Kieft kritisch: 'Geen FC Utrecht, het is Ajax'

JesseTH, 25-02-2018 om 20:48, 35176 views, Ziggo Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Wim Kieft en Henk Spaan, analisten bij Rondo, zijn het erover eens dat Ajax zondagmiddag tegen ADO Den Haag niet thuis gaf. Eerstgenoemde is zich er wel van bewust dat de Amsterdammers een aantal kansen creëerden, maar zonder het verkrijgen van de drie punten kon er geen tevredenheid heersen.

'Ongeacht wat er gebeurde, Ajax moest deze wedstrijd winnen', spreekt Kieft simpel. 'Misschien is het wel een bepaald soort van druk. Je moet toch gewoon met 3 of 4-0 winnen? Ik vind het onbegrijpelijk. Als ik die trainer dan hoor na afloop, waar ik ook doodmoe van word op een gegeven ogenblik, wat kletst hij nou? Het is geen FC Utrecht, het is Ajax. Je moet die wedstrijden gewoon winnen.'

Spaan viel op dat Kluivert het niet bepaald gemakkelijk had zondag. 'Justin speelde vandaag tegen een rechtsback die aan het einde van het seizoen naar Benfica gaat, Ebuehi. Hij speelde hem helemaal uit de wedstrijd. Volgens hemzelf en zijn zaakwaarnemer is dit een niveau waarop hij zou moeten acteren...'

Een ander aspect waar Spaan niet over te spraken was zondag, was het wisselbeleid van Erik ten Hag. 'Je moet wisselen om iets om te zetten. Hij wisselt een spits voor een spits, dan blijft het hetzelfde. Een paar weken geleden heeft hij helemaal niet gewisseld toen de wedstrijd erom schreeuwde, tegen Utrecht. Nu wisselde hij raar. Waarom zet je Cassierra niet naast Siem de Jong neer?'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Kieft heeft in 1 ding groot gelijk; Ajax moet altijd winnen!
Bij een middenmotor of sub-topper mag het allemaal maar bij ons MOET het.
Een andere vraag is of Ten Hag hier nou zoveel aan kon veranderen.
(Liever had ik Cassiera eerder in het veld zien komen en Eiting eraf gehaald, of dit gewerkt had weet ik niet .)
Toch mogen we ons ook afvragen of het nu zin heeft om een trainer weg te schoppen als het even tegen zit; de mensen die nu al om het hoofd van Ten Hag vragen wilde ook dat Keizer wegging en kennelijk heeft dat niet veel positief effect gehad.

Ik vrees dat de traditie waarmee we onze jonge spelers opleiden inhoudt dat we eigenlijk altijd beter zijn en zodoende de noodzaak van een extra inspanning leveren bij een taaie tegenstander niet aanleren.
De beste wedstrijden van Ajax zijn de wedstrijden waar men tevoren al inschat dat het moeite gaat kosten en zie; het lukt.
Als dat scenario pas op het veld duidelijk wordt gaat er geen mentale knop op de vecht-stand staan,gevolg;onnodig puntverlies in een wedstrijd waarin je eigenlijk veel beter bent.

Dit heeft alles te maken met niet gewend zijn aan flinke tegenstand,als gevolg van het lagere niveau van de meeste tegenstanders.
Een goede trainer/coach zou dit moeten meenemen maar we moeten ons ook realiseren dat hij aan het eind van de opleidingslijn zit en het moeilijk zal hebben om de "we winnen toch wel" gedachte eruit te slopen.
0 0
Lagasj
Dank aan Sar en Overmars...... Deze kut trainer aanstellen.
Van de regen in de drup !
0 0
AFCA_XXX_AMSTERDAM***
Goede sneer van Spaan voor Kluivert. Hij heeft net een basisplaats bij Ajax en denkt aan het buitenland! Wat een zelfoverschatting. Ik wil natuurlijk niet zeggen dat Kluivert niet kan voetballen! Hij heeft zeer zeker talent, maar Justin probeer eerst eens bij Ajax de man te worden!
0 0
ElPistolero9
Eigenlijk doe je Kluivert een enorm plezier door hem te behouden en z'n contract te laten verlengen, alleen hij weet het zelf nog niet. Maar hij verdient dat pleziertje niet.

