kan me voorstellen dat Ajax de tijd neemt tot het einde van dit seizoen en mogelijk daarna de situatie eerst evalueren m.b.t. Bergkamp.

En dat men bij VI daar anders over denkt ,sja dat is wel een enorm probleem natuurlijk.
1 0
Babayaka
Bergkamp moet gewoon hoofdtrainer worden. Ten hag bakt er niks van.
1 -3
suske
Schorsing / Non actief

In feite zijn zowel de schorsing van de werknemer als het op non-actief stellen van de werknemer dezelfde maatregel, hoewel het op non-actief stellen vriendelijker klinkt. Het komt erop neer dat de werknemer geen arbeid meer hoeft te verrichten en (meestal) tevens niet aanwezig hoeft te zijn op het werk.

De reden voor de schorsing of het op non-actief stellen van de werknemer is meestal te vinden in een arbeidsconflict. Vaak is de werkgever van mening dat de werknemer zich dusdanig onacceptabel heeft gedragen dat hij (tijdelijk) niet meer welkom is op de werkvloer.

Geregeld is er na de schorsing of non-actief-stelling nog een mogelijkheid voor de werknemer om terug te keren bij de werkgever. Zijn de vergrijpen namelijk zo ernstig dat hij/zij niet meer terug zou mogen keren, dan heeft de werkgever vaak ook het middel van ontslag op staande voet ter beschikking staan. Schorsing of het op non-actief stellen van een medewerker wordt vaak gedaan wanneer de situatie minder vergaand is. Overigens komt het ook voor dat de werknemer wordt geschorst en snel daarna alsnog ontslag op staande voet krijgt.

Dit is de definiëring van een Juridisch advies Bureau. Van Dinther.
0 0
Minsc
Ha ha, we gaan z'n naam niet meer noemen! DB, uit het oog uit het hart.
1 -2
debarbaar
Het is inderdaad ronduit bizar als Bergkamp nog doorbetaald krijgt. Bergkamp was niets meer dan een normale werknemer met een vaste arbeidsovereenkomst. Daar heeft de KNVB niets mee van doen, daar is de rechter voor en die heeft een formule. Maar wellicht is er gewoon met Bergkamp afgesproken dat hij nog 1 of 2 jaar doorbetaald krijgt. Ik kan me niet voorstellen dat toezichthouders er anders geen vragen over zouden stellen.
0 0
MosesD
Als je iemand op non actief zet, staat hij nog gewoon op de loonlijst dus is het volstrekt normaal dat hij doorbetaald krijgt.
1 0
Michelinho
Ik heb ook zo'n stiekem vermoeden dat Bergkamp er gewoon geen zin meer in had. 'Vermoeden van', want ik heb geen bewijs natuurlijk. ;)
0 -1
suske
Ik hecht totaal geen waarde aan wat Voetbal Inside vind of zegt. Altijd iedereen afzijken .
1 -1
Michelinho
Ik ben niet zo van een trainer afrekenen op zijn mediaoptredens, maar dat was, mede dankzij vlijmscherpe edits, best wel een beetje genant.
Maar dit krijg je dus als je trainer van Ajax wordt: ieder woord wordt op een weegschaal gelegd en naar het negatieve vertaald en TH (waar je ze ten tijde van Utrecht niet over hoorde) wordt er duidelijk zenuwachtig van, waar Bosz altijd rustig bleef en duidelijke taal sprak. Maar die was dan weer professor doctor, tot ie weg was en ineens opgehemeld werd. Toen was Keizer aan de beurt.

Maar dit is echt geen satire van de 'heren', dit is deskundig fileren tot het liquideren aan toe.
En niet alleen TH, Ajax ligt onverminderd onder vuur.
Maakt niet uit welk onderwerp (behalve de Ligt die uiteraard naar het buitenland wordt gepraat), alles wordt met beide handen aangegrepen om er bewust zonder nuance een bom onder te leggen onder het mom van "Ik heb echt niets tegen Ajax, wat kan mij dat rotten".
Vilein volk is het.
0 -2
3sterren
”naar het negatieve vertaald”?
Ik zou al blij zijn als de gegeven antwoorden naar begrijpelijk Nederlands zouden worden vertaald.
De heren van VI konden er om schaterlachen, verstonden kennelijk wat de geïnterviewde allemaal zei, of niet.
Ik zat voor de buis en vroeg mij meerdere keren af of ik wel naar een Ajax-trainer/coach zat te kijken.
Tenenkrommend tv optreden...
1 -2
Michelinho
Ik zei al dat het gênant was, toch?
En dat naar het negatieve vertalen sloeg op ALLE Ajax-coaches.
1 0
Ajacied33
Aj aj wat werd TH te kakken gezet bij VI zeg. Je zou maar TH zijn en op de bank zitten en jezelf zo voorbij zien komen. Hij werd keihard uitgelachen om zijn houding,inhoud en zijn spraak. Dat laatste was niet best,die man komt niet eens uit zijn woorden....Dat is de trainer van Ajax..
6 -2
3sterren
Je zou maar Overmars zijn ...
Wat zou er vrijdagavond door zijn bolletje zijn gegaan?
2 -2
RaynoFischer
Ik snap waarom hij liever een besloten persconferentie had :p
3 -1
Ajacied33
Haha dat begrijp ik ook
2 0
geronimo
Met Keizer had Ajax in Eindhoven kampioen kunnen worden!!
4 -1
Bjorn
Nu ineens moet er geld verdiend worden omdat Ajax een beursgenoteerd bedrijf is. Normaal wordt er 360 graden anders gepraat..
6 0
Michelinho
180° dan maar inderdaad, normaliter 'geeft Ajax alleen maar om de centen en boeit het ze niet om de ploeg bij elkaar te houden'. Dat de aankoop van Richarlison op het laatst was geketst vergaten ze voor het gemak maar even.
0 -1
M.Olsen
Er moet geld verdient worden? En als barca nu 100 mil neertelt voor kluivert de ligt en donny zeggen ze: kapitaal moet op het veld staan, het gaat om voetbal niet om het geld verdienen. Makkelijk scoren zo.

