AD: 'Younes worstelt met vorm en gemoed'

BVeenstra, 12-01-2018 om 07:10, 16228 views, Algemeen Dagblad | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

In aanloop naar de tweede seizoenshelft en het WK dat in de zomer gaat plaatsvinden worstelt Amin Younes opzichtig met zijn vorm en gemoed, zo schrijft het Algemeen Dagblad in de persoon van Daniël Dwarswaard vrijdagochtend. De Duitser kwakkelde eerder dit seizoen met zijn vorm en op het moment dat hij geblesseerd raakte, blonk Justin Kluivert uit op zijn positie.

Met een voorbeeld geeft Dwarswaard de irritaties van Younes duidelijk weer. 'Tijdens een van de vele felle partijtjes in Portugal wordt Amin Younes neergehaald. Liggend op de grond pakt de Duitse dribbelaar de bal in zijn handen. Maar assistent-trainer Alfred Schreuder wil niets weten van een overtreding en schiet een andere bal het veld in: hup, spelen, doorgaan. Younes gooit zijn eigen bal vol frustratie het veld uit.'

Bij Ajax liep Younes lange tijd rond met een lach op zijn gezicht, maar dat is nu anders. Niet alleen verloor hij zijn plek in het elftal, er is meer. 'Het zit Younes nog altijd niet lekker dat hij afgelopen zomer in tegenstelling tot andere spelers onder geen beding mocht vertrekken bij Ajax', schrijft Dwarswaard. 'Bovendien ligt hij al lange tijd in de clinch met de clubleiding over de voorwaarden van zijn contract. Younes zegt deze zomer transfervrij te zijn, terwijl Ajax claimt een optie te hebben om de verbintenis te verlengen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
TheRiviera
Dit artikel is wel wat problematisch want het geeft supporters alleen maar een reden om zichzelf negatief uit te laten tegenover Younes. Want trouwens gebeurd bij elke spelers die niet constant presteert. Maar ik vind dat op dit moment Younes nu onze steun nodig heeft. Ongeacht wat mensen denken over hem het is nou eenmaal een feit dat hij niet weg mag van Overmars en het ziet er niet naar uit alsof er deze transferperiode nog een vleugelaanvaller bij komt. Dus hebben we elke speler op zijn top nodig en zien en horen dat de supporters nog achter je staan zal zeker een boost geven.
1 -1
Zionist
Younes uit vorm is ook geen toegevoegde waarde. Kluivert en Johnsen erachter.
0 0
Wereld
Stemmingmakerij van het AD
Zijn nu al bang voor ons in de tweede seizoenshelft

Amin is onze strijder en deze winter niet te koop. Misschien in de zomer.
1 -2
Zionist
Als er iemand van de zomer te koop zou zijn dan was het wel Younes, dure inschattingsfout blijkt nu....snap Younes wel.
4 0
Zionist
Younes was niet te koop volgens kabouter Overmars. Om vervolgens de bodemprijs voor Sanchez op te lepelen.......En nu loopt uit vorm bijna voor niks de deur uit
0 -5
Oliveira
Als je het zo goed weet dan meld je toch lekker bij Ajax om je dienst aan te bieden?
1 -1
Zionist
Riep het van de zomer al, ventje. Al mijn voorspellingen zijn uitgekomen. Kom jij even onder de tafel.van Overmars vandaan?
0 -2
Middenweg401
Alles staat gewoon zwart op wit lijkt me, dus ik zie geen reden voor onduidelijkheid of ongenoegen.
1 0
10Sneijder10
Contract verlengen en op de tribune zetten het hele jaar.
Misselijkmakend mannetje. Denkt dat alles om hem draait sinds zijn debuut voor het nationale elftal.
Gebaartjes maken als er een bal niet precies in zijn voeten word gespeeld of als iemand niet achter zijn pisballetjes aan loopt.
2 -4
NouridolbergNeres34
Gewoon snel verkopen, gaat alleen maar een stoorzender worden in de groep helemaal nu hij een bankzitter word, toen hij nog in de basis stond liep hij ook de hele tijd gefrustreerd rond ,armgebaren te maken naar medespelers wanneer zijn acties mislukte en dat gebeurt nogal vaak.

