'Bij Peter Bosz duurde het ook maanden'

FinnDekker, 13-02-2018 om 16:08, 10953 views, Voetbal International | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Bij Voetbal International spreken zowel Martijn Krabbendam als Simon Zwartkruis uit nog niet te schrikken van het gebrek aan verschillen tussen het Ajax van Erik ten Hag en Marcel Keizer. Wel is vooral de laatstgenoemde benieuwd of Ten Hag richting de eindstrijd ervoor kiest Frenkie de Jong door te schuiven naar het middenveld.

'Midden in een seizoen kan je als trainer vrij weinig', begint Krabbendam, die Ten Hag nog een halfjaar krediet geeft. 'Pas na de voorbereiding van volgend seizoen kan je pas spreken van een mogelijke hand van Ten Hag. Bij Utrecht was er ook een periode van gewenning, aan zijn manier trainen en manier van denken. Geef hem nog even de tijd.'

Zwartkruis is het eens met zijn collega. 'Bij de veel geprezen Peter Bosz duurde het ook maanden voordat het bij Ajax ging lopen zoals Bosz het voor ogen had. De puzzel die er nu ligt, blijft wel interessant natuurlijk. Ik vraag mij af wanneer Ten Hag ingrijpt.'

'Maximilian Wöber vind ik een prima centrumverdediger. Volgens mij kan je die makkelijk naast Matthijs de Ligt zetten.' De keuze voor de Oostenrijker in het centrum betekent dat iemand geslachtofferd moet worden. 'Dan moet je op het middenveld een hele moeilijke keuze maken, namelijk tussen Lasse Schöne en Frenkie de Jong.'

Kortingen tot wel vijftig procent in de online webshop van Ajax!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ar
Van leuk vrijuit voetbal met progressie onder Keizer, naar niet leuk niet vrijuit geprogrammeerd voetbal zonder progressie onder Ten Hag.
Ik vind het helemaal niet te vroeg te oordelen.
3 -2
mcjc
Het is vrij logisch dat het spel nog niet optimaal is. Het is weer een periode van omschakelen naar de hand van een andere trainer. Dat heeft tijd nodig. Deze overbruggingsfase mag alleen niet te lang duren. Het belangrijkste is dat er alles gewonnen moet worden. Ajax mag geen punt meer laten liggen, anders is het definitief voorbij.
3 0
Budapest
Ik vraag me trouwens af: Zien jullie volgend seizoen Frenkie liever op de plek van Ziyech of van Schone?
Even puur afhafhankelijk van Frenkie's kwaliteiten, dus ongeacht wie er verkocht of vervangen wordt.
0 -1
Bensco
Ik zou voor contractverlenging gaan van Sinkgraven. Dat klinkt misschien raar omdat hij eigenlijk te weinig heeft gebracht om zijn contract te laten verlengen maar ik zou het toch doen omdat:

1. Hij wel een hoop potentie heeft en nog maar 22 jaar oud is, dus hij heeft nog wat ademruimte om zich goed te ontwikkelen

2. Je zo de kans krijgt om de transferwaarde toch weer omhoog te krijgen. Nu levert zijn contract van een jaar en paar maanden nog weinig op en dreigt hij volgende zomer zelfs transfervrij de deur uit te lopen. Moet je niet willen met die 8 a 8,5 miljoen die we voor hem betaald hebben.

3. Ik hem graag samen met Donny als aanvallende middenvelder zie en Frenkie als CVM. Daar liggen van alledrie de spelers hun grootste potentie denk ik.

Met Daley, Siem, Donny, Schone en Frenkie heb je 5 goede middenvelders. Eiting en Mazraoui mogen het uitvechten voor plekje 6.
2 0
geDaante
Helemaal mee eens, alleen mag Siem de Jong van mij meteen weer verkocht worden. Mazraoui is al beter en heeft vele malen meer potentie, en meer van het juiste type. Sinkgraven heeft alles om een uitstekende middenvelder in het Ajaxspel te worden.

Wel doodzonde van zijn ontwikkeling zo, had beter als middenvelder bij Heerenveen in de basis zijn minuten kunnen maken.
1 0
Ozymandias
Inderdaad, met Sinkgraven, Vd Beek, Frenkie en Mazraoui heeft Ajax vier prima halven en Siem voegt daar qua voetballende kwaliteiten niets aan toe. Ik zou Schone erbij houden voor de ervaring maar zou Frenkie op '6' een vaste basisplaats geven (zodat Sinkgraven, Vd Beek en Mazraoui roulerend de twee half posities kunnen invullen).
0 0
Bensco
Ik vraag me ook weleens af waarom Frank hem nooit de tijd heeft gegeven om zich te ontwikkelen. Er werd eigenlijk al vrij rap besloten dat Gudelj erbij moest komen.

