Jansen: 'Van beide kanten totaal niet slim'

sammekors, 12-03-2018 om 15:25, 6762 views, Voetbal International | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Freek Jansen, Ajax-watcher van Voetbal International, snapt dat Amin Younes zondag tegen Heerenveen niet wilde invallen, maar keurt het gedrag van de Duitser wel af. De buitenspeler weigerde zondag het bevel van trainer Erik ten Hag om in het veld te komen en werd daarom op maandag teruggezet naar het tweede elftal van de Amsterdammers.

'Het was van beide kanten totaal niet slim en onnodig', vertelt Jansen. 'Het verbaast me ook in het geval van Ten Hag. Als je zelf hebt gevoetbald, heb je ook meegemaakt hoe dat werkt. Jeugdspelers en talenten vlak voor tijd minuten gunnen is fantastisch, maar Younes zo 'belonen', een minuut voor tijd, dat is geen belonen.'

'Younes is doodongelukkig, het hele seizoen al', gaat Jansen op zoek naar de oorzaak van Younes' gedrag. 'In de zomer hoopte hij dat hij een transfer kreeg. Hij had een goed jaar in Europa, was Duits international. Hij had zoiets van: nu moet ik mijn transfer maken. Die kreeg hij niet. Vervolgens kreeg hij gehannes met dat contract. Zijn gevoel bij Overmars en Ajax werd met de dag minder. Toen hij zijn transfer naar Italië kreeg, was er een vaag rookgordijn en ging de transfer op het laatste moment niet door. Hij voelt gewoon dat hij bij Ajax het vijfde wiel aan de wagen is.'

Toch vindt Jansen de werkweigering van Younes uiterst onhandig. 'Hij wil natuurlijk naar het WK, en daarom is dit niet slim. Dit gaat de grens over. Was hij ingevallen, dan was het helemaal niet zo opgevallen dat er frictie is. Het lijkt me dat hij niet wordt opgeroepen als hij zo lang weinig minuten maakt. En er zijn louter verliezers, want voor Ten Hag is dit ook supervervelend.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Youri08
Erg raar van ten Hag om het belonen te noemen, krijg dan meer het idee dat Younes er met zijn pet naar gooide op de training en als beloning 2 minuten mag invallen.

maar ik blijf er bij dat Younes gewoon uit de selectie moet. Dat Napoli verhaal stinkt zo verschrikkelijk. Wintertransfer per direct, hij komt terug met een getekend contract vanaf juli dus wetende dat hij Ajax 5 miljoen door de neus boort en met 6 maanden salaris opzadelt en dan de vermoorde onschuld spelen. Nee hoor, die speelde geen minuut meer bij mij. Lekker in juli naar Napels met 0 speelminuten.
0 0
fanforeffer
Ik vind de weigering van Yuoness onbehoorlijk maar trainers prof of amateurs die een speler 2,3,0f 4 min voor einde wedstrijd in laten vallen ook onbehoorlijk.daarmee kleineer je een speler.
4 -1
Hagmag
Younes moet gewoon doen wat er gezegd wordt en werken voor z'n geld.
ten HAGMAG zijn verstand gaan gebruiken. Spelers zijn mensen en hebben gevoel. Het zijn geen robots. De kunst van een trainer is om spelers beter te maken en niet af te breken en/of te demotiveren.
2 -9
Ferd
En jij mag nou wel eens kappen met dat irritante hagmag
3 -1
Michelinho
Hagmag maghag eens ophouden met die legendarisch slechte grap, niemand die het grappig vindt of kan waarderen.
3 0
Liniaal
Ik snap niet eens hoe dit een grap is. Omdat het rijmt?
3 0
Ruff Rhythim
Dit komt overal voor, is de 65435834023423-ste keer dat dat gebeurt en het is niet de laatste keer, maar we jakkeren er lekker over door.

Psv wordt met 5-0 vernederd. Nauwelijks negatieve berichten erover...

Maar een wisseltje in de 90e minuut bij Ajax gaan we zo lekker lang en breed over lullen dat je m van zn leven niet meer overeind krijgt...
6 0
Michelinho
Over die 5-0 geen negatieve berichten? Rondo, Studio Voetbal, De Tafel van Kees, vanavond op zeker bij VI onderwerp van gesprek. Kranten, Social media, ik heb zowat niks anders gezien of gehoord dit weekend.... Genieten! xD
Maar je hebt gelijk. Ik was best pissed op Younes, toont hiermee gewoon aan dat hij geen stap teveel zal zetten tot de zomer, maar so be it. Niet al teveel opblazen.
2 0
Pierre Heno
Wat moet jouw leven ongelooflijk saai zijn dat je een nederlaag van PSV zo uitgemolken moet zien worden om toch nog ergens van te kunnen genieten. Fijn dat er 'uitzending gemist ' bestaat . Kun je het nog lekker vaak terugzien.
0 0
3sterren
Dat is ook precies wat hij in die ene minuut had kunnen zetten: één stap ...
1 0
Ruff Rhythim
Ja ik bedoel ook eigenlijk meer naar verhouding die berichtgeving.

psv verliest met 5-0: bom ontploft..
wissel Younes 90e minuut: vulkaanuitbarsting, aardbeving en tsunami tegelijk !!
3 0
Schöne82
Na vorige week is bij Ten Hag de knop om, is mijn gevoel. Kampioenschap foetsie, op naar volgend seizoen. En daarin is bij TH geen plaats voor Veltman en Younes, zoveel is duidelijk.
0 -1
AFCAPolarBear
Dat idee had ik ook, De Ligt aanvoerder is ook al voor volgend seizoen. De 3 ervaren krachten hebben dan geen basisplekken meer. Veltman, Schöne en Huntelaar zullen óf vertrekken, óf stand-ins zijn zoals Siem de Jong nu. Dat PSV gekielhaald was de dag ervoor heeft voor Ten Hag geen verschil gemaakt.
0 0
Ferd
Joh.... geen plek voor Younes volgens seizoen? Serieus? Man, ik dacht dat Ten Hag echt rekende op Younes voor 2018-18


Pfffff
0 0
Heiko
Younes moet gewoon lekker vertrekken. Opzouten!! Die is totaal niet meer gemotiveerd.
2 -2
Pierre Heno
En dan jij meteen met 'm mee svp. Top deal!
0 0