Hij heeft 1,5 jaar in de basis mogen aankloten zonder eruit te worden gehaald door de trainer, hij wilde graag weg in de zomer, toen had je hem gelijk moeten verkopen.

Alleen zijn eerste jaar haalde hij een redelijk niveau, niet goed genoeg gewoon.
5 0
koppendicht
mwoah, beetje overdreven. Is nooit een stoorzender geweest, heeft zich altijd positief over ajax uitgelaten en op het veld gedragen. Erg overdreven om hem nu als misselijkmakend mannetje neer te zetten.
2 -3
TheRiviera
Heeft geen nut om daar op in te gaan. Het is nou eenmaal zo dat elke speler die zijn vorm niet behaald en op dat moment niet van waarde is voor de club zo snel mogelijk weg moet. Kan me niet meer herinneren hoe vaak ik comments heb gelezen hoe supporters zich negatief uitlaten over een speler op het moment dat het niet draait.
0 -1
Tinus
Van die gebaartjes heb ik nooit iets gezien, dat klopt gewoon niet. Bovendien is het een dankbare jongen die zich altijd positief over Ajax heeft uitgelaten. Daarnaast is echt flauwekul dat hij anderhalf jaar heeft mogen aankloten. Afgelopen half jaar was hij verre van top, maar wat hij vorig seizoen heeft laten zien (zeker in Europa) was gewoon heel goed en bovenal heel belangrijk.
Ik vind het ronduit walgelijk hoe door eigen supporters de strontkar telkens over hem wordt uitgestort.
3 -6
10Sneijder10
Dus omdat jij geen gebaartjes ziet klopt het niet?
Kijk je uberhaupt wel wedstrijden?
Die gebaartjes zijn er wel degelijk al een langere tijd naar oa Schöne en Ziyech.
En positief over Ajax? Heb je het afgelopen half jaar onder een steen gelegen?
Hij heeft meerdere keren kritiek gehad op Ajax over het feit dat hij niet weg mocht afgelopen zomer.
2 -1
AFCAsphere
Ziyech is vooral degene die gebaartjes maakt, Younes veel minder.
0 -4
10Sneijder10
Maar Ziyech heeft dan nog rendement.
Meestal ontstaan die situaties bij hem uit een misverstand.
Bij Younes is het geen misverstand, die gaat gewoon nooit diep en vertraagt het spel door dat terugkappen elke keer.
Vervelend als jij een steekbal kan geven en dat de speler die diep moet gaan altijd blijft staan.
1 0
Eduard
Dit zou niet zo mooi zijn. Maar je voelt aan alles dat t wel eens waar kan zijn.

