Het nieuwe thuisshirt is bekend! Check hem op de officiële Ajax-site.

De Boer: 'Fysiek is hij al klaar voor Barcelona'

sammekors, 20-02-2018 om 07:50, 7684 views, De Telegraaf | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Ronald de Boer denkt niet dat er al Ajacieden klaar zijn voor een eventuele overstap naar FC Barcelona. Afgelopen zondag zat José Bakero, de jeugdcoördinator van de Catalaanse club, namelijk op de tribune voor vier Ajax-jongelingen. In De Telegraaf vertelt De Boer in hoeverre die spelers volgens hem bij topclubs al een kans zouden hebben.

De eerste speler die door Barça wordt gevolgd is Matthijs de Ligt. Volgens De Boer is hij de Ajacied die het verst is in zijn ontwikkeling. 'Zijn hele spel is al zó volwassen. Hij doet geen gekke dingen. En fysiek is hij er al klaar voor. Het mooie bij Matthijs vind ik zijn natuurlijke overwicht. Ondanks zijn achttien jaar is hij al bezig met de mensen om hem heen.' 

Een andere speler op de lijst is Justin Kluivert, volgens De Boer een 'speler met ongelooflijk veel kwaliteit', maar nog niet goed genoeg voor Barcelona. 'Een overstap naar Barcelona zou komende zomer te vroeg zijn, want Justin is nog veel te wispelturig. Het ene moment is het alles, het andere niets. Ook Frenkie de Jong is nog niet klaar voor Barcelona. Simpelweg, zoals mijn broer Frank ook aangaf, omdat hij op zijn huidige positie als linker centrale verdediger nooit de top zal halen. Frenkie heeft het vermogen om uit te stellen. "Als ik nu uitstel, staat mijn ploeggenoot hélemaal vrij". Daarnaast draait hij makkelijk weg en heeft hij een uitstekende versnelling.'

De laatste Ajacied die door Barça in de gaten wordt gehouden is Donny van de Beek. 'Van de vier Ajax-talenten moet Donny het best nadenken naar welke club hij wil. Donny moet bij de filosofie van een club passen, omdat hij minder specifieke kwaliteiten heeft dan Frenkie, Matthijs en Justin.' Toch heeft ook Van de Beek een boel sterke punten die hem ver kunnen brengen. 'Hij heeft diepgang, scorend vermogen en verstaat de kunst om op het juiste moment voor de goal op te duiken. Qua mentaliteit is hij verder dan Frenkie en Justin.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxtimadam
Messie is ook zo'n mooie Fysieke speler. Zijn kracht, lengte, Fysiek is bewonderings waardig hoe hij andere spelers van de bal zet ipv ronddwarrelen. Mooi zon box to box fysieke american football speler. Genieten.
0 0
geronimo
Barcelona ,Barcelona en nog eens Barcelona
4 0
RaynoFischer
Hebben we Dortmund en Tottenham gehad is nu Barca weer trending...
1 0
X-RaY
Ze kunnen goed voetballen maar zijn er nog lang niet. Er komt een clupje kijken naar wat spelers en het is weer feest in prietpraat populistisch slap journalistiek Nederland.
Veel belangrijker is wanneer Kluivert nou is een keer gaat tekenen. Ik wordt er schijt ziek van dat het zo lang duurt gvd. Duurt allemaal veeeeel te laaaaannnnggg.
4 0
RaynoFischer
Niet racistisch bedoeld hoor, maar wel weer typisch dat jongens als Donny, Frenkie en Matthijs gewoon verlengen en het bij hem weer een hele GTST seizoen wordt.
Het zijn echt bijna altijd die jongens die zichzelf snel overschatten of zich gek laten maken kan je ook zien aan wie er uit de jeugd vertrokken zijn op Mink Peeters na.
6 -2
X-RaY
Die jongen zit waarschijnlijk ook tussen twee vuren. Sportief oogpunt zijn vader en zijn moeder meer op geld belust, die wilt graag natuurlijk een graantje meepikken van zijn aankomende succes. Krijg sterk het idee dat die jongen gemanipuleerd wordt en daarbij heb je nog een zaakwaarnemer die zelfs verstoten zou worden door z'n eigen rattenfamilie. Uiteraard doet die rat graag een duit in het zakje of nog beter, hij wil er zo veel mogelijk duiten eruit slepen. Kluivert zelf komt ook niet echt bepaald over als een licht dus tel uit je winst. De naam Kluivert hangt als een uithangbord om zijn nek. Kluivert=geld. En daar zit juist de crux, terwijl hij zelf aangeeft dat het niet om geld gaat...
My ass, alles draait om geld
2 -2
achterlijn
Gelul... het grootste talent van de vier is Frenkie.

