Driessen ergert zich aan ophef rond Nouri

BartVeenstra, 08-01-2018 om 07:40, 23214 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Chef voetbal Valentijn Driessen van De Telegraaf heeft zich behoorlijk geërgerd aan alle ophef in de media dit weekend rondom Abdelhak Nouri. Vooral de medici en juristen die 'over elkaar heen buitelden' om hun mening te geven over de behandeling van de Amsterdammer krijgen ervan langs in zijn column in de ochtendkrant.

'Het verdriet over Abdelhak – zelf verkerend in staat van verlaagd bewustzijn in het AMC Amsterdam – is niet langer leidend en het respect voor Nouri evenmin', schrijft Driessen, die onder meer las dat twee artsen in het Algemeen Dagblad hun mening gaven over de reanimatie van Nouri, maar wel per se anoniem wilde blijven. 'Laffe medici die zich onder het mom van "lering trekken" verdringen om op basis van televisiebeelden een collega te belasten en veroordelen, maar allemaal anoniem willen blijven. Of gehaaide letselschadeadvocaten, die allemaal met naam en toenaam in de krant genoemd willen worden.'

Driessen leeft nu vooral mee met de familie van de Ajax-middenvelder. 'Ongetwijfeld zouden zij dit liever niet hebben gewild en zal het niet bevorderlijk zijn om alle gebeurtenissen een plaats te geven', aldus de journalist, die bang is dat de media-aandacht voor Nouri alleen maar zal gaan toenemen. 'De kans op procedures is groot en zal leiden tot een lang en kwellend proces voor alle betrokken partijen met ongetwijfeld veel vuilspuiterij over en weer. Over de rug van Nouri. Op zich is dat nog de meest pijnlijke constatering.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
witchmaster11
DE bron van deze ellende ligt duidelijk bij de NRC en de P.de Vries niet de telegraaf of andere ,het moge duidelijk zijn dat Het NRC niet alleen Appie en fam en Ajax beschadigt maar dat deze lapzwans van een vuilspuiterij krant ook al een zekere Onzich zwaar heeft beschadigt die het dossier mh17 in bezit had ,koop en geloof nooit z.n krant die ik niet eens gebruik voor de kattenbak en over de Vries hoef ik niets uit te leggen.............Dit heeft Appie en fam en Ajax niet verdient en ik zal me er dan ook niet meer over uitlaten ..........stay strong Appie dat god je beschermt tegen zoveel onzin en macht misbruikt
0 0
Middenweg401
De media (of het nu de officiële journalistiek of de click business betreft) zijn zo verrot dat ik niet kan zeggen dat dit stukje niet onder scoren valt. Maar inhoudelijk klinkt het wel sympathiek. Hoe dan ook, een onderzoek is niet meer dan logisch. Het verbaast me dat die berichten nu pas komen.
1 0
DonAdam
Driessen verpakt het nog netjes. Waar Valentijn het eigenlijk over heeft zijn Maarten Wijffels, Daniel Dwarswaard en ene Tonny van der Mee van het AD. Deze drie luizen, of beter gezegd aasgieren, zijn direct na het artikel in de NRC direct gaan bellen met medici en advocaten of die er iets over wilden zeggen. Dit is een walgelijke vorm van riooljournalistiek die niets toevoegd aan dit drama; het heeft geen enkel nut, behalve het genereren van traffic op hun website en heeft als neveneffect dat de wonden binnen de selectie van Ajax weer worden opengereten.

Waar ik me ook aan stoor is dat een SEH arts (SEH=spoedeisende hulp), die dagelijks hartstilstanden e.d meemaakt, een clubarts zo hard kraakt, terwijl de meeste clubartsen zoiets in hun dagelijkse leven een leven lang nooit meemaken. Ze hebben het hooguit gezien als co-assistent tijdens stage op de SEH. Een ingeslikte tong komt weleens voor, maar meestal zijn het spierblessures, gescheurde bandjes en hoofdwonden die gehecht moeten worden.

