Van der Ende: 'Huntelaar verdiende rood'

sammekors, 20-02-2018 om 08:19, 6662 views, Algemeen Dagblad | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Oud-scheidsrechter Mario van der Ende pleit voor verandering van de voetbalregels. Tegenwoordig is het zo dat wanneer een scheidsrechter een situatie op het veld al beoordeeld heeft, de beslissing daarover niet meer kan worden gecorrigeerd. 'Oneerlijk', vindt Van der Ende.

De scheidsrechter van weleer komt tot deze conclusie na twee situaties van afgelopen weekend. Waar PSV'er Hirving Lozano rood kreeg wegens een armzwaai in het gezicht van zijn tegenstander, ging Klaas-Jan Huntelaar voor eenzelfde overtreding vrijuit. 'En dat gebeurt te vaak. Nu kan het zelfs van invloed zijn op de titelrace. Het is oneerlijk en dat moet veranderen', aldus Van der Velde in het Algemeen Dagblad.

'Het is op basis van de beelden kraakhelder dat Huntelaar een rode kaart had moeten krijgen. Net zoals Lozano die terecht kreeg. Blom heeft de situatie nooit goed kunnen zien en fluit dus op suggestie.' Daarom pleit Van der Velde voor een verandering van de regels, waarbij de aanklager ook aan de slag kan als de scheidsrechter de situatie al wel heeft beoordeeld.

Complicaties
Toch snapt Van der Velde dat ook zo'n regel complicaties zou kunnen opleveren. 'Bij zo'n verandering heb je wel met ethische en praktische zaken te maken. Ik bedoel: bij Ajax hangen meer camera's dan bij pakweg Helmond Sport.' Ook binnen de Eredivisie is het aantal camera's bij de wedstrijden niet altijd gelijk. 'Maar dat neemt niet weg dat deze ongelijkheid niet meer uit te leggen is', meent Van der Ende.

Luinge
Ook voormalig topscheidsrechter Roelof Luinge is duidelijk in zijn oordeel: zowel Huntelaar als Lozano verdient een schorsing. 'Maar de clubs hebben ervoor gekozen om de videoscheidsrechter nog niet overal in te voeren. Tja, dan krijg je dit soort situaties. Als Blom hulp had gehad, was er helemaal geen discussie geweest. Ook niet over het achteraf wel of niet kunnen schorsen van een speler.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AjaxCitizen
Tuurlijk. Opeens is alles oneerlijk, omdat PSV wordt benadeeld. Maar wanneer Nijhuis zijn eigen regels heeft, dan mogen Ajacieden niet klagen en wordt het blik vol smoesjes opengetrokken. Hij fluit mannelijk. Zo fluiten ze in het buitenland ook. Op die manier kunnen we Europees weer opboksen tegen de subtop van Europa etc.

Ga toch weg man!
0 0
PuurGeluk
Onzettende lamlul...de intenties waren toch anders man. Kijk naar de lichaamstaal van Lozano!! Precies hetzelfde deed hij bij Veltman. Smerige kut-anti-Ajacieden!! Waarom ziet niemand dat?
1 0
T.reckveugel
Fluiten op suggestie. Waanzin. Naaihuis doet niets anders, als het al bestaat. Noem het gewoon wat het is, slecht fluiten met corrupte ondertoon. Vraag aan Sjaak Swart war Blom in de Arena alleen al vergooid heeft voor Ajax.
Ala Huntelaar geen penalty had moeten krijgen, wat dan in geval van vdBeek? Wordt weggetrokken in de 16.
En vorig jaar Groningen uit, hou maar op, dan hoor je niemand. Wat Lozano er mee van doen heeft is ook een raadsel, sleep de niet gegeven penalty na fout vlaggen van die paljas bij pisvee er ook bij dan, is het koor compleet
1 0
JanTa
Dan moet er ook die terechte penalty gegeven worden maar daar hoor ik niemand over.
1 0
Tscheu
Ik vind het helemaal geen rood.
0 0
chloorbestendig
Dit soort voorvallen gebeuren er al tig jaar in het betaald voetbal, maar nu p$v een keer benadeeld id ipv dat ze er voordeel uithalen is heel NL er druk mee, grappig.
0 0
DeGodenzonen020
Van der Velden :p