Mathijs is ook heel goed en zeker goed genoeg voor de absolute top, ik vind hem zelfs al beter dan Jan Vertonghen als CV.
Maar de kwaliteiten die Frenkie bezit zijn erg gevraagd bij de topclubs want er loopt bijna geen speler op de wereld rond die zo makkelijk van achteruit tegenstanders uitspeelt en zo een overtal creëert.

Ik durf zeker te zegen dat Frenkie Nederlands beste voetballer is en hij hoort ook in Oranje thuis.

Maar hij is een middenvelder ondanks dat hij het ook heel goed doet als CV.
1 -4
ETM
Kijk je Spurs? Ik denk dat De Ligt echt nog lang niet zo goed is als Vertonghen en acht het nog verre van zeker dat hij zo goed zal worden. Wel is De Ligt indrukwekkend goed als je je bedenkt dat hij 18 jaar is. Bizar gewoon. Vertonghen is inmiddels al jaren top in een top competitie, en zo ontzettend slim in het voetballende gedeelte. Krijgt niet de ruimte om zo op te stomen als hij dat bij Ajax deed, maar t voetballende vermogen dat hij Spurs geeft van achteruit is spectaculair. Ik denk niet dat De Ligt al moeiteloos mee kan in op PL niveau. Is ook een onrealistische verwachting.
Frenkie is een ontzettend interessant talent. Hij is zo ongelooflijk makkelijk in controle over de bal, in de loop en zelfs in de sprint, leest ook waar de ruimtes liggen en heeft t vermogen om 2 stappen vooruit te denken. Wel heeft hij nog een hoop te bewijzen. Kan hij zijn ambitieuze voetbalstijl omzetten in rendement op het middenveld? Hoe creatief is hij als de ruimtes echt klein worden, als lopen met de bal niet kan?
Ben het met bijna iedereen eens dat hij naar het middenveld moet. Vermoedelijk als half. Die rushes zijn heerlijk, maar vooral effectief in de omschakeling. De bal is nog altijd sneller dan de voetballer en de voetballende cv moet op de 1ste plaats een goede en snelle inspeelpass hebben. De beste voetballers moeten op het middenveld.

Als er 1 speler bij Ajax is waarvan ik echt ervan overtuigd ben dat hij het echt heel ver gaat schoppen dan is dat Onana. Ook heel jong, ontzettend compleet, lijn, lucht, opbouwend, lgekoppeld aan zn specialisme; de 1 op 1. En die vrolijke snuiter heeft ogenschijnlijk een zeer sterke mentaliteit.
1 0
ElPistolero9
Wat een onzin. Frenkie loopt spelers van PEC Zwolle voorbij ja. Virgil van Dijk staat iedere week te verdedigen tegen absolute topspitsen. En wel eens van Arjen Robben gehoord?
1 0
achterlijn
v Dijk mag de veters van Frenkie niet strikken en er voetballen wel meer Nederlandse jongens in de Engelse competitie en niet alleen v Dijk, maar jij haalt v Dijk aan omdat ze dat belachelijke bedrag voor hem betaald hebben.

van Dijk is zwaar overgewaardeerd en het bedrag wat voor hem betaald is, is werkelijk lachwekkend, de Ligt is ook nu op 18 jarige leeftijd een betere CV dan v Dijk.

Robben heeft zijn beste jaren ook gehad nu.... ondank dat je met Robben de enige aanhaalt waar ik ook over twijfelde want die jongen is al vele jaren met afstand Nederlands beste voetballer.

