'Dit was misselijkmakend, een vernedering'

BVeenstra, 13-03-2018 om 08:15, 15648 views, Extra Time | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Voormalig Ajacied Jan Mulder kan goed begrijpen dat Ajax-aanvaller Amin Younes in het duel met sc Heerenveen vlak voor tijd weigerde in te vallen. De oud-aanvaller, die tussen 1972 en 1975 bij Ajax speelde, deed zijn verhaal bij de Belgische talkshow Extra Time.

'Dit is een all time hero voor mij', begint Mulder over Younes. 'De trainer zei dat het een beloning was voor zijn goede werk op training. Dat kan toch niet? Dit was misselijkmakend, een vernedering', vervolgt de televisiepersoonlijkheid, die daarna een opvallende uitspraak doet. 'De trainer wou hem niet naar Jong Ajax sturen. Edwin van der Sar wilde dat. Wie wordt er dan vernederd?'

Younes werd door het weigeren van zijn invalbeurt voor twee weken naar Jong Ajax gestuurd. Hierdoor zal hij sowieso niet van de partij zijn tijdens de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam van aankomende zondag. De week erna vindt de interlandperiode plaats, waardoor de Duitser tegen FC Groningen - mits geselecteerd - op zondag 1 april weer minuten kan maken.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Mulder heeft hier gewoon gelijk. Het nut van Younes 1 minuut te laten invullen anders dan hem te vernederen, zie ik niet. Zeker niet bij een 3-1 stand.
0 0
Pierre Heno
Dit bestuur deugt van geen kant. Van der Sar die Dikke Deurtje speelt, Overnars die zijn vriendje uit Go Ahead tijd bij Ajax 1 als hoofdcoach aanstelt en die er daarbij niet om maalt om eerst nog even de stoelpoten van Keizer door te zagen. De RvC bejaarden Henrichs en Van Wijk die alleen nog maar bij de Bingo weten te 'scoren' en ondertussen de ene na de andere bestuurlijke blunder op elkaar stapelen en dan ineens vreemd opkijken wanneer dat hele zooitje uiteindelijk in elkaar dondert. The Times they are a-changin'.
0 0
waayop
Henrichs zit niet in de RvC.
0 0
Piejotter
Het is niet goed wat Younes deed maar ik kan het nog wel begrijpen. Als trainer vraag je een beetje om problemen om een speler in de 89ste of 90ste minuut nog te wisselen. Dat gaat echt nergens over.
0 0
Heiko
Younes had moeten doen wat Ten Hag hem vroeg en na de wedstrijd had hij het hierover met Ten Hag moeten hebben. Dat had veel beter geweest.
1 0
Ajaxvooraltijd
Nou kunnen dat stelletje gekkies zich troosten met het feit dat Jan Mulder het met hen eens is.
2 -3
JanTa
We zijn ook niet allemaal zo slimpie als jij. Ik vond het ook een vorm van minachting naar de speler toe en in dit geval Younes, om in de laatste minuut te gaan wisselen wat beschouwd moet worden als een beloning. Iedere voetballer met een beetje eigenwaarde zou zich beledigd voelen.
5 -4
Godenzoon24
Eens! Maar als je betaald krijgt doe je gewoon wat er van je gevraagd wordt. Het is absoluut geen beloning. Maar het is ook belachelijk om het invallen te weigeren.
0 0
Tinus
Helemaal niet belachelijk van Younes. Het is geen tiener die z’n eerste minuutjes mag pakken in het eerste. Als zo’n wissel zin heeft om een spannende wedstrijd over de streep te trekken, dan snap ik de trainer. Maar dit heeft totaal geen zin. De vraag is of hij nog een bal had aangeraakt voordat er zou worden afgefloten.
Tegen Utrecht uit houdt Ten Hag alle wissels aan de kant bij 0-0, maar nu moet hij onnodig wisselen als beloning? Wat een oen die man.
0 0
gras
Goed gezegd J.
0 -1
Michelinho
Mulder wordt hieronder een dorpsgek genoemd. Dat vind ik te ver gaan, maar Jan is er wel een die in graag in hyperbolen spreekt voor maximum effect. Fulmineren is ook een goede benaming.
"All time hero" voor Younes gebruiken is gewoon lachwekkend en kan nog als een voor hem typische kwinkslag opgevat worden. "Misselijkmakend, echt een vernedering" heeft echter een onredelijk nare bijsmaak.
4 0
Bocarra
En ja hoor hij was al een tijdje uit beeld en vond dat het weer hoog tijd werd om wat aandacht te krijgen. Wat een muppet.
1 -3
Pierre Heno
Toptekst weer Bo!
0 0
Bjorn
Ik ben het volledig eens dat dit soort wissels nutteloos zijn bij een 3-1 of 4-1 voorsprong. Doe dit met jeugdspelers voor de laatste 5 minuten, niet met een international. In de opzicht zeg ik kappen met die onzin.

