'Het was verdorie helemaal geen strafschop'

sammekors, 12-02-2018 om 07:45, 10350 views, AD | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Willem van Hanegem is niet te spreken over de manier waarop Ajax momenteel speelt. De oud-voetballer ziet evenals bij concurrent PSV een matig spelend team. Winnen doen de Eindhovenaren echter, in tegenstelling tot de Amsterdammers, wel 'zonder noemenswaardige hulp van de arbitrage.'

'Dat er überhaupt nog gediscussieerd werd over of de overtreding binnen of buiten het zestienmetergebied was, daar werd ik al treurig van. Het was verdorie helemaal geen strafschop', zo vertelt Van Hanegem in het Algemeen Dagblad. 'Dat deed Gözübüyük dus helemaal fout.' Van Hanegem is van mening dat Ajax de overwinning cadeau werd gedaan, terwijl PSV het wel 'gewoon' op eigen kracht doet.

Van Hanegem wordt, onterechte strafschop of niet, sowieso al niet blij van Ajax' speelwijze. 'Ajax speelt gewoon zwak', vervolgt de analyticus van Ziggo Sport. 'De nieuwe trainer Erik ten Hag zag onlangs wel vorderingen bij zijn ploeg en hij niet alleen. Die anderen zullen zijn assistenten zijn, of de mensen in de Arena die heel erg hopen dat hij het beter zal doen dan zijn voorganger Marcel Keizer. Maar ik zie het eerlijk gezegd totaal niet.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FissaDeGekste
Zolang het in wimpie zn columns niet over 010 gaat weet je dat het goed zit en dat je je oren dicht kan doen./
0 0
Bocarra
Voor het gemak stapt Willem over de wedstrijd tegen Utrecht heen. Ajax was vogelvrij geen scheidsrechter te bekennen en een onbespeelbaar veld als je zoals Ajax speelt. Pure competitie vervalsing.
0 0
Van Reenen
Het is jammer dat ook Willem zijn ogen steeds slechter worden en hij een brilsterkte van min 12 heeft! Blijft jammer en gun je niemand. Maar het cadeautje van die gigantische eikel van Nijhuis (waarom gaat hij niet bij de merels fluiten, die droplul zorgde ervoor dat het vee van pis vlak voor rust op 1-1 kwam bij Sparta. Maar ja, Willem wreef even daarvoor in zijn ogen en het ontging hem helaas! Van een groot en gerespecteerd voetballer naar een zielig hoopje mens! Willem ga zo snel mogelijk naar een rusthuis nu het nog kan.
3 -1
M.Olsen
Willempie roepen ze je na....

Waar was jij Willem toen feyenoord in Utrecht vorig sezioen een kwartier extra tijd kreeg toen ze achterstonden? Of al die vrijpleitingen en gemiste incidenten met schoppen/op spelers staan en ellebogen???
2 -1
Joseph
Normaal krijgt Ajax dit soort momenten nooit mee en winnen Feyenoord en PSV er doorgaans een kampioenschap mee, dit is dus weer heerlijk calimero gedrag..
1 -1
3*stars*3
Wimpie zei ook doodleuk dat hij hoopt dat PSV die schaal pakt.
Het zit weer diep...
2 0
Michelinho
Willem is de Sjakie Swart van Feyenoord, erg vermakelijk in zijn observaties, maar niet bepaald objectief. Niet al te serieus nemen dus.
2 0
3*stars*3
Sjaak was wel vaak positief over die kakkies.
Wim is oud maar haat voor Ajax is niet verouderd.
0 -1
Michelinho
Haat voor Ajax? Welnee. Als Ajax goed speelt zal hij dat ook belichten. Niet te overdreven alleen. Gewoon gezonde, ouderwetse rivaliteit.
2 -3
Tinus
Pas op dat je niet iets positiefs zegt over willem van hanegem, want je hebt zo een aantal minnetjes te pakken....
2 -2
EenAjacied
Ah Willem heeft weer is kritiek op Ajax. logisch Feyenoord speelt ook zo dramatisch de afgelopen weken...
0 0
Michelinho
Maar daar laat hij ook geen misverstand over bestaan in dat artikel, kan er al lang niet meer om lachen en op drie man na waren ze gisteren allemaal om te huilen.
0 0
AlexIbarra
Ik snap de discussie over de penalty niet zo goed, het is toch goed in beeld?

Het is volgens mij duidelijk een (lichte) overtreding.
De 1e reactie van Twente-spelers is ook roepen dat 'het' erbuiten was. Niet dat hij de bal speelde of zo. Die jongen van Twente staat zichtbaar binnen of op de 16 meter lijn, niet erbuiten. Lijn is deel vh strafschopgebied, een overtreding op de lijn is een strafschop.

