'Hoe verliest PSV 5-0 van een sigarenmerk?'

sammekors, 13-03-2018 om 14:50, 8515 views, Algemeen Dagblad, Voetbalprimeur | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Na het 5-0 verlies van PSV, koploper van de Eredivisie, tegen Willem II afgelopen zaterdag is het gat met nummer twee Ajax geslonken tot zeven punten. Reden genoeg voor sommige Ajax-fans om stiekem alweer te hopen op de titel, al blijven de meeste PSV-supporters kalm. Het Algemeen Dagblad zette verschillende reacties op een rijtje.

Op Twitter houden Ajax-fans de hoop erin. Ze klampen zich bijvoorbeeld vast aan de goede resultaten van VVV Venlo, de tegenstander van PSV komend weekend. De Venloërs verloren slechts twee van hun dertien uitwedstrijden dit seizoen, en tegen de top vijf werd buitenshuis alleen nog maar gelijk gespeeld. Uit bij een onzeker PSV moeten er, zo menen de fans, dus zeker mogelijkheden liggen.

Ajax-legende Sjaak Swart gaat er desondanks van uit dat PSV dit jaar aan het langste eind zal trekken, al verraste het nieuws van het verlies van PSV hem wel. 'Je denkt: hoe kan PSV 5-0 verliezen van een sigarenmerk?', vertelt hij aan Voetbalprimeur. 'Ze dachten bij PSV al: we zijn kampioen, maar zo werkt dat niet. Het kan nog voor Ajax, ja, maar toch denk ik van niet. Want Ajax gaat ook niet alle wedstrijden meer winnen.'

'Natuurlijk heerst er bij PSV nu een sfeer van: dit moet zo snel mogelijk worden rechtgezet', vertelt oud-PSV-keeper Hans van Breukelen. 'Als ze zo reageren op tegenslag als steeds dit seizoen, komt het goed. En eerlijk gezegd zie ik dat ook wel gebeuren.' Ook PSV-coryfee René van de Kerkhof is duidelijk. 'Beter één keer met 5-0 op je donder krijgen dan een paar kleine nederlagen op een rij lijden.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
SR83
Ik lees veel over het geluk en 'de manier waarop' psv de wedstrijdjes over de streep heeft getrokken.
Maar eerlijk gezegd heb ik meer moeite met de wijze waarop wij sommige wedstrijden hebben laten liggen dan met de wijze waarop psv ze heeft gepakt.
0 -1
0romis
van het weekend gwn gelijk tegen vvv verliezen van az en dan winnen wij ook van die lampen zijn we kampioen.
gaat dus niet gebeuren
0 0
3*stars*3
Gewoon een smerig wonder dat zo'n matig team, lange tijd op 1 staat en hoogst waarschijnlijk ook nog gewoon die schaal gaat pakken.
De ene na de andere wedstrijd met bizar veel geluk gewonnen en dat gelul over geluk afdwingen, geloof ik gewoon niet in.
4 0
Cello
De manier waarop de uitslagen van PSV dit jaar tot stand komen vallen idd niet onder de noemer 'geluk dwing je af'. Ben ik met je eens.

Onder 'geluk afdwingen' valt bij mij dat je als ploeg je tegenstander vrijwel de gehele wedstrijd onder druk zet, zeg maar met de rug tegen de muur, maar dat de ene kans na de andere kans er om wat voor reden niet in gaat. En dat dan toch op enig moment de goal valt. Dus dat het team dat het meest arbeid erin stopt, het meest de wil heeft om te voetballen en de wil toont om te scoren op zo'n moment aan het langste eind trekt. Dat noem ik dan dat je het afdwingt.