Uiteraard moet er een gedegen onderzoek gedaan worden door een onafhankelijke partij, maar dat staat buiten die smakeloze artikelen uit het AD.
3 0
AFCA0492
uit zijn mond niet heel veel waard maar ben het 100% met hem eens
3 -1
Dexy
Gelukkig speculeert meneer Driessen nou zelf nooit en wacht hij altijd netjes met zijn mening totdat alle informatie over een onderwerp/persoon zorgvuldig is uitgezocht...

Beetje een 'pot verwijt de ketel'-uitspraak van de heer Driessen. Als er één iemand in het journalistenwereldje goed is in vroegtijdig speculeren, is het Valentijn zelf. Hij doet niet anders.
1 -1
SilverHaze
Het is wel even wat anders om over een transfer te speculeren dan dit.
0 0
ARUCAMBA
advocaten zijn lijkenpikkers dank zij hun leven we in deze verrotte maatschappij, geen enkel respect meer voor gezag en elkaar, waarom ook, de daders worden door de advocaten toch wel de hand boven het hoofd gehouden, als je huis vol met explosieven ligt wil nog niet zeggen dat je een terrorist bent, als je er 40 mensen mee om het leven hebt gebracht moet je als maatschappij nog van goede huize komen om hem achter de tralies te krijgen, advocaat van de dader wordt natuurlijk door de maatschappij betaald
2 -2
martin1234
Advocaten hebben opdrachtgevers.
0 0
gras
Totdat een totale halve zool als jij iets flikt of zelf slachtoffer wordt. Dan weet je niet hoe snel je iemand moet inschakelen, die jouw kant zo onbevooroordeeld en goed als mogelijk naar voren probeert te brengen om jouw belangen te behartigen.

Advocaten hebben niet altijd een dankbare taak. Maar als je wilt weten hoe een maatschappij eruit ziet zonder advocaten, ga dan eens naar Syrië, Noord Korea, of Cambodja. Of ga eens naar Rusland, Iran of Turkije en kijk wat advocaten daar moeten opofferen om hun cliënten te moeten bijstaan voor amper een aanvaardbaar loon.

Mensen zouden zich eens moeten verdiepen in het soort advocaat dat de familie Nouri heeft ingeschakeld en welke reputatie dat kantoor geniet. En zet dat eens af tegen de reputatie van de krant waar Driessen voor schrijft. Als het gaat om zorgvuldigheid en ethisch handelen, is het niet eens de pot die de ketel verwijt. Het is 'journalistiek' van het laagste niveau om de advocaat of de familie hierover verwijten te maken.

Als Ajax netjes blijft, is er niets aan de hand. Nn gezien de cowboy mentaliteit die er tegenwoordig heerst, vraag ik me af of dat gaat gebeuren.
0 0
Saren
Woah, eerste keer dat ik het eens ben met deze Valentijn 'engnek' Driessen. 100% waar. Wat heeft dit nu allemaal voor nut? Op dit moment zijn er geen winnaars alleen verliezers.
9 -1
3*stars*3
Had het ook niet van hem verwacht maar zo leer je elke dag wel iets.

De ene dag zie je "Ajacied", Peter R klaarstaan om zijn eigen club zwart te maken en paar dagen later, lees je zoiets van Driessen.
Speculeren is altijd gevaarlijk en dat moet Peter weten maar Peter denkt aan Peter...
0 0
Ajaxvooraltijd
Ja vooral die Peter R de Vrieskist moet lekker met zijn criminele vriendjes naar een parenclub gaan ipv te doen alaof hij ook maar enig verstand van zaken heeft.
3 -1
Eduard
Deze hele berichtgeving rond Nouri is zeer te betreuren. Ik ben het volledig met Driessen eens (hoe raar de strekking van dit artikel wellicht ook klinkt juist uit de mond van een journalist van de Telegraaf). Ik heb me er enorm aan gestoord dit week end en vind dat het moet stoppen.

