'Voor tiende keer dit seizoen met 0-0 rusten'

JesseTH, 25-02-2018 om 18:28, 6924 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Simon Zwartkruis, journalist van Voetbal International, zag Ajax zondagmiddag een harde klap oplopen in het gelijk gespeelde duel met ADO Den Haag (0-0). Het spel kwam, vooral gedurende het eerste uur, niet goed uit de verf en daarmee sneed Ajax zichzelf in de vingers.

'Het werd een wedstrijd waarin Ajax nog geen halfuurtje gevoetbald heeft', concludeert Zwartkruis hard maar terecht. 'Het was voor de tiende keer dit seizoen dat ze met 0-0 gingen rusten. Het liep het eerste uur voor geen meter. Er was best wat ruimte achter de linie van Den Haag en balletjes daaroverheen hadden soelaas kunnen bieden voor Ajax, maar die kwamen er niet.'

De verslaggever zag dat Siem de Jong vaak weg was uit de spits en volgens hem kwam dat niet ten goede aan het aanvalsspel van de Amsterdammers. 'Hij liet zich heel diep terugzakken, waardoor Ajax in de omschakeling eigenlijk niet gevaarlijk kon worden.'

Of Erik ten Hag er daarom goed aan heeft gedaan om met De Jong in plaats van Mateo Cassierra te beginnen zondag, blijft de vraag. 'Cassierra is een spits die veel meer tegen zo'n defensie aan blijft leunen, loerend op de steekpass. Aan zo'n type had je vandaag denk ik meer gehad. De Jong is goed in het combinatievoetbal, maar als er weinig aansluiting is, klontert alles daar samen en loopt het vast.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Reinier0416
De Jong kan gewoon niet voetballe, laat die maar weer op flikkere naar Eindhoven
0 0
Hagmag
ten HAGMAG deze wedstrijd morgen nog eens bekijken. Svp niet aan de apparatuur komen, die staat NIET op "slow motion", maar dit is het wandeltempo waarmee Ajax-1 het nietige ADO op de knieën dacht te krijgen. Geen lopende spelers, alles door het midden. Neres die het presteerde gedurende de gehele wedstrijd niet 1 fatsoenlijke voorzet te produceren.
De man van 160 miljoen, moet blij zijn dat hij een contract bij Ajax aangeboden krijgt. Hij loopt met z'n neus in de wolken. Als hij na 47 seconden een goede voorzet aflevert, in plaats van zo'n zeikbal in de voeten van een ooievaar, sta je binnen 1 minuut op 1-0.

We hebben geschiedenis geschreven met de wissel Zeefuik voor Dolberg en we kennen de afloop.
Ajax-1 speelt een cruciale wedstrijd tegen het nietige Den Haag. Spits nummer 1 en 2, Dolberg en Huntelaar kunnen niet spelen. Dan wordt spits nr 3, Cassiera opgesteld zou je verwachten. Scoort volop in Jong Ajax. Wat schetst mijn c.q. onze verbazing: Siem de Jong staat in de spits. Een voor mij en velen met mij onbegrijpelijke keuze. En dat bleek het ook. Met alle respect voor Siem de Jong, maar Siem is Siem niet meer en dat hebben we al kunnen zien tijdens een aantal inval beurten. Schopper Beugelsdijk en zijn maatje in het centrum van ADO, konden zich insmeren met factor 50 om zichzelf tegen de felle winterzon te beschermen.
Siem speelde als een "etalagepop" en raakte geen knikker, met uitzondering van zijn kopbal op de binnenkant paal, die door het hoofd van Swinkels werd tegengehouden.
Na 75 minuten besloot meneer ten HAG dat Siem alsnog vervangen diende te worden door Cassiera, echter veel te laat. Siem had bij de theekopjes moet blijven.
ten HAGMAG dan wel zeggen dat hij een UITSTEKENDE wedstrijd heeft gezien, waarbij 3 x het houtwerk werd geraakt, maar dan blijkt maar weer dat meneer ten Hag niets gewend is en het verschil niet weet tussen uitstekend en tempoloos matig zonder enig spoor van dominantie op het veld, waarvan hij afgelopen week ook de mond van vol had.
Ziyech is geheel uit vorm en ten HAGMAG zich afvragen of hij deze hopeloze Ziyech nog aan de praat krijgt. Zoveel balverlies, slechte pases, slechte corners en ja 1 vrije trap op de buitenkant paal.
Ajax kon vanmiddag voor het duel in de kuip op 2 punten achterstand komen en de druk fors opvoeren. Ik heb geen enkel spoor van gretigheid kunnen ontdekken vanmiddag om dit te realiseren, op enkele uitzonderingen daar gelaten, toen Ajax in de 2e helft het wandeltempo zonder enige diepgang veranderde in een wat hoger tempo waarbij de zwakte van ADO direct werd bloot gelegd. De Haagse noodrem moest er dan aan te pas komen, met vrije trappen tegen en gele kaarten.
Dit opende de fors betaalde "vedetten" van Ajax-1, die gedurende 90 minuten per week de wei in mogen, niet de ogen dit tempo voort te zetten en/of te verhogen.
Een beschamend resultaat, waarbij het wankelende pisvee weer in een zetel is geholpen.
En ja het klopt..... ik ben zeer teleurgesteld in de wijze waarop Ajax-1 ten strijde is getrokken tegen dit nietige ADO.
ten HAGMAG zich afvragen waarom niet met Cassiera in de basis en de spits werd gestart.
Yustin Kluivert moet deze week gewoon zijn handtekening zetten en anders net als zijn voorgangers, Boilesen, Tete en noem ze maar op plaats nemen op de bank, praatjes vullen geen gaatjes. Als hij niet wil verlengen dan ook niet spelen. Haha 160 miljoen, Kluivertje moet zich schamen wederom geen knikker geraakt.
2 -1
Ajacied33
We scoren toch best weinig sinds Ten Hag er is. Kan me niet herinneren zovaak met 0-0 de rust in zijn gegaan
2 0
3*stars*3
Volgens nu honder Frank in 14-15.