Gewoon verkopen die hap. Het is graag of niet. Laat maar voor 25 miljoen naar Man United gaan. Kan ie daar een jaartje of twee de bank en tribune warmhouden. Mislukte verhuurperiode bij een West Ham United er achteraan, dan nog 2 jaartjes degradatievoetbal spelen bij een laagvlieger uit Italie. Zien we hem op z'n 25e ofzo weer terug bij een Vitesse of ADO, net als Kishna. Ik hoef dat soort over het paard getilde mannetjes niet meer te zien bij Ajax.

We vragen dan ook De Ligt of hij iedere week vanuit Barcelona Kluivert op wil bellen om hem er aan te herinneren hoe het ook had kunnen lopen. Op deze manier geef je ook een signaal af aan de rest. Je speelt met liefde bij Ajax, met de wil om kampioen te worden, of je mag oprotten.
4 0
Juichtoon
Ms zijn jullie gewoon niet zo oud als ik, maar Kieft is een Eindhovense wolf in schaapskleren.
Nu hij lekker makkelijk kan scoren zal hij dit niet nalaten. Om Ten Hag een kans te geven dient hij steun te krijgen zoals Frank dat in het begin
eindeloos kreeg.
Toen Ajax nog top was en er niet veel te mopperen viel (92-96), werkten er volgens Kieft hele enge mensen bij Ajax. Toen kwam hij daarmee.
Wim is geen voetbalkenner, geen Ajax fan, hij stookt alleen maar.
0 -5
Blankenburg
Ik ben waarschijnlijk minstens zo oud als jij, en wat jij zegt slaat helemaal nergens op. 1. Kieft is helemaal niet voor PSV en nog steeds een echte Amsterdammer. 2. Kieft is een prima voetbalanalist. 3. Het Klopt dat Michael van Praag, Uri Coronel en Arie van Os enge mensen zijn/waren die het geluk meehadden dat Ajax toen een topgeneratie had. 4. Kieft stookt niet, hij constateert dat er bepaalde zaken niet gaan zoals ze moeten gaan. 5. als er iemand een stoker is, ben jij dat wel.
7 -1
Juichtoon
Je snapt het gewoon niet en je ziet het niet.
Kieft heeft paar jaar geleden nog in een tv-interview gezegd dat hij helemaal niets met Ajax heeft en dat hij het daar hele enge mensen vindt. Daarbij ligt z'n hart bij Psv zo meldde hij.
Dus net zo'n Amsterdammer als Gullit.
Kennelijk weet je dit niet en zijn alle onderhuidse anti ajax signalen van Wim je ook ontgaan. Daarbij had Kieft het over de mensen die er waren toen hij er zelf speelde. Dus dat heeft niets met de mensen te maken die jij noemt.
Zoals een echte Amsterdammer ooit zei: je ziet het pas als je het weet.
En dan noem je Van Praag (een van onze beste voorzitters ooit) een eng mens en dan ben ik een stoker.
0 -1
MichelAngelo66
Alleen punt 5 heb ik geen oordeel over. Verder heb je gelijk. Overigens is Kieft sinds hij zijn probleem heeft overwonnen een stuk realistischer geworden. Daarvoor had hij punten 1 en 2 wel uit het oog verloren.
1 0
RiezZ
Wil jij nou serieus beweren dat Kieft zijn probleem heeft overwonnen ? En ook niet misschien... de man is nog steeds een junk !
0 -2
PJK54
Welke trainer je er ook voorzet geen zal van dit los zand een voetballend team kunnen maken daarvoor is deze selectie te matig.
Wat ik al tijden roep is dat Ajax een leider mist eentje die voorop wil en kan gaan en medespelers bij wijze van spreken verrot scheld als ze het niet goed doen het verlengstuk van de trainer, nu zijn het allemaal vriendjes van elkaar en dan ga je elkaar ook zo behandelen.

