'Ziyech kan op rechtsbuiten waardevol zijn'

JesseTH, 11-02-2018 om 19:46, 6838 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Kenneth Perez en Ronald de Boer zijn van mening dat Ajax het zichzelf zondagmiddag tegen FC Twente veel makkelijker had kunnen maken. De Amsterdammers misten kansen in de openingsfase en Erik ten Hag verbaasde menigeen met zijn wisselbeleid, al kwam daar ook een mogelijk goede oplossing uit voor de toekomst.

'Donny van de Beek had twee keer moeten scoren. Dan sta je met 3-0 voor na twintig minuten en dan kun je frivool gaan spelen', oordeelt De Boer bij Dit was het Weekend. 'Dan speel je waarschijnlijk tachtig minuten goed. Twintig minuten is niet genoeg. Wil je voor het kampioenschap gaan, maar ook Europees spelen, dan wordt je gewoon afgestraft.'

De Boer zag verder het spelen van Hakim Ziyech op rechtsbuiten als iets mogelijk positiefs. 'Voor de balans van het team kan hij op rechtsbuiten echt waardevol zijn. Messi gaat ook altijd naar binnen en dan moet je een back hebben zoals Kristensen die er continu overheen komt. Dan kan hij echt zijn ei kwijt. Dan kan hij direct uithalen of mensen wegsteken.'

Perez ziet dat zelfs Ajax het niet op tachtig procent kan bolwerken tegen FC Twente. 'Ze moeten geconcentreerd op honderd procent werken en ballen veroveren. Het zou natuurlijk zonde zijn voor Ajax in de titelrace om zo makkelijk tegen een povere tegenstander punten te verliezen.' De Deen keek daarnaast op van de keuzes van Erik ten Hag bij de wissel van David Neres. 'Je had ook gewoon Veltman kunnen wisselen voor Kristensen. Ik vind het niet echt heel erg sterk wanneer je vier wisselingen moet doen voor één wissel.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
fanforeffer
Als rechtsbuiten is een soort van weg promoveren,goed idee.
0 0
Babangida83
Really?

Zijn we allemaal die 'fantastische' wedstrijden van Ziyech op de rechtsbuiten ineens vergeten, ofzo? Als tussenoplossing, ok, maar als structurele oplossing gewoon dom.
0 -1
Dexy
Mijn eerste reactie van de tactische omzetting was: onlogisch en slecht. Maar bij nader inzien kan ik de omzetting toch wel goed begrijpen.

Twente had in de 2e helft de gehele as met een 5-4-1-formatie dichtgebouwd, waardoor Ajax telkens een mannetje tekort kwam in het centrum. Daarnaast bleven onze buitenspelers stokstijf aan de zijlijn staan en boden zich niet aan tussen de linies, waardoor er geen beweging in het aanvalsspel van Ajax zat.

Door Frenkie naar het middenveld te schuiven en naast Schöne te posteren, kon Ajax dat extra mannetje in de as weer terugkrijgen. Met Ziyech als hangende rechtsbuiten daar kort voor heb je wél iemand die goed tussen de linies kan spelen, dit i.t.t. Kluivert en Neres. Door deze zet krijg je meer variatie en beweging in het aanvalsspel en bovendien win je de controle (oftewel: man-meer-situatie) op het middenveld weer terug.
2 0
Adios
plus dat de backs meer ruimte kregen om op te komen doordat er 2 echte centraal verdedigers stonden (had wel liever Wober ipv Veltman centraal gezien)
2 0
Dexy
Exact
0 0
AFCA-B93
Zal allemaal best. Maar dat betekent dat je de MVP van de Eredivisie (iig tot aan winterstop) David Neres eruit haalt. Geen optie dus.
0 -1
PeterVKV
zet Neres dan maar in de spits ipv Huntelaar
4 0
Dexy
Zou inderdaad ook geen gekke optie zijn.

Huntelaar brengt zo verschrikkelijk weinig aan de bal, loert alleen maar op die paar momenten dat hij in stelling wordt gebracht. En als dan ook (zoals dit seizoen vaak) het eindproduct bij hem uitblijft, heb je helemaal niks aan Huntelaar.
0 0
Adios
wil ik ook wel een keer zien!
1 0
Ar
Snapte die wissel van Neres totaal niet.
Ziyech deed het overigens helemaal niet verkeerd in die positie maar goed we waren nu juist onder Bosz en Keizer afgestapt van middenvelders voorin.
3 0
Ajax4life16
Ik vond die wissel opzich goed bedacht en het pakte ook nog eens goed uit. Ik snap alleen niet waarom Schöne niet word gewisseld en waarom vd Beek zo diep staat. Met zo'n middenveld word het spel heel stroperig en krijg je een wedstrijd als vandaag. Ook het druk zetten onder Ten Hag is om te janken.
1 0
Babangida83
Hij was zo goed dat die bal na een paar minuten al in het netje lag (bij Ajax zelf, helaas). Dat je uiteindelijk nog wint, was een Godswonder omdat de scheids hem binnen de zestien legt. Daarna maakte Twente gewoon nog een keer aanspraak op de gelijkmaker. Ajax ging er zeker niet beter door voetballen.
0 0
Wereld
ik vind niet dat het goed uitpakte..
eerst verliest Ziyech als rechtsbuiten gevaarlijk de bal vlakbij onze 16 (kopkans Boere, voorzet Jensen)
daarna komt de goal uit een fout van Veltman als LCV(!)

en we kregen er geen grip meer op..
1 -2