Het was een overtreding en net binnen het strafschopgebied.
Wij hadden dus 'mazzel' dat de tegenstander niet slim opgesteld staat en de scheidsrechter doet wat hij hoort te doen. Volgens Willem win je dan niet op eigen kracht.

Elke week zie ik Nijhuis de competitie verder verkrachten en Hans Kraay roept bij Fox om meer scheidsrechters zoals hij. Ondertussen wordt een scheids die een correcte beslissing in het voordeel van Ajax durft te nemen bekritiseerd, je mag nl. alleen tegen Ajax fluiten.
Remember het gezeik over het 2e geel (wat al z'n 3e had moeten zijn) van Jorgensen.

Alleen al de overtredingen tegen Tagliafico de laatste weken hadden meerdere schorsingen moeten opleveren. Een wisselspeler die uit de dugout komt springen om hem ff lekker een beuk te geven krijgt gewoon niks, geen geel, 0 wedstrijden. En men praat over respect.
1 0
Michelinho
Zelfs Kraay had kritiek op Nijhuis na Sparta-PSV, kan je nagaan.
0 0
Babayaka
Maar bij Ajax fluit ie altijd prima, zelf bij Groningen vorig jaar. Nu een x PSV het bijna verkut is Nijhuis de schuldige.
0 0
mikemeat
Psv wel (gewoon) op eigen kracht?????? dus Willem, jij zag de overtreding niet op die Spartaan vlak voor rust? meneer Naaihuis had hier gewoon mnoeten fluiten en was het waarschijnlijk gewoon 1-0 met de rust.
3 0
Redrum
Ik kijk nu ff de beelden terug, maar hoe kan Willem nou in vredesnaam zo lopen janken over deze penalty? De man die de overtreding maakt staat sowieso al overduidelijk binnen de zestien en Ziyech gaat dan ook neer in de 16. Dat hij er buiten zou zijn is dus sowieso al lulkoek. En daarnaast laat hij gewoon zijn been staan. Als dit op de middenlijn gebeurd dan wordt er altijd voor gefloten.
6 0
X-RaY
Ouwe mensen janken nou eenmaal veel. Net zoals zij vaak in het verleden blijven hangen of er maar over blijven praten.
0 0
ETM
Het was verdorie helemaal wel een strafschop!
3 0
chuckie88
Als wij het gaan hebben ook scheidsrechtelijke invloeden op de stand in de Eredivisie, dan denk ik dat Ajax van de oorspronkelijke top 3 er het slechtste vanaf komt.... Feijenoord met zijn gunfactor en alle beslissingen in die tokkiegekke Kuip moet al helemaal hun mond houden (dus Willem stttt) en PSV mag ook niet klagen denk ik afgelopen zondag bij de eerste goal... nu scoren ze vlak voor rust en geeft dat een mentale boost. En dan zal ik het maar even niet hebben over meneer Naaihuis die ons al heel veel punten heeft gekost.
2 0
Hagmag
Willem moet zijn mond houden.
Seizoen 2017-2018, 010 - Vitesse in de kuip, één van de eerste thuiswedstrijden.
100% strafschop voor Vitesse, werd niet gegeven. Even later ging voor een wissewasje de bal wel op de stip aan de andere kant. Kwijlebabbel Dirk werd hierdoor the man off the match en... weer 3 gestolen punten in de kakkerlak tas. Zoet leunt achterover met de bal op z'n buik en zo kan ik nog wel fff doorgaan.
Er worden ook regelmatig beslissingen genomen, waar de bal op de stip had gemoeten, maar dat het wordt weggewuifd.
Tukker had z'n knie moeten intrekken. Gewoon 100% strafschop.
3 0
Suarez16_
Nu wil ik niet de calimero uithangen, maar tegen ado kregen we geen pingel wat wel een pingel moest zijn en volgens mij hadden beugelsdijk en immers ook rood moeten hebben, utrecht thuis scoorde utrecht een buitenspelgoal, twente uit hadden cuevas en hooiveld onder de douche moeten staan en uit bij utrecht had die gothler na 20 minuten rood moeten hebben. Nu zit het 1 keer mee (en iedereen die de pot had gezien wist dat het 5-1 had moeten staan) 25 minuten voor tijd (waar nig niks beslisd is) en de calimero's komen weer onder hun steen vandaan.
8 0
Juichtoon
Het gaat Willem ook niet echt om dit moment sec.. Hij grijpt het voorval aan om het frame te bevestigen dat Ajax de scheidsrechter mee heeft. En daar is hij weer in geslaagd. Hierop is maar 1 antwoord mogelijk. Wij dienen ons onrecht ook breed uit te meten en voordeeltjes van anderen te bekritiseren.
5 0
GerardAjax26
Het was inderdaad een simpel gegeven penalty, maar het was lang niet zo erg als hoe Feyenoord werd geholpen in de beker tegen PSV. En het heeft dit seizoen ook zo vaak tegen gezeten met scheidsrechters die onze tegenstander geen kaarten durven te geven waaronder meerdere keren een rode zoals in de uitwedstrijd tegen Twente.. maar toen hoorde ik Willem niet. Sowieso kan je als Feyenoorder hier beter stil over blijven want ik kan mij in ieder geval geen seizoen herinneren dat Ajax zoveel geholpen is als Feyenoord vorig seizoen. Hoevaak zij wil niet simpele penalty's meekregen en tegenstanders met 10 man moesten spelen is niet normaal. Gister zat de scheidsrechter Ajax inderdaad mee, dat 1 is wedstrijd.
1 0
insectenverdelg
Vergeet niet de overtreding op Nico bij Utrecht uit. Waar geel gegeven werd. Daarbij viel de overtreding van Bilal gisteren gewoon mee....
2 0
Mokum2018
Die van Bilal was gewoon dom, die bij Utrecht op Nico was te laat, maar was evengoed ook rood
0 0
31xAjax
Mensen vergeten vaak hun roze bril af te zetten als ze moeten oordelen of iets wel of niet een pingel was. Zo ook bij dit geval. Als dit bij Feijenoord os PSV was gebeurd waren ze hier op dit forum over elkaar heen gerold om aan te geven dat het; of geen overtreding was, of buiten de "16".