Dit neemt niet weg dat Younes gewoon moet opdraven als hem dit verteld wordt. Zo simpel is het.
4 -2
Labrador
Precies. Beide zitten hier fout .
4 0
Schöne82
* Younes 100% fout, maar die heeft al zekerheid voor na de zomer. Vanaf nu dus echt niet meer gebruiken. Kan ie WK vergeten. Dat is jammer voor em.
* Uitleg van TH wel héél vreemd. Had ie nooit zo moeten zeggen. Dom.

Een stom incident, met alleen maar verliezers.
7 -1
Dwergje48
Wat een domme drama weer dit. Dit is iets tussen Ten Hag/Ajax en Younes. Lekker belangrijk joh.
1 0
Van Reenen
Slaat als een tang op een varken, dat Ten Hag zei dat Younes moest invallen als "beloning" voor zijn goede optreden van vorige week zondag! Hoezo beloning, dan laat je Younes toch vanaf de 70e minuut invallen? Of was Ten Hag bang dat Heerenveen terug zou komen tot 3-3!
Ten Hag heeft niet meteen gereageerd om Younes terug te zetten naar JA voor 2 weken, maar heeft dit pas maandagmorgen gedaan. Wellicht toch een laatste daad van Van der Sar voordat hij vertrekt? Zou beter zijn voor iedereen. Weg met die bemoeial.
1 -2
niquedegraaff
Mensen die dit werkweigering noemen sporen niet. Hij is toch op de club? Of zit hij thuis op de bank een film te kijken? Dit heet een conflict op de werkvloer. Geen werkweigering.
4 -3
Bjorn
Volgens mij hebt je als werkgever en werknemer een gezagsverhouding. Als je niet doet wat je opgedragen wordt valt dat toch onder werkweigering?
0 0
Ferd
Jij snapt er weinig van he. Hij zit wel op z’n werk maar weigert een opdracht, ergo werkweigering.
2 -1
Babangida83
Nee hoor. Ik laat me niet behandelen als een slaaf. Er zijn grenzen aan opdrachten.
1 0
Redrum
Ik vind Mulder zijn reactie echt misselijkmakend. Wat een ophef over niets weer zeg, man, man, man. Hebben ze het ook over het voetbal gehad toevallig of was dit weer het belangrijkste voor de 'kenners'?
2 -2
RusselWestbrook
Zulke wissels gebeuren elk weekend in elke profcompetitie. Ik snap de ophef echt niet.
6 0
Ruff Rhythim
Ja precies.

Want kan iemand zich nog herrinneren dat we die wedstrijd ooit heel lang geleden met 4-1 wonnen en eigenlijk best wel een puike 2e helft speelden, waarin het eigenlijk wel 8-1 had moeten zijn?
1 0
mickey2602
Ik snap die ophef wel en wel om 3 redenen.
1: Zulke wissels gebeuren misschien elk weekend wel maar niet met een stand van 3-1 en nog 3 minuten op de klok waarin Younes ook nog moet warmlopen(dat laatste denk ik,ik dacht dat ie nog niet had warmgelopen).
2: Dit kan dan wel elk weekend gebeuren maar heb jij het al eens gezien dat een trainer zegt tegen een speler dat ie in moet vallen/warm moet gaan lopen en dat de speler dan gewoon blijft zitten en niks doet? Ik niet en dat maakt ook dat hiervan een enorme ophef komt.
3: Het gebeurt bij Ajax en dat is ook een verklaring voor de ophef. Gebeurde dit bij een andere club dan zou er een dag over gepraat worden en daarna niet meer.
2 0
RaynoFischer
Idd, bij Ajax wordt er ineens een groot punt van gemaakt.
En Younes een "all-time hero" noemen is ook lachwekkend.
5 -1
Lazell
Jan Mulder kan niet normaal praten. Alles wat hij zegt is overtreffende trap.
3 -2
Ruff Rhythim
Iedereen moet er ook over heenpoepen he, sjongejonge.

