Gijp: 'Ziyech niet klaar voor Europese top'

ArthurV, 12-02-2018 om 21:55, 13430 views, Voetbal Inside | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

De heren van Voetbal Inside hebben niet het idee dat Hakim Ziyech momenteel klaar is voor een Europese topclub. Met name René van der Gijp denkt dat het voor Ziyech beter is als hij denkt aan subtoppers zoals 1. FSV Mainz en Eintracht Frankfurt als vervolgstap. 

'Ziyech moet wel beseffen dat hij momenteel op een plek speelt waar ze de bal bij hem inleveren', vertelt Van der Gijp. 'Bij Europese topclubs voetballen spelers als Toni Kroos en Mesut Özil op die positie, dan moet hij toch maar afdwingen dat ze dat ook bij hem gaan doen.' Johan Derksen vult aan: 'Ziyech is een goede speler, maar geen heel erg goede speler.' 

Tegen FC Twente kwam het tweede doelpunt van Ajax tot stand uit een penalty die werd versierd door diezelfde Ziyech. De heren aan tafel zijn allerminst van mening dat de strafschop terecht was. 'Ze zijn gered door de scheidsrechter, die de bal om onbegrijpelijke reden op de stip legde,' zegt Derksen. Van der Gijp is het helemaal met Derksen eens. 'Er gebeurde helemaal niks en daarnaast vond de overtreding plaats buiten de zestien.' 

Daarnaast werden de heren niet blij van de manier waarop Joël Veltman zich liet aftroeven bij het tegendoelpunt van Ajax. 'Moet je eens kijken, het is echt verschrikkelijk', zegt Derksen na het zien van de beelden. Van der Gijp heeft er begrip voor wanneer Veltman een vergelijkbaar duel van een type spits als Romelu Lukaku verliest. 'Maar je laat je toch niet tegen een spits van FC Twente zo op je kont vallen?'

Waar de Dordtenaar al helemaal niet gelukkig van werd, is het feit dat Ajax-trainer Erik ten Hag Ajax-verdediger Max Wöber gedurende de blessuretijd in de ploeg bracht. 'Dan zeg je toch als Wöber: ''Rot lekker op!'' 'Dit doe je bij een zeventienjarige, want het is zo'n vernedering. Waar slaat dit op?' 

Kortingen tot wel vijftig procent in de online webshop van Ajax!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Voordat ik dit antwoord geef, wilde ik nogmaals de situatie bekijken bij de wedstrijd van afgelopen zaterdagavond. Sparta-Pisvee. Dus even naar Studio-sport gekeken. Er wordt een overtreding gemaakt op een Sparta-speler maar Nijhuis (je weet wel die anti-Ajaxfluiter) laat rustig doorspelen waarna het 1-1 wordt. Dick Advocaat zegt kwaad tegen de 4e man dat dit belachelijk is en dat zelfs een kind kan zien dat dit een overtreding was.
Omdat ik al een paar jaar niet meer naar dat programma kijk, vraag ik mij af wat Van der Gijp en Derksen over dat cadeautje van Nijhuis gezegd hebben?
0 0
Rentokill
"Er gebeurde helemaal niks, en daarnaast vond de overtreding plaats buiten de 16" Hahaha je zelf tegenspreken binnen dezelfde zin. Dat is knap.
0 -1
Juichtoon
Fnoordfans waarderen ajacieden standaard te laag. Gijpie vond dat Suarez Liverpool niet aan kon. Om van Barcelona nog maar te zwijgen. 13 mln kwam eerst zei Rene bij herhaling.
0 -1
Michelinho
13 mln kwam eerst? Wat betekent dat?
0 -1
Juichtoon
Die opmerking kwam een maand oid voor het vertrek van Suarez. De media kreeg er lucht van dat de vraagprijs boven de 20 mln zou kunnen uitkomen. Rene vond een vraagprijs van 13 mln voldoende. 20 mln of meer vragen voor Luis vond Rene idioot.
En hij lachte vrolijk verder. Zie je Suarez al bij Barcelona oid spelen lachte hij verder. Zo van hier is Luis bij lange na niet goed genoeg.
Rene downsized altijd ajacieden. Nu ook met Ziyech. Is een hele vervelende rotterdamse gewoonte
Minnetje heb ik je per ongeluk gegeven.
1 0
DS
Ik denk dat de meeste trainers een Ziyech ook gewoon als RB / RM zouden opstellen.
Coutihno is ook een creatieve middenvelder, maar die zetten ze ook aan de buitenkant bij Barca.

