'Overmars meer gewaardeerd dan ooit tevoren'

ArthurV, 10-01-2018 om 19:25, 21345 views, Voetbal International | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Freek Jansen heeft in zijn blog positieve woorden over voor Marc Overmars. De journalist van Voetbal International gaf dinsdag nog aan te balen van de gesloten houding van Overmars. Volgens Jansen was van diezelfde houding woensdag helemaal niks meer zichtbaar.

''Goedemorgen heren, als jullie iets willen vragen, zeg het maar,'' citeert Jansen Overmars na afloop van de training. 'Overmars loopt op de vijf aanwezige journalisten af en schudt ze de hand. Hij geeft blijk dit blog van gisteren te hebben gelezen en maakt een opvallende move. De kritische noot in de vorige blog wordt stijlvol gepareerd, waarna Overmars in een conversatie van enkele minuten een update geeft van alle lopende spelerszaken.'

Jansen hoopt dat de openheid van Overmars geen incident is geweest. 'Voor de club, voor hemzelf, voor de media, maar bovenal voor de grote achterban die zo graag wil weten wat er bij hun club gaande is. En bovendien al jaren hunkert naar een prijs.' Volgens de verslaggever heeft de directeur spelersbeleid met zijn werk van de afgelopen tijd misschien wel meer waardering dan ooit tevoren afgedwongen. 'En dat in een periode dat het opnieuw flink stormde binnen de geledingen van de club, met het vertrek van een trainer, assistent en cultuurbewaker als rigoureuze ingreep.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
De kop van Freek Jansen had net zo goed kunnen luiden: Veer gezocht!
0 0
Pierre Heno
Bij Marcus is het altijd weer 'too late too little'. Jaar in jaar uit en daarom doen we inmiddels nergens meer serieus aan mee behalve de kleredivisie landstitel die toegang geeft tot de 2e voorronde CL/EL. Tja...
1 0
koppendicht
Overmars is een financieel genie. Heeft zich met zijn eigen bedrijven ook bewezen. Heeft van Ajax qua eigen vermogen de rijkste club van Europa gemaakt, na Bayern. Samen met van der Sar is hij goede dingen aan het doen: nieuw sportcomplex, commerciele activiteiten in China, nieuwe sponsors, een uitpuilend eigen vermogen, shirtsponsor voor de jeugd, klassespelers binnenhalen, veel jeugdcontracten aangegaan, Johan Cruijff stadion, et cetera. Er wordt echt wel goed werk geleverd. Het moet zich gaan uitbetalen in prijzen, en ik geloof dat Ajax de komende 5 jaar opnieuw de EL finale kan halen. Het 'merk' Ajax wordt tegenwoordig ook goed op de markt gebracht, via social media en voetbalgames en dergelijke. Daarnaast is het imago van Ajax nog niet verkloot door het grote geld, het heeft echt nog een authentiek imago overal ter wereld. Dat vorig jaar de EL finale met Ajax-voetbal is bereikt, is echt een imagoboost van jewelste geweest. Iedereen sprak weer over het Ajax-voetbal en Johan Cruijff. Helaas moet Ajax opboksen tegen een totaal verkankerde voetbalwereld en de Uefa, waarbij ieder jaar meer dan de helft van het basiselftal vertrekt. Daarmee is de Uefa het voetbal kapot aan het maken, maar daar kan Overmars niks tegen doen.
0 -2
Zionist
Wat een bullshit. Overmars heeft zijn onvermogen altijd gemaskeerd door te stellen dat hij werd tegengewerkt. Nu dat "obstakel" uit de weg is heeft hij pas 1 aankoop gedaan......Met Tagliafico alleen red je het niet.
2 -2
NoPants
Nee laten we onana, dolberg, milik, ziyech, sanchez, neres, etc etc etc niet aan overmars toe rekenen.

Blijf gewoon lekker op fr12 joh.
0 -3
Pierre Heno
Sanchez voor 40 miljoen te weinig verkocht, Milik ook voor t eweinig want Nalpoli had geld zat in huis door de verkoop van Higuain voor 93 miljoen a.g.v. het feit dat MU Pogba wilde hebben . Ziyech was geen gerichte aankoop van Mars maar een uiterste noodgreep nadat de belangrijke wedstrijden al waren gespeeld., en Neres ( even ter memorie) heeft minimaal 12 miljoen gekost en gaat nog meer kosten want er is een doorverkoop % afgesproken. En eh Dijks die 2x terug wordt gekocht, Sinkgraven was een noodaankoop en vooral het niet doorpakken op kwaliteit na het met enige mazzel bereiken van de EL finale waardoor Sanchez, Traoré, Bosz en Klaassen nog 1 seizoen voor Ajax hadden willen spelen. En nu komende zomer zien we de waarnschijnlijke uittocht van heel veel goede spelers. Maar jij vindt het duidelijk 'top' allemaal. Zit jij even goed!
1 0
GrandMasterFlex
Lekker makkelijk als ik jou zo hoor, misschien aanmelden bij Ajax dat jij Overmars zijn functie wil overnemen. Met zo'n topper aan het roer gaan we man city straks voorbij, appeltje eitje
0 0
Pierre Heno
Ah!..je bent toch slimmer dan je jezelf steeds voordoet op AS. Chapeau man! TIP: kijk gewoon naar de objectieve feiten.
0 0
DavidFerr
Je vergeet voor het gemak Bande en Schuurs.

