Sar: 'Kluivert heeft ontzettend veel potentie'

sammekors, 29-03-2018 om 12:45, 8242 views, Goal.com |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Justin Kluivert ontwikkelt zich stormachtig bij Ajax. De buitenspeler maakte maandag zijn debuut voor Oranje en ontving woensdag de prijs voor het grootste talent van de wereld geboren na 1998. Goal.com sprak met enkele bekenden van de jonge Amsterdammer over zijn ontwikkeling.

'Hij heeft ontzettend veel potentie', vertelt Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax. 'Hij heeft nu ongeveer 25 wedstrijden voor het eerste team gespeeld, dus er is nog een lange weg te gaan. Het is mooi dat hij in de voetsporen van zijn vader staat. Justin is sneller en tweebenig, en ook wat kleiner, maar ze hebben allebei een neusje voor de goal, dat hebben ze gemeen. Ik ben erg trots. Het gaat bij Ajax om ontwikkeling en jonge spelers kansen geven. Dat Justin deze prijs wint, is voor ons ook een echte beloning.'

Oud-International Ruud Gullit volgt Kluivert al lang en kent hem goed. 'Hij had één missie, hij wist al heel vroeg dat hij professioneel voetballer wilde worden. Hij werd al heel jong door Ajax binnengehaald', legt Gullit uit. 'Hij is heel snel en behendig en heeft een goede techniek. Ook is hij heel toegewijd, zowel op het veld als erbuiten. Hij is altijd op tijd, altijd aan het trainen', noemt hij de sterke punten van de jonge aanvaller op.

Patrick Kluivert, de vader van Justin, is vanzelfsprekend heel trots op zijn zoon. 'Justin doet het heel goed momenteel. Hij is nu een basisspeler. Als hij het op de lange termijn zo blijft doen, dan kan hij een belangrijke speler voor de toekomst worden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ruudje74
Geen enkele 18-jarige is het goed vergaan in het buitenland de laatste 20 jaar. Ook zijn pa ging pas op 21-jarige leeftijd en was al echt de man bij Ajax, had prijzen gewonnen! Hij is momenteel een stuk minder dan Depay toen ie vertrok. Al begon hij na zijn overgang ernstig te zweven met zijn gerap, dure auto’s en ‘modieuze’ kleding.
De beste voetballers van de Nederland de afgelopen 10 jaar heb ik nog nooit zien rappen, in extravagante kleding zien rijden of in over-the-top auto’s zien rijden...
Robben? Sneijder? Van der Vaart? Huntelaar? Nigel? Van Bommel? Je zag een Sneijder en van der Vaart, ondanks hun gruwelijke talent, pas afglijden nadat ze zich inlieten met die mediageile vrouwen van hun. Helaas kwam dat bij van der Vaart al vroeg, met Sylvie. In potentie de grootste van allemaal, van der Vaart, maar hield ook te veel van het leven ernaast. Bij Sneijder, bijna evengroot talent, ging het ook vreselijk mis toen Yolanthe in beeld kwam. Als je als voetballer de absolute top wilt halen, kan je geen afleiding gebruiken, dat weten er inmiddels wel.
0 0
sjaakahz94
Jammer dat hij de achternaam Kluivert heeft. Komt veels teveel druk op de schouders van deze jongen. Iedereen schrijft hem al naar een topclub, terwijl hij nog minimaal 4 seizoenen bij Ajax moet spelen om daarna de stap te maken. Heeft een goede basis en kan met de juiste ontwikkeling en vooral begeleiding een hele goede speler worden. Begeleiding zit hem helaas niet mee, Raiola en papa die ook het liefst geld ziet. Ondertussen nog steeds NIET getekend. Je weet gewoon hoe laat het is, als je realistisch bent. Wat houdt hem tegen om al niet te verlengen. Je speelt bij de beste club van NL, grote naam in de wereld, staat basis en bent zelfs in beeld bij oranje. En dat allemaal dankzij Ajax.
0 -1
Hagmag
Dit soort verhalen kwamen ook los bij Kishna.
Pizzabakker Minkunkel R te Monaco, heeft nu een nieuwe stroman.
Edwin v.d. S te Noordwijk.
Hoeveel wedstrijden heeft dit grootste talent van de wereld gespeeld voor Ajax, waarin hij zich 90 minuten lang liet en kon gelden ?
In mijn beleving niet 1.
OK hij laat best wel het eea zien, maar wel vaak in de eerste 20 a 25 minuten van de wedstrijd.
Die handtekening onder een nieuw contract bij Ajax, laat nog steeds op zich wachten, dat noem ik zeer verdacht.
0 0
Pierre Heno
Misschien kan Edwin na dit seizoen ook beter maar een kookboek gaan uitgeven = kassa! ( zie familie Kluivert).
0 -1
insectenverdelg
Ondanks dat Kluivert totaal nog niet toe is aan een stap imo en idd nog een lange weg te gaan heeft, moet vd Sar, onze AD, echt beter zijn huiswerk doen. Kluivert geeft nu in zo'n 50 wedstrijden mee gedaan in Ajax 1 en heeft zo'n 3100 minuten gespeeld. Hoe ik ook reken, ik kom niet aan 25 wedstrijden. Als je comnentaar geeft als AD zorg dan iig wel dat je gegevens kloppen. Want anders kan zo'n snotneus je zometeen ook niet serieus nemen.
0 0
Bocarra
Alle signalen staan op rood. Alles lijkt er op dat hij net als vele andere jonge spelers uit de stal van Rioala komend seizoen naar het buitenland wordt getransfereerd.
1 -1
Joseph
Zijn vader ziet het wel goed, Justin is op dit moment nog geen belangrijke speler. De hype rond hem is gigantisch, logisch met zijn achternaam, Jordi is ook bij Barca terecht gekomen, maar in de praktijk is het een grillig talent. Je kan nog niet, zoals bij de Ligt, zien dat zijn talent hem naar de wereldtop brengt.
Ik denk alleen dat hij zichzelf deze zomer gaat overschatten en op de bank terecht komt bij een topclub om na een paar invalbeurten op de tribune te eindigen. Als hij de wereldtop wilt halen, moet dat stap voor stap, Ronaldo heeft zijn transfer op 18 jarige leeftijd ook tegen Manchester United afgedwongen, dat is toch wat anders dan belangrijk zijn tegen Roda, Willem 2 of dit Twente..
1 0
mgtow
Allemaal prima. Maar zet even dat krabbeltje onder dat contract. Anders niet meer opstellen.
5 -2