De absolute top zie ik hem niet halen, maar een Lyon, Liverpool of Schalke zijn ook mooie clubs.
1 0
Van Reenen
Schalke?? Kan hij beter bij Ajax blijven spelen. Wat heeft Schalke ooit bereikt in Europa, nog niet de helft van wat Ajax bereikt heeft.
0 0
Babayaka
Niemand is klaar voor het buitenland. en de pingel was terecht hoe licht het ook was.
Hij wordt uit balans gebracht, zonder dat men de bal speelt.
3 -2
ETM
Ik vind het gezeik over die pingel echt stront irritant. Iemand heeft ineens die strafschop tot discutabel gebombardeerd en vervolgens vindt gedreven door allerlei vage sentimenten half Nederland het discutabel. Bal over de zijlijn is inworp voor tegenstander, over de achterlijn is hoekschop voor tegenstander. Pootje haken in strafschopgebied is strafschop voor de tegenstander. Je zou toch zeggen dat dat onder de noemer algemene kennis valt...
4 -2
Juichtoon
Het gaat ze ook niet sec om dit moment. Het gaat erom dat het frame dat Ajax altijd de arbitrage mee heeft in stand blijft. En met succes want het haalt weer alle voorpagina's. En Guzubuyuk kijkt wel 2 keer uit voordat hij ons weer een strafschop geeft.
2 -1
Pierre Heno
1) dit programma is nooit serieus te nemen maar past in het rijtje voetbalvermaak. 2) als er niets gebeurd zou zijn kan het ook niet binnen of buiten de 16 zijn geweest. Overtreding was duidelijk en er worden voor heel wat minder penalties gegeven in de klompetitie. En al die schwalbes, je wordt er onpasselijk van. Wanneer geven scheidsrechters daar nu gewoon eens een rode kaart voor ?! dan ben je meteen van al die mietjes valpartijen af. Ze kunnen beter acteren dan voetballen en wanneer je vervolgens de beelden terugziet krijg je nog slecht acteerwerk te zien ook.
1 -2
geronimo
Waarom krijgt Wöber geen kans meer bij ten Hag???
4 0
3*stars*3
Ziyech gaat natuurlijk geen EU top halen maar dat weet hij zelf ook wel.
Benieuwd wat zijn volgende stap gaat worden en zeker na een goed WK..

Gijpie lult trouwens ook maar wat want hij heeft het over een subtopper als volgende stap maar noemt Mainz? Momenteel de nr16 van Duitsland...
1 -1
Simon1
Ik vraag mij oprecht af of hij dat wel weet. Hij gedraagd zich namelijk niet zo.
0 0
Starkoo
Wat een amateurs daar in studio lol, 1-1 van PSV ging duidelijk een overtreding vooraf, #Driesen out! En onze pingel is gewoon duidelijk een pingel "Hakim werd gewoon neer gehaald lol! PSV wint met minimaal verschil het is een kwaliteit nee meneer Driesen het is puur geluk! Winnen we alle wedstrijden dan achter halen we de lampen gewoon!
2 -3
3*stars*3
Was Derksen weer positief over zijn holmaatje, Nijhuis?

Las vanmiddag een stuk op VZ en Dick Jol en vd Ende zijn ook kritisch op Nijhuis.

"Het is ook geen discussie die afgelopen weekend is begonnen, hè. Nijhuis doet het al jaren anders dan de anderen. Dat kan gewoon niet. Het scheidsrechterskorps staat voor lul zo. Maar erger: het heeft dus ook invloed op de titelrace."

Van der Ende kan zich vinden in de woorden van Jol en stelt dat het een utopie is te denken dat alle scheidsrechters op dezelfde manier fluiten, ook vanwege het kwaliteitsverschil. "Maar het verschil is nu veel te groot. Nijhuis maakt al seizoenen lang zijn eigen regels. De Eredivisie mag geen tombola worden waarbij we elke week weer moeten afwachten hoe de scheidsrechterlijke beslissingen nu weer uitpakken."

http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=322989
1 -2
3sterrenAjax1
derksen over nijhuis: https://www.youtube.com/watch?v=p_mC2b7TgX4
0 -1
3*stars*3
Ach gut, kom niet aan Nijhuis!
Holmaatje van Derksen...Wow en dan sneert Derksen ook nog eens richting Makkelie, pfff....
0 -3
3sterrenAjax1
makkelie staat er beter op bij de knvb en uefa dan nijhuis. grote concurrent van nijhuis zogenaamd. dus derksen zal het niet laten om makkelie elke keer de grond in te boren om zo de publieke opinie proberen te bespelen.
0 -1
3*stars*3
Ja joh, laatst riep hij ook dat Makkelie homo is en niet naar Saudi Arabië moest gaan om te fluiten.
Terwijl Makkelie nog niet uit de kast is gekomen en hij bepaald zelf wel of hij wilt of niet.

Derksen is hypocriet als een malle want als je in zijn team zit, kan je niets fout doen en dat zien we nu met Nijhuis en eerder met die andere Tukker, Munsterman.
0 -2
BRAMHOUTEN
Derksen heeft een boek over Nijhuis geschreven dus puur zakelijk belang dat hij hem verdedigd . Zo triest allemaal. Die gasten zijn helemaal niet objectief
0 -1
3*stars*3
Owja, ook nog een boek.
En dan telkens Makkelie afkraken.

