Boeve baalt van slachtoffers Cruijff-revolutie

BVeenstra, 18-01-2018 om 07:20, 7423 views, De Telegraaf | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Voormalig Ajax-linksback Peter Boeve baalt ervan dat er sinds de Cruijff-revolutie, waar hij zelf voorstander van was, veel slachtoffers zijn gemaakt. Onder meer Dennis Bergkamp moest onlangs het veld ruimen in Amsterdam. 'Als je respect voor elkaar hebt, want daar gaat het in feite om, dan moet je gewoon met elkaar communiceren', vertelt hij in gesprek met De Telegraaf.

Boeve is van mening dat men bij Ajax denkt dat het beter wordt van deze maatregelen. Ook spelers ruiken nu hun kans. 'Onder Marcel Keizer stond die speler de ene keer weer hier en de andere keer weer daar. En hoe kun je tegen een jonge jongen als Kasper Dolberg zeggen dat hij je eerste spits is en hem vervolgens niet opstellen? Hij is nu dertig miljoen euro minder waard, maar vooral: je weet dan niet goed hoe je met spelers communiceert. Een ploeg heeft duidelijkheid nodig. Ze hadden Keizer achteraf gewoon assistent moeten maken', aldus de analist, die wel tevreden is met de nieuwe Ajax-trainer. 'Het mooie aan Ten Hag vind ik dat hij heel creatief gespeeld heeft met FC Utrecht en tactisch heeft kunnen verrassen.'

Wat betreft het duel met Feyenoord verwacht Boeve dat Ajax gaat winnen. 'Marc Overmars heeft met bijzonder goed aankoopbeleid een geweldige selectie neergezet', vertelt de voormalig verdediger, die niet denkt dat Ajax moet vrezen voor een eventuele rentree van Robin van Persie bij Feyenoord. 'Het is voor het Nederlandse voetbal toch bijzonder dat zo’n icoon terugkomt op het oude nest? Maar ook al is hij een geslepen vos, daar zullen ze bij Ajax niet bang voor zijn. Ze moeten gewoon winnen. Want we zijn wel verwend met die Europa League-finale, we staan wel alweer een poosje droog wat prijzen betreft.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rentokill
Ja, het is ook balen. Maar het kon niet meer.
1 0
Ajacied33
Als je inhoudelijk gaat lezen wat Boeve zegt dan komt de titel wat raar over
2 -1
ETM
Boeve zegt 2 positieve dingen, nl dat hij vindt dat Overmars een hele goede selectie heeft samengesteld en dat hij veel vertrouwen heeft in de nieuwe trainer. Vooral mbt Overmars is dat een vrij originele uitspraak qua meningen vanuit media.
Ik vind de kop dan idd ook zwak. Iedereen baalt ervan dat grote Ajax iconen zo uit elkaar gaan, maar in feite is veel spraakmakender dat Boeve zich juist ook positief uitlaat.
4 0
Bocarra
De headline dekt de lading niet AS.
4 0
RusselWestbrook
Welkom op AS.
0 0
afcas
schrijf je dit ook naar kranten?
0 -1