'Gebrek aan toelichting bij ontslagen onbegrijpelijk'

giobelloni, 17-01-2018 om 07:25, 9266 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Arnold Bruggink vindt het onbegrijpelijk dat er bij Ajax niemand is geweest die een heldere toelichting aan de media heeft gegeven over het feit dat Marcel Keizer en Dennis Bergkamp ontslagen zijn. Dat schrijft de oud-voetballer in zijn column voor Voetbal International.

Bruggink heeft die mening vooral gezien het feit dat het niet niets is wat er in Amsterdam is gebeurd. 'Keizer presteerde als trainer immers naar behoren en Bergkamp was een icoon van het Nederlandse voetbal die door Johan Cruijff zelf naar voren was geschoven om diens gedachtegoed te bewaken. Als dat soort mensen worden ontslagen moet er binnen de club iemand zijn die dat uitlegt en die kritische vragen van de media kan beantwoorden.'

Alleen Marc Overmars was in Portugal benaderbaar voor vragen, maar die mochten niet over trainers of Bergkamp gaan. Desondanks is het belangrijkste dat er nu een duidelijke lijn is voor Ajax. 'Maar je merkt wel dat Overmars de teugels in handen heeft genomen. Dat is te zien aan het aantrekken van Nicolas Tagliafico. Daarnaast zie je dat hij met het halen van Hassane Bandé en Perr Schuurs al bezig is met volgend seizoen. Het is dus nu al duidelijk. Ajax, en Overmars, moeten volgend seizoen kampioen worden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Oliveira
Och Bruggink heeft z'n column ook weer geschreven. Zonder te kijken naar de dingen die zijn gebeurd niks heeft gelezen over de berichtgevingen. Dit is nou een goed voorbeeld van voetbal journalistiek : Lullen om te lullen omdat men een mening heeft.
0 0
WeerDinges
Tsja, als je nu al bang bent dat je club geen kampioen wordt moet je onrust proberen te stoken. Volkomen logisch.
0 0
Freddy Al
Ik vind het heel logisch dat Ajax en betrokkenen terughoudend zijn met die informatie;moddergooien in het publieke domein levert alleen maar ellende op.
Ook zou het niet netjes zijn om mensen in de pers te wijzen op hun tekortkomingen met het oog op hun vervolg carrière.
2 -1
AlexIbarra
Precies.

Als je in voetbal over dingen praat, praat je ook altijd over andere mensen.

Wat betreft Keizer is volgens mij alles al lang bekend, maar de media hebben behoefte aan elke dag nieuw 'nieuws'. M.a.w. moddergegooi achteraf. Vanaf Vitesse in september schijnt men al te hebben getwijfeld aan zijn capaciteiten (wisselbeleid, mediaoptredens, spelers op scherp zetten?). Na onverwachte zeperds tegen Utrecht en Twente tijdens een verder prima periode, heeft men besloten om toch voor de winter in te grijpen.

Ik had best vertrouwen in Keizer en snapte de timing ook niet helemaal. Maar waarom zou men in de media behalve 'matige resultaten' verdere uitleg moeten geven wat er allemaal mis is met Keizer? Misschien blijft hij zelfs in dienst bij Ajax.

Reden voor ontslag Bergkamp lag duidelijk in de persoonlijke / samenwerkende hoek. Dan in de media roepen dat iemand zich niet aan afspraken houdt, koppig is of te dom om het grotere geheel te overzien, lijkt altijd op natrappen.
0 0
Aeter
Jezus wat is die Bruggink toch een domme naïeve gast.
0 -1
BRAMHOUTEN
Volgens mij weten bergkamp en keizer heel goed waar het aan heeft gelegen dat is voldoende. De media hoeft niet alles te weten
0 -1
chrisjuhhh
Tsja Arnold Bruggink wie ken hem niet .
1 -1
X-RaY
'Als dat soort mensen worden ontslagen moet er binnen de club iemand zijn die dat uitlegt en die kritische vragen van de media kan beantwoorden.'

Flikker toch op Bruggink, wie ben jij nou om te stellen dat dat moet! Julie willen het graag zodat er nog meer slap over geouwehoert kan worden.

Op je poef slappe.
2 -2
Causio
Ja, volgend seizoen Europees kampioen, dit jaar Nederlands kampioen. Wel een beetje reeel blijven graag!
0 0
trainerdv
Volledige onzin: Vd Sar heeft wel 100 keer zijn verhaal afgespeeld. Voor de lange termijn was er geen vertrouwen in deze technische staf. Nuff said...