Eigenlijk verspilde moeite om op jou te reageren, je trekt je er toch niks van aan. De enige modus die jij kent is klagen, alleen maar klagen. Ik hoop voor jou dat de rest van jouw leven niet zo is. Anders heb je echt een verrot leven.
0 0
31xAjax
Journalisten hebben de structurele neiging zichzelf te overschatten. Die Freek denk echt dat Marc zijn blog leest! Meelijwekkend......
4 0
koppendicht
ze lezen heus wel alles, ze lezen zelfs jouw comment.
0 0
Youri08
Helemaal eens met je 1e zin. Maar ik denk dat het je zou verbazen hoe vaak bekende (en minder bekende) mensen hun eigen naam opzoeken in de media of er minimaal op geattendeerd worden door anderen. Ik geloof wel dat Marc die blog leest, onderdeel van zijn werk ook wel een beetje.
0 0
preme
Ik hoop juist dat hij afstand behoudt. Dit klinkt meer als gejank van een journalist die geen verhalen krijgt. Overmars is niet de persoon die heel handig voor de camera en op papier is, maar heeft zich in zijn doen bij Ajax inmiddels wel bewezen. In Nederland zijn er teveel mensen die zeiken en hun mening over de inhoudelijke beslissingen moeten geven. Beter ga je zo door.
4 0
Ajaxvooraltijd
Hahaha Overmars is echt geniaal.
2 0
aka
Wat een gezeur over de cultuurbewaker.
1 0
ETM
Ben ik de enige die zich aan dit verhaal van Freek stoort? Hij doet vooral alsof hij zelf heel belangrijk is; Marc heeft naar hem geluisterd, en daarna steekt Freek nog wat veren in zn eigen reet, want misschien heeft hij nu de houding van Marc definitief veranderd.
Hij zegt dat Marc veranderd is door nu sportief boven financieel te plaatsen, wat een ongefundeerde conclusie! Nul context behalve een interviewtje. Gaat ook totaal voorbij aan het belangrijkste verschil; Ajax heeft nu veel meer geld dan voorheen.
Daarnaast maak ik me helemaal niet zo druk om 'de houding' van Overmars. Als hij niet met Freek wil praten vind ik dat ook prima. Die interviewtjes zijn zo weinigzeggend. Je kunt er wel voor pleiten dat Ajax beter communiceert met haar supporters. Op dat vlak gaat er geloof ik veel mis. Vd Sar is daarvoor naar voren geschoven en die heeft zich bepaald niet populair gemaakt. Maar Overmars is daar ook helemaal niet geschikt voor.

Kort geleden was de selectie verre van op orde, nu is dat beter. En in hoeverre Marc voor wat precies verantwoordelijk is valt moeilijk te beoordelen. Ik vind dat we nu iig een hele leuke selectie hebben. En hoop van harte dat dit met een 'koers' te maken heeft. Maar de puinhoop van kort geleden ben ik niet vergeten. Bosz ging met een hele scheve selectie zijn seizoen in. De wijze waarop men met Serero omsprong is voor mij nogsteeds een dieptepunt. Maar het is altijd de vraag wie er bij Ajax nou precies waar verantwoordelijk voor is. Ik als buitenstaander moet het doen met media die ik niet vertrouw. Waaronder de heer Freek natuurlijk..

Pakweg een jaar geleden wilde het gros van forumleden op verschillende fora Overmars heel snel weg hebben. Nu zie ik een enorme omkeer. Denk dat vooral het nieuws dat Overmars Bosz zo graag wilde houden daartoe heeft bijgedragen. Maar ook pakken de meest recente aankopen prima uit. Kan zo weer omslaan natuurlijk. Supporters en media hebben behoefte aan zwart-wit. Bergkamp was afgelopen half seizoen de grote boosdoener en Overmars was aldoor eigenlijk de good guy maar hij werd tegen gewerkt. -Spelers als Zimling en Gudelje worden op het conto van Frank geschreven, en andere missers op het conto van 'de leerschool'.
Dat is grof weg het huidige beeld. Hoe het allemaal precies echt zit? Al sla je me dood. Ik kan beamen dat de huidige selectie me zeer boeit, dat ik , ondanks veel mitsen en maren, het uitkieperen van de vorige technsiche staf als 'opluchtend' ervaar omdat ik er geen vertrouwen in had. En ik houd me er maar aan vast dat deze Marc verantwoordelijk was voor Bosz, Sanchez, Neres, Dolberg etc ect.
Hopen op een nieuwe wind die Ajax bedoeld of onbedoeld juist weer dichterbij Ajax (Cruijff) brengt. Alles negatief bekijken is ook geen optie want ik zit toch wel aan Ajax vast :-)
2 0
koppendicht
ach, supporters zijn ook niet serieus te nemen. Dat zijn net kinderen die een snoepje willen. Als een directeur met geld gaat lopen smijten, zijn ze tevreden. Wanneer een directeur in het kader van continuiteit en een gedegen financiele basis de hand op de knip houdt, gaan ze lopen mekkeren. Kijk bijvoorbeeld ook naar Arsenal, dat een uitstekend financieel beleid voert.
0 -1
3sterren
Leuke onderhoudende post, en inhoudelijk verhelderend, dank!
0 0
ETM
dank je
0 0
Suarez16_
Ik ben zeer te spreken over de handelswijze van Marc "Netto". Hij heeft niet alleen veel kwaliteit gehaald en bizarre goedkoopjes gedaan (Dolberg, Milik), maar ook een scout als Veldmate die we zeker niet mogen onderschatten in het succes met oa Neres en Sanchez en wellicht Tagliafico, Cassierra en Orejuela. Ook de contracten lijken perfect op orde als Kluivert verlengt en voor Gravenberch en Hansen heeft hij er al 1 klaar liggen. Dat was vroeger wel anders met Eriksen en Fosu-Mensah bijvoorbeeld. Hopelijk zet Marc zijn beleid zo door en dan zal Ajax hopelijk stappen maken internationaal.
4 -1
geDaante
Cassierra en Orejuela een succes? Zijn niet bepaald directe versterkingen gebleken, dus slechte aankopen.