Advocaten, artsen en wat dies meer zij moeten de zaken samen oplossen en zorgen de rust voor de familie en alle betrokkenen te bewaren. Al die roeptoeters(Peter R de Vries en zijn kornuiten e.d), al die lui (artsen experts e.d.) die op de voorste rij willen door over collegae heen te lopen. Laat ze nou eens beseffen dat ze gewoon hun werk doen zodat Appie, de familie Nouri, Ajax en zijn staf dit weer een beetje verwerken kunnen. Daar past geen ''grandstanding'' geen ''sensatie'' geen ''roddel en achterklap''. Totaal niet!!
3 0
JanTa
Nergens word er aan zoveel borstklopperij als in de wereld van de medici en de advocatuur omdat daar heel veel egotrippers zitten.
3 -1
SPRKY020
Op het moment van klikken op het artikel dacht ik: "heb je hem weer met z'n meningen" maar na het lezen van het artikel moet ik zeggen dat ik het ermee eens ben.
Schandalig hoe meerdere partijen (bijvoorbeeld Peter R. de Vries) het verhaal van Nouri gebruiken voor het verrijken van hun eigen naam...
0 -1
chrisjuhhh
Driessen de hoofd redacteur bij de Telegraaf !!

Waarom maken jullie er dan zo een ophef over jullie de media NRC , NOS , P de Vries ,Telegraaf , NPO , RTL , AD etc tec en allemaal tegen Ajax !

Net als wat jullie ontslag noemen ook zoiets , is namelijk non-actief al die hetze tegen Ajax !

Jaloezie , afgunst enkel omdat Niemand jullie meer wat vertel niemand bij Ajax !
De wraak zit hoog bij dit soort figuren en gaan zelf over lijken om hun gelijk te proberen te vinden .
Ik zeg Kijk eens in de spiegel voor je iets roept !
1 -1
Michelinho
Driessen is chef voetbal, Jaap de Groot chef sport, hoofdredacteur is Paul Jansen, maar voor de rest is het inderdaad een gedrocht zonder moreel kompas dat steeds meer vuil spuit sinds ze hun bronnen bij Ajax voor een groot deel zijn kwijtgeraakt.
0 -1
Ajaxvooraltijd
Ja het zal je misschien verbazen maar in medialand zitten heel wat notoire Ajaxhaters. Dat is geen calimero maar weet ik uit ervaring omdat ik zelf op het mediapark gewerkt heb ooit toen fox nog edl was
1 0
Van Reenen
Ik kan jou uitspraak staven met een feit dat iedereen kan natrekken.
Afgelopen vrijdag tekende Nicolas Tagliafico een contract als linksback bij Ajax voor 4,5 jaar. Dan mag je toch verwachten dat dit in het Noord-Hollands Dagblad verschijnt in het sportkatern op zaterdag. Echter, geen letter over deze aankoop. Wel stond er in de zaterdageditie een artikel over een onbekende speler van AZ, je weet wel die club uit Alkmaar met trainingsvelden in de Zaanstreek!!. Een artikel dat geen mens interesseert, maar ja, N.H.D. uit Alkmaar met een mongool als voetbalredacteur. Een aanfluiting van de hoogste orde.
Resumerend: wat jij schrijft over Ajax-haters in de media, klopt dus.
En even een puntje van netheid voor andere Ajax-supporters op AS.
Ajax is een eigen naam en schrijf je met een hoofdletter.
1 0
TwoLegsAlwaysWin
Maak je niet druk. De focus van NHD ligt nu eenmaal bij AZ. Je kunt dat ook zien aan de regio's en de katernen waarop zij zich richten (Alkmaar e.o, Den Helder en Schagen enz.). Bovendien is Tagliafico best een moeilijke naam:-), daar moeten ze nog even op oefenen.
0 0
chrisjuhhh
Ach is te triest voor woorden .
0 0
Red Devil
Driessen had even aandacht nodig.
Wat een hypocriete eikel is dat zeg.
2 -1
MSwertz92
HIJ heeft aandacht nodig ? Niet al die andere mensen die met speculaties de media inkomen terwijl je dit tussen de familie Nouri en Ajax moet laten ? Volgens mij ben jij hier de hypocriete eikel.
0 0
Rolleman
wat zegt hij hier verkeerd?
0 0
Michelinho
Weinig, maar ook foute mensen zeggen wel eens iets goeds.
0 0
T to the M
Gelukkig zou de Telegraaf nooit meedoen aan iets dergelijks..
7 0
Rentokill
Inderdaad. Het was niet hun scoop, deze keer. Ik weet nog heel goed met de vliegramp in Egypte. Een jochie had het overleeft en lag in t ziekenhuis. Welke krant waagde het hem aan de lijn te krijgen en het ook nog te publiceren?
3 0
Michelinho
Precies, gevalletje splinter/balk.
1 0
Bjorn
Terecht uitgehaald. Het is schande.
5 0
gras
Nee, Driessen moet juist zijn mond houden, rustig afwachten wat er uit het feitenonderzoek komt en dan pas reageren. Dit is gewoon goedkoop scoren, omdat je toch al weet dat supporters zulke ontwikkelingen vijandig bekijken.
2 -3
Rentokill
Nee, die letseladvocaten moeten juist hun mond houden. Wat is de reden om naar de pers te stappen hiermee?
3 0
Michelinho
High profile-zaken worden nogal eens pro bono gedaan... voor de publiciteit.
0 0
Noxin
Valentijn Driessen die een keer iets goeds zegt, dat mag in de krant.
5 0
Van Reenen
Je kan het natuurlijk eens zijn met Driessen, maar ik denk dat je terug moet gaan naar de bron van deze zaak. De bron is het NRC, Nieuwe Rotterdamse Courant. Suggereren zij maar wat en zo nee, hoe komen zij aan informatie die als medisch geheim is bestempeld. Ook daar moet onderzoek naar worden gedaan. Wie heeft die krant ingelicht?
4 -1
Web
Ik heb altijd mijn mening klaar. Maar dit vind ik zo ongelooflijk triest voor die jongen en zijn familie.