Een "all-time hero" ook nog eens..??
Echt..kappen nou hoor...
6 -1
masterrr
Speculeren maar volgens mij deed Ten hag het niet zoveel. Misschien was de vraag: wil je invallen? Vond hij niet nodig. Ok.

Is toch heel wat anders dan van iemand eisen dat hij invalt.

Vind verder vernedering echt een veel te groot woord hoor. Die ene wedstrijd in de week is de enige reden dat hij betaald wordt, als je dan een paar minuten moet spelen, moet je dat gewoon doen en na afloop netjes aangeven dat het van hem niet zo hoeft. Daarnaast lijkt het erop dat hij Ajax 5 miljoen door de neus heeft geboord, wat mij betreft verscheur je gewoon zijn contract.
3 0
PetrusKeizer
wel ff blijven oletten ajb. Er is namelijk ook geluid bij t videobeeld. Dus nog ns goed luisteren naar onze vrolijke vrind HAG. "Amin, kom". Wenkend handgebaar erbij. Scheve kop Amin, en HAG draait zich dan meteen om, wenkbrauwen hoog fronsend.
0 0
Michelinho
En schouderophalend. Wel op blijven letten aub.
0 0
NouridolbergNeres34
Dit zegt genoeg over ten hag durft spelers niet aan te pakken zie je ook in het veld, ja bij lieve jongens als veltman dan ineens grijpt hij wel in. Vd sar heeft het juiste gedaan.
3 -6
Ruff Rhythim
Nou het zegt meer iets over jou dat je een dorpsgek als Jan Mulder zomaar klakkeloos gelooft dat vdSar dit beslist heeft ipv. Ten Hag.
3 -4
3sterren
Jan Mulder een dorpsgek noemen, wat zegt dat precies over jou?
2 -2
Ruff Rhythim
Dat ik en een hoop anderen hier dit schijnbaar allemaal ietsje beter begrijpen dan jij?
0 -3
3sterren
Een vraag met een wedervraag beantwoorden, dat noem ik nu eens een inhoudelijke reactie.
Maar even serieus, jij vind jezelf echt voldoende gekwalificeerd om mensen te betitelen als ”dorpsgek”?
Poeh, poeh, ik vind dat nogal wat. En dan je post kracht bijzetten door te verwijzen naar een hoop anderen. Sterk!
Ik ben onder de indruk Ruft.
1 0
3sterren
Ben het met Mulder en Van der Gijp voor de volle 100% eens. Als het echt waar is over Van der Sar versus Ten Hag, dan beloofd het weer een hete zomer te worden.
Het Stijgt de directie van Ajax flink naar het bolletje. Stuk voor stuk potentaten in de dop …
1 -6
suske
Controleer eerst een of Mulder en van der Gijp de waarheid spreken of kennen. Ik geloof geen van beide. Net zo min dat ik het verhaal van Thijs Zonneveld serieus neem.
7 -1
3sterren
Ben het eens met hen voor wat het inbrengen voor slechts één minuut van Younes betreft, voor wat betreft de bewering van Mulder over Van der Sar plaatste ik een voorbehoud middels het woordje ”als” . De laatste zin is voor mijn rekening en daar hoef ik niets voor te controleren. De korte en de lange hebben hun beste tijd gehad en moeten hun behoefte aan macht maar eens elders ventileren ...
Maar je reageert al net zo onnozel als de stripfiguur waar jij jouw naam aan hebt ontleend, die neem jij zeker wel serieus? ...
0 -1
suske
Mijn naam hier is een Belgische verbastering van Frans .En niet van de door jou bedoelde strip figuur. Ik vind gewoon dat Mulder bij Extra Time op de Belgische tv Altijd onzin uitkraamt zonder dat hij op de hoogte is van de stand van zaken. En verder vind ik en dat blijf ijk vinden dat Younes gewoon moet invallen hij is tenslotte contract speler en word daar dik voor betaald. Dat hij nu door Ajax gestraft is vind niet meer dan normaal. Goed jij vind het jouwe ik het mijne. Laten we het daar op houwen? oké.
Ik vind namelijk dat Ten Hag Younes heeft geschorst niet van der Sar.
1 -1
Redrum
Precies, we gaan toch niet serieus enige waarde hechten aan de lulkoek van dit soort gasten? Ze lullen maar een eind raak zonder enige kennis van zaken te hebben. Hoe zou Jan Mulder nou moeten weten wie de beslissing heeft genomen om Younes terug te zetten? Dat een journalist kritiek heeft op de Tunnen Club vind ik prima, maar kom niet praten over zaken waar je geen verstand van hebt of waar je de feiten niet van kent. Dat is gewoon het zwart maken van een club, bewust of onbewust.
2 -1
3sterren
Oh ja, ik was even vergeten dat alleen hier op AS voetbalkenners zich verzamelen, en dan vervolgens ieder ander met een afwijkende mening de mond te snoeren.
Ben reuze benieuwd hoe jullie wel aan al die inside informatie komen ...
0 -1
PetrusKeizer
zou het heel misschien kunnen dat Jan Mulder, ex-ajaxspeler en -international, de nodige contacten heeft binnen Ajax en dus wel ns wat inside info opvangt? Ik noem het maar als een mogelijkheid, hoor.
2 -1
Michelinho
Zou kunnen, maar kan net zo makkelijk dat hij het van Pietje heeft die het van Arie heeft enz enz. Als we een beetje opletten is alles wat in medialand telt scoops en kijkcijfers en hoe die behaald worden is niet zo belangrijk en de (volledige) waarheid is meestal van ondergeschikt belang.
0 0
3sterren
Waar haal jij die dan vandaan? Jij schijnt precies te weten hoe alles wel in elkaar steekt ...
0 0
3sterren
Nee joh, dat kan toch niet. Voor echt betrouwbare voetbalfeiten moet je hier op AS zijn ...
0 -1
PetrusKeizer
zo zo. interessant. dat van vd Sar.
3 -3
Heiko
Je moet niet alles geloven wat de media zegt, Ze haten Ajax dus iedereen krijgt de zwarte piet toegespeeld.
1 0
3sterren
Voortaan geloof ik alleen jou ...
0 0
PetrusKeizer
ik dacht niet dat als je opmerkt 'interessant' dat dit betekent dat je het gemelde ook klakkeloos aanneemt. overigens w.b. 'de media': Jan Mulder is noch 'de media', noch een ajax-hater.
2 0
Redrum
En dat vind ik nou precies het kwalijke aan dit soort schijtjournalistiek, het wordt nog klakkeloos overgenomen ook door diverse supporters. Hun eigen club wordt zwart gemaakt op basis van speculaties en pure verzinsels en het wordt nog geloofd ook. Het is gewoon schandalig wat er in de media allemaal geschreven wordt over Ajax. Het gaat echt over alles behalve het voetbal zelf, maar volgens mij zijn de praatprogramma's bedoeld om het voetbal te analyseren. Hou het daar dan ook bij.
3 0
3sterren
Je praat over ”verzinsels en speculaties”. Ik dacht dat het uiten van een mening was toegestaan in ons vrije land ...