Ik beschouw dit seizoen wederom als een verloren seizoen met uiteindelijk de 3e plek als hoogst haalbare en dat kan het management zichzelf kwalijk nemen en daaruit ook de conclusie trekken dat opstappen het beste voor Ajax is.
0 0
4xEC1
Iedereen geeft nu af op Ten Hag maar de spelers hebben gewoon verzaakt gisteren. Ik hoorde vorige week tegen PEC niemand over Ten Hag maar toen werden er ook ZOVEEL kansen gemist. Als Huntelaar niet had gescoord was de toon op dit forum ook heel anders. Ik ben er ook echt kapot van, thuis niet kunnen winnen van ADO is gewoon een schande met dit materiaal, de titel is een utopie. Maar vorige week riep iedereen dat er een stijgende lijn in het spel onder Ten Hag zat en nu moet hij oprotten. Opportunisme ten top weer. Ik zei het al eerder hier, val dus weer in herhaling; hoe lang is hij nou bezig?
Het is zuur dat juist nú dure punten worden verspeeld maar ligt dat aan de trainer?? En velen roepen nu ook om Keizer. Onbegrijpelijk, die werd hier ook afgemaakt om zijn onnavolgbare wisselbeleid en zou veel te licht zijn.. En nu wordt er naar hem verlangd... Laat de spelers maar ff goed in de spiegel kijken, kansen zat weer gisteren.
5 -2
Blankenburg
Waren inderdaad kansen genoeg, maar als je een middenvelder met duidelijk niet zijn niveau van vroeger in de spits zet........Beter was Cassierra vanaf het begin er bij. Bij Siem de Jong is het beste er wel vanaf
0 -1
Juichtoon
Het probleem is veel groter dan een middenvelder in de spits zetten. Als je zo oud bent als ik heb je maar verdomd slecht opgelet de laatste 40 Jr.
Het ligt niet eens aan ten hag of de spelers maar alles begint met de opleiding en het in een lijn brengen van de organisatie. Je bouwt van onderaf en dat hebben we in Dec 15 helemaal losgelaten.
0 -1
4xEC1
Was idd een vreemde keuze om voor de Jong te kiezen ja. Maar het gaat er mij om dat Ten Hag volgens velen nu al kan oprotten en er zelfs om Keizer wordt gevraagd die zo afgemaakt werd hier. Buiten dat zet ik ook mijn vraagtekens of het slim is geweest om Keizer net voor de winterstop te ontslaan, klote tijdstip natuurlijk midden in het seizoen, maar dat is nu niet meer terug te draaien. Ten Hag is nu de trainer, en die kan er niks van terwijl de spelers de vele kansen missen. Is gewoon nog te vroeg vind ik om over Ten Hag te oordelen. Zo ie zo een verloren jaar, de achterstand was er al toen Ten Hag begon, dat is verre van ideaal om bij een club als Ajax in te stappen...
0 0
de-Ajacied
Volgens mij is Bosz nog beschikbaar
2 -3
geendagsvlieg
Bosz staat net als Tuchel nog gewoon op de loonlijst bij Dortmund.

Wat het voor beiden voorlopig niet echt interessant maakt om ergens anders aan de slag te gaan tenzij ze financieel willlen inleveren.
0 0
Lagasj
En liefst zo snel mogelijk contracteren samen met La Ling en Jonk.
2 -5
Hagmag
ten HAGMAG deze wedstrijd morgen nog eens bekijken. Svp niet aan de apparatuur komen, die staat NIET op "slow motion", maar dit is het wandeltempo waarmee Ajax-1 het nietige ADO op de knieën dacht te krijgen. Geen lopende spelers, alles door het midden. Neres die het presteerde gedurende de gehele wedstrijd niet 1 fatsoenlijke voorzet te produceren.
De man van 160 miljoen, moet blij zijn dat hij een contract bij Ajax aangeboden krijgt. Hij loopt met z'n neus in de wolken. Als hij na 47 seconden een goede voorzet aflevert, in plaats van zo'n zeikbal in de voeten van een ooievaar, sta je binnen 1 minuut op 1-0.