Verder ook voor videoref. Nu hebben we mazzel, volgende keer niet..
0 0
Juichtoon
Dit de normale reactie van onze tegenstanders inclusief Vd Ende en de Nijhuis van 10 Jr terug Roelof Luinge.
We hoeven hierover niet verbaasd te zijn, dit gebeurt altijd.
Wat wel moet gebeuren is dat wij en Ajax als tegenwicht het eigen onrecht gaan benoemen. Anders blijft de arbitrage relatief veel in ons nadeel wegkijken.
1 0
31xAjax
Aandoenlijk alle reacties hier omdat een oud (wereld) topscheidsrechter de spijker volledig op de kop slaat omdat de overtreding van Huntelaar minstens net zo zwaar was als die van Lozano. En dat er wellicht voor een penalty gefloten had moeten worden is net zo waar als dat het irrelevant is.....
1 -4
Babayaka
Ze slaan de spijker finaal mis.
Wanneer er gefloten word voor een penalty hoeft Huntelaar zich niet los te rukken. En wanneer schijtrechters nu eens structureel gaan fluiten voor het irritante getrek en geduw in de 16 dan is het ook gauw over met die irritante overtredingen
2 -1
Tscheu
En ze slaan de plank niet op zijn kop !
0 0
Andre As
Het was geen penalty. De bal was niet in het spel. Had rood moeten zijn en de corner had overgenomen moeten worden.
0 0
Juichtoon
Precies als hij fluit voor een penalty hoeft Klaas Jan zich helemaal niet los te slaan. En Klaas Jan wordt aan de doorlopend vastgehouden zonder dat de scheids iets doet. Nu gaat Klaas Jan voor eigen rechter spelen en hebben ze het opeens allemaal gezien.
2 0
Lagasj
Van der Velde ????
Enfin, gewoon laten lullen die Ajax haters.
M'n rug op en m'n neus uit.
1 0
Michelinho
Al die argumenten als "beïnvloedt de titelstrijd" hoorden we ook niet toen Guardado vorig seizoen zonder kaart het einde van de wedstrijd haalde (noch alsnog veroordeeld werd), nadat hij zowel El Ghazi als Dolberg had geëlimineerd. Niemand die het toen en bij vele andere incidenten waardoor Ajax kostbare punten misliep over wijziging van de regels omtrent "scheidsrechter heeft het beoordeeld" had.
Görtler op Tagliafico, iedereen was het erover eens dat het dieprood moest zijn en nergens werd er over "fluiten op suggestie" gerept, terwijl de scheids er toen nauwelijks zicht op had. Laat staan dat er aan het reglement gerammeld werd. Enz enz enz.
Aanpassen van de reglementen vind ik prima, we moeten ook streven naar zoveel mogelijk eerlijkheid en eenduidigheid, maar die selectieve verontwaardiging vanuit de media en andere "kenners" komt me werkelijk de strot uit.
4 -1
chloorbestendig
Excuus voor de min, foutje, ben het helemaal met je eens!
1 0
Michelinho
mooi :)
0 0
DeGodenzonen020
Daarom, videoref. Videoref zou ons meer opleveren dan kosten.