Wat betreft Siem ben ik met je eens maar die gaan ze toch niet verkopen.
0 0
Ajax27
Lastig, ik zie ook best Frenkie en Siem als de 2 aanvallende middenvelders met als 6 van de Beek. Van de Beek heeft echter een goed scorend vermogen, weet waar hij moet lopen en staat altijd goed. Dus wie weet gaat Siem wel een zelfde weg tegemoet als Schone. Altijd aanvallend gestaan en ineens als 6 spelen en daar uitblinken. Offfff.... Schone weet ons volgend jaar ook weer te verrassen, begint weer traditioneel op de bank en vecht zich terug in de basis. vd Beek en Siem als aanvallende middenvelders met Frenkie erachter zullen ze denk ik niet doen. Dan mis je echt creativiteit naar voren toe.
0 -2
geDaante
Siem? Haha kom op hé.
1 0
Ajax27
Diezelfde Siem die ons de 3e ster heeft bezorgd en in vrijwel al z'n jaren ontzettend belangrijk voor Ajax is geweest ja. Net als Schone is Ajax wellicht z'n plafond, maja is dat erg? Schone wordt trager en trager, er zal een moment komen dat ie wordt vervangen. Iemand met ervaring op het middenveld is altijd prettig. Daar zie ik Siem best staan.
0 0
wladimir
Ziyech is weg deze zomer. Van de Beek en Frenkie de Jong hebben bijgetekend en recht op een basisplaats. Lasse Schöne, Siem de Jong, Carel Eiting, Noussair Mazraoui en Noa Lang mogen vechten om de derde plek op het middenveld.

Hopelijk blijven Justin Kluivert, Kasper Dolberg en David Neres nog een jaartje. Dat is in principe een prima aanval. Tagliafico, Wöber, de Ligt en Kristensen / Orejuela / Zeefuik / Bakboord / Sidoel is een redelijke verdediging in de eredivisie. Zeker als Onana nog een jaartje blijft.
0 0
geDaante
Je beste voetballers (technisch/creatief) moeten wat mij betreft op de halven, dus Frenkie op de plek van Ziyech. Hoeft niet te betekenen dat hij in de plaats van een andere creatieve speler komt (Ziyech), dat kan ook naast een andere creatieve speler. Hoe meer creativiteit en voetballend vermogen, hoe beter.

Van de Beek kan ook een linie terug, op 6, eventueel.
1 -4
Budapest
Probleem is een beetje dat Ten Hag nu lijkt te twijfelen, en dat is niet eens zo gek.
Hij speelt graag met aanvallende backs. Dat is Veltman niet. Maar hij is wel je aanvoerder, die haal je er gewoon niet zo maar uit.

En Frenkie. Te goed voor de bank, en begon ongeduldig te worden. Maar de 3 middenvelders zijn eigenlijk ook te goed voor de bank. Nu hangt Ten Hag dus een beetje tussen 2 systemen in. Ik denk dat dit volgend seizoen pas opgelost wordt: Veltman verkocht (vervangen door aanvallende back Kristensen) en Frenkie op het middenveld als vervanger van de verkochte Ziyech of de te traag (voor een nieuw seizoen bij de eerste 11) geworden Schone.
3 0
Harrie Nak
Schöne of de Jong een moeilijke keuze?!
3 -3
mcatarinob
Als het nu bij FC Utrecht beter gaat onder de Jong, mag je vraagtekens zetten bij de aanstelling van ten Hag.
2 -12
Dazoo
Beetje hetzelfde als Trump die roept dat de economie goed loopt dankzij hem. Dat zijn na-ijl effecten.
4 -2
Sterretje73
Onzin ! Bij Utrecht stond al een vaste basis en die draaiden al als een huis. Bij Ajax moeten nieuwe spelers ingepast worden, automatismen zijn dus nog niet ingesleten en liep het al wisselvallig. Kortzichtig gel*l dus...
5 -4
Rood Gevaar
het duurde maanden omdat hij vanuit zijn eigen technische staf werd tegengewerkt.
pas vanaf de bekerwedstrijd tegen Willem II heeft hij zijn eigen tactiek gekozen en ging het ook meteen goed draaien.
1 -3
Labrador
Waarbij iedereen toen riep dat Ziyech op het middenveld moest spelen. Ik zie een verband. Kaal, eigenwijs en 1 speler moet op een andere plek spelen
2 -1
AFCAsphere
Hun kaalheid is de meest doorslaggevende factor.
0 0
gras
Ik snap die wijsheden achteraf niet. IK heb vooraf mijn ongeloof uitgesproken over het ontslag van Keizer, niet alleen omdat hij eindelijk Ajax voetbal liet zien, maar ook omdat vervanging geen enkele zin heeft halverwege het seizoen, omdat je weer opnieuw aan alles moet wennen. Midden in een inhaalrace. Je gaat toch niet 2x leergeld betalen voor eenzelfde prijs?

