'Tagliafico geen talent, wel heel intelligent'

BVeenstra, 11-01-2018 om 11:50, 16990 views, Goal | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Als we de Argentijnse journalist Alejandro Senestrari moeten geloven heeft Ajax met Nicolás Tagliafico een slimme speler binnengehaald, maar het Amsterdamse publiek moet geen wonderen verwachten van de linksback. Volgens de verslaggever is de Argentijnse verdediger namelijk niet enorm talentvol.

'Hij is een goede speler, maar hij zal nooit een sterspeler worden', begint hij in gesprek met Goal. 'Nee, hij is geen talent. Hij was een belangrijke speler bij Independiente en was de aanvoerder van het team. Hij kan het team goed aansturen, heeft een goede persoonlijkheid en is ook heel intelligent. Dat maakt hem zo belangrijk, want in Argentinië zijn niet veel intelligente spelers. Dat vind ik de belangrijkste kwaliteit van Tagliafico.'

Senestrari noemt Tagliafico onder meer intelligent omdat hij vaak op het juiste moment op de juiste plek verschijnt. Afgelopen zomer speelde de linksback voor het eerst voor het Argentijnse nationale elftal, maar een plekje in de WK-selectie zit er niet in volgens de journalist. 'Nee, dat is niet mogelijk. Ook niet nu hij in Nederland voetbalt. Ajax en PSV zijn niet meer zo goed als vroeger en de Eredivisie is niet de beste competitie van Europa, zelfs niet bij de top vijf. Ik vind de Eredivisie nog wel beter dan de Russische, Turkse en Griekse competitie. Ook beter dan de Argentijnse? In Nederland zijn meer financiële mogelijkheden, maar hier bereiken we grotere prestaties met minder financiële middelen. Daarom heeft de Argentijnse competitie mijn voorkeur.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
'geen talent, wel heel intelligent'

//ik claim bij deze n basisplaats.
0 0
AgeM
Kan ie dan niet beter naar de VU ?
0 0
DonAdam
Ik voorspel een miskoop. Backs die puur verdedigen zijn uit de tijd, dat waren ze in 95 al toen Ajax met Reiziger, die uitgeleend aan Groningen rechtshalf speelde , en de omgeturnde linksbuiten Bogarde de CL won. In het huidige dynamische voetbal zijn backs als Marcello, Alba en Alaba de norm. Het City van Pep betaalt niet voor niets 80 mil voor Mendy en Walker; buitenspelers krijgen vaak dubbele dekking en de backs hebben dan vrij spel. Het zijn de sleutelspelers in het moderne voetbal, de vleugelaanvallers van de 70s en 80s

Buiten dat Tagliafico in de uitgeholde Argentijnse competitie geen hoogvlieger is, hij is niet voor niets jarenlang uitgeleend aan mindere clubs, denk ik dat hij niet beter is dan wat wij al hebben rondlopen. Sowieso hebben wij een aanvallende back op links nodig, want van rechts komt dat te weinig. Geen wunderkind, zoals de eerder genoemde toppers in de eerste alinea, gewoon een speler die zonder bal diep blijft gaan en in de diepte aangespeeld wordt en 3 -5 per duel een goede voorzet produceert. Een speler die de tegenstander achteruit laat hollen. Tagliafico is dat niet.
2 -7
Puurvoetbal
Wacht eens even DonAdam, jij begrijpt het geloof ik niet. Het is hier niet de bedoeling om kritisch te zijn en feiten te benoemen die in ons nadeel zijn. Wij willen hier uitsluitend hosanna-verhalen! Capice ?
0 0
eros
Van mij hoeft hij niet op te vallen,... daar heb je aanvallers voor.
Laat hem maar degelijk zijn en zijn werk doen.
Hopelijk is dit de back die we zochten en speelt hij hier een jaar of 7
1 -1
ElFlaco14
Nog nooit zo iets doms gehoord, karakter en slimheid zijn ook verbonden aan talent.
Cruijff zei sltijd, voetbal speel je met je hoofd, degenen die mindere fouten maken want voetbal is fouten maken, winnen de wedstrijd.
2 -1
PuurGeluk
Blijkbaar een speler waar we nog jaren plezier van kunnen hebben. Wil zich niet via Ajax in de picture spelen voor zijn droomclub Chelsea(aldus Denswil). Realistisch en volwassen. Heerlijk om die erbij te hebben.
1 -1
kaashaas
Sprak een man met weinig kennis van zaken
1 -2
Joseph
Lijkt mij een perfecte speler voor Ajax, een ideale mix met Sinkgraven die wel talent heeft en verdedigend misschien wat minder intelligent. Zo kun je op verschillende manieren spelen.
1 -1
Ferd
Sinkgraven is verdedigend juist enorm intelligent, die onderschept zoveel voor het gevaarlijk kan worden. Één tegen één is het wat minder maar door zijn intelligentie is hij die situatie vaak voor.
0 0
gras
Enorm intelligent zeker niet. Hij weet de ruimte juist vaak niet goed te dekken, en werd keihard voorbij gelopen door Berghuis.