Wanneer je ervoor kiest, zoals PSV in thuis- en uitwedstrijden dit jaar alleen maar doet, om op de counter of beter gezegd reaktie-voetbal te gaan spelen dan laat je het maken van het spel aan de tegenstander. Op zich kan dat en er is ook niet zoveel mis mee (dat is ook een opvatting hoe je voetbal kunt spelen), maar dan kan je niet echt meer spreken dat je zelf iets afdwingt, laat staan dat je het geluk afdwingt om wedstrijden te winnen.
Het enige dat je dan doet is met engelengeduld wachten op het moment dat de tegenstander een fout maakt en moet hopen dat je eigen verdediging niet giga in de fout gaat. En zolang je als PSV achterin de nul kan houden kunnen ze dit voor hun favoriete spelletje spelen. Het enige imo, wanneer je toch de spelers ontbeert om attractief aanvallend voetbal te spelen. Want iedereen is het er over eens dat PSV eigenlijk geen echte hoogdravers binnen haar selectie heeft.
4 0
3*stars*3
Netjes, niets aan toe te voegen.
0 0
cruijffthebest
VVV krjgt, helaas, gewoon een pak slaag van PSV.
Die gaan echt geen punten pakken van en bij PSV.
Komt ook nog bij dat ze die lafbek van een Turk als scheids hebben!!!
2 -3
Godenzoon24
Zie het ook niet gebeuren.
0 0
Labrador
Zoek eens op YouTube op inhaalrace en Ajax.
2 -1
Wereld
Ik denk dat de kans groter is dat ze tegen Roda/ADO/NAC punten verspelen dan tegen AZ..
dus dan kun je het wel schudden.
Ook verdienen we het niet. En áls dit al gebeurt, verliezen we zelf bijv. bij Excelsior/Groningen punten.
3 -3
AFCAPolarBear
Ik was zondagmiddag erg hoopvol, maar na Feyenoord-AZ niet meer. AZ heeft het blijkbaar niet in zich om van de topclubs te winnen. Was van overtuigd dat AZ wel even van PSV zal winnen, maar hoe kansloos ze tegen Feyenoord waren, vond ik erg teleurstellend. En als PSV de 3 punten uit Alkmaar meeneemt, zijn de kansen om onze 34ste titel te winnen nagenoeg 0, of........
1 0
Michelinho
"Kuipvrees" heb ik wel een paar keer horen vallen sinds zondag. Daar zullen ze thuis tegen PSV in ieder geval geen last van hebben.
1 0
Suarez16_
Ik ben toch benieuwd naar de laatste weken van de competitie na dit schandalige verlies van psv. Ik verwacht gewoon een 2de plek, maar ik zie een psv van de afgelopen 3 maanden bij az best punten verspelen. Als ze een week later verliezen van ons dan kunnen de laatste 3 speelrondes gewoon nog heel spannend worden als Ajax gewoon 4 keer op rij wint tegen sparta, groningen, heracles en psv. psv heeft nog geen 1 keer echte druk gevoeld, want wij hebben bijna standaard 7 punten achter gestaan. Met een voorsprong van 2 puntjes, een minder doelsaldo en met nog 3 wedstrijden te spelen gaan ze die druk echt wel voelen en psv heeft nou niet echt spelers die heel rustig blijven onder grote druk vind ik. 1-0 achter, 60ste minuut, uit bij ado in speelronde 33 met Ajax op voorsprong en dus virtueel 1ste, nou dan ben ik benieuwd hoor hoe spelers als isimat, brenet, luckassen, hendrix, ramselaar en bergwijn met de druk om gaan. Misschien te veel "als", maar je moet blijven dromen/hopen natuurlijk als supporter.
9 0
Redrum
Nou ja, een beetje hoop mag je als Ajacied best nog hebben. Een team dat met 5-0 van Willem 2 verliest kan zomaar nog tegen meer nederlagen oplopen, zo simpel is het ook. Een echt goed elftal zal niet alles winnen in een seizoen, maar 5-0 verliezen nota bene van de nummer 15 kan gewoon echt niet. Ik wil nog wel eens zien hoe ze hier op reageren zaterdag, want VVV is ook een tegenstander uit de regio en die zal het ze ook niet makkelijk maken. Ze zullen echt niet met een heel lekker gevoel het veld op stappen, want 5-0 verliezen is gewoon een hele dikke deuk in je zelfvertrouwen hoor, hoe hard ze ook roepen nu dat het een incident was. Uit punten laten liggen bij AZ, thuis verliezen van Ajax en het gat is 2 punten. Dan is elke misstap die nog volgt potentieel dodelijk voor ze en die druk hebben ze dit jaar nog niet gevoeld. Uit naar Roda is dan ook geen lekkere wedstrijd voor ze. Het zou toch wat zijn als ze het op de laatste speeldag nog in eigen hand hebben met 2 punten voor en dat ze dan die bal er gewoon niet in krijgen tegen Groningen en wij wel winnen uit bij Excelsior. Het zou de ultieme ontknoping zijn die voor ons een heleboel goed zou maken. We moeten er wel in blijven geloven natuurlijk.
4 0
maikelklaassen
je weet toch wel dat faber bij groningen op de bank zit??
0 0
niquedegraaff
Zal niet de eerste keer zijn dat FC Groningen PSV een handje 'helpt'.
0 -1
Suarez16_
Laatste 3 onderlinge wedstrijden zijn 3x gelijk geëindigd anders.
1 0
Redrum
Nee, daar had ik even niet aan gedacht..
0 0
Michelinho
Helaas is hopen op Roda na dit weekend behoorlijk in het water gevallen; die spelen werkelijk niets meer klaar (6pt uit de laatste 10w) en konden thuis niet eens van Sparta winnen. Maar goed, iedere wedstrijd is weer anders en hopelijk hebben ze dezelfde instelling als de Graafschap toen tegen ons had die dag. Mogelijk zelf degraderen en toch een kampioenschap voorkomen maakt nog iets goed.
0 0
Redrum
Ja Roda uit is normaal gesproken een hele lastige wedstrijd voor ze, maar dit jaar zal dat misschien anders zijn. Voor de ultieme ontknoping zou het natuurlijk het mooiste zijn als ze op de laatste speeldag 2 punten voor staan. Als dat gebeurd zie ik het echt wel gebeuren dat wij dit keer aan het langste eind trekken op de slotdag. Voor dat scenario hoeft psv alleen punten te laten liggen bij AZ en natuurlijk moeten wij ze dan verslaan.
1 0
iammike
Haha je geloof toch zeker zelf niet dat psv op de laatste dag tegen het Groningen van boezemvriend van Cocu (Faber) de titel gaat mislopen? Groningen zal nergens meer voor spelen, misschien dat alleen Zeefuik gemotiveerd is maar die zie ik al liever helemaal op de bank zitten. Maargoed zo ver zal het helaas niet eens komen.
0 0
Michelinho
Nou, dan maar een ronde eerder van Fons verliezen. Wie weet heeft ADO tzt nog uitzicht op de playoffs.
0 0
ajaxinho
Als we de titel winnen, heeft PSV dat ons gegeven.

