Analyse Tagliafico: linksback heeft goede voorzet

BVeenstra, 10-01-2018 om 07:30, 14612 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Met Nicolás Tagliafico lijkt Ajax een linksback te hebben aangetrokken die beschikt over een goede voorzet. Dat is wat Voetbal International-analist Taco van den Velde schrijft in een analyse over de Argentijnse aanwinst.

'In de opbouw zoekt Nicolás Tagliafico zelden de moeilijke oplossing en probeert hij de bal het werkt te laten doen. (...) Met zijn linkerbeen kan Tagliafico een goede lange pass en of steekpass geven, zowel over de grond als door de lucht', klinkt het positief. 'In de laatste tien duels voor Independiente gaf hij vanaf de linkerflank vijftien voorzetten met zijn linkerbeen. Negen daarvan waren goed en van die negen leverden er liefst vijf een doelkans of doelpunt op.'

Van den Velde zag Tagliafico verdedigend niet in de problemen komen in de Argentijnse competitie, maar dat had voor een groot deel te maken met het feit dat veel clubs in Argentinië 4-4-2 spelen. Voor een back is dat verdedigend gezien de makkelijkste positie, zo schrijft de journalist. Het is daarom de vraag hoe de Argentijn zich straks staande houdt tegen de buitenspelers in de Eredivisie. Verder schrijft de verslaggever over de leeftijd van Tagliafico. Waar veel spelers bij Ajax worden gekocht met het oog op doorverkopen met winst, lijkt de linksback vooral een directe versterking. 'Alleen als Tagliafico een laatbloeier blijkt te zijn, kan hij nog een flinke stap maken in zijn ontwikkeling. Maar in principe is hij vooral een directe versterking die er meteen moet staan.'

Voor de liefhebbers van de statistieken geeft Van den Velde tenslotte nog wat skills prijs van Tagliafico. Op drie onderdelen scoort hij hoog. 'Het druk zetten (vooruitverdedigen), de tackles en de luchtduels. Het eerste onderdeel maakt de Argentijn juist geschikt voor een ploeg die hoog druk wil zetten en het laatste aspect bevestigt dat hij ondanks zijn geringe lengte dus blijkbaar ook in het centrum van de defensie goed uit de voeten kan. Zijn heatmap laat zien dat Nicolás Tagliafico een moderne back is die de gehele linkerkant kan bestrijken en iemand is die zichzelf voortdurend inschakelt in de opbouw.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rentokill
Taco, de meesteranalist. Had eigenlijk scout willen worden maar was niet gelukt.
1 0
EenAjacied
Veel positieve geluiden van de media! De meeste top talenten ontwikkelen zich op hun 24 a 25e pas echt tot topspeler . Dus ik zie Tagliafico zich ook nog wel verder ontwikkelen bij Ajax, op je 25e ben je meestal nog niet uitgeleerd. Klinkt idg als iemand die de komende jaren echt een stabiele factor in t team kan zijn. hopen dat t zo is!
2 0
mistermiyagi
Ik had vooraf al gezien dat dit een uitstekende aanwinst zal zijn, regelmatig zien spelen in de Argetijnse competitie (tv)
Daarnaast heeft hij onlangs een prijs gewonnen..

Lekkere inkoppertjes Taco!??
2 -2
chrisjuhhh
Hoe spreek je zijn naam nu echt uit ?
In het Spaans zijn sommige klanken anders dan de letters , maar zo iets als Takliafiso ???
G als K , c als s
1 0
Maus1978
Uitspraak: Taljafiko. Is een Italiaanse achternaam. Heb je heel veel in Argentinië (Messi bijvoorbeeld)
3 0
3*stars*3
Yup zie je ook bij een Icardi en Di Maria bijvoorbeeld en zo zijn er meerdere voorbeelden van Italiaanse invloeden in Argentinië.
Het zou trouwens helemaal Italiaans klinken als Messi met zijn achternaam zou spelen, Cuccittini ;-)

0ntopic, mooi om de positieve punten van Tagliafico te lezen.
Van de laatste 15 duels, 9 goede voorzetten zegt ook wel wat.
Waarschijnlijk stond er gewoon geen goede spits klaar, om het af te maken want anders zouden zijn statistieken er natuurlijk beter uitzien qua assists.
Heb echt zin in 2e seizoenshelft!
0 0
Afstandsschot
Het is inderdaad een Italiaanse achternaam. De “aglia” klank is vrij lastig uit te spreken en nog lastiger uit te leggen, maar is identiek aan hoe “tagliatelle” dient te worden uitgesproken, en dat kun je wel Googlen of op YouTube vinden. Fico is dan gewoon simpel, met een harde “k” klank.

Taglia is overigens een vervoeging van het werkwoord tagliare, wat snijden betekent, en fico betekent vijg.
2 0
reaguurder
Nikolaas Snijvijg klinkt een stuk minder cool.
5 0
Jan Doedel
haha geweldige reactie
0 0
Mikee
Haha plus 1
0 0
RaynoFischer
Het is meer een Italiaanse achternaam, Tailafiko zegt hij op dit filmpje:
Nico (Niko) is sws goed, kan je bijna niet verpesten ;)

https://youtu.be/5lNnZQa6chw
0 0
JorgeM
Veel herhaling de laatste tijd... Is niet de eerste keer dat we deze teksten voorbij zien komen.
0 -1
0184AFCA
Watch and learn Mitchell!
2 -2