Wel kan hij op techniek duels winnen en ballen veroveren. Heeft weinig met intelligentie te maken, maar is wel een hele belangrijke kwaliteit natuurlijk.

Opbouwend is hij goed, aanvallend komt er niets uit.
0 0
Ajaxvooraltijd
Zo te zien heeft deze man er niet zoveel verstand van.
1 -2
Ajax27
Want jij volgt het Argentijnse voetbal zo goed? ik vertrouw eerder een journalist uit hetzelfde land dan de AS'ers hier op de site die bij alles wat uit Zuid Amerika komt het idee hebben dat we de volgende Messi hebben.
1 0
gras
Dit zijn tenminste wat meer reële geluiden. Zo te horen geen nieuwe Maxwell. Anders krijg je zo'n jongen ook niet voor 4,5 mlj. op die leeftijd.

Maar als hij verdedigend betrouwbaar is en het spel snel houdt door eenvoudige oplossingen, dan is hij al snel van waarde. Zeker met af en toe een paar goeie voorzetten, die schijnt hij in huis te hebben. Hoe lang is dat geleden van de linkerflank zeg.
6 0
waynelove
Emanuelson? Ik weet het niet meer.
0 0
shota99
Mooi! Dat betekent dus dat hij niet na een redelijk jaar meteen weer verkocht zal worden.
2 0
BK020
Het is een linksback, dat is niet snel een super ster. Die zijn er al weinig op die positie. Na zoveel jaar een snelle, agressieve en voetballende back die de passie heeft om te winnen is wat mij betreft de 'super ster' die gewenst is.
3 -1
PowNed
Een Argentijn met net iets minder talent dan Messi is ook wel welkom ;-)
5 0
Shardo
Intelligentie is ook een tallent, dat veel voetballers missen...
9 0
MJ98
Mentaliteit compenseert talent als talent niet genoeg is! Hoewel een beetje talent natuurlijk wel handig is want Dijks werkt ook altijd keihard maar kan het toch niet compenseren haha.
1 0
insectenverdelg
Exact. Poulsen was ook niet de beste voetballer waarvoor iemand naar het stadion komt. Toch ben ik overtuigd dat hij in de eerste 3 minuten bij PSV uit destijds de wedstrijd won en dus de titel. Hij pakt binnen 2 minuten van Bommel en Toivonen aan. Juist de 2 die dat psychologische spelletje willen spelen. Die lagen daarna de hele pot aan de ketting. dat was ook puur op slimheid en mentaliteit.
6 0
gras
Mjah, dat zijn natuurlijk heerlijke momenten om als supporter te aanschouwen als je tjokvol adrenaline zit, maar de waarde van Poulsen zat erin dat hij de hele wedstrijd zijn duels prima timede, wist waar hij moest lopen, de ruimtes erg sterk kon afdekken en ook heel goed aanvoelde wanneer een tegenstander echt niet ongestoord door mocht kunnen lopen. Dat is meer dan enkel een signaal geven, als het ware. Wouters had dat ook.

