Blind haalt uit: 'Nooit geloofd in die constructie'

BVeenstra, 23-12-2017 om 15:35, 17308 views, Ziggo Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voormalig Ajacied Danny Blind is niet bepaald enthousiast over het beleid dat Ajax de laatste jaren voert. De oud-verdediger, die later ook trainer was bij Ajax, is van mening dat de Fluwelen Revolutie, die in 2011 door Johan Cruijff in het leven werd geroepen, niet heeft weten te slagen.

Vooral het Technisch Hart vindt Blind een orgaan wat mislukt is. 'Ik heb sowieso nooit geloofd in de constructie zoals die de laatste vier à vijf jaar gehanteerd wordt bij Ajax. Ik vind dat er duidelijkheid moet zijn over wie waar verantwoordelijk voor is en dat dat ook afgekaderd moet zijn zodat je er mensen verantwoordelijk voor kunt houden', aldus Blind vrijdagavond bij Ziggo Sport.

In de afgelopen jaren sneuvelden meerdere mensen bij Ajax. Zo vertrok Wim Jonk als hoofdjeugdopleiding, ging Peter Bosz afgelopen zomer weg na een conflict en eerder deze week vertrokken Marcel Keizer, Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp. 'Als ik nu de pers moet geloven, dan heeft Marc Overmars (directeur spelersbeleid, red.) daar vanaf begin af aan niet achtergestaan en wilde hij een andere richting op.'

 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
de-Ajacied
Het ging in elk geval beter dan onder Blind.
Blind zorgde niet voor mooi voetbal of prijzen maar wel schulden
Na de revolutie kregen we vier kampioenschappen, een Europese finale en 200 miljoen op de bank
2 -2
Rentokill
Ah daar is Danny met zn langverwachte "I told you so...". Voorspelbaar. irrelevant. Net als mijn reactie trouwens hahaha.
0 0
Eduard
Mensen die niets met de fluwelen revolutie hadden vonden het niets en zullen het nooit iets vinden. (dat geld voor mensen als Blind, v Gaal, v Basten, Mosou vh AD, Vermeulen van de NOS etc etc ) Zij zullen altijd de ''negatieve kanten'' ervan belichten. Blind bijvoorbeeld was toch close met van Gaal en voelde zich een beetje weggezet heb ik het idee.

Ik vind de lijn die is ingezet heel veel sense maken.
1. Met aanvallend en attractief voetbal structureel terug naar de europese sub top
2. De jeugdopleiding centraal en bij de europese top
3. Scouting met focus op spelers die er direct staan en die geen jeugd in de weg lopen
4. Een internationaal partner netwerk

Kijk ik denk dat de revolutie(of dit beleid) wel de goede kant opgaat:
ad 1. Vorig jaar bewezen dat we er internationaal nog steeds kunnen staan zelfs met ons jeugdig elftal.
ad 2. De jeugd(m.n. O19) elk jaar kampioen en in knock out fase CL. Leveren zeer goede talenten voor t eerste af!! (We zouden alleen moeten proberen ze wat langer vast te houden. Maar goed dat is erg lastig gezien de bedragen die geboden worden gekoppeld aan de gezinsbelangen van jeugdige spelers, de financiele belangen van Ajax, en de belangen van makelaars))
Ad 3. Scouten gaats steeds beter. Maar ik begrijp dat soms breedte aankopen ook nodig zijn.
Ad 4. China en Azie ontwikkelingen

Verder zou ik niet weten waarom een TH niet zou kunnen werken. Het is toch normaal dat er mensen voor en tegen bepaalde besluiten zijn. Dan besluit je toch en ga je door geen probleem. En als je t helemaal niet ziet zitten met de richting waarop t gaat dan ga je weg. Wat is t probleem daarvan. Dennis B mag zeggen, als Keizer eruit dan ik weg. Hij mag zelfs boos zijn. Wil dat dan zeggen dat het TH niet functioneert. Volgens mij is dat niet zo!!