Ik hoop van ganze harte dat de juristen, Ajax en de familie daar goed uitkomen, en niet over elkaar een rollen.

Familie Nouri heel veel sterkte.
4 -1
Ajaxvooraltijd
Dat is een lange tijd geleden dat ik hem gelijk moet geven. Schande hoe al die aandachtshoeren Nouri gebruiken om aandacht te krijgen en geld.
3 0
koppendicht
Voor de eerste keer eens met Driessen. Wat een wanvertoning in de media van deze mensen om met de botte bijl op Ajax en de medici in te hakken, advocatenkantoren te promoten en met allerlei conclusies komen terwijl de onderzoeken nog gaande zijn.
2 0
ajaxminimax
Voor de eerste keer ben ik het helemaal eens met hem. Hier wordt gewoon niemand beter van. Ik ben ook echt helemaal klaar met het Nrc, onrespectvol rot krantje
5 0
AlexIbarra
Nog nooit zo erg eens geweest met Driessen.
1 0
suske
Ik ben het helemaal eens dit keer met Driessen. Misschien moeten we de rol van de NRC hier in maar een goed belichten en uitzoeken van hoe komen zij aan alle informatie en mochten zij die publiceren.
10 0
stefanzob
Het erge is nog dat ze halfbakken informatie hadden.
Als ze even de KNVB hadden gebeld, zoals Willem Vissers wel heeft gedaan na verschijnen van het artikel, hadden ze gehoord dat de KNVB aan Appie heeft verteld hoe het zat.
Het artikel van NRC wekt de schijn dat dit niet zo was.
5 0
fanforeffer
Dat flapdrol Driessen ook mee wil spreken was voorspelbaar. hij heeft de andere kant gekozen en ben het met hem eens. Al twijfel ik wel aan de bedoelingen van de familie.
5 -2
AFCA.
Geld. Is het niet de familie dan zijn het wel de advocaten die geld ruiken.
2 -1
RaynoFischer
Zowat helemaal eens met Driessen
Dit zijn zaken die je achter gesloten deuren moet afhandelen en pas als het duidelijk is kan je er bericht over geven.
Hier wordt niemand beter van en zit niemand op te wachten
13 -1
LANS
He he eindelijk weer eens duidelijke taal van “ Valentijn “.

Als het maar niet over voetbal gaat. . .
3 -1
Ferd
Driessen zegt dit alleen maar omdat hij de primeur niet had
0 0