'Ajax hondje dat zichzelf in de staart bijt'

sammekors, 13-03-2018 om 08:05, 8115 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Journalist Thijs Zonneveld snapt niets van het voordragen van Danny Blind als nieuw lid van de Raad van Commissarissen van Ajax. De AD-journalist heeft moeite enige lijn in het beleid van de Amsterdamse club te ontdekken.

'Het is alsof ze lootjes trekken welke oud-voetballer met nog een groter ego en nog meer frustratie oorlog komt maken', stelt Zonneveld in het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken (NOS). 'Het is een eindeloze richtingenstrijd, dit wordt weer een afslachting.'

Ajax en Blind zijn al een aantal jaar op gespannen voet met elkaar, hetgeen de benoeming voor Zonneveld alleen maar onbegrijpelijker maakt. 'Blind kwam ooit met het plan om Louis van Gaal algemeen directeur te maken en hij zou zelf technisch directeur worden. Maar daar stak Johan Cruijff een stokje voor, die stelde Marc Overmars en Edwin van der Sar aan. Nu moet Blind die twee mannen gaan controleren in de RvC. Hoe verzin je het? Ajax is een hondje dat zichzelf steeds in de staart bijt.'

Freelance voetbaljournalist Yoeri van den Busken kan de keuze voor Blind wel begrijpen. 'Voor de functie die hij moet bekleden heb je iemand nodig die de club door en door kent, inclusief alle politieke spelletjes en de stromingen die er zijn.' Toch ziet Van den Busken ook nu al waar het misgaat. 'Een RvC moet eigenlijk anoniem zijn en op afstand toezicht houden, maar bij Ajax is het altijd voorpaginanieuws, daar ga je al mee de mist in.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JariHeijden
Wat Zonneveld zei, klopt echt niet. Blind kwam niet met het idee om Van Gaal algemeen directeur te maken. Dat idee kwam van de toenmalige RVC leden Davids en Ten Have.

Natuurlijk is Blind een overlever pur sang, met dat wil niet zeggen dat hij op frustraties werkt. Dat doet ie nu juist niet.

Zonneveld zei wel meer dingen die niet kloppen. Hij zei dat Blind als jeugdtrainer, hoofd opleidingen, als assistent trainer bij Ajax en als assistent bondscoach niet functioneerde. Dat het hoofdtrainerschap bij Ajax en Oranje niet goed was, is wel duidelijk, maar ik ben het oneens als het gaat om de invulling van jeugdtrainer en assistent trainer.

Persoonlijk denk ik - los van deze functie - dat een stropdas Blind beter staat dan een trainingspak.

Het artikel vind ik wat tendentieus.
0 0
KingVince
Het allergrootste probleem in deze zooi is de sterkste, de enige en dan ook meteen de zwakste schakel.

Hennie Heinrichs!

Gelukkig zie ik het steeds meer mensen hier posten. Als al de supports in opstand komen tegen deze man, net zoals tegen de schandalige loonsverhoging van de ING topman. En we werken hem eruit....... dan.... ja dan gaan we het nog wel zien. Want dan weet iedere bobo dat hij/zij niet meer onschendbaar is.

Zolang deze man er zit blijft het een grote puinhoop en dan zeg ik het nog netjes....

Edit:
Even relevante link toegevoegd die hieronder al is gepost extra aandacht kan geen kwaad:
https://www.ad.nl/nederlands-voetbal/cruijff-henrichs-heeft-5-clubiconen-laten-vallen~aa991292/
2 -1
BokkieBokstra
Iik denk dat prima mogelijk is om Henrichs eruit te werken. Het is bij Uri Coronel ook gelukt. Je kan beginnen om zijn banden leeg te prikken, zijn gezin te bedreigen, hem op te zoeken. Omdat Cruijff het zegt en zonder zondebok geen leven, Doe je best!
1 -4
KingVince
Beetje jammer dit, maar goed... ik bedoel... luid je stem laten horen dat dit niet kan.....