Alleen moet je bij een miljoenenaankoop wel kwaliteit eisen. Ik hoop dat hij qua aanwezigheid, ervaring en slimheid voldoende heeft om een meerwaarde te vormen. Zijn allemaal vormen van kwaliteit. Als hij niet beter is dan Sinkgraven, wordt het een heel ander verhaal. Lijkt me uitgesloten echter.
0 0
geDaante
Is wel zo, maar moet je dat willen, zeker als Ajax zijnde? Past totaal niet bij Ajax, dat soort types. En het is dat De Boer trainer was, onder Bosz, Ten Hag, Keizer of wie dan ook die meer wil voetballen, was hij meteen door de mand gevallen natuurlijk, maakte hij geen enkele kans in de basis te komen.
1 0
insectenverdelg
Ook onder de boer spelede Puolsen lang niet alles. Maar er zijn zkeer momenten dat het fijn is zon speler erbij te hebben. En altijd alleen uitgaan van je eigen filosofie en nooit rekening houden met je tegenstander, daar is Ajax helaas niet meer groot genoeg voor. En een wedstrijd PSV uit, die om het kampioenschap gaat, dien je te winnen. o pwelke manier is dan even bijzaak.

Zelfde gold voor de finale tegen United. maar ook de uitwedstrijd vorig jaar tegen PSV. Vind dat Bosz hele goed voetbal op de mat heeft gelegd, Alleen soms moet je wel rekening houden met tegenstanders. Dit zijn wedstrijden geweest waar hij prijzen heeft laten liggen. Puur door totaal niet naar de tegenstander te kijken.
0 0
Web
Poulsen in de rust tegen Twente had je 3 punt gehad.
Dat type moet je in de selectie hebben
2 0
MosesD
Eens.
1 0
Web
Juist vergeet ik ook nooit meer.
Dat type speler moet je in de selectie hebben.

Verdedigend wisselen is niet Veltman op het middenveld zetten en Donny in het centrum . Daar zat totaal niet een plan achter.
1 0
geDaante
Totaal niet mee eens, je ziet hoeveel voetbal zo'n Frenkie brengt op 6 in plaats van zo'n pure breker die aan de bal vrijwel niets kan, en te traag is.
1 0
fanforeffer
Een intelligente speler , daarvan lopen er niet veel in Argentinië : maar ook niet in Nederland.
1 0
mistermiyagi
Beetje een type Veltman 2:0.

Extra: Snel op de eerste meters, Drive naar voren, Goed Linkerbeen.

Min: Verdedigend minder als Veltman
1 -13
3sterren
Ik prefereer een minder getalenteerde, maar wel heel intelligente voetballer nog altijd boven een domme speler die overloopt van talent ...
13 0
RaynoFischer
Sws, meestal komt ook van minder getalenteerde spelers met de juiste mentaliteit en intelligentie ook meer van terecht dan domme spelers
6 0
3sterren
Eens, voor mij geld zelfs dat ik een speler met een uitzonderlijke winnaarsmentaliteit, maar met minder talent, altijd zal verkiezen boven een intelligente speler met middelmatig talent ...
; )
1 0
RaynoFischer
Mentaliteit is ook een kwaliteit ;)
Zoveel goeie spelers die niet perse de "grote ster" van hun team zijn, zolang Nico voor ons duidelijk een versterking en van waarde is, is het goed
4 -1
AFCAsphere
Veel spelers in het voetbal die de juiste mentaliteit missen ja.
1 0
chrisjuhhh
Dus wel degelijk een talent hahaha mooi toch .
1 0
RaynoFischer
En je moet ook wel wat kunnen om captain te zijn van Idependiente en tot de beste speler van de club te worden uitgeroepen plus de beste verdediger van de competitie ;)
0 0
Redrum
Nee ik had niet verwacht dat we voor 4,5 miljoen een 25-jarige wereldspeler hadden gekocht nee.
2 0
RaynoFischer
Nee precies, al was hij ook goedkoop door zijn 1 jarig contract.
0 0
altijdwelwat
Zolang hij maar op het juiste moment op de juiste plek staat, en dan ook nog een bal afpakt en naar de goede kleur speelt vind ik het prima.
2 0
SuperJood2016
De Argentijnse comp. Beter dan dan Nederlandse Mickey mouse comp. Laat me niet lachen.
5 -1