Vraag mij echt wat ze tegenwoordig op die verlengde trainingen doen....
1 0
geendagsvlieg
Jullie zijn vorig seizoen vergeten?

12x met 0-0 de rust in
15x zonder Ajax doelpunt de rust in
en
19x zonder voorsprong

In 2014-15

13x met 0-0
15x zonder Ajax doelpunt
16x zonder voorsprong
1 -1
arigold
Kunnen jullie die wedstrijden nog herinneren dat we thuis 4-0 voor stonden in minuut 60 en we als supporters ons konden gaan verheugen op een paar van die jonge honden die het mochten laten zien.
5 0
3*stars*3
Dacht er tijdens de wedstrijd aan.
Week in, week uit zit je te hopen dat het goed komt en dan spelen we in een zwakke Eredivisie.
Slecht voor mijn/ons hart...
0 0
Ajacied33
Lang geleden ouwe
0 0
Labrador
Ja . Martin Jol.
1 0
geendagsvlieg
Frank de Boer, 2011/12.
0 0
Koenniiee
Ik heb dit seizoen weinig JA gezien. Maar dit is toch gewoon gelul? Cassierra speelt juist veel als een valse nummer negen.
2 0
afcas
niet helemaal mee eens. cassierra komt veel in de bal inderdaad, maar wel in een later stadium. siem staat eigenlijk al vanaf het begin van de opbouw haast als 10 te spelen.
1 0
Dexy
Inderdaad, klopt niet. Cassierra komt juist veel in de bal als spits.
1 0
Oliveira
Siem de Jong niet meer opstellen. Hij is de slechtste speler op aanvallende posities.
4 0
T.reckveugel
Niemand over de penalty die Tagliafico moet krijgen?
Met vdBeek en Huntelaar de 3e in 2 wedstrijden die Ajax niet krijgt
3 0
Boer Gijs
Onder Ten Hag in 7 potjes al 4 keer 0-0 bij rust (waarvan 2 keer ook 0-0 eindstand) en verder 2 keer 1-0 achter voor de rust waarna er reactie volgde. Trainerswissel pakt niet positief uit. Qua resultaat niet en qua spel al helemaal niet. Zwartkruis legt vinger op zere pkek. Hoe kun je nou zonder spits spelen in deze wedstrijd? Geef ons Peter Bosz terug
4 -1
Labrador
En toen kwam hoogmoed voor de val. Utrecht wint van Psv
0 -4
Keffie L
Ja en dan? Want wij winnen wel eventjes in Arnhem?
4 0
Suarez16_
En speelt Ajax gelijk bij vitesse.
3 0
Dit is mijn club
Stop toch eens met het kijken naar die hufters uit Eindhoven. Het gaat erom dat je zelf thuis niet eens kunt winnen van fucking ADO, Vitesse en Utrecht.
7 0
Suarez16_
Zoals ik al heel het seizoen zeg, wanneer beginnen we nou is goed? Juist veel beter om met een 3-0 te rusten. Geeft vertrouwen en rust.
4 0
Onpartijdig
Dat je grote kansen mist, dat is pech, daar is amper goed op te trainen. Maar dat je de eerste 70 minuten hooguit 3 kansjes krijgt (die echt allemaal recht op de keeper worden geschoten) dan doe je iets fout. Het is prima dat je soms wat langerzamer opbouwt, maar je moet ook beseffen wanneer de kans is om gelijk de counter in te gaan, en die kansen waren er wel degelijk tegen Ado. Dat had je wel onder Bosz, een counter met zowel diepte als breedte, nu wordt er constant rustig aan gedaan bij balbezit.
2 -1
Pauw
Simon vindt dat Siem de Jong goed is in combinatievoetbal. Ik niet.
5 0
AntiCatenaccio
Vernietig Frank de Boer-voetbal. Dat doet ons de das om. Je zag toen ze risico namen vanmiddag dat het gelijk resulteerde in 4 grote kansen. Afwerking drama.
5 0
AbdelhakNouri22
Voor rust voetballen we vaak slecht. Vaak lijkt er een tegengoal nodig om de spelers aan het voetballen te krijgen. Slappe hap.
5 0