Mag ik vragen waar jij jouw waarheid/waarheden over Ajax-zaken vandaan haalt?

De randzaken, die nu eenmaal bij het voetbal horen, zijn in mijn ogen veel leuker om te bespreken. Het voetbal zelf is namelijk al jaren het aangluren niet meer waard. Hoe ik aan die wijsheid kom? Gewoon alle posts lezen, hier op AS ; )
0 -1
Michelinho
In welk universum leef jij dat geuite meningen (ja, mag zeker) gelijk staan aan waarheid?
0 0
3sterren
Waar maak jij op uit dat ik meningen als waarheid beschouw? Ik deel hoogstens een mening. Of ben het met een bepaalde mening niet eens. Ik stelde hier al eerder de vraag: ”waar baseren reaguurders op AS, of beter, waarom kunnen reaguurders zo stellig beweren dat die en die verzinsel de ether in slingeren?
Tot op heden nog geen behoorlijk antwoord gekregen.
Helaas ...
0 0
Michelinho
Sorry, ik lees dit nu pas. My bad, verkeerd geïnterpreteerd.
Ben het met je eens dat wij supporters het ook maar moeten doen met de info die we vanuit de media krijgen en zelf daar onze conclusies aan verbinden.
Toch lees ik heel veel artikelen waarin de pers wel erg grote sprongen maakt in de conclusies.
Zoals bv. dat de Ligt vorig weekend aanvoerder was gemaakt en er al meteen werd geschreven/gesproken dat Veltman de band kwijt zou zijn.
Of nog sterker: vd Sar geeft in een interview aan dat bij uitblijven van progressie hij naar zijn eigen functioneren gaat kijken en zegt nog expliciet dat dat niet aan het mislopen van komende titel verbonden is. Vervolgens maakt de pers ervan dat bij het mislopen vd titel Sar zal opstappen.
En dát wordt dan weer door de fans overgenomen.
0 0