Het relatief weinige geld dat je hebt, moet je optimaal besteden, en dus alleen voor echte directe versterkingen die er meteen staan, en beduidend beter zijn dan jeugd op die positie. 2/3 jaar lang moeten wennen in Jong Ajax en dan nog steeds niet eens beter zijn dan wat je al had lopen, is geen directe versterking.
1 0
kaashaas
Ik waardeer hem nu! Maar wat heb ik van hem genoten als linksbuiten!!
4 0
Caparzo
Heb (zoals enigen zich misschien wel herinneren) altijd een pro-Marc instelling gehad, weet het niet, heb gewoon vertrouwen in hem. Uiteraard doet hij niet alles perfect en uiteraard is niet alles raak, maar met de middelen die hij had (eerste jaren, puin wegwerken) en de immer tegenwerkende RVC (op de knip letten prima, maar je kunt doorschieten) heeft hij het voor mij over de jaren gekeken meer dan prima gedaan. De laatste jaren is hij "voll los", de miljoenen klotsen naar binnen. Hij heeft nu eindelijk de "macht" die hij nodig heeft/verdiend, hij is zijn gewicht voor ons meer dan waard in puur goud (letterlijk zelfs). Go Marc, go!
13 0
Ajax4life16
Was niet altijd van hem overtuigd, maar sinds 2 jaar/anderhalf jaar kan hij bij mij niet meer stuk, geweldige TD.
1 0
Pauw
Hunkeren naar een prijs; dat valt bij mij eigenlijk wel mee.

Natuurlijk moet Ajax zo nu en dan een prijs pakken zodat we zonder al te veel schaamte ‘WZAWZDB’ kunnen roepen. Op structureel niveau hecht ik eigenlijk veel meer waarde aan ‘t zoveel mogelijk inpassen van creatieve, zelfverzekerde en ietwat blufferige jeugd. Als de gehanteerde speelstijl daar vervolgens de ruimte voor geeft ben ik de eerste die individuele fouten door de vingers zie. Ook als dat ten koste gaat van een prijs.

Ik geloof niet in het effect van mensen iets te eisen. Reik ze liever de middelen aan om hun intrinsieke behoefte tot wasdom te kunnen laten komen.
2 -2
Zionist
Overmars en VanderSar zijn de oorzaak van de sportieve ondergang van Ajax.....en ik voorspelde het van de zomer al. Nu denkt iedereen dat we er met Tagliafico er al zijn.......ongelooflijk!
0 -34
Sterretje73
Man wat een quatsch. Kom eens een x met een goede onderbouwing ipv elke keer dit soort ongefundeerde nonsens uit te kramen.
0 0
Mentir
Echt een sportieve ondergang, bijna de EL winnen met een team van nog geen 22 jaar gemiddeld, dan ook nog zonder aanvallend voetbal proberen te spelen....
5 0
insectenverdelg
Heb jij ooit al is een positieve post over Ajax geplaatst?
4 0
RusselWestbrook
Haha, nee joh.
1 0
Sjaakvaak
Wat een onzin, hoezo is Overmars de oorzaak van de sportieve ondergang van Ajax? Leg eens uit.
3 0
Superjan
Nee joh, even diep adem halen en vergeten dat je het ooit gelezen hebt.
0 0
Toekomst1900
Leuk blog om te lezen. Ook heel anders word het opgeschreven als dat die AD journalist twitterde! Veel genuanceerder!
0 0
Mr.P.
Verdien tientallen miljoenen en je WAARDEring gaat omhoog, 1:1/ 1+1=2, dit gold ook toen hij voor meerdere miljoenen door arsenal werd overgenomen van ajax
0 0