Maar nu het Ajax betreft lijkt het er op dat niemand ziet dat Ziyech de tegenstander opzoekt en zich gemakkelijk laat vallen. Ook constateren slechts weinigen dat de "overtreding" buiten het strafschopgebied was.

Net zoals ik bijna niemand hoorde zeggen dat de gele kaart van Ziyech ook een rode had kunnen (moeten) zijn.....
1 -4
SanMarco
Lekker kort verhaal....en ook nog eens vol onzin...
De algemene conclusie is dat de reden dat maar weinig mensen iets hebben gezien of gehoord,omdat het er niet was.....het was geen rood,en het was er ook niet buiten...
2 -2
Mokum2018
Het was inderdaad geen strafschop, maar heeft Feyenoord nooit een onterechte strafschop gehad Willem?
0 0
Noxin
Zo, Willem geeft weer af op Ajax. Je zou haast denken dat Feyenoord dit weekend verloren heeft. Oh wacht...
5 0
Redrum
Willem, Willem, Willem. Het ging tot nu toe zo goed dit jaar. Realistische columns zonder gezeur, af en toe zelfs een compliment richting Ajax maar in ieder geval geen ongefundeerde kritiek. Dit had natuurlijk allemaal te maken met het halen van de titel, waarmee een last van Willem zijn schouders was gevallen. Het lijkt er nu alleen op dat de realiteit bij Willem door is gedrongen dat die titel echt een extreme uitzondering was en dat Feyenoord gewoon weer voor spek en bonen mee speelt in de eredivisie zoals de 17 jaar voor de titel. Dan richt Willem zich maar weer op het afkraken van Ajax dus. Als Ajax genaaid wordt, wat regelmatig voorkomt, hoor je zelden tot nooit spelers of trainers zeuren. Soms zelfs wel iets te weinig misschien. Maar als Ajax dan een keer iets mee krijgt, vaak nog gewoon terecht ook, dan worden we meteen weer geholpen en is het een schande en blablabla.
7 0
Juichtoon
Nijhuis, weer hij, 'vergat' te fluiten voor een overtreding voorafgaand aan de 1-1 tegen Sparta.
ps. overigens zien we hier wat er gebeurt als wij iets mee krijgen, dan gaat de concurrentie zich roeren. Bij ons roert alleen Sjaak zich. Als we willen dat de scheidsrechter wat meer op onze hand wordt zullen we ons in de discussie over dit juryaspect van het voetbal meer moet mengen.
4 0
Redrum
Het ergste is nog dat het Luuk de Jong is die in een interview keihard liep te janken over het schandalige optreden van Nijhuis. Dit is een klein stukje ervan:

Luuk de Jong is klaar met Bas Nijhuis. De scheidsrechter liet in de competitiewedstrijd tussen Sparta en PSV (1-2) weer veel doorgaan, tot ontsteltenis van de spits. De maat is wat hem betreft vol.