Net als bij het vertrek van Bosz is het overigens beter voor alle partijen als er juist zo min mogelijk in de media komt. Dat kan alleen maar negatief werken voor de betrokkenen en daar zit niemand op te wachten m.b.t. de volgende baan die zij krijgen.
0 -1
Topteam
Je heb Aad de Mos dan een hele tijd niks...... en daarna bruggink
0 0
mgtow
Beursgenoteerd bedrijf. Al zou Ajax de mond open willen doen. Mag het niet. Next.
0 0
Michelinho
'Gebrek aan kennis inzake lopende ontslagprocedures onbegrijpelijk'
1 0
BokkieBokstra
Ik lees het alweer, het is een boer, hij is van PSV, die club van een parkeerplaats, hij moet zijn mond houden. Slap hoor dat calimero gewijs. De man stelt hele terechte vragen. Het is niets voor niets dat van de Sar en Overmars zich uiteindelijk gedwongen voelden er iets over te zeggen. Je kan niet steeds je dikke auto in kruipen en hard wegrijden. Ik vind het namelijk nogal wat, net na het drama met Nouri, dat je amper 2 maanden daarna al besluit een trainer eruit te flikkeren terwijl iedereen nog midden in een verwerking zit. Dat getuigt niet van veel gevoel in je donder.
4 -2
Lazell
Gevoel of niet, Keizer voldeed niet. Had nooit aangesteld mogen worden. Hem niet vervangen kan je zien als een volgende fout. Goed dat ze dat niet doen. Hennie moest er ook uit. Reken er verder maar niet op dat Overmars en vd Sar haarfijn gaan uitleggen wat er met Bergkamp is gebeurd. Dat zou denk ik heel veel organisatorische fouten blootleggen (geen afgebakende verantwoordelijkheid, dubbelfunctie en dus belangenverstrengeling, logheid van democratie van TH, etc.). En stiekem hoop ik dat ze niet te veel over Bergkamp zeggen omdat ze een clublegende willen sparen.
0 0
BokkieBokstra
Ik denk dat je het amper kan zeggen dat Keizer niet voldeed, daarvoor was het veels te kort. Uiteindelijk begon het te lopen bij Ajax met goed voetbal en resultaten. Ajax kwam terug, het team groeide en er werd weer gelachen. Laatste vond ik heel belangijk na wat er gebeurd is. Dus je kan amper bekijken of Keizer het nu wel of niet goed deed of nog verder zou doen. Als ik de spelers lees dan krijgt Keizer niets dan lof. Niet alleen voor hoe hij omgegaan is met het drama rond Nouri maar ook voor zijn kwaliteiten als trainer en zijn tactische vermogen. Ik herinner me dat Jong Ajax onder leiding van Keizer mooi voetbal speelde. Dus ja, ik vond het een verrassing dat hij nu ontslagen werd.

Gevoel vind ik wel belangrijk en het is ook onderdeel van de klasse en stijl die ik bij Ajax zou verwachten. Met het drama Nouri achter de rug. Dat betekent dus niet, in september al tot ontslag besluiten, het gesprek met ten Hag aangaan, Keizer laten bungelen en dan bij de eerste beste tegenslag de kans grijpen. In december pas. Kijk, ook als Keizer misschien niet de juiste keus blijkt, Ajax heeft wel gekozen voor deze man. Ga er dan ook achter staan. Maar het lijkt erop dat Keizer onderdeel van een ordinaire machtstijd is geweest.
1 -1
Redrum
Arnold wil nu godverdomme antwoorden van Ajax! Vraag me wel af of hij ook zo nieuwsgierig was toen zijn eigen clubje met de meest schimmige constructie ooit Lozano binnen hengelde. Of vond hij net als alle andere journalisten en kenners het interview van Brands waarin hij hakkelend en stotterend met een rood hoofd wat aan elkaar lulde wel voldoende?
2 -1
MosesD
Het gaat hier over Ajax, maar vooruit wat was er precies schimmig aan deal met Lozano?
1 -1
Morrissey
Bemoei je met je eigen zaken.
0 0
Sazzz
Allereerst gaat niemand dat wat aan. Ten tweede zijn ze op non-actief gesteld, het ontslag moet nog afgewikkeld worden. Dus misschien daarom???? Ten derde heeft Sar al uitleg gegeven. Ten vierde presteerde Keizer niet naar behoren. Ajax heeft geen Europees voetbal en ligt ookal uit de beker. Voor het kampioenschap liggen we nog altijd vijf punten achter. Daarnaast heeft Keizer nooit echt een keuze kunnen maken voor een vast elftal en zijn wisselbeleid was dramatisch
6 -2
Kibbahimovic
Het gaat de media toch geen ene flikker aan wat de reden is? Ik denk dat dat iets is tussen de werknemer en de werkgever. Wat had Ajax hier moeten zeggen? Dat ze alle minpunten van Keizer ff bloot gaan geven zodat die gozer nergens meer aan de bak komt?
9 0
Engeltje
Misschien iets met ontslagrecht te maken meneer Bruggink, phfff. Wat een niveau weer
4 0
Web
Ik stel voor dat ze het eerst Bruggink de niets zeggende sprekende pop gaan uitleggen wat er aan de hand is?
Ajax heeft zich vergist in Keizer, te snel naar voren gebracht.
Hij heeft aangetoond dat hij er niet klaar voor was.
Vanaf het begin verkeerde wissels. Zijn laatste wedstrijd zette hij Donny in het centrum. Hoe kom je er op.
Ik moet wel zeggen dat het voetbal steeds beter werd.
3 -1
Bocarra
Wat een gezeur weer. Volgens mij was vd Sar er ook en die heeft toch het nodige gezegd? De anti Ajax zender FOX sport ontwaakt weer uit zijn winterslaap.
3 0
Jelle2500
Van der sar heeft zelf ook nog de pers te woord gestaan hierover..

Het was wel duidelijk volgens mij
5 0
onderhetmaaiveld
Helemaal mee eens.
Met Keizer hadden ze niet het vertrouwen om het niveau te halen wat Ajax nastreeft en Bergkamp ging voor het ontslag van Keizer liggen.
Duidelijk genoeg toch.
2 -1
Ajacied33
Volgend seizoen kampioen worden?? Wat dacht je van DIT seizoen kampioen worden..
2 0
afcas
3 coaches in 1,5 jaar tijd zorgt niet voor de stabiliteit die nodig is om kampioen te worden. dus misschien lukt het, maar zou er niet van uitgaan.
1 0
Ajacied33
Ik reken er ook niet op. Maar ik bedoel meer dat het dit seizoen al had gemoeten gezien de selectie en onze potentie
0 0