Maar dat weet die gozer zelf toch ook. Maar die wist niet hoe snel hij ja moest zeggen, op de valstrik die Marcje al maandenlang had klaar gezet als die verhalen kloppen.

Tja, toch beetje karma verhaal.
7 -1
Michelinho
Karmaverhaal? Voor wie? Ten Hag, want hij heeft 'maar' 13 uit 5? Of dat hij nu al kritiek krijgt? Newsflash: die krijg je als Ajax-trainer toch wel, ongeacht wat je doet.
0 0
niquedegraaff
" omdat hij eindelijk Ajax voetbal liet zien"?????

Na Bosz? Had je zand in je ogen? Onder Bosz zagen we Ajax voetbal.
3 0
ajaxinho
Wie is er dan om Marc af te rekenen??

Zoals Dennis is afgerekend voor het besluit om Keizer blablabla...

Sorry, ik word moe van Ajax.
1 -1
ajaxinho
Frenkie weer als libero AUB!

En Schöne als CM (semi-10).

3-4-3!
0 -5
godenzonenssuper
Bij bosz was direct duidelijk wat zijn intenties waren.
Snel druk zetten en aanvallend voetbal.
Het heeft tijd gekost omdat de overgang van betontrainer Koning Frank naar Bosz een draai was van 180 graden. En het heeft punten gekost omdat Bosz ten onrechte vertrouwen had in een aantal afbraakspelers in de maanden augustus en September.

Ten Hag komt in een gespreid bedje terecht.
Krijgt itt Keizer nog 2 backs in zijn schoot geworpen en gaat gewoon verder met een elftal dat al stond.
12 -8
AFCAsphere
Ik had toch het gevoel dat jij als één van de weinigen op AS verstand had van het tactische gedeelte van voetbal, of in ieder geval begreep in welke kleine details trainers zich kunnen onderscheiden. Blijkbaar is dat niet zo.

Als jij constateert dat de verschillen tussen FdB en Bosz ervoor zorgde dat het even duurde voordat het goed ging lopen met Peter aan het roer, dan moet jij je ook kunnen realiseren dat het even duurt voordat het goed gaat lopen met Ten Hag als hoofdtrainer.

Ik weet nog hoe ontzettend matig het was in de eerste paar wedstrijden met Bosz langs de lijn. Ternauwernood door tegen PAOK, van de mat geveegd door Rostov. Pas tegen Willem II in de beker ging het redelijk. Een aantal maanden later ging Ajax pas echt schitteren tegen Kopenhagen en Schalke in de Arena.

Dus het zou wel zo eerlijk zijn als je Ten Hag de tijd gunt.
0 0
DeWijsneus
Eens!!
0 0
DeGodenzonen020
Gespreid bedje? Hoge verwachtingen, hoge druk, een kwetsbaar elftal. Weinig tijd bovendien. Nee, absoluut niet
1 0
kaashaas
Hij.is er net, dus ga hem nog zeker niet veroordelen..
Schaal wel of niet het bosz spel krijgen we zoiezo niet terug.
1 -1
Hagmag
Ten HAGMAG hierover dan wel gelijk hebben maar over 3 maanden MOET die schaal in de prijzenkast staan.
Dan heb ik slechts 2 simpele opdrachten voor Ten Hag.....

Iedereen die het gras / de Arena betreed, doet dat met 2 intenties te weten:
Hij is bereid het gras op te willen "vreten".
Zijn fysieke en mentale instelling straalt uit dat hij maar 1 ding wil.... en dat is winnen.
Voldoet een speler niet aan één van deze 2 eisen, dat wordt direct gevolgd door een wissel, zonder aan zien des persoon.
Dan wil ik eens kijken of er nog mee terug verdedigd gaat worden op een sukkel drafje etc. etc.