#NoMoreHennieHeinrichs
2 0
BokkieBokstra
Ik hoop dat je in de gaten heb dat dit cynisch was. Ik ken die meneer Heinrichs helemaal niet en Uri Coronel vond ik een prima fatsoenlijke man die op een schunnige manier behandeld is. Had allemaal anders gekund denk ik, de kennis overbrengen op Ajax bedoel ik dan. Maar het ging om deugen vs niet deugen, wie moeten er wieberen. Misschien is het ook wel goed dat Blind terugkomt om dit te doorbreken, ik denk Blind waar begin je aan. Ga iets leuks doen. Vissen of zo.
1 0
Denees
Dat is een wielrenner. Die mag nog niet eens de veters van Danny Blind vastmaken. Ik zou trouwens bij god niet weten hoe Zonneveld een deskundige is op het gebied van RvC's. Iedereen heeft ineens een mening over Ajax. Ik vond Danny ook geen goede trainer maar hij is wel een echte Ajacied.
0 -1
AmsterdamFM
Wanneer wordt het daadwerkelijke probleem eens benoemd in de media: Hennie Heinrichs! Consolideert wederom zijn macht binnen de club en blijft keer op keer buiten schot. Hij moet de eerste zijn er er uit wordt gegooid.
4 -2
Ozymandias
Inderdaad, Henrichs zal een nagatieve invloed op Ajax hebben zolang hij enige macht heeft. Alleen heeft Henrichs te veel steun van de leden (voornamelijk die zonder verleden als speler of trainer van het eerste van Ajax) en eerst moet dus het ledenbestand worden omgegooid. Alleen zal dat nooit gebeuren zolang Henrich en zijn consorten de macht over de bestuursraad hebben. We zullen dus jammer genoeg met Henrichs moeten leven zolang hij nog leeft.
3 0
Lagasj
Eerst Henrichs weg !
5 -2
Bocarra
Jezus, wat een samenzwerings theorieën. Als ik velen mag geloven hebben Sar en Overmars het plan Cruijff de nek om gedraaid. Nu Blind een functie krijgt is het plan Cruijff weer in gevaar. Of te wel Blind versus Sar en Overmars.... :-))) Werkelijk alles wordt aangepakt om aandacht te scoren.
2 -4
Redrum
En ik snap niet waarom er mensen zijn die überhaupt willen lezen wat Thijs Zonneveld te melden heeft over voetbal. Laat die kneus zich lekker met wielrennen bezig houden. Dit soort gasten heeft werkelijk waar geen idee waar ze het over hebben als het op voetbal aankomt, maar komen wel met allemaal verwijten aanzetten. Verschrikkelijk gewoon.
4 -3
ajax2004
Gaat het in dit programma alleen nog maar om de beste oneliner over Ajax?
0 0
Ozymandias
Het probleem van Ajax is dat er te veel mensen zijn met macht waardoor er altijd wel iemand aanwezig is die alleen bezig is met het vergroten van zijn macht (in dit geval Henrichs). Ik zou graag zien dat de gehele club op de schop wordt genomen. Er moet een ledenbestand komen die geheel bestaat uit oud-spelers en oud-trainers van het eerste van Ajax. Dat ledenbestand moet dan een Bestuursraad kiezen (met een daarbij horende voorzitter) die bestaat uit mensen uit dat ledenbestand (zodat alleen oud-spelers en oud-trainers van Ajax een plaats in de Bestuursraad krijgen en bobo's als Henrichs en Van Os buiten de deur worden gehouden).