Dan hoop ik vooral dat Younes zichzelf met hulp van de de staf snel weer op kan pakken zodat hij 100% kan geven. We zullen iedereen hard nodig hebben om nog een kans te maken op t kampioenschap. Ook Amin!!
1 -4
AFCAwooz
Younes werd voorgaande jaren altijd geprezen dat hij altijd vriendelijk en positief was. Toen speelde hij alleen altijd (ook al was het toen niet altijd heel efficiënt). Juist nu hij zijn plek kwijt is, is het zaak positief te blijven en niet te veel te zeiken en voor je plaats te vechten. Wat dat betreft heb ik altijd zo veel respect voor Mitchell Dijks. Als voetballer ben ik absoluut geen fan, maar als mens is hij een topper. Je hoort nooit wat van die gozer. Ik weet zeker dat hij liever weg had gewild afgelopen zomer maar wat wij van die gozer zien is alleen maar goed. Altijd vriendelijk en een goede instelling. Respect daarvoor.
11 0
talent020
die optie in het contract moet toch gewoon makkelijk terug te vinden zijn in het contract? lijkt me een typisch geval van een speler die de bui voelt hangen en een vertrek wilt forceren.
3 0
WeerDinges
Als het waar is dan lekker opzouten. Beetje dankbaarheid is wel op zijn plek. Speelde nooit en was voor ajax vast tweede elftal speler en heeft dankzij Ajax een Europa league finale gespeeld en is international geworden. Naast het feit dat hij onterecht anderhalf seizoen heeft mogen aanmodderen. Qua rendement echt een waardeloze speler.
5 0
godlike
Wat mensen niet begrijpen is dat je zomaar weer een beroep op hem zou moeten kunnen doen. Hij wordt in mijn ogen grotendeels onterecht verguist. Hij scoort weliswaar niet veel meer en levert te weinig assists maar als je in hem je tweede linksbuiten hebt, heb je hem straks nog keihard nodig (uiteraard afhankelijk van de ontwikkelingen op de transfermarkt. Johnsen is er gewoon nog niet klaar voor, blinkt de laatste tijd niet uit volgens mij en het is geen Jupiler League waar Ajax in speelt maar de top van de eredivisie. Younes heeft ook Europees laten zien dat hij gewoon kan voetballen, vooral in de kleine ruimtes. Als er geen vervanger komt en je moet een beroep op hem doen dan kan het je het kampioenschap kosten, en dat komt niet door hem maar door de negatieve houding van de supporters. Dat gaat bij spelers gewoon in hun hoofd zitten. Ook daalt zijn transferwaarde op deze manier hard. Het heeft gewoon een causaal verband met elkaar.
7 -1
Redrum
Ja dat klopt allemaal wel, maar zijn gedrag is gewoon niet goed. In de laatste wedstrijden die hij speelde liep hij te zeiken op teamgenoten en oogte hij erg gefrustreerd. Nu lees je dus dat hij op trainingen ook raar loopt te doen, dan houdt het gewoon op en moet je zo'n jongen zo snel mogelijk uit het team halen. Zo'n gozer verpest alleen maar de sfeer in het team.
3 0
RaynoFischer
Die "negatieve" houding is er niet zomaar en juist Younes werd lang het hand boven het hoofd gehouden ...
De ene maand wilt hij blijven en later wilt hij perse weg en gaat hij zeiken, ook als er terecht kritiek op hem is en dan ook nog zijn houding tijdens wedstrijden en dus ook trainingen.