Zelf hebben ze er dus nog het meeste van geprofiteerd en dan toch nog janken na afloop.
7 0
Babayaka
Jankie de jong is de naam.
0 0
Causio
Wat een krep zeg, was net binnen de 16 meter.
1 0
RedFeather
Klopt helemaal
Maar volgens mij heeft Fey vorig jaar hier en daar een duwtje in de rug gehad.
En Psv heeft ook wel wat momentjes. Maar minder grote beslissende.
1 -2
TheRiviera
Elke club word wel eens geholpen door de arbitrage maar mensen letten er meer op bij Ajax omdat er veel meer ogen gericht op ons zijn dan PSV of Feyenoord. Hij heeft idd wel een punt dat sinds de komst van Ten Hag weinig is veranderend.
0 0
Turbo
Hij is erlangs en gaat over de knie. Is gewoon een pingel.
7 0
Inhartennieren
Zijn clubie staat weer aan de rand van de afgrond, dus dan slaan we weer wat om ons heen, kromme!
7 0
Bjorn
Het is niet fair om te zeggen dat wij het niet op eigen kracht doen en PSV dat wel doet. Dan ben je de realiteit uit het oog verloren.
4 0
PJK54
Ja als je niets te zeiken hebt over je eigen club, 3-1 verliezen en ook nog 2x rood, dan ga je maar weer beginnen over Ajax natuurlijk en dan over zaken waarvan ik denk dat gebeurd wekelijks bij andere clubs!!!
7 0
de-Ajacied
20 binnen het strafschopgebied telt ook. Ik hoor hem niet over de buitenspelgoal en de overtreding die feyenoord cadeau kreeg
8 0
Ar
Hij heeft gelijk. We mogen blij zijn dat ie m op de stip legde, want anders was het weer puntverlies.
En vorderingen zie ik ook niet. Totaal niet. Het spel is slechter dan voor de winterstop.
3 -2
w86
Dat het niet best is, dat heeft Willem goed gezien. Maar ga niet huilen over een strafschop of niet, want we hebben ook wel eens wat tegen gehad wat niet helemaal terecht was. En dan roepen we allemaal dat het zich aan het einde van het jaar tegen elkaar weg valt.
0 0
Stibba020
Als er een club is die bijna altijd de scheids tegen zich heeft dan is het Ajax wel. Nu zit het eenkeer mee en gelijk heel Nederland begint te schreeuwen. Volgens mij had Twente vorige keer gewoon rood moeten krijgen in de 32 minuut.. Laatst ook weer een smerige op Nico, was gewoon donker rood kreeg niks..
2 0
Juichtoon
In de geschreeuw van NL ligt ook de oorzaak dat wij van de top 3 het minste meekrijgen. Wij zullen zelf ook meer moeten schreeuwen.
0 0
Inhartennieren
Was er gewoon binnen.
1 0
DannTheDon020
Willem, ik kan me dit jaar nog ergens herinneren dat PSV een strafschop kreeg, terwijl iemand werd getackeld buiten de 16 meter en hier al om ging maar binnen de 16 viel. Dat noem ik geen pingel. Dit was duidelijk een pingel, want die speler van twente deed een duidelijke obstructie op het randje van het strafschopgebied. Of mag je tegenwoordig iemand gewoon een ‘koekie’, zoals Johan Boskamp altijd zegt, geven in het strafschopgebied, zodat deze speler niet kan scoren?
7 0
Stibba020
PSV werd ook geholpen bij de 1 - 1..
6 0
Rockpotje
Houd toch eens op Willem. PSV loopt het hele seizoen te mazzelen. Dan krijgen wij één keer een discutabele strafschop en dan is het meteen weer huilen geblazen. PSV doet het op eigen kracht... laat me niet lachen. Feyenoord doet dat wel, in tegenstelling tot vorig seizoen. En dat merk je meteen aan de ranglijst.
33 0
Jaridebeste
Amen.
0 0
Pas
Denk dat Willem te veel zuurtjes heeft gesnoept.

Wel of geen strafschop, elk team heeft dit wel eens. Maar als het bij Ajax gebeurt dan moet er maar weer over worden gezeken als de wereld vergaat.

PS, terechte opmerking over Feyenoord :)
0 0
RaynoFischer
Daarnaast was het ondanks de kutwedstrijd ook gewoon terecht dat we gewonnen hebben.
8 0
Siemmie
Tuurlijk joh, PSV doet het op eigen kracht. Die 1-1 zaterdag kwam toch echt voort uit een overtreding. Of je rust met een 1-0 achterstand of 1-1 is een wereld van verschil, dus ik vraag me af hoe de wedstrijd verder was verlopen als het gewoon 1-0 was gebleven voor rust.
13 0
kampioen0809
Ach meid...
3 0