'Klaas-Jan mist dat soort kansen al jarenlang'

BvdPloeg, 20-02-2018 om 15:25, 13689 views, Het Parool |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Henk Spaan heeft in een column in Het Parool opnieuw zijn vraagtekens gezet bij de productiviteit van Klaas-Jan Huntelaar. Na zijn stuk van begin februari over de vele kansen die de spits mist, zag Spaan zondag tegen PEC Zwolle nog niet veel verbetering.

'Hoe vaak zeggen commentatoren over Huntelaar niet "die kans mist hij normaal niet", terwijl Klaas-Jan al jarenlang dat soort kansen juist wel mist. Tegen PEC was het weer drie keer raak, althans het had drie keer meer raak moeten zijn. Wel deed Huntelaar een duit in het zakje door zijn zwoegen en zich aan te bieden en te sleuren wat hij maar kon', schrijft Spaan kritisch, met een verzachtend slot.

De columnist genoot in Zwolle meer van Carel Eiting, die na rust inviel. 'Wat ik mooi vond aan PEC-Ajax was dat de jongens van Marcel Keizer - Frenkie de Jong, Donny van de Beek, Matthijs de Ligt en Carel Eiting - zo goed voetbalden. Van de Beek is op de weg terug na een dipje en Eiting viel in met twee gave assists, als Van de Beek en Kluivert die kansen ten minste hadden benut. Eiting en De Jong gaven elkaar voortdurend de bal met de stilzwijgende verstandhouding: mijn vriend kan het.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Michelinho
Dat bij KJH de sleet erop zit is wel duidelijk en zijn voetballende kwaliteiten zijn nooit zijn sterkste punt geweest, maar dat gezeik achteraf op de enige die 'm wél in het netje legt... kansloos. Momenteel onze topscorer, ondanks slechts 20 wedstrijden (waarvan 12 hele wedstrijden) hoog op de lijst van MVP. Toont altijd verschrikkelijk veel inzet en hart voor Ajax.
Niet te pruimen, zoveel kritiek dat ie krijgt van de eigen achterban. Ook al vind je dat een ander een kans verdient, een beetje respect voor zo'n legende vind ik wel op zijn plaats.
0 0
RusselWestbrook
Als het om inzet en een Ajax hart gaat kun je net zo goed iemand van de tribune plukken en die in de spits zetten.
0 -1
Michelinho
Het zal wel, maar dat is dus niet het enige aan hem. Zoals ik ook expliciet noem liegen zijn statistieken er niet om. Daarbij mag je wel een defibrillator klaarzetten als je een willekeurig publiekslid de inspanning laat verrichten die hij levert.
0 0
BRAMHOUTEN
Welkom op showtime. Iconen worden hier net zo makkelijk met de grond gelijk gemaakt. Alleen bosz en jonk daar mag je niet aankomen. Voor de rest is iedereen vogelvrij
1 -1
RusselWestbrook
Hoe laag is bij jou de lat voor een icoon?
0 -1
mistermiyagi
Klaas Jan is een beetje de Luuk de Jong van Psv.

Luuk heeft nog de ruimte 27 is hij geloof ik om een transfer te maken.
Qua vaardigheden zijn ze identiek aan elkaar.

Klaas heeft zijn beste tijd natuurlijk al weer wat jaren achter de rug.
0 -4
LANS
Ha ha

Wat een onbenul, meer verstand van Curling ! ?
Dweilen. . .
Vuinisman, mag deze
1 0
Mathijsvenner
Wauw...
Klaas-Jan en Luuk de jong vergelijken.
1 0
RusselWestbrook
Slaat nergens op inderdaad, Luuk de Jong kan namelijk wel een bal vasthouden.
0 -1
vak114
En toch ben ik erg blij met Huntelaar !!
5 -1
KKoossiiee
Gelukkig schoot Donny zijn 100% kansen er wel in ......... oh wacht !!
Scorebord journalistiek.
3 -1
Suarez16_
Tja als hij alles had gespeeld en dan zo dodelijk was als in zijn topjaren had hij er 25 ingelegd nu en in het totale seizoen 35. Tja dan had je nog makkelijk meegekund bij clubs als Schalke en Sevilla.
2 -1
Leviathan
Idd zei ik ook al dan speelde hij niet bij Ajax.. Daarbij heeft hij inclusief assists elke wedstrijd gewoon rendement gemiddeld. Prima voor een 2e spits
0 0
stefanwillem
Messi heeft dit seizoen 16 x paal en lat geraakt. Waardeloze voetballer.
5 0
chloorbestendig
En nog nul keer gescoord tegen MVV en Roda JC.
2 -2
trodat4030
Henk Spaan schrijft dit soort geneuzel al jarenlang.
3 0
Remark
Eén ding is zeker: Als Klaas-Jan net zo goed was in scoren als Henk Spaan in achteraf lullen, dan was Ajax nu zo goed als kampioen.
2 0
FUBAR
Ronaldo mist ook de ene na de andere kans. Suarez heeft dit seizoen ook al behoorlijk wat gemist. Geen enkele spits maakt elke kans af.
6 0
GerardAjax26
Dat klopt.. niet alle kansen kunnen benut worden maar je kunt niet ontkennen dat Huntelaar vrij veel 100% kansen heeft gemist dit seizoen, waaronder meerdere keren 1 op 1 met de keeper en vrije kopkansen. Huntelaar legt veel strijd in de wedstrijden, maar als ie niet/weinig scoort dan blijft er vrij weinig over.. voetballend vind ik hem niet geweldig namelijk.
2 -2
Leviathan
Wat is een 100% kans? Bij mij is dat recht voor open goal. Een keeper staat er niet voor jan lul.. Las hier ook eens dat hij weer een 100% kans miste terwijl de keeper gewoon eem fantastische redding maakte
0 0
DannTheDon020
In 20 wedstrijden 10 goals en 4 assist, waarvan hij niet iedere wedstrijd is gestart, vind ik voor een spits van 33/34 erg goede stats.
14 -1
Caparzo
Sja, KJH mist idd wel eens, maar heeft in zijn eentje ook al de nodige punten naar binnen gehaald. En zo’n bal als zondag op die hak, dat is domme pech, gaat er 9 v/d 10 keer in..
9 0
Bocarra
Voor het gemaak vergeet deze zuurpruim te vermelden dat het veld spekglad was gesproeid door PEC. Clubs doen er alles aan om Ajax niet te laten voetballen en de KNVB sluit zijn ogen.
7 -2
RuffRhythim
Ja joh het is echt een gruwelijke kansenmissende eikel die KJH....