Neem een Daley Blind, die hoorde je bijna nooit en werd door zowel de supporters en de media kapot gemaakt, uiteindelijk dwong hij respect af door sterker te worden, harder te werken en te presteren.
2 0
AFCAsphere
Helaas kan niet iedereen mentaal zo sterk als Daley Blind zijn, en daar moet je Younes ook niet op afrekenen. Ik vind dat er ook zeer kritisch naar de supporters mag worden gekeken. Zij spammen zijn social media accounts vol met haat berichtjes en fluiten hem in het stadion uit. Zou jij dan nog met plezier op het veld staan?
2 0
fanforeffer
Younes heeft vorig jaar aangegeven dat hij moe was !!! hij had de zomer door gespeeld ! Door hem niet de nodige rust te geven heeft hij blessure's gekregen en is zijn kop niet oke . Het Th is daar vooral schuldig aan.
3 -1
Ajax68
Laat gaan laat gaan, want wat heb je nou aan onwillige vent, die perse weg wil, en expres niet meer wil presteren.
Kijk wat je er nog voor kan krijgen, en laat zo iemand niet de hele sfeer bederven voor de goed willende.
Hij gooit er nu toch alleen maar bewust zijn duitse reet tegen aan .
1 0
MSwertz92
Ik hoor t m nog zo zeggen; "Ik wil de duitse sjaak swart worden"
5 0
koppendicht
uit de woorden van Overmars blijkt dus dat er geen eenzijdige verlenging is. 'Niet iedere speler hoeft iets op te leveren' is een onzinnige uitspraak. Er is gewoon niet goed nagedacht over de voorwaarden van het contract.
2 0
oudzuid2
We hebben Kluivert met daarachter Johnson en komend seizoen Bande, wat voegt Younes nog toe aan dit Ajax?
2 0
tijger19
Er hoeft aankomend seizoen ook nog maar 1 blessure/ schorsing te zijn en dan zou Johnson al hele wedstrijden in het eerste moeten spellen. De spoeling op de vleugels is dun. Helemaal nu ook Dolberg geblesseerd is en KJH af en toe pijntjes heeft. Het is geprobeerd om Bande naar eerste naar de Eredivisie te halen ipv de zomer maar helaas is dat niet gelukt, daarom mag Younes niet weg.
2 0
oudzuid2
eens, heb het ook meer over komende zomer inderdaad. dan zijn die drie spelers die ik noemde voldoende
0 0
Ruudje74
Eerste jaar onder Frank was ie goed, kon ie aardig passeren, maakte mooie acties en scoorde regelmatig.
Ineens, vorig seizoen, lukte dat allemaal niet meer, voorzetten kwamen niet aan, schoten op doel waren te zwak en deze lijn trok hij door naar dit seizoen. Het zit mentaal even niet goed bij hem, want voetballen kan ie.
Als dan Kluivert vanuit alle hoeken de ballen erin schiet, continu dreiging heeft, tja, dan komt Younes in een vervelende situatie. Neres speelt ie er ook niet uit, dus banken. Hij moet gewoon knokken voor zijn plek, je gaat toch beter naar een topclub als je hier de sterspeler bent geweest ipv een bankzitter?! Napoli haalt hem ook niet voor de basis, maar meer als bankzitter/ handelswaar.
1 0
ETM
Ik vind dat er door belachelijk veel mensen bijzonder negatief over Younes gesproken wordt. Een combi van factoren doet onderbuiken borrelen, zoveel is duidelijk.
6 -3
BokkieBokstra
Leuke voetballer! Hij heeft het heel goed gedaan, het was standaard dat de tegenstander twee man nodig had om hem in toom te houden. Onder Peter Bosz een zekerheidje. In de zomer geen rust gehad, blessure. Overigens, Kluivert is nu even goed, is dat ook minder geweest. Toen was het arrogante Kluivertje bij Derksen en co. Younes is overigens altijd afgemaakt bij VI TV, dat heeft zijn uitwerking uitegehad. Ook uitgefloten door de eigen aanhang.
0 -1
Leviathan
Ik vind het bijzonder dat Younes 1.5 jaar onbetwiste basis speler was. En vervolgens meerdere malen gaat zeuren terwijl hij in zijn handjes mag knijpen met de kans die hij gehad heeft bij Ajax.
5 -2
koppendicht
zoveel heeft ie niet gezeurd. Heeft zich vaak top gedragen.
3 -1
GerardAjax26
Vreemd, eind vorig seizoen zei Younes nog dat hij de Duitse Sjaak Swart wou worden en nu doet ie zo moeilijk dat hij niet mocht vertrekken? In het zelfde interview van April 2017 zegt Younes overigens "Ik heb nog een contract voor één jaar, met een optie aan Ajax-zijde voor nog een seizoen. De keuze die optie te lichten, is aan Marc Overmars (directeur spelersbeleid, red.) en de trainer.” Opmerkelijk dat hij dan nu hierover in een clinch zou liggen.
6 0
kaashaas
Wie weet is het media gelul
0 0
kaashaas
Voordat we younes met zn allen de grond in boren,
Is het niet handiger om zijn verhaal te horen?
4 -1
koppendicht
precies, hij heeft zn verhaal nog niet gedaan en men speculeert erop los
0 0
AFCAsphere
Ho ho ho, dat is niet zo vanzelfsprekend op AS. We moeten onze eigen spelers eerst afkafferen.
0 0
ambtenaar
Ik mag die Schreuder nu al !
Niet aanstellen .....gewoon doorballen.
5 0
Web
Younes heeft leuke wedstrijden gespeeld, vooral in de EL. Maar ik ben niet zo gecharmeerd van hem, zijn rendement is veel te laag, en als daar door een andere speler van profiteerde ok. Maar ook dat is niet zo. Zijn voortzetting is slecht, zie zijn assist.