En: Mensen zullen altijd op de grootste club zeiken. Sensaties zoeken enzo. Prima!
0 0
Beachboy
Kansloos gelul voor de kijkcijfers. Alle wel gegeven vrije trappen en penalties aan bijvoorbeeld Feyenoord of PSV beïnvloeden de titelrace ook. In die zin had je op basis van deze gedachte zowel voor Huntelaar als vd Beek al een penalty moeten geven. Ik ben voor video ref, op de manier waarop dat bij hockey ook gaat.
2 0
Abvious
Ongelofelijk dat als Ajax de scheidsrechter eens mee heeft voor de verandering heel Nederland erover valt.
2 -1
Redrum
Het is gewoon ontzettend sneu, net zoals dat het ontzettend sneu is dat er nu weer heel veel stoere jochies die zichzelf feyenoordsupporter noemen gaan lopen roepen dat ze voor psv gaan juichen zondag. In ieder geval weet ik nu al wel weer wat er geroepen zal worden als Ajax kampioen wordt: ze zijn weer geholpen door de KNJB. Nou, wat mij betreft worden we nog wat vaker geholpen de komende weken, want we hebben nog een heleboel tegoed van de KNJB.
3 0
AFCA0492
met de video ref haf ajax rood en een penalty nee gehad of hoe moet ik dat dan zien?
2 0
Redrum
Normaal gesproken telt de eerste overtreding en wat daarna gebeurd doet er dan niet meer toe, maar ik weet niet of er een uitzondering geldt als er sprake is van een slaande beweging in de vervolgactie. Maar goed, ook met videobeelden kan je zeggen dat deze actie geen rood waard is, omdat Huntelaar zich losrukt en niet bewust zijn arm in het gezicht van Brammetje plant. Bij de actie van Lozano lijkt er iets meer opzet in het spel te zijn omdat hij al los was en toen nog even naar achter zwaaide. Maar goed, een psv-supporter zal dit ongetwijfeld anders zien. Of beter gezegd, iedereen die niet voor Ajax is zal dit anders zien.
1 -2
Michelinho
Ook als het spel stil ligt kan er een kaart gegeven worden. Dat KJH vastgehouden werd zou hem nooit vrijpleiten van een slaande beweging daarna, zelfs niet als er al voor het vasthouden gefloten was.
0 0
Woodenshoe
Juist, dat had het moeten zijn.
0 0
blessure
De eerste overtreding werd gemaakt dor een PEC speler, vasthouden.
Eerste overtreding telt, dus penalty voor AJAX.
1 0
Andre As
Bal was niet in het spel. Rode kaart en corner overnemen was juiste beslissing geweest.
0 0
Woodenshoe
En daarna gewoon rood voor Huntelaar, dat was de juist beslissing geweest. Anders zou het betekenen dat je na een overtreding gewoon mag natrappen en om je heen mag slaan.
0 0
Babayaka
Zeker oneerlijk, dan wint Ajax dus met terugwerkende kracht de titel van vorig jaar, want wat naaihuis daar in Groningen flikte sloeg nergens op, onee dat zou in het voordeel zijn van Ajax, het gaat nu vooral om het punt dat ze de spits van Ajax niet alsnog kunnen schorsen.
5 -1
ambtenaar
Zelden zoveel discussie gezien over zoiets onbenulligs
3 -1
KlasseLasse
indd ajax een keer mazzel heel nl op zn kop hahha egt waanzinnig
2 -1
RaynoFischer
Idd, net als bij Joel terwijl hij verdomme de trap kreeg.
Maar een aanslag wat Tagliafico zijn enkel had kunnen kosten hoor je dan niemand over.
Die Ajax haat van de media is lachwekkend en triest aan het worden
2 -1
Redrum
Het meest kwalijke is wel dat de zogenaamde kenners en journalisten Ajax-hatend Nederland precies geven wat ze willen. De Ajax-haat wordt alleen nog maar meer gevoed op deze manier.
4 0
Babayaka
Maar ook een pingel toch?
2 0
KJ-Huntelaar
Ik snap ook niet dat dit nergens aangehaald wordt. Als die gast zijn poten thuis houdt, dan hoeft Huntelaar zich niet los te wrikken.
2 0
Hagmag
Altijd dat gezeik achteraf als een Ajacied die zogenaamde dans ontspringt. Klaas Jan rukt zich los, maar had zich beter kunnen laten vallen een optionele penalty. Heel NL staat in de brand omdat Ajax weer in de race is voor de titel. Vorig jaar waren de mannen in het zwart vaak coulant voor de kakkerlak. Maar als de record kampioen uit Amsterdam weer in beeld komt voor de titel, dan wordt alles weer onder het vergrootglas gelegd.
Leg die situatie van meneer Bergwijn, net voordat hij de gelijkmaker scoorde tegen het arme Sparta ook nog eens onder het vergrootglas heren daar in Zeist. Dan kom je snel tot de conclusie dat Bergwijn eerst een overtreding op een Spartaan nodig had, om vervolgens de gelijkmaker af te kunnen vuren. Maar dan wordt er weer gezegd dat het voetbal door Bas Nijhuis juist mannelijker wordt gemaakt en wordt toegepast. Nou dat past dan ook in het beeld v. Polen, die Huntelaar bijna het shirt van het lijf rukt en een zich losrukkende Huntelaar die voor de bal wil gaan i.p.v. gaan liggen in de 16 wat velen gedaan zouden hebben. En ja de consequentie voor van Polen is, dat als hij vast houdt, de tegenstander zich losrukt en dan kan de arm van Huntelaar richting zijn gezicht gaan, hetgeen v Polen zelf ook beaamd heeft na de wedstrijd. Hij had geen schrammetje en of enige verwonding.
Maar iedereen wil ons aller Ajax graag een oor aan naaien, als het weer beter lijkt te gaan met zicht op de titel.
"Pisvee wankelt" niet meer en niet minder en hebben al zoveel wedstrijden onterecht gewonnen deze competitie, eens houdt het op.
Met deze wedstrijdinstelling, 80% kans op de schaal richting Amsterdam.
0 -1
flyingsoccer
Het was niet slim maar wat de PEC speler deed was vasthouden en ja dan mag Klaas-Jan zich los wreken. Wat ik niet snap is de haat naar Ajax we speelde een prima pot los van de gemiste kansen maar wat een haat steeds. Endt sluit je zelf op in een kast en blijf daar.
1 -1
Redrum
De haat richting Ajax lijkt wel elk jaar groter te worden. Tijd voor een titel, dan hebben ze weer wat om met zijn allen om te gaan zitten janken.
5 -1
w86
Precies. Net zoals gisteren bij VI waar Ten Hag belachelijk werd gemaakt omdat hij een beter Ajax had gezien tegen PEC. Lag dat ineens weer aan PEC, die gewoon 5e staan en een prima seizoen spelen. Maar een goed Ajax kan gewoon niet bestaan, ondanks het beste doelsaldo en de meest positieve instelling qua voetbal. Nee hoor, nu is AZ weer de leukst spelende ploeg.
4 0
Babayaka
Je heb gelijk maar dat je nog naar dat pulp programma kijkt.
0 0
Redrum
Lachwekkend gewoon. Ajax heeft goed gespeeld tegen PEC en heel veel kansen gecreëerd. AZ heeft een goeie wedstrijd gespeeld tegen NAC, waar Ajax met 0-8 won. Toen lag het aan NAC en niet aan Ajax, nu is AZ opeens wel heel goed. Totaal niet serieus te nemen dat programma.
1 0
Bennyben
Oneerlijk is 3 peneltys over het hoofd zien een overtreding op Onana niet bestraffen waardoor Ajax de titel misloopt, en vervolgens laten ze die pannenkoek een week later weer fluiten. Jammer dat deze 2 heren toen niet thuis gaven
3 -1
Joseph
Nee, zo werkt het niet, alleen Ajax heeft voordeel van scheidsrechters. Zo kan goed gepraat worden dat de rest voetballend niet kunnen concurreren..
3 0
Sallons@AS
De wedstrijd was 2 dagen geleden, er komt geen onderzoek. Laat het rusten. De focus moet alweer op het volgende voetbalweekend.
1 0
Redrum
Ja uiteindelijk telt alleen maar weer de volgende wedstrijd. Ik ben benieuwd naar zondag. Psv speelt dus naar alle waarschijnlijkheid zonder Lozano en van Ginkel. De vraag is: wat kunnen we van Feyenoord verwachten? Zou toch wel heel lekker zijn als psv hier weer punten laat liggen.
2 0
Rentokill
Het is een moeilijk te beoordelen iets zo'n arm naar het hoofd. Kijk zoals Wouters ze kon uitdelen was duidelijk. Maar hier niet. Ga maar eens springen bijvoorbeeld. Door je armen te gebruiken kom je hoger. Ruk je maar eens los van een vasthoudende tegenstander en probeer maar eens los te komen. Ook met een videorif is het gewoon heel moeilijk vast te stellen. Ik snap niet dat niemand dat toegeeft. Allemaal zo stellig. Ik weet het eerlijk gezegd nog steeds niet. Ik vind wel dat Lozano het anders doet dan Huntelaar, ander moment, andere manier van arm naar hoofd. Ik neig naar voor beide terechte beslissing. Niet alleen omdat ik voor Ajax ben. Overigens had KJH daar gewoon moeten gaan liggen. Maar getuigd ook weer van zn wil om te scoren.
0 0
X-RaY
Het enige wat ik wil is straks zwaaien naar die pisbakken in lampenstad. Scheids beslist klaar, discussie gesloten en op naar de volgende dwaling.