Ik hoop dat we met ten Hag weer een stap kunnen maken. Het zal moeten. Ik ken deze man echt niet (alleen van zijn tijd bij Utrecht). Laten we m steunen. Hij zal t vast nodig hebben en er komt hopelijk wat moois van!!
1 -1
BokkieBokstra
Toch wel erg, Blind ook een grote man uit de Ajax historie. Wordt ook afgemaakt. En zo zijn er velen. Heel onterecht.
3 -1
PetrusKeizer
"danny blind,wie kent hem niet
danny blind danny blind is n echte ajacied"

//en dan hebben dr hier n paar t over een scholletje
3 -1
Lagasj
En het dan vreemd vinden dat hij "scholletje" genoemd wordt. Glibberig visje.
Zeg dan vier jaar geleden dat je die constructie niks vindt.
Maar goed, een teken van karakterloosheid. Alsof we dat niet allang wisten.
1 -4
IkJijHijWijJullieZijnAjax
das niet helemaal waar. 4 landstitels en een finale Europa league.
jan vertonghen, eriksen, van min 22 miljoen naar 150 miljoen rijker.

wat wij nog tekort schieten is een goede trainer die weet hoe je een geweldig elftal kan bouwen met een gouden generatie, en die verstand heeft van meerdere tactieken en dit kan ook uitleggen aan een groep, wat zou het mooi zijn om juist nu van gaal te hebben als coach.


ik weet zeker dat als wij van gaal hadden gehad vorig jaar dat wij de EL hadden gewonnen, dat maakt het verschil tussen van gaal en Bosz. die stelt gewoon tete op ipv riedewald (basis kwaliteiten zijn veel lager bij riedewald) die weet weet ook dat shone het nivo niet aankon vanaf de 8e finale, die zet gewoon donny neer, en laat traore niet 27 wedstrijden in de basis met dat wisselvallige spel, maar gebruikt die 27 wedstrijden om kluivert beter te maken, zodat hij klaar is voor de EL finale.
2 -1
MosesD
De 4 titels hebben niks met de revolutie te maken.
1 -2
IkJijHijWijJullieZijnAjax
dan begrijp jij niet wat de revolutie inhield. het gaat niet alleen om stropdasjes en mooie praatjes. er is veel geld verdiend aan ajaxspelers, spelers die nooit een kans hadden gehad of minder hadden gespeeld zonder de revolutie van cruijff. dan had je mensen uit het zakenleven bij ajax gehad, had je minder oud ajacieden in de jeugdrondlopen. had je nu geen 150 mil op de bank gehad, 4 landstitels, en een el finale gespeeld met een 18 jarige jochies. onder het vorige bewind werd er alleen maar aangekocht en werden ajax talenten veel minder gebruikt.
2 -2
MosesD
Nee, jij begrijpt er weinig van. De revolutie daar lag vooral de focus op de opleiding. Niet voor niets zei JC regelmatig dat pas na 5 jaar de eerste resultaten te zien zouden zijn. Dus pas na de 4 kampioenschappen. Die elftallen bestonden vooral uit spelers uit de 'zogenaamd oude opleiding'.Daar is ook heel veel geld mee verdiend. Plus alle CL inkomsten. En wat je zegt in je slotzin klopt al helemaal niet. In 2011 werden we kampioen met 8 spelers uit de eigen jeugdopleiding. In de EL finale stonden er 4 in. Aankopen zijn steeds belangrijker geworden de laatste jaren (ook de verkoop ervan). De revolutie heeft volgens de aanhangers nooit echt een resultaat gehad, omdat ze eerst zogenaamde werden tegengewerkt en daarna vertrok Jonk en trok ook JC zijn handen er vanaf. Dat was in 2015, 4 jaar na het begin. De 5 jaar van JC hebben we nooit gehaald en dus kun je landstitels en een EL finale er absoluut niet aan ophangen.
1 0
Babangida83
Volgens mij drie dingen:
1) Ajax moest weer van Ajax worden
2) Het voetbal moest weer leidend worden in de organisatie
3) De jeugdopleiding moest weer de 'engine room' worden van de club

