Borst is overtuigd: 'Ajax wint Klassieker'

BartVeenstra, 18-01-2018 om 07:45, 12120 views, Betweters |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voetbalanalist Hugo Borst verwacht dat Ajax zondag hoe dan ook gaat winnen van Feyenoord. Zijn collega Koert Westerman denkt echter dat De Klassieker voor de Amsterdammers uitloopt op een teleurstelling, zo vertelt hij in het YouTube-programma Betweters.

'Ajax moet winnen om het seizoen niet te verzieken. Dat (puntenverlies, red.) gaat absoluut niet gebeuren', spreekt Borst duidelijke taal. Westerman denkt er echter anders over. 'Ik zet in op een gelijkspel. Feyenoord is sterker dan iedereen denkt. En dan is het een vervelend debuut voor Ten Hag', aldus de commentator, die wel positief is over de nieuwe trainer van Ajax. 'Tijdens de trainingen neemt hij soms twintig tot dertig minuten de tijd om individueel met spelers te praten. Spelers vinden dat heerlijk, zij gaan blind voor de trainer.' 

Ook oud-Ajacieden Andy van der Meyde en Sjaak Swart spreken hun verwachting uit. Eerstgenoemde verwacht een klinkende zege. 'Met Ziyech, Kluivert en Neres moet je een paar keer kunnen scoren. Ik denk dat Ajax een grote uitslag gaat neerzetten. 4-0, 4-1 of 5-1', klinkt Van der Meyde vol vertrouwen. Swart vindt dat Ajax in de eerste seizoenshelft te veel punten heeft verloren tegen kleinere clubs. 'Het meteen druk zetten op de tegenstander mis ik soms bij dit Ajax. Het wordt dezelfde uitslag als vorig jaar: 2-1.'

HUGO BORST: "IEDEREEN MOET WIJKEN VOOR VAN PERSIE" | BETWETERS #18

De Klassieker staat uiteraard centraal deze week, maar de komst van Robin van Persie houdt de gemoederen flink bezig: 'Hij vertoont de contouren van Jezus Christus'. Koert vindt dat PSV verkeerd inkoopt: 'Hun achilleshiel ligt achterin, niet voorin'. Verder: Hugo's geluksmuntje voor Dick Advocaat en Sjaak Swart en Andy van der Meijde over de Ajax-Feyenoord: 'Bye bye Feyenoord.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ben
Ok, ik heb mijn hoge verwachtingen een klein beetje bijgesteld naar een iets realistischer uitslag: 8-1 dan. Huntelaar (3), Kluivert (2), Neres (1), Vd Beek (1), Ziyech (1). Feyenoord scoort traditioneel de 1e goal, worden in de 2e weg compleet weggevaagd met 2 rode kaarten. Neres motm.
1 0
DJMokum
AJA-FEY 3-1
HRCA-PSV 1-1
1 0
JopieAjax
mmm.. Heb sinds jaren een naar gevoel over de klassieker ben bang voor een 0-1..
2 -1
Ajacied33
Nee man. Zelfs als we onze vorm niet pakken en zij wel verliezen we nog niet. Wij verliezen nooit van die gasten. Komt althans haast nooit voor
0 0
JopieAjax
We shall see, Als zij erop kletsen en wij hebben het spel van Ten Hag niet onder de knie.. dan zie ik het Zondag flink mis gaan
1 0
Hziyech14
We zijn veelste positief,
Altijd als we zo positief zijn krijgen we keihard de deksel op de neus.
1 0
de-Ajacied
Klopt ook dit jaar waren we dat voor de thuiswedstrijden tegen Nice Vitesse en Utrecht
Omdat vlak daarvoor goed gevoetbald werd en en publiek lekker achterover leunde
1 0
chloorbestendig
Ajax Wondermiddel, van 010 naar 10-0 in slechts 90 minuten!
1 0
gras
Ik zit op de lijn Swart: 2-1. Met Keizertje had ik een 3-0 wel zien gebeuren. Ten Hag staat door alles wat er gebeurd en gezegd is, veel meer druk op. Denk dat Feyenoord daar een beetje geloof door krijgt en ook in de media uit de wind blijft. Anders hadden ze meer druk op zich gekregen doordat kranten gingen eisen dat de uittredend landskampioen wel wat moet laten zien. Nu kijkt iedereen enkel naar Ajax.