Vind het uberhaud maar raar allemaal. Derksen met zijn radio rijnmond baan. Gijp met zijn feyenoord verbintenis (al doet hij er alles aan om negatief te blijven over feyenoord valt me op) en Genee die zelf niets vind maar gewoon kaarsrecht tegenover de mening van Derksen gaat staan no matter what. Boskamp enige met verstand daar aan tafel.
2 -1
gras
Het is wijsheid achteraf. Als Younes zijn vorm van de EL had doorgetrokken en in de basis zou blijven staan, met af en toe invalbeurten voor Kluivert, dan had een andere club weer veel meer geld voor hem neergelegd. Dan zou hij in aanmerking zijn blijven komen voor het Duits elftal, had een EL finale gespeeld, jong en dribbelkwaliteiten die je niet zoveel ziet.

Echt gelul achteraf: het loopt anders en 'als je dat geweten had' wordt dan opeens 'dat had je moeten weten'.

Wel bizar hoe snel Ajax 'supporters' zo'n jongen in de stront laten zakken. Hij was een voorbeeldige prof, met een prima grondhouding. Als je dan een transfer in rook op ziet gaan die jou mogelijk het WK zou hebben opgeleverd, terwijl anderen wel weg mogen, dan raak je je basisplaats kwijt, dus ook je plek in het nationale elftal en dus ook het WK, vervolgens mislukt een nieuwe transfer en permanent je basisplaats...

Komop, dan knak je als dat je beroep is. Dan komt er nog een vernederende kutwissel erbij van de meest gehypte coach in Ajax historie, wordt je gestraft en kennelijk loopt het niet op de training. Als ik barse manier van 'spelers-trainer' Ten hag zie, begrijp ik wel waarom. Die man is constant nep gezag aan het uitstralen.

100x liever Younes dan Ten hag.
4 0
MosesD
Volledig mee eens.
1 0
3sterren
B A M ! ! !
Daar sluit ik mij als een mak lam bij aan ...
; )
1 0
Mike4wheelz
Jezus ben jij dyslectisch of zo??!!
0 -2
Ajax4xbestevaneuropa
Iedereen weet dat ten hag een boertje uit het oosten is die niet weet wat hij allemaal meemaakt bij het grote Ajax. Heeft ook niet echt persoonlijkheden om zich heen, kan me niet voorstellen dat Winter hem alle ins & outs van Ajax aan loopt te praten.
Maar voor de duidelijkheid, met een schaal verandert alles weer. En morgenavond is het hooguit 60/65 kans dat psv wint ik denk 60/40 voor psv, en als ze het moeilijk krijgen kan het zo maar kantelen. Winnen ze weer met mazzel dan is het bijna een kwaliteit om mazzel te hebben.
Dus punten verspelen morgen en volgende week als Ajax komt, want volgende week is het 50/50. Dus met 2 nederlagen is het 1 puntje heren, dat weet iedereen, maar weinig zien hoe groot deze kans is. Ik mag weghorst een houten klaas vinden, zou toch eerder mn geld op hem zetten dan op de jong voor een goaltje morgen. Voor 1 keer reteketet az dan maar, en dan volgende week zowel op het veld als het uitvak de baas in de lichtstad, lichtstad laat me niet lachen.
2 0
A-west
Bizarre toestand. Bergkamp krijgt betaald. Hoe zit dat met Keizer. Wordt ook betaald. Ten Hag
presteert niet beter. Ik zag zijn wekelijkse reactie met de media. Wat een klucht als je dat ziet.
Hij komt totaal niet uit zijn woorden.
De visie ontbreekt totaal. Dat vertaalt zich in de prestaties op het veld. Die zijn zwaar onder de maat.
Bizar bij een club die zich professioneel een topclub noemt.
3 -3
Good Luck
Bij Keizer vonden de heren van Veijenoord Inside het Amsterdams gebrabbel nu proberen ze ten Hag kapot te maken door op de persoon te spelen met een Boskamp met de hersencellen van een goudvis.
En die warme ijsberg van Genee dat Ajax geen warme familie club vindt mbt Younes. Younes: Simpel snel veel geld willen cashen over de rug van Ajax oa door niet te willen spelen. Vervolgens schrikkie schrikkie doen in Napels. Jammer joh.
En ja meneer Johan, ach het is allemaal satire, behalve als Renate weer eens wil scoren over de rug van iemand en dan het vreemd vindt zelf eens aangepakt te worden.
In the end of the line zijn het gewoon zakkenvullers die over de rug van andere willen scoren ook al maken ze mensen het functioneren onmogelijk (bijv Manolev).
3 0
RaynoFischer
Ten Hag is toch lachwekkend, eerlijk is eerlijk...
Keizer had de hele tijd last van een vlieg leek het, maar die was gewoon nog wel normaal te verstaan :p

En dat is dan de trainer van Ajax...
2 -1
Mike4wheelz
Je bazelt...
1 0
Saanchez
Weer zo makkelijk scoren over dat gedoe met Younes.... En bovendien: nu ineens moeten we zo nodig geld verdienen omdat we beursgenoteerd zijn? Dacht dat we altijd hoorden dat we meer een voetbalclub moesten worden
3 -3