Zijn natuurlijk allemaal met elkaar verweven. Blijkbaar heb jij alleen het stukje van de jeugdopleiding meegekregen, maar dat is mijns inziens niet de kern. Wel het grootste project. De kern is dat het voetbal weer leidend werd. Hiervoor werd het TH opgericht en zijn er mensen met veel voetbalknowhow op strategische posities neergezet, ook juist in de directie (lees RvC en Algemeen directeur.) Zonder die verankering, zal de jeugdopleiding weer ondergesneeuwd raken.
0 0
MosesD
Je doet net alsof Ajax geen voetbalclub was. In 2011 werden we kampioen met 8 spelers uit de eigen jeugd in de basis. De jeugdopleiding van Ajax was en is wereldberoemd. Het was op directie niveau wat onrustig, maar ik zie niet dat het Ajax sportief gezien veel beter is gegaan. Natuurlijk de EL finale werd (met het nodige geluk, maar dat hoort erbij) gehaald, nationaal staan we al een tijd droog. En er wordt meer aangekocht. Dat vind ik prima, maar de zgn revolutie heeft niet gebracht wat veel ervan verwacht hadden.
0 0
kaashaas
Hij heedft wel de denny appel gewonnen
2 0
grannig mokum1
Lekker makkelijk om achteraf te zeggen het is mislukt
Maar heeft die dombo van blind wel geweten in die tijd wat ze gedaan hadden? Een Zooitje.., Dankzij overmars is mijn club weer financieel gezond en met fdb 4x achter elkaar kampioen geworden!! Dus BLIND SMOEL HOUDEN
5 -3
atalantanio
Bondscoach worden zonder ooit wat te hebben gepresteerd, je moet het maar kunnen.
4 -2
tonny
ach is hij ook weer wakker die slijmbal
4 -3
kaashaas
Hallo scholletje..
6 -3
geronimo
Dit vindt Blind natuurlijk wel lekker, hij is een van Gaal boy,
4 -1
Suarez16_
Suarez16_ haalt uit: 'Nooit geloofd in constructie Blind/hiddink.'
5 -1
trainerdv
Bestuurlijk kan je er toch nooit ene moer van snappen: Een Rvc, een directie, een bestuursraad, een TH, een groep aandeelhouders, een vereniging, het trainersgilde, de 5e colonne, Lucky Ajax. Allemaal even machtig en de enige die echt verantwoordelijk zijn, zijn de spelers... Zolang we geen sjeik hebben, vind het bestuurlijk allemaal prima. Het gekrakeel hoort bij Ajax en mensen zijn nooit echt weg. Grote kans dat Jonk binnenkort ineens weer opduikt.
2 -1
Mokum_32
Het gaat niet om de structuur maar om de juiste mensen. De structuur wat betreft het technische hart klopt gewoon alleen de poppetjes waren niet geschikt. Blind moet gewoon lekker zijn bek houden overal mislukt. Terecht dat cruijff hem weg wou hebben
1 -4
Ferd
Niet helemaal mee eens, dat de assistent van de hoofdtrainer de baas van dezelfde hoofdtrainer is klopt natuurlijk niet.