Dit is toch niet te veel gevraagd voor boven de "Balkenende norm" verdienende topvoetballers , waarvoor 50.000 supporters naar het stadion komen ?
0 -4
AFCAsphere
Je weet dat Ten Hag gewoon blijft zitten als wij het kampioenschap dit seizoen mislopen, toch?
0 0
robertomalone
Je kan ook de Superboeren gaan aanmoedigen. Mij boeien al deze dingen nauwelijks. Ik wil aanvallend en mooi voetbal zien en de historie heeft uitgewezen dat we dan ook nog eens succesvol zijn.
1 0
Oliveira
Ik snap niet dat men zulke onrealistische verwachtingen hebben van Ten Hag. Normaal gesproken heeft een trainer 3 maanden tijd om voor te bereiden en dat is iets dat Ten Hag niet heeft gehad. Ik vind het niet meer dan logisch dat het tijd gaat kosten ( en wellicht ene kans op de kampioenschap). Ik vermoed dat dit nog wel even gaat duren voordat Ajax weer op een respectabele niveau gaat voetballen. Het ontslag van Keizer vind ik een enorm slecht besluit want nu moeten de spelers weer wennen aan een trainer die weer net iets anders te werk gaat, en daarnaast begon Ajax steeds beter te spelen onder Keizer. Je kunt niet de matige resultaat van tegen Twente gebruiken om zo'n keuze alles te laten afhangen van zo'n deze keuze.
9 -1
ajaxinho
Zeg maar gerust wanbeleid.

Keizer had gewoon op de bank kunnen plaatsnemen.
Om zijn visie te laten fuseren met die van Ten Hag.
0 -5
Oliveira
Wanbeleid is een groot woord. Het is meer dat Ajax na de ontslag van Bosz opzoek moest gaan naar een ervaren trainer die affiniteit heeft met het Ajaxspel. Keizer deed prima werk als trainer voor Jong Ajax maar had geen ervaring om op het hoogste niveau te functioneren. Dit is iets waar Ajax wel steken had laten vallen door een verkeerde keuze te maken. Wat resulteerde dat Keizer te weinig liet zien omdat alles voor hem nieuw was. De keuze om voor een meer ervaren trainer als in Ten Hag te kiezen is begrijpelijk maar dit hadden ze beter of aan het begin van het seizoen te doen of aan het einde van het seizoen. Want Ajax had destijds een enorm goede doelsaldo maar hadden helaas 2 wedstrijden minder gewonnen dan PSV ( wat makkelijk te overbruggen was).
2 0
ajaxinho
Ik wilde hem liever ook niet als hoofdtrainer.
Maar van een assistent als Spijkerman (EL-/CL-ervaring) verwacht je toch meer?!

De tijd die ik Keizer gunde heeft tot iets moois geleid. O.a.:
- Een kans voor elke speler, waaruit hij duidelijke conclusies trok.
(Hij zag Frenkie als AM en niet als VM.)
- Hij gaf meerdere systemen een kans.
(Ook tijdens wedstrijden!)
- 3-4-3 met een hoofdrol voor Frenkie.
(Met zoveel goede middenvelders is dat toch ideaal!)

Ik mis gewoon het spannende voetbalbelevenis.
Punten (zelfs de titel) behalen staat voor mij op de tweede plaats.
0 0
ajaxinho
De intentie is er niet meer om Frenkie tot libero te maken.
En Schöne door te schuiven als CM.

Ik mis Keizer :(
1 -2
BokkieBokstra
Die keuze voor Keizer werd ook makkelijk gemaakt door afwezigen in de achterhoed. Frenkie de Jong was een nood breekt wet. Maar hoe nu verder? Moeilijke keuzes voor Ten Hag. Hij moe wel de tijd krijgen, meer dan Keizer in ieder geval.
2 0
Labrador
Hij wil zo min mogelijk veranderen en dat snap ik ook wel maar Frenkie is geen CV. Die moet je of op de plek van Schone zetten of op de plek van Ziyech
4 0
ARUCAMBA
bosz had over geluk niet te klagen, als het kwartje net de andere kant op was gevallen hadden we er in de kwart finales al uit gelegen, daarnaast waren er ook weinig overtuigende overwinningen in de ere divisie, ik vind dat bosz te veel wordt opgehemeld.
Bij goede trainers zie je al na een week of zes hun hand, ook in de opstelling, ze maken [andere] keuzes, ten hag heeft een groot voordeel, hij kan een hele week met de groep aan de slag, maar ook hij durft geen keuze te maken wat frenkie de jong betreft. Frenkie de Jong is een groot gevaar op de positie waar hij nu staat maar dan vooral voor ajax, zachte heelmeester maken stinkende wonden.
1 -7
Ferd
‘Als het kwartje de andere kant op was gevallen’ pffff, ja, als dat was gebeurd had de wedstrijd in Duitsland niet eens gespeeld hoeven te worden want dan was het in Amsterdam 8-0 geweest
5 0
geDaante
Wat kunnen mensen toch simpel denken.