Next.
0 0
Van Reenen
Wat mij in hoge mate stoort, zijn 2 dingen.
Eikel van der Ende kan er beter voor pleiten dat wanneer een speler wordt vastgehouden in het strafschopgebied het altijd een strafschop is. Opa oud scheidsrechter kan beter vast een kamer reserveren in een verzorgingshuis..
Daarnaast hebben alle geleerden het in de tv sport programma's het alleen over een slaande beweging door KJH. Ongelooflijk dat niemand het erover heeft dat Ajax een strafschop werd onthouden in de 1e helft.
4 0
Babayaka
Enige die ik gehoord heb was Youri Mulder, die zei dat het een pingel was
0 0
Adamoost
Ik denk dat de Videoscheidsrechter juist er voor gaat zorgen dat er nog veel meer discussie gaat komen. Moet er nu bij elke corner een penalty gegeven worden? want bij bijna alle corners worden er mensen vast gehouden. Huntelaar tegen PEC bijvoorbeeld is dat een penalty voor Ajax en rood voor Huntelaar of alleen rood voor the Hunt? En zo heb je nog veel meer discutabele momenten die met een scheids zonder hulp makkelijker te accepteren zijn dan iemand met camera's
1 0
Babayaka
Ach dat is na max 2 speelrondes ook voorbij, dan is het vasthouden en trekken wel voorbij.
1 0
RusselWestbrook
Dit.