Niettemin hebben we het beste team, zeker als ze druk kunnen zetten en gaan uitdelen.
1 0
Keffie L
Oh shit dat is geen goed teken dan... Nee maar ik zie ons wel winnen, maar echt niet gemakkelijk zoals vorig seizoen helaas.
0 0
NouridolbergNeres34
3-0 neres donny en kluivertje , de punten blijven zoals altijd gewoon in Mokum.
0 0
MickS
Ik ga voor 5-1!
2x The Hunter
1x Neres
1x Lasse
1x Kluivert
2 0
Ajaxvooraltijd
Op basis van kwaliteit zeg ik 5 a 6-0 maar omdat het waarschijnlijk al snel beslist zal zijn, zal Ajax gas terug nemen en de wedstrijd uitspelen op 50%.
0 -1
Leo252
Okay, dan maar 4 a 5-0. Daar teken ik ook voor.
1 -1
Babayaka
Jammer heb liever dat de media blert dat Feijenoord wint.
Meestal hebben ze het mis namelijk.
2 0
Michelinho
Altijd lastig te voorspellen, ook al zijn de statistieken zwaar in ons voordeel. Feyenoord heeft de laatste wedstrijden voor de winterstop ook aardig gepresteerd en het komt toch neer op de vorm van de dag en hoe een scheids gaat fluiten bv. Zij hebben echter nog meer blessures dan wij en wij hebben een bredere en betere selectie plus het thuisvoordeel. Ik zeg 3-1.
0 0
mickey2602
Meer blessures als wij? Volgens mij is wat daar gezien wordt als de basis elf gewoon fit.
Of baseer je dat op dat artikeltje hier dat ze maar met 14 man trainen?
0 0
Michelinho
Ja dat laatste. Klopt dat niet dan?
0 0
flodder
Dat ze nu al roepen dat wordt een grote uitslag...Hoef voor mij niet als we maar 3 punten pakken
1 0
Web
Ik heb er vertrouwen in.
Wij hebben echt een hele goede selectie. Het zou alleen niet misstaan om nog een goede rechtsback aan te trekken.
Moet wel zeggen dat Orejuela een paar goede inval beurten had. Wie weet laat hij het nog zien onder Ten Hag?
1 0
Michelinho
Ik vond Orejuela tegen Twente en AZ zeker goed invallen, in Portugal viel ie tegen.
De tijd zal het leren, maar ik denk dat er iig meer in zit dan de meesten nu denken.
1 0
Ben
Veltman doet het ook niet onverdienstelijk toch? Slimme gozer, groeit steeds meer in zijn leidersrol en eigenlijk zeer betrouwbaar, voegt veel toe. Beetje Daley Blind verhaal, heel lang een zwakke schakel geweest, maar uiteindelijk uitgegroeid tot een van de meest betrouwbare spelers op het veld.
3 0
Redrum
Enough with the sarcasm already haha
2 -4
Web
Maar met Neres als rechterspits die veel naar binnen trekt, zie ik liever een back die er om een komt. En dat beheerst Veltman jammer genoeg niet.
2 0
de-Ajacied
Standaard uitspraak van deze rotterdammer. Dat zegt hij bij elke klassieker. Het helpt feijenoord wel iets om de underdog positie te benadrukken. Is ook de enige kans voor feijenoord: onderschatting.
1 0
Tecmessa
Borst is dan wel een Rotterdammer maar bovenal een Spartaan hoor. Ik denk op recht dat hij liever Ajax ziet winnen dan Feyenoord. Ik ga voor 5-1!
2 0
Djabber
Ben jij dat Andy?
1 0
artteun
we moeten gewoon winnen ( kunnen en zullen), maar op zich is het best spannend om zo de 2de seizoenshelft te beginnen. Niemand weet echt waar wie staat na de winterstop en dan gelijk vol aan de bak, heerlijk en zeer benieuwd of we er nog beter uit de winterstop komen dan we erin gingen. Alle vertrouwen op een mooie 3-0 overwinning.
2 0
Ben
Volgens mij zijn onze spelers veel gemotiveerde om wat te laten zien dan de kakkerlakken, iedereen wil zich bewijzen aan de nieuwe trainer. Het goede spel zat er de laatste weken van 2017 eigenlijk al wel in, Ten Hag heeft natuurlijk ook gezien wat er beter kan, en die heeft daar net weken aan gesleuteld zonder alles om te gooien. Individueel hebben we ook kwalitatief veel betere spelers dan Feyenoord, wie van hun zou je nou nog bij ons in de basis zetten? Ik kan er serieus niet 1 bedenken die er voor in aanmerking komt, zelfs niet op de back posities. Daarnaast vind ik GvB tactisch ook niet echt sterk. Het enige trucje dat Feyenoord heeft is keihard werken, maar tegen Ajax zal je met meer moeten komen.

Ik verwacht serieus dat dit wel eens een hele dikke uitslag zou kunnen worden, en dan denk ik echt aan 6-0 of 7-1 ofzo. Stiekem zie ik het wel 10-0 worden als Ziyech, Kluivert en Neres hun vorm halen. Huntelaar is ook altijd op dreef tegen Feyenoord, en die speelt altijd lekker samen met Neres. Ik heb vertrouwen!
3 -1
ram
Ik hoop op een Dick Advocaat scenario hoor, maar wil toch even zeggen: "Doe niet zo gek jou! Het wordt écht geen 8-0".
Ik zeg 2-1.
4 0
RaynoFischer
Zou misschien Jorgensen erbij willen als back-up voor Klaas nu Dolberg geblesserd is.
Maar idd ze hebben niemand die hier zomaar ff in de basis staat, meeste zouden op de bank zitten

10-0 is wat te euforisch, maar dit moeten we gewoon zonder problemen kunnen winnen, 3-0, 4-1 ;)
3 0
Ajacied33
Het is altijd even afwachten zo'n eerste wedstrijd na de winterstop en vooral met een nieuwe trainer erbij. Maar ik verwacht een overwinning zoals altijd eigenlijk tegen Feyenoord. Ik hou het op 3-1
2 0
Labrador
Als wij voor een sfeer zorgen zoals tegen psv en zoals tegen Schalke etc.. Dan kan niemand ons verslaan
19 -3
MankeNelis
Kakkie is er alweer vroeg bij met minnen...
12 -3