Bosz zat met de verschrikkelijke nalatenschap van De Boer, zowel qua selectie, als mindset, dat op safe en gecontroleerd, en op balletjes breed en terug was ingesteld. Bij de omschakeling naar balbezit niet meteen aanvallen en gebruik maken van de wanorde bij de tegenstander, maar eerst weer veilig de organisatie in, en dus balletje terug. Bosz moest spelers met 'gif' en andere degelijke 'betrouwbare' spelers van De Boer lozen en doorselecteren, en dat was pas gedurende het seizoen.

Totaal niet te vergelijken dus met Ten Hag, die meteen technische spelers voorhanden heeft, betere spelers dan Bosz voorhanden heeft, en wiens spelers al gewend zijn druk te zetten en aan te vallen. Dan is het een kwestie van nuances aanbrengen.

Tenzij Ten Hag niet echt wil drukzetten, en het heel anders wil invullen, maar dan zou dat al niet des Ajax zijn.

Buiten dat, kan het best wat worden met Ten Hag, als hij er voor gaat kiezen wél druk te zetten, en de controle er meer af haalt, de rem eraf, en sneller en meer naar voren met meer risico, dat alles over de grond vooral.

De voortekenen wijzen daar echter niet echt op, maar we weten het niet, we zullen het zien. Bij balbezit is het nog saaiïg, maar men durft wel centraal op te bouwen en te combineren, alleen is dit te spaarzaam, en duurt het te lang voordat die bal ingespeeld wordt, dus men speelt teveel op safe. Er moet meer beweging zonder bal met name op het middenveld komen, en Van de Beek moet weer spelen als voorheen, dus die bal ook willen hebben, niet meer a la Klaassen gaan spelen, wat hij wat meer doet onder Ten Hag.

Hoe dan ook is het vervangen van Keizer weer zo'n paniekreactie die je krijgt als één persoon alle technische macht in handen heeft. De korte termijn zal dan ook weer boven de lange termijn worden geplaatst, omdat die ene man moet presteren op de korte termijn, om druk op zijn positie te voorkomen.

Eerst Bosz niet behouden, daarna Keizer die het op de rit kreeg ontslaan, en eerder Jonk en Cruijff niet behouden, totaal wanbeleid, voor een groot deel waarschijnlijk vooropgezet.
6 -6
DonAdam
FdB kreeg Sana toen Suarez vertrok, Duarte nadat Eriksen vertrok, Van der Hoorn toen Vertonghen vertrok en zo kan ik nog wel even doorgaan. FdB heeft min of meer dezelfde spelopvatting als Bosz, het is misschien iets realistischer, met het verschil dat de strontspelers die hij in de maag gesplits kreeg normaal gesproken geen oorlog mee te winnen is, omdat er snoeihard gesaneerd moest worden. FdB had spelers die niet in staat waren om de bal snel rond te laten gaan, dan lijkt het voor de leek dat hij balletje breed en balletje terug propageert.

Ondanks dat won hij glansrijk vier titels na 6 magere jaren om vervolgens van Bosz supporters te horen krijgen dat hij er niets van kon. KOEKOEK!

Je weet wel, 'winnaar' Bosz die de prijzen aan elkaar reeg, terwijl hij de ene na de andere kwaliteitsspeler in de schoot geworpen kreeg; Sanchez, Ziyech, Traore en De Ligt en Dolberg die opeens opstonden. Winnaar Bosz die bijna 9 maanden nodig had om Ajax thuis tegen Kopenjagen voor het eerst flitsend te laten spelen. Na een jaar zagen we totaal 4 echt goede wedstrijden uit de bijna 70 gespeelde wedstrijden; hoe weinig is dat?

Er klopt verder ook geen zak van je paniekvoetbalverhaal. Jonk deed aan werkweigering door niet op vergaderingen te verschijnen, Bergkamp werkte Jonk vervolgens de deur uit, Cruyff was doodzieken kon door ziekte geen leiding meer geven en Keizer was het slachtoffer van de bonje met Bergkamp. Bosz ging goudzoeken in Dortmund, loog en bedroog(vraag maar aan Onana) en misbruikte de hele situatie. Hoe dan ook, zonder baas hakt men geen knopen door, dat heeft het TH verhaal ons geleerd. Geef Overmars even de tijd om te laten zien hoe hij het doet, nu hij werkelijk de beslissingen mag nemen.