Die stukjes van Spaan zijn echt net zo goed als zn kapsel hoor...
1 -2
behangdelul
Eh twee assists?
0 -1
Biss
"als Van de Beek en Kluivert die kansen ten minste hadden benut" ...
1 0
trodat4030
Ff de rest vd zin lezen, dan wordt het je allemaal duidelijk.
1 0
RusselWestbrook
Dat is wel heel erg knap in een wedstrijd waarin maar één keer werd gescoord.
2 -2
Web
En door Klaasjan
Hij had zo wie zo een penalty verdiend
1 -1
Amsterdam1900
Huntelaar mist inderdaad de grootste kansen waarvan je verwacht dat hij ze maakt, dat valt mij een beetje tegen. Echter is hij ook zo belangrijk tegen Feyenoord, AZ en ook nu weer belangrijk met dat gesleur altijd en een belangrijk doelpunt. Hij staat er op momenten dat andere er niet staan en trekt daarmee de overwinning over de streep vaak. Dat heb ik liever dan Dolberg die er alleen staat wanneer andere ook goed spelen.
13 -3
Ozymandias
Huntelaar en Siem de Jong zijn beide spelers die ik niet (meer) in de basis van Ajax vind passen maar als invallers erg belangrijk kunnen zijn. In wedstrijden waarin Ajax na 70 minuten spelen nog steeds een wedstrijd moet openbreken en dit door middel van combinatievoetbal niet lukt kunnen Huntelaar en Siem de Jong de hoofdtrainer de mogelijkheid geven met meer oppentunisme te gaan spelen. Met Huntelaar en Siem in of rondom de zestien zullen goede voorzetten vanaf de flanken altijd voor gevaar zorgen.
5 -5
Web
Juist daarvoor zijn ze binnen gehaald, maar soms loopt het anders.
Maar nu Dolberg geblesseerd is, had ik graag wat anders gezien, Ziyech?
Maar kan ook begrijpen dat Ten Hag het geen tijd vind voor experimenteren
2 -1
RusselWestbrook
Cassierra.
4 -3
Web
Is zeker een optie, maar die mist ook heel veel kansen
In de JL met deze tegenstanders had Klaasjan ook op 14 goals gezeten, totaal ander niveau, zie je gisteren zelfs de Wit scoort daar twee keer.
2 -2
RusselWestbrook
Het mag toch inmiddels wel duidelijk zijn dat het afmaken van kansen nou niet echt iets is waar ik een spits om af schrijf, toch?