Het ergste is dat die heren aan tafel veel fans hebben en mensen alles overnemen.
0 -1
Bobbaasje
Ziyech laat vaak zijn negatieve gevoel in alles blijken wanneer hij zich onheus bejegend voelt. Door zijn hele lichaamstaal verraad hij zijn gevoel, in gebaartjes, in gezichtsuitdrukking en in houding. Daar lijkt hij bijna voor te kiezen.

Het is ook niet verwondelijk, dat hij met Van Basten botste bij sc Heerenveen, die had als voetballer soms hetzelfde. Beide, vaak onvergelijkte gevoelskarakters pur sang. Mijn gevoel zegt ergens ook dat de aanwezigheid Van Basten bij Oranje misschien wel de grootste motivatie voor Ziyech was om niet voor Oranje gaan.

Ziyech is bij vlagen een geniale voetballer, maar vaak ook een onbezonnen speeltuinvoetballer, die vooraf geen rekening lijkt te houden met de consequenties van zijn vele onbenullige balverlies.

Een jongen die elke vrije trap opeist, omdat hij zich de patron van het pleintje lijkt te voelen, maar er ook één die ze vervolgens misschien wel voor 95% kverprutst.

Ziyech is als voetballer voor Ajax vaak van grote waarde met assists en voorassists, maar hij creëert met zijn nonchalance en slordigheden ook veel onrust in de organisatie van het team. Hoe vaak het hele elftal per wedstrijd moet terugschakelen na knullig balverlies kost veel energie en verstoort het spelritme en de focus op aanvallen.

Ondertussen heeft hij op enkele punten inderdaad de beste cijfers, maar op enkele andere punten de meest beroerde cijfers. Practisch een speler heeft zulke slechte statistieken qua vrije trappen, afstandschoten en grossiert in zoveel onnodig balverlies.

Ajax is meer dan Hakim Ziyech. Het heeft naast hem nogmeer hele goede voetballers in het elftal. Van mij mag Ziyech zeker blijven na de zomer, hopelijk leert hij echter wel om zich beter in anderen (lees supporters) in te leven. Maar hij is niet zeker onvervangbaar. Ajax zal ook voortbestaan zonder Ziyech.

Ooit vertrok Bergkamp uit Amsterdam naar Inter Milan, de belangrijkste speler van het team. Men vreesde ineenstorting. Echter in de jaren daarna ontpopte het team zich tot beste elftal van Europa.
6 -1
petwes
Helemaal met je eens hoor, ZIyech is niet een van de beste spelers van dit team qua potentie. Velen zijn beter dan: Wober, de Ligt, Onana, van de Beek, Frenkie de Jong, Kluivert, Neres, Dolberg...

Alleen die zijn wel allemaal jonger en nog minder ver in hun ontwikkeling. Al vind ik nu Onana, van de Beek en de Ligt al beter dan Ziyech. Maar goed, het is niet goed om spelers alleen individueel te bekijken, want het gaat ook om kwaliteiten in het team, en dan is Ziyech nu wel belangrijk, want hij is heel creatief, waar anderen op het middenveld dat iets minder zijn. Hij is zeker wel te vervangen, alleen zie ik nu bij Ajax niet een speler die dat nu meteen zou kunnen opvangen, en ook in de Eredivisie niet. Wellicht dat Mazroui het kan, maar dat zal nog 1,5 jaar duren. Nu zullen mensen zeggen dat Mazraoui een ander type speler is, en dat is ook zo, ik vind hem echter ook anders dan Frenkie de Jong en van de Beek en in die zin complementair, maar dat is nog toekomstmuziek. Ajax moet meneer Ziyech gewoon nog een jaar aan zijn contract houden, tenzij hij zoveel balleen in de kruising schiet op het WK dat je echt de hoofdprijs krijgt. Al zal het bijna onmogelijk blijken een speler van vergelijkbaar niveau terug te kopen, aangezien in Nederland niets loopt, en daar buiten niemand trek in de eredivisie heeft.
0 0
didierajax020
Goed stuk Bob, eens!
1 0
godenzonenssuper
Ziyech zou bij een club als liverpool na 2 wedstrijden gewoon op de flank worden gezet.
Topclubs hebben geen zin in middenvelders die zo opportunistisch zijn en amper rust hebben.
4 -1
RaynoFischer
Wel eindelijk iemand die het durft te zeggen, want half Nederland doet alsof hij wereldtop is.
Goeie speler en als hij er alles uithaalt waarschijnlijk de beste van de Eredivisie, maar het valt tot nog toe wel mee
6 -2
Good Luck
Die strafschop en het verdedigen van Veltman is allemaal satire ;)
2 -1
Tinus
Heb me weer mateloos zitten ergeren aan die mannen aan tafel. Zitten daar voor 90 procent flauwekul te verkondigen alsof het de logische waarheid is. En iedereen die anders denkt is gek. Stuitend is het gewoon. Na 3 minuten was ik er wel weer klaar mee.
4 -4
Boer Gijs
Sorry ik wou je plussen maar gaf een extra min
0 0