De voorzitter van de Bestuursraad moet dan ook de voorzitter van de Raad van Commissarissen worden met de verantwoordelijkheid over de voetbalportefeuille. Dat betekent dus wel dat de voorzitter van de Bestuursraad en RvC in feiten de macht binnen de club heeft maar zolang dat een oud-voetballer of oud-trainer van Ajax is die naar voren is geschoven door andere oud-voetballers en oud-trainers van het eerste van Ajax wordt er voor gezorgd dat de toekomstige bobo's die nog nooit op niveau tegen een bal hebben getrapt niet (indirect) de zeggenschap krijgen over het technische beleid van de club. Zolang Henrichs de macht heeft binnen de Bestuursraad zal hij dit soort hervormingen alleen (natuurlijk) tegenhouden. Het is dus wachten tot Henrichs en zijn mannen zijn overleden.
3 -1
Michelinho
Grotendeels mee eens, maar voorzitter bestuursraad én RVC moeten we juist niet willen. Krijg je er weer een met meerdere petten op zoals Coronel.
1 0
Dexy
Amen, geheel mee eens!

De hele bedrijfsstructuur van Ajax klopt niet. De macht is niet evenwichtig en democratisch verdeeld binnen de huidige structuur. Je kunt in de huidige situatie wel lid worden van de Ajax Vereniging als je bij de amateurs speelt, maar niet als je bij het 1e elftal speelt of gespeeld hebt. Dat is krom. Op die manier is ook Henrichs aan de macht gekomen, die komt oorspronkelijk ook uit de Ajax-amateurs en heeft zich van daaruit omhoog gewerkt.
1 0
Aspers73
Thijs Zonneveld neem ik niet serieus. Ik vind Blind een prima keuze, op en top Ajacied die getraind heeft onder Van Gaal en Cruijff.
2 -7
chrisjuhhh
Zoveel mensen , zoveel meningen en wie weet het hoedje van de rand ?

Juist niet die mensen met meningen en aannames , maar de mensen die er dagelijks mee te maken hebben .

Hoe stook je , hoe maak je iets kapot en hoe krijg je meelopers ??

antwoord is eenvoudig , door naar de verkeerde mensen te luisteren en naar je onderbuik gevoel .
2 -1
X-RaY
Wat is een hoedje van de rand?
2 0
chrisjuhhh
iets wat ik weet en jij niet hahahah naadje van de kous dan maar lol geweldig dit
1 0
Budapest
Had het zelf niet beter kunnen zeggen. Helemaal mee eens!
0 -1
PJK54
Ik krijg het idee dat en een paar bezig zijn met het van binnenuit afbreken van Ajax, laten we in godsnaam het geld gaan gebruiken om van die beurs af te gaan en weer gewoon de voetbalclub AFC Ajax worden waar alles draait om het voetbal en verder niets.
3 -5
Ozymandias
De problemen die Ajax heeft hebben niets te maken met het feit dat de Ajax een beursgenoteerd bedrijf is. Het heeft te maken met een kliek van bobo's (Henrichs, Van Os en consorten) die keer op keer de macht probeert te grijpen en als ze dat niet hebben op de achtergrond huidige machthebbers tegenwerken. Toen de oud-voetballers onder leiding van Cruijff de macht grepen hebben Henrichs en consorten zich heel slim op de achtergrond gehouden en gedaan alsof ze Cruijff steunden waardoor ze binnen de bestuursraad de macht konden behouden. Zodra ze hun kans schoon zagen hebben ze langzaam de poten onder de stoelen van de oud-voetballers weggezaagd. Nu zijn alleen Vd Sar en Overmars overgebleven en Van Os heeft de aanval op hun al geopend. Het probleem van Ajax is dus niet dat het beursgetoneerd is maar dat de Bestuursraad in handen is van een groep bobo's die er alleen voor zichzelf zitten.
6 0
chrisjuhhh
Dan krijg je Henrichs als voorzitter en van Os als financieel
0 0
3sterren
Hoe luidt het gezegde ook alweer?
Oh ja, ”verdeel en heers” ...
1 -2
SR83
Echt een goed stuk.
2 0
Daneman
vd Sar voorgedragen door JC? Wat een eer voor Sar. En wat een oliedomme aktie van JC.
2 -6
KingVince
Geweldige column, spijker op zijn kop en als je er eventjes over nadenkt..... wat een belachelijke situatie! Om je kapot te schamen als Ajacied.
9 -2