Ik ben geen fan van Ten Hag, maar hij is letterlijk net bezig, dus hij verdient de tijd. Bosz had veel meer tijd en zoals gezegd een betere selectie dan Keizer en Ten Hag hadden. Maar de heren van VI zijn simpel...... uhuh!

Weet je wanneer je simpel bent? Als je de enige trainer die in de afgelopen 13 seizoenen titels heeft gepakt loopt af te zeiken, terwijl die trainer het slechtste materiaal en de minste middelen van alle trainers in die periode had. Zonder FdB was Ajax nu een soort Feyenoord geweest; 18 jaar wachten op een titel.
2 -4
AFCAsphere
Hoe ironisch. Frank de Boer ophemelen, omdat men hem hier altijd heeft bekritiseert, om vervolgens zelf Bosz de grond in te stampen.

Dan heb je er ook niet bijster veel van begrepen. Wij zullen Frank altijd dankbaar zijn voor het succes dat hij ons bezorgd heeft. Ik zal 15 mei 2011 nooit vergeten. De overige drie kampioenschappen kan ik mij daarentegen niet meer herinneren. Het tweede seizoen onder Frank was nog prima, maar het spel in de overige jaren met hem waren ondanks de kampioenschappen zeer teleurstellend.

Waarom denk je dat wij Europees nooit ver wisten te komen in de knock-out fase? Uitgeschakeld door Steaua Boekarest, Red Bull Salzburg, Dnipro en uiteindelijk in de groepsfase door Molde fucking FK. Dat is gewoon heel matig.

Des te knapper is het dat Bosz, direct het seizoen na het vertrek van FdB, met een groot aantal van dezelfde spelers, een aanvallend en attractief voetbal team wist te smeden en daarmee uiteindelijk na 21 jaar de finale van de Europa League bereikt.

Jij kijkt alleen maar naar succes, maar voor ons en de rest van het Nederlands voetbal was het bereiken van deze finale een succes op zich. Niemand had verwacht dat een Nederlandse club dit ooit nog voor elkaar wist te krijgen. Maar met de hand van Peter Bosz wist het ons toch te lukken.
0 0
geDaante
Part 2:

Fout, De Boer en co. verloochenden keihard Plan en visie Cruijff en de gemaakte afspraken, hield zich totaal niet aan het aankoopbeleid en speelwijze. Jonk kon hier terecht niet mee leven, vroeg meermaals om afkadering van de verantwoordelijkheden, omdat hij als lid van het TH wél medeverantwoordelijk was voor De Boers aankoopbeleid en speelwijze, dat wilde hij terecht niet meer. Men deed er van bovenaf niks mee, en samen met het structureel negeren van Jonk door die anderen, besloot hij niet meer aan te schuiven, omdat hij daar voor Jan Lul zat, en nogmaals, niet medeverantwoordelijk wilde zijn voor die verloochening. Hij wilde ook een signaal naar boven afgeven dat het zo de verkeerde kant op ging. Die smerige rat van een Henrichs, gaf Jonk ook mondeling gelijk, om er verder niks mee te doen. Bergkamp en co. gaven Jonk geen enkele inspraak over zaken rond het eerste, maar Bergkamp eiste wel inspraak over de jeugd, Jonks toko. Hoe scheef is dat? Dát is de reden dat Jonk is weggewerkt. Niet omdat hij niet aanschoof, maar omdat Bergkamp de macht wilde over de opleiding. Het niet aanschuiven was een stok om mee te slaan, niets meer, niets minder.

Het TH had gewoon kunnen werken, als er leiding was van bovenaf, als die verantwoordelijkheden beter afgekaderd waren bijvoorbeeld, en leden die van de koers afweken (zoals De Boer) op hun plek zouden zijn gezet, en bijgestuurd. Dat gebeurde nooit, wat aangeeft dat men het express heeft laten klappen.

Bosz had helemaal geen betere selectie, die van Ten Hag is beter. Van de Beek is beter dan Klaassen, Neres minstens zo goed als Traoré (die hier meer verguist werd dan opgehemeld), Kluivert beter dan Younes, Tagliafico niet veel minder dan Sinkgraven, en dan heb je de beste van allemaal (mits goed gebruikt) Frenkie de Jong, en iedereen die weer een jaartje ouder en verder is, en aanvallend gespeeld heeft. Daar ga jij ook totaal aan voorbij. Bosz nam het van De Boer over, iemand die zijn spelers haaks op Bosz speelstijl instrueerde.

