Kieft zet vraagtekens bij tweede oefenduel

JesseTH, 14-01-2018 om 20:50, 35925 views, Ziggo Sport |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Wim Kieft en Aad de Mos waren zondagavond bij Rondo niet bepaald positief in hun commentaar over Ajax. Laatstgenoemde zet vooralsnog zijn vraagtekens bij aankoop Nicolás Tagliafico, terwijl Kieft het tweede oefenduel dat Ajax afwerkte niet kon plaatsen.

'Van het trainingskamp van Ajax begreep ik gisteren (zaterdag red.) helemaal niets', opent Kieft op kritische toon. 'Waarom moest die tweede wedstrijd gespeeld worden? Het tweede elftal speelde op vrijdag met de A1. Competitievervalsing. Die tweede wedstrijd sloeg helemaal nergens op. Zo'n Ten Hag die wil, hoor ik dan, accenten gaan leggen op het spel. Dat vind ik altijd zo'n prietpraat.'

Ook de uitspraken van Edwin van der Sar aan het einde van het trainingskamp kwamen ter sprake. Voor de oud-Ajacied blijft vooral onduidelijkheid heersen. 'Ik heb bij Ajax nu nog steeds niet het antwoord gekregen over waarom Bosz weggegaan is. Kreeg hij een aanbieding van Dortmund, of wat was er nu exact aan de hand? Als je één keer duidelijkheid geeft, is het afgelopen. Vervolgens krijgt hij het niet uit zijn mond dat ze met Keizer een grote fout hebben gemaakt. Waarom ontsla je hem dan? Dan heb je dus gewoon de verkeerde keuze gemaakt.'

Nicolás Tagliafico maakte zaterdag zijn officieuze debuut voor Ajax en daarover waren veelal lovende woorden te horen, maar analist De Mos is er nog allerminst zeker over. 'Ik wens hem veel succes tegen Berghuis, binnendoor over zijn rechterbeen. Ik zou altijd in Brazilië gaan kijken als je backs haalt. Argentijnen zijn centrumverdedigers en spitsen, zoals je keepers uit België haalt.' Kieft kan logischerwijs nog maar moeilijk een oordeel vellen over de nieuwe back. 'Het oogde wat onwennig. Hij was meer in duel dan dat je kon zien dat het een voetballende verdediger is. Het is eerder een Chivu dan een Maxwell. Maxwell was veel meer voetballer, zo oogt hij niet.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Zelf voetbal ik graag en kijk ook op televisie naar mensen die beter kunnen voetballen dan ik.

Daarnaast praat ik graag over voetbal en zou het best leuk vinden om op televisie te kijken naar mensen die zinniger over voetbal praten dan ik.

Hopelijk komt er ooit zo'n programma.
1 0
FelixjeGassenlicht
Dus een deel van de selectie 3 dagen eerder terug laten vliegen zodat die mee kunnen doen tegen Fortuna? Je kunt je ook afvragen waarom de winterstop van de 1e divisie een week korter duurt. Dat is competitievervalsing met al die 2e elftallen.
Verder stel ik voor dat Kieft Bosz een keer belt om aan die nijpende onzekerheid een einde te maken. Feit is dat Bosz niet ontslagen is, dus wat wil hij nou?
0 0
Redrum
Er is blijkbaar erg sterk spul in omloop en Wim heeft zijn voorraad gedeeld met Aad.
0 0
trainerdv
Toch heel logisch om je trainingskamp af te sluiten met een wedstrijd voor elke speler?

Berghuis (goede speler) mag er zondag best een paar keer langskomen binnendoor, zolang er maar rugdekking is..
0 0
Sulejmanibesteaankoopooit
Ha ha ha, dyballa is zeker ook een spits aad? of di Maria? wat dacht je van zanetti? Maradona was zeker ook een spits?
wat een gelul, keepers uit België, alleen maar vanwege courtois. Je kan je hele elftal uit België halen.