Ze moeten ook gewoon 2 speelrondes ofzo iedereen die om een kaart vraagt zelf rood geven. Iedereen die doet alsof ie elk bot in zijn been gebroken heeft en 5 seconden later een sprintje kan trekken ook rood. Verder nog commentaar op de leiding? Alsjeblieft, rode kaart.
2 0
Tscheu
Helemaal mee eens.
0 0
godenzoon92
Zo'n zwaai met de arm is helemaal niet gevaarlijk joh. Om daar nou direct rood voor te geven maakt wedstrijden compleet kapot.

Er is een duidelijk verschil tussen kwaad bedoelde elleboogstoten en een zwaai met de arm die per ongeluk in een gezicht of hals belandt. Zowel Lozano als KJH hadden gewoon een gele kaart moeten krijgen, klaar.
1 -3
rogerbandit
Okay....... zijn we nou klaar met dat gemekker? Soms heb je pech en soms heb je mazzel. Klaar. Boek nu gesloten of gaan we de mening van de terreinknecht ook nog lezen???? Pfffffff.
1 0
gras
Ik kan best leven met dit oordeel, want ik vind dat Hunter eigenlijk te veel ervaring heeft en te slim is om zo onbeheerst en boosachtig met zijn armen te zwaaien. Weet hij zelf ook wel. Dan moet hij slimmer zijn en opzichtiger zich losrukken, zodat duidelijk wordt dat een verdediger hem vastpakt.

Leermoment en we kwamen goed weg en wonnen terecht en slechts geflatteerd met 1-0. Niet te dramatisch over doen. Tegenwoordig hoeft een krant slechts te zeggen dat scheten bij Ajax ook stinken en er ontstaan complete belangenbewegingen om discriminatie van Ajax aan te kaarten.
0 -1
NouridolbergNeres34
Kan me niet herinneren dat ze zolang bleven door zeiken toen het been van tagliafico bijna werd doorgezaagt door die gortler van utrecht. Waar waren toen al die media vragen...
15 -1
Van Reenen
Die waren er wel maar waren toevallig effe koffie halen of keken de andere kant op.
Maar zonder dolle, zij verdienen allemaal behoorlijk aan Ajax, maar objectiviteit is bij velen onder hen ver te zoeken!
2 0
JHM
Dat was veruit de meest schandalige overtreding van het seizoen, en een van de ergere die ik voorbij heb zien komen op de velden. Voor dergelijke overtredingen moet de KNVB uitzonderingen gaan maken, Gortler zou had minimaal tot het eind van het seizoen geschorst moeten worden.
4 0
Redrum
Ja maar toen werd Ajax benadeeld en kon psv uitlopen, dus was er geen reden voor de media om er bovenop te duiken.
7 0
mcatarinob
Huntelaar verdiende minimaal een strafschop in plaats van rood
7 -1
stefanzob
Nou vandaag nog even Gerard Joling en Wendy van Dijk vragen wat die ervan vonden, dan kunnen we weer over tot de orde van de dag....
6 0
Redrum
By the way, Valentijn Driessen heeft voor de verandering eens een keer wat goeie dingen gezegd bij Natafelen met Kees. Die zei dat psv Lozano gewoon op de vingers moet tikken en dat hij een recidivist is. Ook zei hij dat Toon Gerbrands altijd overal de mond vol van heeft, maar dat je hem nu niet hoort.
7 0
ajax2004
Wat komt dan hierna? Worden onterecht goedgekeurde doelpunten en onterechte penalties dan ook naderhand afgekeurd?