Je bent duidelijk heel erg gericht op prijzen, en daar zijn je meningen ook duidelijk op gebaseerd. Ik vind dat heel opportunistisch, je moet ook kijken naar hoe deze prijzen tot stand zijn gekomen, of net niet behaald zijn. En je zou ook moeten kijken naar de lange termijn, waar wordt Ajax op termijn beter van? Met De Boers visie en aanpak was Ajax zeker Europees niet verder gekomen, ongeacht selectie. Het voetbal dat hij met Eriksen en co. speelde, was namelijk ook niet goed, en zat geen verbetering in, omdat De Boer zich niet toelegt op de langere termijn, en steeds beter veldspel erin wil slijpen. Hij is meer een korte termijn resultaatgerichte trainer.
0 -2
geDaante
Part 1:

Frank de Boer heeft de meeste spelers zelf gehaald, en nog wel de slechtste; Van der Hoorn, Sigthorsson, Gudelj, etc., allemaal voor miljoenen. Spelers die totaal niet bij het Ajaxspel passen, in niks, en wél bij het spel van De Boer, daar selecteerde hij ook op. De Boer heeft nooit echt willen voetballen op het middenveld, ook niet in zijn tijd met Eriksen. Dat was niet gebaseerd op een goede opbouw en goed combinatiespel, maar op vooral ballen snel naar Eriksen, die dan schoot op doel, of aangaf op de lopende De Jong.

Glansrijk 4 titels? Glansrijk!? Slecht voetbal, de eerste jaren iets beter maar met zo'n selectie flink ondermaats. De laatste jaren werkelijk schandalig voetbal, nog erger dan wat Cocu nu doet. En historische lage puntenaantallen, waar je normaal gesproken geen kampioen mee wordt. De concurrentie lag dan ook totaal op hun gat. Feijenoord en AZ (post-Scheringa) financieel aan de grond, PSV sportieve crisis en financieel ook niet best. Twente had een oplevinkje.

Dolberg stond niet ineens op, die kreeg de kans van Bosz, had De Boer in zijn laatste jaar al kunnen doen, zat er nooit bij. Traoré had Bosz zelf gehaald, een creatieve speler moest hij er ook bij hebben, omdat hij wél wilde en durfde te voetballen. De Boer had toentertijd Pröpper kunnen halen, koos voor de non-voetballer maar 'gif' Gudelj voor meer dan 5 miljoen, wat nu, door marktwerking, ook gewoon iets van 10 miljoen is. De Ligt was onder Bosz nog heel licht, en maakte nog veel fouten, dus was echt niet meer steady dan Viergever op dat moment. Sanchez was een goede, maar ook met Sanchez had De Boer niet durven voetballen op het middenveld. Sanchez stond ook niet bekend om zijn inspeelpass. Bosz haalde meteen de finale van de EL, en tegelijkertijd op een haar na kampioen geworden, met zo'n moeizame start door de verschrikkelijke erfenis van De Boer, waar De Boer steeds kon voortborduren op zijn eigen werk. Bosz moest de hele mentaliteit van pure lafheid omturnen tot lef en bravoure. 4 uit 70, houd toch op, dat waren er veel meer. En belangrijker nog, hij bouwde aan iets, aan goed aanvallend aantrekkelijk voetbal, wat tijd nodig heeft om te groeien en ontwikkelen. De Boer dacht alleen aan de korte termijn, bouwde alleen aan zijn voorspelbare tactiekje, niet aan steeds beter veldspel. Europees werkte dat trieste tactiekje ook voor geen meter, steeds schandalig snel eruit, op schandalige wijze, meestal door consolideren, de nul willen houden en gas terugnemen na een 1-0 voorsprong.
0 -2
Ferd
De Boer koos zelf voor Van der Hoorn, Duarte, Sigthorson en Gudelj. Spelers die hij EISTE van Overmars.
5 -2
BokkieBokstra
Als er eentje zich gemakkelijk ovegegeven aan het nieuwe na-de-revolutie beleid dan was het de Boer wel. Loyaler vind je zie niet. Geen grote aankopen, eigen jeugd. Geen Ziyech voor dik 10 miljoen.
1 0
geDaante
Loyaler, onbetrouwbaarder vind je ze niet bedoel je. Cruijff vroeg hem bij aanvang van de revolutie kleur te bekennen, omdat Cruijff alle neuzen voor de verandering eens dezelfde kant op wilde hebben, even geen Cruijff of Van Gaal kamp, het zou dit keer helemaal naar Cruijffs visie gaan. De Boer stemde in, Cruijff gaf hem het vertrouwen.