sinds hij in de Duitse selectie zit, vind hij zich zelf wel heel goed?
3 -1
Josajacied87
Optie in het contract lichten, verkopen voor een miljoentje of tien.
Een laf applausje bij zijn afscheid, voor de moeite, en dan hoeven we het nooit meer over hem te hebben.
2 0
Redrum
Ik kan het natuurlijk verkeerd zien, maar volgens mij heeft het opgeroepen en spelen voor het Duitse elftal onze Younes geen goeds gedaan. Het is hem volgens mij allemaal een beetje naar zijn bolletje gestegen. Hoe dan ook ben ik blij dat Younes er mede door zijn eigen gedrag voor zorgt dat wij niet meer naar zijn gestuntel hoeven te kijken.
5 0
RaynoFischer
Dat denk ik ook ja...
Ach ja lekker op de tribune plaatsnemen als hij zich niet wilt gedragen (en verlengen), missen we niks aan :)
1 0
Redrum
Nee ik ga hem zeker niet missen. Zijn spel de afgelopen anderhalf jaar (op een paar uitzonderingen na in de EL) was gewoon verschrikkelijk frustrerend om naar te kijken en nu zijn houding ook nog zo negatief is heb ik wel helemaal genoeg van meneer Younes. Daarnaast is Kluivert natuurlijk gewoon beter.
4 0
Babayaka
Als je al 4 jaar geen bal raakt is dat niet worstelen met vorm, dan is dat kwaliteit.
leuke dribbelaar die zich altijd vast loopt, maar geen bal voor kan geven en ook niet kan schieten, en ook niet kan verdedigen.
4 -4
DavidFerr
Dat is een beetje lastig als hij pas 2,5 jaar bij Ajax is. En zijn 1e seizoen onder Frank de Boer was gewoon goed. De laatste 1,5 jaar speelt Younes wel vrij matig.
1 -1
Woodenshoe
Toen was het voetbal niet om aan te gluren, viel zijn gestuntel minder op denk ik...
0 0
AlexIbarra
Heb je al vier jaar geen bal geraakt?

Over wie praat je?
3 -2
Barra
Haha waarom direct weer zo overdrijven, kan me ook een tijd herinneren waarin Younes de enige man aan Ajax zijde was die een mannetje kon passeren. Heb nog altijd liever Younes dan de Ebecilios ed van toen
5 -1
Leviathan
Moet je nagaan Ebecilio scoorde 9 goals in 38 wedstrijden en Younes 12 in 64...
1 0
Woodenshoe
Wat is dat nou voor vergelijking??? Dat was ook ruk ja, maar je moet het vergelijken met Kluivert nu. En Younes is ook gewoon niet van het niveau Ajax, ook niet geweest. Ik erger me al aan hem sinds hij in Amsterdam is.
1 -2
Ferd
En ik erger me aan jou sinds je op AS zit met je negatieve gezeik
1 -2
Woodenshoe
Sorry, komt omdat ik het te vaak over Younes heb. Als ie nou gewoon vertrekt, wordt ik weer positief!
2 0
Babayaka
Youniks kan er niks van en ook voor Ajax niet, volgens mij zat ie ergens op de bank.
Maar ja in het land der blinden is 1oog koning.
0 0