Aad zegt zo vaak zoveel onzinne dingen, die man snapt er niks meer van en leeft in een vorige voetbalgeneratie
1 0
afcajawa
Voor vis ga je naar de visboer, voor vlees naar de slager, voor benzine naar de pomp, uit eten naar een restaurant, voor medicijnen naar de apotheek, en voor heel veel gepraat kijk je tv, en lees je columns , zo is het toch? Nieuwsuur, dwdd, Jinek , late night, buitenhof, etc. Ouwehoers haal je uit Nederland Aad. Het probleem voor ze is:hoe praat je een programma vol? Gelukkig is er Ajax , altijd stof om over te praten. Neem het hele zooitje met een korreltje zout en lach erom. Hier op showtime lees je vaak betere analyses.
2 0
Tscheu
Aad en Wim, snuf en snuitje.
3 0
Michelinho
snuifje*
1 0
petwes
Niet iedere analist is even slecht, Kieft zegt namelijk ook vaak echt goede dingen.

In dit geval gaan zijn opmerkingen niet over voetbal, en dan is het ook meteen wat minder. Hij snapt nu niet dat er niet meer openheid is, wat ik me kan voorstellen wanneer je nooit in een reguliere organisatie een normale baan hebt gehad. Anders zou hij weten dat politieke en juridische overwegingen hier vaak leidend in zijn, en dat is nu eenmaal betekent dat dit soms ten koste gaan van openheid.

Zijn andere opmerking slaat wel nog ergens op, het argument van competitievervalsing door het mee doen van Jong teams in de Jupiler League, is vaker aangehaald, en er valt wel iets voor te zeggen.

Aad de Mos, is eigenlijk altijd al volledig onzinnig geweest, hij heeft 5-6 vaste dingen die hij altijd benoemd, zoals of een verdediger een goed linker of rechterbeen heeft, en wat dat betekent. Buiten dat het voetbal veel complexer is dan 5-6 dogma's die hij iedere week aan haalt, slaat het voorbeeld in dit geval ook nergens op, omdat het gaat om de wendbaarheid van de verdediger en het vermogen positioneel en organisatorisch met een tegenstander om te gaan. Tagliafico is niet erg fors, en op beelden is dan ook te zien dat hij erg wendbaar is, en ook positioneel sterk is, een speler als Berghuis is niet van die internationale allure dat dit te lastig voor hem gaat zijn.

Maar het leukst is dan toch weer Aad die aangeeft dat in bepaalde landen spelers op bepaalde posities sterk zijn, ik snap de observatie, want ja, Belgie heeft nu veel goede keepers, en een ander land op een bepaald moment veel goede spitsen. Alleen er achter zouden dan genetische redenen moeten zitten en dit is natuurlijk onzin. In Nederland hadden we een tijdje geleden Hasselbaink, Mackaay, Kluivert, Bergkamp en Van Nistelrooy tegelijkertijd. En nu ineens bijna geen topspiten, dus blijkbaar werkt het niet zoals Aad het uit legt. Hoe zit het dan wel? Er zijn altijd maar een beperkt aantal absolute topspelers in een land, en soms zijn er goede lichtingen en soms mindere. Binnen al die lichtingen heeft moeder natuurlijk niet altijd gezorgd voor een goede verdeling van het talent per linie, en vooral als klein land moet je dan geluk hebben, dat alle sleutelposities goed bezet zijn, wat nu helaas in Nederland niet het geval is. Belgie heeft een aardige infrastructuur en goed sportklimaat, wellicht iets minder dan Nederland, maar niet slecht. Echter met veel minder inwoners dan Nederland zal Nederland op de lange termijn meestal een beter team dan Belgie hebben.
2 0
Lagasj
Mooi stukje. Kan ik bij zeggen dat hetzelfde geldt voor de lichting analisten.
Magere tijden.
0 0
Michelinho
Toch knap van die Argentijnen dat ze tweede op de wereldranglijst staan met alleen CV's en spitsen.
1 0
Labrador
Aad die weet altijd alles beter toch. Berguis komt niet eens aan voetballen toe . Wij grijpen ze vanaf minuut 1 bij de strot
0 0
Lagasj
Waarom zou je Tagliafico met wie dan ook vergelijken. Die man speelt in een heel andere tijd dan Maxwell of Chivu en in een heel andere samenstelling van mensen.
Deze analisten praten poep.
Het is entertainment en geen serieuze analyse.
Ik lees hier op deze site betere analyses van sommigen.
4 0
ovdw
Toch mag ik Aad altijd wel!
0 -3
ovdw
Niet te begrijpen dat Gabrich mislukt is bij ons. Spits uit Argentinië...

Trabelsi overschat door velen hier. Backje uit Tunesië...