Robben is ondanks dat hij allang niet meer de robben van 5 jaar terug is misschien toch nog wel de beste en daar kan je dus wel gelijk in hebben.

Frenkie deed het ook tegen PSV en Feyenoord.... maar in die 2 wedstrijden boeien me zijn optreden niet eens.

Frenkie bezit zoveel kwaliteiten dat je het ook kan zien zonder de sterkte van de tegenstander erbij te halen.
Frenkie gaat dit in Engeland of Spanje na een korte aanpasperiode ook doen als hij daar gaat spelen.
1 -4
RaynoFischer
Beter dan Vertonghen nu weet ik eigenlijk niet.
Maar Matthijs is wel veel beter dan dat hij op zijn 18e was ;)

Ik hoop dat Wober snel weer 100% fit is, kan je Frenkie vaker gewoon op het middenveld zetten waar hij idd gewoon hoort
1 0
waayop
Precies, een goede trainer haalt het optimale uit de mogelijkheden van een speler. De vraag is of Ten Hag dat doet. De Jong in de achterhoede blijft een noodgreep. Om over die andere De Jong in de spits maar niet te spreken.
0 0
achterlijn
ja misschien bedoel ik dat ook, Jan was met zijn leeftijd niet zover als Matthijs nu is daar ga ik zeker met je mee.....maar ik denk dat Matthijs ook nu makkelijk mee kan bij Tottenham.

Ja Wober en Matthijs in het centrum, maar ik weet dan niet wie plaats moet maken op het middenveld, en zoals vele willen, Schone haal ik niet eruit om zijn ervaring.

Het moet dus Ziyech of vd Beek worden... dan is voor mij de keus dat vd Beek ernaast moet, Frenkie moet spelen, die jongen maakt ons elftal echt veel beter, die zorgt altijd voor dreiging, met Frenkie in je team krijg je altijd kansen op een goal door zijn passeervermogen, techniek en overzicht.

Ik vind Frenkie echt van buitenklasse.
0 0
pinballmagic
Kan de Boer het niet met zijn balletje mayo houden
Wordt doodziek van dat gelul van hem
1 0
achterlijn
Dan luister toch niet naar hem, ik heb dat met bijna alle Nederlandse programma's op tv, die bevallen me niet en zijn gekleurd en partijdig en dan kan ik 2 dingen doen, of ik ga me ergeren om dat slappe gelul of ik kijk het niet..... ik kijk dus niet wat mij niet bevalt.

Zo kijk ik al vele jaren dat extreem linkse (trouwens de hele Nederlandse tv is extreem links met allemaal pvdarabieren en d66 mensen in de top), flutprogramma studio voetbal niet meer met domme gasten die werkelijk niks te vertellen hebben en oersaai zijn.
0 -3
Ruff Rhythim
En dan de media weer vervolgens kan gaan janken dat er weer een speler te vroeg weggaat en mislukt en dan als reden van mislukking opgeven dat hij te vroeg is weggegaan...
2 0
Bocarra
Zucht. Waarom gaat het toch steeds weer over spelers die wel of niet klaar zijn om te vertrekken bij Ajax. Ik ben hier nu wel een beetje klaar mee. Ik lees liever over hoe men denkt dat deze spelers Ajax weer kampioen gaan maken.
10 0
achterlijn
Dit is een forum en je moet over alles praten en niet alleen wat jou of mij uitkomt, er zijn anderen die het wel interessant vinden.

En per slot van rekening als er geen onderwerpen zijn om over te discussiëren moet je wel dit soort dingen brengen, of wil jij dan dat ze helemaal niks hier neer zetten zodat er helemaal niks te praten is?
1 -4
RaynoFischer
Precies dit dus, anderzijds is het een compliment (je hoort dit weinig over PSV'ers en Feyenoorders) maar het begint nu wel irritant te worden.
Ben trouwens wel benieuwd hoe ze er Europees zouden staan dus een jaartje of 2/3 erbij kan geen kwaad ;)
5 0