Net zoals wij de titelrace in de winter hebben opgegeven.
Het spel van Ziyech is tekenend voor het proces dat opnieuw begon.

Enkelen zijn (redelijk) overeind gebleven: DLigt, VdBeek en Neres.
En Tagliafico is natuurlijk een versterking gebleken.
0 -7
Ajacied33
Als PSV de titel pakt hebben wij het ze gegeven bedoel je natúúrlijk
9 0
ajaxinho
Klopt ook wel.

Het is bizar hoeveel kansen we in de competitie/wedstrijden laten liggen.
0 0
Redrum
Als psv de titel wint hebben wij psv dat gegeven. Wij zijn de beste ploeg, wij hebben het laten liggen. Psv heeft al veel te veel gekregen. Nu treffen ze een keer een tegenstander die wel met het mes tussen de tanden speelt en ze zijn meteen nergens meer te bekennen. Deze nederlaag is veelzeggend voor wat betreft de werkelijke kwaliteit van psv dit seizoen.
3 0
cruijffthebest
Ja, en het geeft ook aan hoe tegenstanders Ajax benaderen en hoe ze dat doen als ze tegen PSV moeten.
Van Ajax willen ze hoe dan ook winnen, van PSV winnen hoeven ze dat niet zo nodig!!
0 0
Michelinho
Dus het zijn ook andere ploegen die het PSV gegeven hebben.
0 0
Redrum
Ook dat ja. Ik heb in ieder geval niet veel clubs gezien dit seizoen die dezelfde strijdlust toonden tegen psv als dat Willem 2 dat deed afgelopen weekend. Psv was hier duidelijk zo door verrast dat ze een historisch pak slaag kregen.
2 0
Michelinho
René vdK denkt dat het voor PSV óf één keer flink op je broek krijgen is óf meerdere keren op rij een kleine nederlaag. Ik ben meer een én én-type :P
2 0
ajaxinho
Haha!
Wat een logica.

Als je zoiets zegt, zeg je dat gewoon uit je supportershart.
0 0
Michelinho
Haha, mede. Tuurlijk is het wishful thinking, maar PSV is wel eens eerder ingestort nadat de platte kar al uit het vet was gehaald. Het zou me meer verbazen als we zelf alles winnen.
0 0
ajaxinho
Dat is de Eredivisie.

Een stapel van fouten.
PSV maakt de minste fouten.

Maar daar wil je toch geen 34 wedstrijden naar kijken?!
Daarom, of we nou winnen of verliezen.
Dit is de mooiste club van allemaal..... op het veld.
0 0
Michelinho
Of PSV de minste fouten maakt valt te betwisten; persoonlijk denk ik dat hun fouten/zwakheden minder vaak afgestraft worden en het kwartje wel erg vaak hun kant op viel.
Vooralsnog hebben wij wel de meeste doelpunten voor en de minste tegen, erg jammer dat dat niet in de punten is terug te zien.
Verder, uiteraard, helemaal met je eens.
1 0