Om nog maar te zwijgen over die opgehemelde Jari Litmanen, een creatieve speler uit Finland... ?!
5 0
ginonator1
hahah aadje, backs in brazilie halen, keepers in belgie, en centrunverdedigers in argentinie, wat een lulkoek
8 0
Ferd
Begois, Verbist, Castro en voor de rest wat bankzitters en Jupiler League keepertjes. Wat lult Aadje met z’n Belgische keepers?
1 0
ajaxminimax
Aad.... hou alsjeblieft gewoon je mond als je niets zinnigs meer kan melden. Wat een extreem dom gelul. Zelfs in studio voetbal heb ik nog nooit iemand zo dom horen lullen. Hulde daarvoor. Enja Kieft kan alleen maar negatief zijn, heb hem nog nooit positief horen praten.
0 0
atalantanio
Voor deze gasten moet je gewoon gaan zitten als voor Theo Maassen of Najib Amhali.
0 0
MaximilianRosse
Het fijne van Aadje is altijd dat het geen wat hij voorspelt, nooit uitkomt. Dus als hij twijfelt over Tagliafico dan hoef ik me dus geen zorgen te maken.
12 0
Champy
Tegen Lens, Mertens, Lozano, Pelle, Boetius en al die clowns zouden we het moeilijk krijgen, maar we hebben het beste onderlinge resultaat tegen de top 3 in de afgelopen zoveel jaar.

Wat een prietpraat van Aad.
1 0
RaynoFischer
Alsof Aad elke linksback in Brazilië kent? :p
Die Arana is een goeie maar gaat naar Sevilla.
En genoeg goeie keepers die niet uit België komen. etc.
4 0
Hugoboss92
Bram Castro is toch die Belgische keeper van Heracles die er tegen AZ afgelopen maand 3-4 houdbare ballen doorliet ?:p
1 0
ajax_janneman
Ik vraag me dan af of een Arana niet liever naar Ajax was gekomen. Als je ziet dat Sevilla maar 1 punt uit de laatste 5 duels haalt en dus misschien wel geen Europees gaat spelen. Natuurlijk bood Ajax niet genoeg, maar ik vraag me af wat zo'n speler dan zelf zou hebben gewild
1 0
Figo
95% verkiest een subtopper in Spanje boven Ajax en vooral de kansloze Nederlandse competitie. Het is ook maar de vraag of Ajax wel Europees gaat spelen komend seizoen. Sevilla zal nog altijd 7 van de 10 potjes van ons winnen.
0 0
RaynoFischer
Zou kunnen al blijft Sevilla wel subtop in Spanje, in een mooie competitie.
Dus hadden ook makkelijk afgewezen kunnen worden, zou dat wel een logischere keuze vinden dan dat je Ajax laat vallen voor Watford.
0 0
Ajax412
Hahaha Aadje toch, niemand die hem serieus neemt met zijn gelul
0 0
godofajax1900
Waren dit ook niet de heren die neres helemaal afbranden en met de grond gelijk maakten
En er vervolgens helemaal naast zaten
Heb z'n idee dat dat nu weer gebeurt en ben bang voor berghuis dat hij de 2e helft gewoon in de kleed kamer blijft zitten huilen dat ie 't niet red
9 0
Hugoboss92
Is Berghuis blijkbaar zon wereld vleugelspeler volgens de heren? Kom op zeg.
7 0
geDaante
Wordt wel steeds beter, goede voetballer.
3 -13
ajax_janneman
Ik vind Berghuis ook een goede voetballer hoor. Het zou wel heerlijk zijn als Taglia hem onder controle houdt. Dan kan Aad ook direct weer terug z'n mand in
2 0
RaynoFischer
Prima voetballer, maar Neres bijvoorbeeld is al beter en een paar jonger ;)
4 0
WestlandforAjax
Schenken ze daar azijn aan tafel?
6 -1
RaynoFischer
Wim drinkt al zijn hele leven azijn lijkt het ;)
0 0
Mark03
Die De Mos staat echt aan de top als cabaretier. Zelden iemand zulke grappige dingen horen zeggen met zo'n serieus hoofd. Man, wat lult die vent uit zijn nek.
2 0
Marcw1972
Tuurlijk..de heren weten een nieuwe aankoop na een oefenpotje alweer af te branden.
3 0