'Tagliafico belangrijkste nieuwe speler in Nederland'

BVeenstra, 20-01-2018 om 11:50, 12887 views, Trouw |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Trouw-journalist Henk Hoijtink is van mening dat Ajax met het aantrekken van Nicolás Tagliafico zeer goede zaken heeft gedaan. De verslaggever zag waar hij lang op heeft moeten wachten. 'Wat ik in een Nederlandse ploeg en zeker bij Ajax niet meer voor mogelijk had gehouden', schrijft hij in zijn column in Trouw.

'Ik zag een verdediger die liep waar hij moest lopen, die fel de duels aanging, die keek wat zijn ploeggenoten deden, en je zag hem zich daarop instellen', begint Hoijtink. 'Niets raars deed hij, niets overbodigs. Je zag hem wijzen, altruïstisch wijzen: daar moet die bal heen, dat is voor het team het beste. Ik zag een verdediger die weet waar Abraham de mosterd haalt.'

Hoijtink schrijft dat Ajax jarenlang dergelijke spelers niet haalde en dat de Amsterdamse club ook geen onbekende en dure twintigers moest halen. 'Is er nu plotseling wel zo eentje, omdat technisch directeur Marc Overmars na het vertrek van Dennis Bergkamp de ruimte voor dergelijke aankopen heeft, Bergkamp, de eerste discipel van Johan Cruijff, die voor nieuwe spelers in dat genre niet geporteerd zou zijn? Ach, wat zou het nog? Geneuzel voor de Ajax-incrowd, laten wij die oeverloze Cruijff-revolutie achter ons laten.'

Volgens de columnist is Tagliafico de belangrijkste nieuwe speler in Nederland. 'Kijk straks eens hoeveel beter Ajax' al grootste talent Matthijs de Ligt zal zijn, hoe daarmee zijn waarde nog zal stijgen, als hij een tijdje in de nabijheid van deze knaap heeft gespeeld.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bocarra
Ik denk dat het afscheid van Bergkamp en van Duivenbode zorgt voor nieuwe elan en dat beslissingen nu snel genomen kunnen worden en niet eerst ellenlang bediscussieerd dienen te worden.
0 0
FrankRijkaard4
Winterstop duurde mij veel te lang. Ben erg benieuwd naar de nieuwe accenten van Ten Hag.
0 0
Ferd
Geen breedteaankopen maar directe versterkingen, de breedte moest uit de jeugd komen volgens plan Cruijff. Dat is precies wat Overmars doet nu.
0 0
Sterretje73
Exact...7 magere jaren gehad en nu weer 7 vette. Metaforically spoken...
0 0
Ajax4xbestevaneuropa
Blijft apart dat bijna elke journalist of blad de conclusie trekt dat Cruijff's revolutie niks waard was. Ten have & co hadden Ajax ook rijker dan ooit gemaakt? Cruijff wilde europees succes, finale vorig jaar... Dus tsja, al dat naar beneden halen van Cruijff's laatste gevecht voor zijn club is onnodig.
0 0
Puurvoetbal
Henk wie ?
0 0
M.Olsen
'Is er nu plotseling wel zo eentje, omdat technisch directeur Marc Overmars na het vertrek van Dennis Bergkamp de ruimte voor dergelijke aankopen heeft, Bergkamp, de eerste discipel van Johan Cruijff, die voor nieuwe spelers in dat genre niet geporteerd zou zijn?

???? Wat is dit voor zin????
1 0
Welja
Waarom hebben alle journalisten het altijd maar over of jeugd of aankopen?

Cruijff wilde het niveau van het eerste omhoog krikken door de jeugdopleiding te verbeteren. Een aankoop waar nodig moest een directe versterking zijn.

Als de Cruijff filosofie ergens overboord is gegooid is het toen ze Jonk aan de kant hebben gezet.
De jongens die in die tijd in de opleiding zaten komen nu naar het eerste. Die lichting is duidelijk beter als wat er voor uitkwam. Daar zat een stijgende lijn in.

Wat er na deze lichting komt kan ik niet inschatten, maar gezien het aantal spelers dat nu langzaamaan gekocht wordt is het niet meer wat er onder Jonk geproduceerd werd.
1 0
chloorbestendig
Denk dat Cruijff ook gewoon zou willen dat Ajax europees weer mee telt, dan moet je toch even verder kijken dan Nederland. Zuid-Amerika is een cultuur waar letterlijk alles om voetbal en winnen draait, daar doe je als ventje weinig anders dan de hele dag op straat voetballen, hier in NL zitten de meeste jongens en meisje met een zak chips achter hun I-pad.
0 0
ajax1forever
Niet alleen de Ligt maar ook Wober zal groeien naar topniveau.
Alleen nog een goede rechtsback
2 0
Bjorn
Een positieve noot over het aankoopbeleid, wanneer hij toch weer snoeihard even uit wilt halen naar Cruijff en de revolutie. Enge man. Altijd negatief over Ajax.
1 -1
SjaakWolfs
Geef die jongen even de tijd. Straks maakt hij een foutje tegen Feyenoord en schrijven de mensen die nu hosanna roepen hem meteen weer af.
0 -2
Ajaxvooraltijd
Over dat soort klapvee maak ik me al helemaal niet druk.
0 0
hallo1
Precies, laat hem eerst eens een aantal wedstrijden zijn spel tonen. Altijd dat positief (of negatief) oordelen over een speler die nog geen serieuze wedstrijd voor Ajax heeft gespeeld, is erg voorbarig. Ik heb wel vertrouwen in Tagliafico, maar dat is een ander verhaal.
2 0
GerardAjax26
Ik heb er ook veel vertrouwen in, maar laten we nog maar even wachten met dit soort uitspraken.. hij moet z'n debuut nog maken.
1 0
FWAjacied
Als Henk iets positiefs gaat vertellen over een nieuwe speler, dan begin ik al te vrezen voor een miskoop. Die man heeft zo'n bizarre voetbalvisie met voorkeuren die je amper ziet bij voetballiefhebbers.
2 0
Piejotter
Ideaal is als je alleen je eigen lichting kunt gebruiken maar dat is een utopie. Er zal altijd wat aangevuld moeten worden. Maar opleiden blijft altijd hoofdzaak voor Ajax. En wat er nu gebeurd is goed, op tijd vooruit denken en voorkomen dat je op het laatst nog snel effe een speler moet kopen.
2 0
Ajax4life16
Zoals we het nu doen is het prima. De jeugd blijft ontzettend belangrijk, net als jonge spelers scouten. Het is dan misschien niet zoals Cruijff het zich precies had voorgesteld, maar de selectie word alleen maar beter en de bankrekening alleen maar dikker op het moment. We moeten alleen wel oppassen dat het niet in koopzucht omslaat(Labyad en Magallan imo)
1 0