We hebben geschiedenis geschreven met de wissel Zeefuik voor Dolberg en we kennen de afloop.
Ajax-1 speelt een cruciale wedstrijd tegen het nietige Den Haag. Spits nummer 1 en 2, Dolberg en Huntelaar kunnen niet spelen. Dan wordt spits nr 3, Cassiera opgesteld zou je verwachten. Scoort volop in Jong Ajax. Wat schetst mijn c.q. onze verbazing: Siem de Jong staat in de spits. Een voor mij en velen met mij onbegrijpelijke keuze. En dat bleek het ook. Met alle respect voor Siem de Jong, maar Siem is Siem niet meer en dat hebben we al kunnen zien tijdens een aantal inval beurten. Schopper Beugelsdijk en zijn maatje in het centrum van ADO, konden zich insmeren met factor 50 om zichzelf tegen de felle winterzon te beschermen.
Siem speelde als een "etalagepop" en raakte geen knikker, met uitzondering van zijn kopbal op de binnenkant paal, die door het hoofd van Swinkels werd tegengehouden.
Na 75 minuten besloot meneer ten HAG dat Siem alsnog vervangen diende te worden door Cassiera, echter veel te laat. Siem had bij de theekopjes moet blijven.
ten HAGMAG dan wel zeggen dat hij een UITSTEKENDE wedstrijd heeft gezien, waarbij 3 x het houtwerk werd geraakt, maar dan blijkt maar weer dat meneer ten Hag niets gewend is en het verschil niet weet tussen uitstekend en tempoloos matig zonder enig spoor van dominantie op het veld, waarvan hij afgelopen week ook de mond van vol had.
Ziyech is geheel uit vorm en ten HAGMAG zich afvragen of hij deze hopeloze Ziyech nog aan de praat krijgt. Zoveel balverlies, slechte pases, slechte corners en ja 1 vrije trap op de buitenkant paal.
Ajax kon vanmiddag voor het duel in de kuip op 2 punten achterstand komen en de druk fors opvoeren. Ik heb geen enkel spoor van gretigheid kunnen ontdekken vanmiddag om dit te realiseren, op enkele uitzonderingen daar gelaten, toen Ajax in de 2e helft het wandeltempo zonder enige diepgang veranderde in een wat hoger tempo waarbij de zwakte van ADO direct werd bloot gelegd. De Haagse noodrem moest er dan aan te pas komen, met vrije trappen tegen en gele kaarten.
Dit opende de fors betaalde "vedetten" van Ajax-1, die gedurende 90 minuten per week de wei in mogen, niet de ogen dit tempo voort te zetten en/of te verhogen.
Een beschamend resultaat, waarbij het wankelende pisvee weer in een zetel is geholpen.
En ja het klopt..... ik ben zeer teleurgesteld in de wijze waarop Ajax-1 ten strijde is getrokken tegen dit nietige ADO.
ten HAGMAG zich afvragen waarom niet met Cassiera in de basis en de spits werd gestart.
Yustin Kluivert moet deze week gewoon zijn handtekening zetten en anders net als zijn voorgangers, Boilesen, Tete en noem ze maar op plaats nemen op de bank, praatjes vullen geen gaatjes. Als hij niet wil verlengen dan ook niet spelen. Haha 160 miljoen, Kluivertje moet zich schamen wederom geen knikker geraakt.
19 0
MosesD
Geheel eens. Vooral wat betreft Siem de Jong. Kerel naast me in het stadion vond het een begrijpelijke keuze, want met Siem breng je ervaring...... Tegen ADO..... Nou ja, je hebt nou eenmaal figuren die er gewoon weinig van begrijpen. Maar goed, ik ben nooit een fan van Siem geweest. Twee goals 7 jaar geleden tegen Twente hebben hem bij sommigen een soort mythisch figuur gemaakt. Hoe dan ook, zo slecht als gisteren heb ik hem niet eerder gezien. Dat ziet ten Hag dan niet? Cassierra doet het uitstekend in Jong Ajax, geef die jongen nou gewoon eens een kans. Nee hoor, 10 minuutjes weer maximaal. Ik geef ten Hag uiteraard de tijd, maar eerlijk gezegd heb ik er een hard hoofd in dat deze Tukker het gaat redden in Amsterdam. Volgend jaar is het helemaal het jaar van MOETEN en met een mogelijke leegloop komende zomer..... Succes!