Maar nee, De Boer hield zich totaal niet aan het aankoopbeleid en aan de speelwijze. Zelfs na meerdere malen opbouwende kritiek van Jonk en Cruijff, ging hij stoïcijns door met zijn eigen kansloze beleidje.

Je vergeet verder dat wat toen 5 miljoen was, door inflatie en marktwerking nu ongeveer 10 miljoen is.
0 -2
dezeman
Het is gewoon een kwestie van tijd totdat Wöber of Viergever naast De Ligt komt te staan in het centrum. Ik heb sowieso een beetje het gevoel dat De Jong in het centrum niet zoveel meer toevoegt. De verrassing is er wel af voor tegenstanders en Ten Hag zal ook wel zien dat die jongen niet op zijn best kan presteren op die positie. Ik zie De Jong niet direct een basisplaats krijgen op het middenveld, maar ik denk dat hij daar binnen nu en een maand wel veel meer gaat spelen en niet meer in de verdediging.

Het zou mij in ieder geval erg verbazen als De Jong in bijvoorbeeld april nog steeds naast De Ligt staat. Kan me niet voorstellen dat Ten Hag dat wil, maar die gaat ook niet direct zijn ploeg omgooien na de winterstop natuurlijk, dat duurt even een paar maanden.
2 0
T.reckveugel
Ja, eigenlijk pas over 2 jaar kun je een oordeel vellen. Of aan het eind van zijn carrière.
Laten we daar lekker op wachten anders.
Hou op met me.
Ik heb nu al gezien dat Pep ten Hag net als Pep Bosz en Keizer ook nogal beroerd wisselt, als hij al wisselt. Tegen Utrecht doet hij niets en speel je 0-0 en zondag gaat het weer bijna mis.
Zat hij zeker zelf niet zo hoog in zijn concentratie
1 -4
AFCAsphere
Jij hebt er ook niet gek veel verstand van, hè?

Kijk nog eens even terug op wat voor een belachelijk slecht veld wij speelde tegen Utrecht.
0 0
Ferd
En door een slecht veld kan je niet wisselen ofzo?
0 -1
AFCAsphere
Alsof die wissels iets veranderd hadden. O ja, pleur Siem de Jong er even in. Lekker lange ballen in de 16 slingeren.

Die Domstedelingen wisten dondersgoed hoe ze ons spel konden ontregelen. Waarom denk je dat AZ een week eerder ook niet aan hun eigen spel toe kwamen?

(excuses voor het minnetje)
0 0
Ferd
Ja, wissels hadden iets kunnen veranderen. Wober er in, Frenkie naar het middenveld voor meer creativiteit en power op het middenveld had tot meer kansen kunnen leiden
0 0
AFCAsphere
Ik ben van mening dat zo'n wissel vrijwel geen verandering had gebracht. Waarom? Frenkie had al ontzettend veel moeite om de bal aan zijn voet te houden, vanwege de erbarmelijke kwaliteit van het veld. Hetzelfde gold voor Ziyech. En elke keer als we de bal langer dan 5 seconden in bezit hadden, dan doken de spelers van Utrecht er direct op, omdat onze spelers zich moeilijk in de kleine ruimte konden bewegen en de bal makkelijk van de voet schoot.

Als ik jou was zou ik je er maar bij neerleggen dat het resultaat aan dat klote veld te danken is. Het spel zou onder Bosz of Keizer echt niet veel beter zijn. Utrecht dwong ons er toe om er een fysiek duel van te maken.
0 0
Michelinho
Volgens mij zijn ze vooral voorzichtig met Wöber en zodra die er weer echt klaar voor is lijkt me de keuze tussen Schöne of Frenkie me helemaal niet zo moeilijk.
3 0
Ajax4life16
Een hele moeilijke keuze?
1 0
insectenverdelg
Bij Bosz was vanaf dag 1 de intentie te zien. Overigens was Bosz zonder de aankoop van Sanchez nooit geslslaagd geweeest.
2 -5
Joseph
Wat een dooddoener, relativeer je zo ook elke prestatie van Barcelona? Overigens was Sanchez nog lang niet zo dominant als Messi voor het team..
0 0
Bjorn
Volgens mij is dat op dit moment geen moeilijke keuze tussen Schöne en De Jong. Schöne staat al drie wedstrijden op rij te schutteren en deed dit vóór de winterstop ook al geregeld op 6. Schöne kan het niet meer belopen.
2 0