Ik vind de rest veel belangrijker. Overzicht, aanname, kaatsen en over het algemeen de bal goed passen. Geen idee trouwens of Cassierra dat allemaal goed kan, maar heel veel minder dan KJH kan het niet zijn.
1 -4
gi0vanni
Cassierra speelde een prima potje als invaller ook met mee voetballe. Alleen hij maakte een paar goede mogelijkheden niet af. En daar werd hij dus juist wel op afgerekend. En toch kon je begin vorig seizoen en begin dit seizoen zien dat hij dat wel kan. Duidelijk een aanvaller met potentie.
0 0
gi0vanni
(Was vorig jaar tegen PSV.)
0 0
gi0vanni
Cassierra speelde een prima potje als invaller ook met mee voetballe. Alleen hij maakte een paar goede mogelijkheden niet af. En daar werd hij dus juist wel op afgerekend. En toch kon je begin vorig seizoen en begin dit seizoen zien dat hij dat wel kan. Duidelijk een aanvaller met potentie.
0 0
BRAMHOUTEN
Een spits staat er om doelpunten te maken. Ruud geels kon dat als de beste, geweldige spits maar was gewoon een doelpunten machine en O zo belangrijk voor Ajax. John Bosman belangrijk geweest voor Ajax omdat hij veel scoorde. Johnny rep scoorde veel en uitstekende spits van Ajax. Hetzelfde geld voor Klaas Jan. Scoren is hun beroep . Jij wil een spits zien die bij tikkie takkie toezani volop trucjes laat zien maar scoren vind jij minder belangrijk . Leuk voetbal willen we allemaal zien maar toch moet je wel kampioen worden. Met spelers die alleen maar leuke trucjes laten zien word je geen kampioen. Een goede mix is belangrijk. Maar soms heb ik het idee dat supporters dat niet meer willen zien. Toen Cruijff trainer was had hij ook een aantal werkers on zijn team maar dat waren hele belangrijke spelers . Jammer dat werkers hier nooit de waardering krijgen die ze verdienen
0 0
RusselWestbrook
Als je vleugelspelers en middenvelders niet af kunnen werken, dan prima, dan moet een spits alleen maar scoren. Maar onze vleugelspelers kunnen prima een bal in het doel schieten en ook onze middenvelders zijn daar allemaal niet vies van. Sterker nog: Schone, van de Beek en Neres hebben gewoon net zoveel of zelfs nog meer gescoord dan Huntelaar.

We hebben véél meer aan een meevoetballende spits.
0 0
BRAMHOUTEN
Jesper Olsen, robbie de wit, Gerard vanenburg sjaak Swart ik noem maar een paar buitenspelers en middenvelders die konden wat meer als de buitenspelers en middenvelders die we nu hebben, maar die zorgde gewoon dat de bal panklaar bij de spits kwam. En die hoefde er alleen maar tegen aan te lopen! Het probleem nu is niet het niet mee kunnen voetballen van de spits maar het niet meer normaal kunnen afleveren van een goede bal bij de spits. Daar zit het probleem, maar dat is mijn mening, ik kan het ook verkeerd zien
0 0
RusselWestbrook
Die speelden de helft van de tijd tegen amateurs man, tegen lui die door de week postbode of slager waren. In een tijd waarin er misschien 2 verdedigers in de 16 stonden, waar er nu makkelijk 5 man staan. 5 man die wel kunnen verdedigen en 7 dagen in de week bezig zijn met betere voetballers worden.

Niet te vergelijken.
0 0
BRAMHOUTEN
Jesper Olsen, robbie de wit, Gerard vanenburg sjaak Swart ik noem maar een paar buitenspelers en middenvelders die konden wat meer als de buitenspelers en middenvelders die we nu hebben, maar die zorgde gewoon dat de bal panklaar bij de spits kwam. En die hoefde er alleen maar tegen aan te lopen! Het probleem nu is niet het niet mee kunnen voetballen van de spits maar het niet meer normaal kunnen afleveren van een goede bal bij de spits. Daar zit het probleem, maar dat is mijn mening, ik kan het ook verkeerd zien
0 0
Web
Ja ben er ook benieuwd naar.
0 0
RusselWestbrook
KJH heeft gelukkig een aflopend contract. Siem de Jong hebben ze echter voor drie jaar vastgelegd. Drie jaar! Echt compleet van de zotte.
4 -15
Web
Wat heb jij een gruwelijke hekel aan Klaasjan en Siem
5 0
RusselWestbrook
Nee hoor, lijken me hele leuke kerels. Het zijn alleen verschrikkelijke voetballers die niets in een Ajax shirt te zoeken hebben, ontberen zo'n beetje alle basiskwaliteiten die ze moeten hebben voor hun posities bij Ajax.
2 -15
swing
Ik vind jou altijd maar een rare jongen.
5 0
RusselWestbrook
Helemaal prima.
0 -3
LANS
LUL
0 0
Web
Voor de basis niet geschikt, in die rol worden ze ( klaasjan ) door de technische staf gezet, maar soms kunnen ze nog een heel belangrijk zijn.
Tegen Feyenoord en AZ, niet de minste tegenstander toch?
5 0
FUBAR
Huntelaar is ook helemaal niet voor de basis gehaald maar moet noodgedwongen spelen elke week. Cassiera is echt nog steeds een klasse minder dan Huntelaar overigens.
1 -1
RusselWestbrook
Tegen Feyenoord had ie van het veld gestuurd moeten worden, net als gisteren.
2 -13
Web
Gisteren wel, maar tegen Feyenoord vond ik geen penalty. Maar hij zoekt de grens op, en gaat soms te ver, niet goed. Klopt.
1 0
RusselWestbrook
Hij had zijn tweede geel moeten krijgen voor een belachelijke overtreding waar niet eens een bal bij in de buurt was.
2 -10