Enige oplossing zou video scheidsrechter zijn,
3 -1
fanforeffer
Sjaak Swart vond de overtreding van Van Polen een penalty, David Endt ook, Peter .r. De Vries na bekijken van de beelden : duidelijke penalty. Ajax is tekort gedaan.
3 0
rodnet
De overtreding van Van Polen was een penalty, de reactie van Huntelaar rood. En hoewel hij in dit geval gelijk heeft is het maar de vraag of je Sjaak Swart met betrekking tot overtredingen tegen Ajax altijd serieus moet nemen....
1 -1
maikelklaassen
1 ding: videoscheids!!
lozano: rood
huntelaar: rood
ajax: pingel

geen huilende bruggink of kraay meer
5 0
Michelinho
dit.
0 0
fanforeffer
AS ,Fox, VI ze halen iedereen van stal die hun mening wil delen,vd Ende ,wist niet of die man nog bestond, gebroeders Kerkhof,super objectief, v Hanegem,ook objectief. En misschien vinden ze er nog wel een paar. Hun mening over de overtreding van van Polen hoor ik niet.
3 0
kampioen0809
Ik snap dat het te kort door de bocht is om te zeggen: "Zeik toch niet zo", want ook al zijn het niet exact dezelfde situaties; ik kan mij de verbazing wel een beetje voorstellen (Lozano wel, Huntelaar niet). Andersom had ik het ook wel apart gevonden, maar het gaat er inderdaad meer om, zoals hieronder meerdere malen aangegeven, dat het altijd een dingetje gaat worden op het moment dat Ajax er bij betrokken is.
1 0
Redrum
Als je als club maar hard genoeg gaat huilen in de media zijn er altijd wel wat mensen die erin mee gaan en zelfs veranderingen willen zien. Elke keer als Ajax weer keihard genaaid werd hielden ze hun mond, maar psv krijgt een keer een rooie kaart (gewoon terecht ook nog eens) en het gejank begint weer. Maar goed, blijkbaar is het nogal frustrerend als je gewend bent belangrijke beslissingen mee te krijgen en je krijgt er opeens één tegen.
5 0
Labrador
Zucht. Wat willen ze hier nou mee bereiken
1 0
RaynoFischer
Dat Huntelaar zichzelf gaat schorsen misschien? :p
Echt lachwekkend die hetze tegen Ajacieden, zelfde als bij Veltman terwijl hij duidelijk een trap kreeg van Jorgensen die al geel had.
2 0
Redrum
Ja het is wachten op de eerste column van Mossou of van Hanegem die in een open brief Huntelaar verzoekt een kerel te zijn en zichzelf 3 wedstrijden op de tribune te zetten.
1 0
Suarez16_
Gelukkig verscheen mario vroeger elk weekend voor de camera om zijn fouten uit te leggen....
4 0
DurumDoner
Is het nou Van der Ende of Van der Velde?
1 0
mickey2602
Daar zat ik ook ff naar te kijken maar de eerste alinea ging over scheidsrechtersbaas van der Ende en daarna over een journalist genaamd van der Velde.
0 0
ajaxminimax
Of die overtreding op donny wat een penalty moest zijn. Maarja zo gaat het altijd, als een ajacied blijkbaar rood moest hebben, dan kun je dat weken aanhoren.
2 0
Gooseman
Ja Mario, ga je dan ook penalty's terugdraaien, afgekeurde doelpunten goedkeuren enz.? Kun je net zo goed een robot op het veld zetten. Laten we de charme van het voetbal wel erin houden.
1 0
Sazzz
Grappig dat niemand het heeft over de overtreding van Van Polen
2 0
michel76
En die van Mokthar op Donny
0 0