0 0
Boer Gijs
Na Nac en Twente thuis met fletse en moeizame overwinningen kon je wachten op een wedstrijd als gister. Gelukkig hadden we wel controle :(
0 -1
Juichtoon
Weet niet wat ik met Kieft aan moet? Willem is vaak op het hatelijke af naar Ajax. Heeft ook meermalen aangegeven helemaal niets met Ajax en "die enge mensen" te hebben. Willem, PSV had gewoon een strafschop gekregen en er vervolgens door de ruimte die ontstaat nog 1 in gecounterd en jij had weer verteld hoe ver dit PSV wel niet is. Of te wel. Ga toch weg!
Voor mij ben je vooral ongeloofwaardig.
Tuurlijk had Ajax moeten winnen maar ik ben ook weleens bij Barca Getafe geweest 2-2. Bijna eenzelfde soort w. Dus ja dat was Barca met Messi, Sanchez etc. Ajax speelt met heel veel jeugdigen. Dus ja dan kun je dit krijgen.
En ja we hadden meer druk het 1e uur moeten geven, maar Wim ik zit echt niet op jouw mening te wachten. Je zegt mij te vaak de verkeerde dingen op het verkeerde moment. Ajax heeft steun nodig en die geef jij nooit.
1 -16
Minsc
Ten Hag heeft kennelijk nul vertrouwen in Cassierra, Wöber en nieuwe rechtsbacks. Met Johnsen erbij toch zo'n 25 miljoen dat niet speelt.
12 0
GerardAjax26
Denk dat Wober gewoon niet volledig fit is sinds Ten Hag trainer is. En of hij geen vertrouwen heeft in de nieuwe rechtsbacks weet ik niet, aangezien het vrij normaal is dat Veltman daar speelt maar heeft Kristenen toch gewoon laten spelen toen het nodig was? Dat Cassiera weinig kansen krijgt vind ik ook jammer.
4 -1
Ajacied33
Als je vandaag vanaf minuut 1 gewoon vol druk zet in een hoog tempo, dan zitten we hier nu toch heel anders te tikken op onze ipads/telefoons? Dan had je toch gewoon ruimschoots gewonnen? Wat baal ik hier van zeg. Ik hoorde het iemand eerder roepen vandaag, enig voordeel nu is dat je de zondagen wat rustiger kunt zitten en naar Ajax kijken. Kampioen worden we toch niet meer, en zie Az ons ook niet inhalen. Alhoewel, we moeten blijven winnen natuurlijk om 2e te blijven
8 0
Labrador
Het meest schrijnende van dit Ajax is dat we tegen clubs als Heracles en ADO nu bij elkaar 7 punten hebben laten liggen.
9 0
Knalpot
Het meest schrijnende vind ik nog dat wij supporters hebben die denken dat we dat zomaar even kunnen doen met zo'n ongebalanceerde selectie.
1 -6
Ajacied33
In 3 wedstrijden ja.....2 punten uit 3 potjes tegen 2x Ado en Heracles...
2 0
Labrador
Terwijl de helft van deze selectie toch weet hoe we het vorig jaar zijn misgelopen. Onbegrijpelijk
5 0
NouridolbergNeres34
Kieft heeft gelijk, ten hag loopt maar te zwetsen over dat het allemaal uitstekend was, je moet die pot verdomme gewoon overtuigend winnen ,vol druk zetten en het binnen een uur beslissen.

We zijn geen subtopper zoals utrecht die blij zijn met een puntje.
37 -1
Boer Gijs
Precies dat
1 0
Ajacied33
Ik word vaak moe van jou Kieft, maar voor nu heb je wel gelijk. Die Ten Hag is ook niet te volgen qua wisselbeleid
12 -1