Een technisch hart met daarin een TD, hoofd opleidingen en de hoofdtrainer zou wel kunnen werken. Hoofdtrainer heeft een korte termijn visie, TD middellange termijn en hoofd opleidingen lange termijn, dan heb je alles gedekt.
2 0
grapje
Even goedkoop scoren.
4 -3
mcjc
Dit is ook waar Jonk voor vocht. Helaas werd dat door vele van de mat geveegd en werd hij ontslagen.
5 -3
Piejotter
Heb het al eerder gelezen dat de functies , taken niet geheel duidelijk waren verdeeld. Dan werkt de constructie niet. Als dat de opzet van Overmars was dan mag hij dit zich zeker aanrekenen.
Hopelijk heeft men daarvan geleerd en zullen de taken duidelijk zijn, zodat een ieder weet waar de ander voor staat. Zo werkt het in een bedrijf ook. Anders krijgt men een heleboel gedoe dat blijkt wel.
0 -2
V12
De Cruijff revolutie heeft Ajax kampioenschappen een bak geld en een Europacup finale gebracht. Iedereen wist en weet het beter maar successen zijn wel degelijk gehaald met de Cruijff filosofie. De talenten zijn groot in aantal en hoog van niveau. Echter nu Cruijff en zijn discipelen zijn verlaten komen de ratten weer uit hun holen. Als we niet terugkeren naar Cruijff keren we weer terug naar de ellende. Laten we daarnaast vooral niet vergeten hoeveel koppen er vroeger altijd rolden. Meer dan de afgelopen jaren. Jordi Cruijff, Wim Jonk en van 't Schip moeten het met hun drieën gaan doen. Ben echter bang dat teveel zogenaamde Ajacieden dit intern nooit zullen toestaan. Ajax is vooral Cruijff maar helaas iedereen vind zichzelf belangrijker dan hem.
3 -8
JC-Forever
Mooi gesproken. Ajax = JC-Forever
0 0
MosesD
De kampioenschappen zijn geen resultaat van de revolutie. Het vele geld is dankzij de CL en verkopen van eigen jeugd spelers die er al waren voor de revolutie.En natuurlijk enkele prima aan- en verkopen waaronder Milik en Sanchez.
6 -1
Bensco
Nog was die EL finale een resultaat van de revolutie. Cruijff had met het vertrek van Jonk allang zijn handen van Ajax afgetrokken. Men ziet een link tussen Bosz en Cruijff die nauwelijks bestaat. De 2 hebben ooit eens een paar uurtjes met elkaar gesproken en gelijk gaat iedereen er vanuit dat je een Cruijff dicipel bent.
3 -2
Champy
Zijn we niet vergeten waarom Cruijff op de eerste plaats het TH in het leven heeft geroepen? Er werd juist aangetoond dat de functie van een TD niet heeft gedeugd in de jaren voor de Revolutie, en dat de visie steeds verandert wanneer er een andere TD komt.

Wie zorgt nu voor de langetermijnvisie binnen de club? Juist, niemand meer. Ook een TD is uiteindelijk een passant. En als die TD straks vertrekt gaat VD Sar weer extern advies vragen, en komt ie uiteindelijk toch weer met z'n eigen ideeën.

Ajax heeft nu heel weinig knowhow over. De opleiding wordt gerund door Ouaali, en wie is zijn klankbord nu precies? Mensen vd vereniging en lucky Ajax?

Uiteindelijk moet de directie de knopen doorhakken als er beslissingen genomen moeten worden, maar er moet een orgaan binnen de club zijn die de rode lijn bewaakt en die is er niet. Ook moeten de verantwoordelijkheden vd personen in zo'n orgaan duidelijk omschreven worden zodat er geen vergissingen en irritaties optreden.

Er zit geen technische man in de RvC, Overmars heeft nu alle technische macht in handen. Het is gewoon een enorm probleem dat er slechts 1 man binnen de club alles voor het zeggen heeft op het gebied van het voetbal. Alles valt of staat met zijn ingevingen. Overmars is slechts de tijdelijke bezetter van de functie.

Nu moet ik ook wel zeggen dat het zeer uitzonderlijk is dat de traditionele top 3 tegelijkertijd een TD in dienst hebben die allemaal minimaal 5 jaar in dienst zijn.
6 -2
Erik87
Je mag helpen om mijn geheugen op te frissen, maar volgens mij is in de organisatiestructuur helemaal niets gedwarsboomd alleen de poppetjes.
Blind heeft het over de organisatiestructuur en dat blijkt niet te werken omdat de verantwoordelijkheden te vaag zijn belegd. En de of de organisatiestructuur goed is is niet afhankelijk of poppetjes het goed uitvoeren. Met bijv ling was die structuur even vaag geweest.
Misschien dat jij het vergeten bent maar vd Sar is opgeleid op de Cruijff academie. Hij moet alle wijsheid die Cruijff verwacht van een dergelijke functionaris dus verkregen hebben, anders was hij daar niet geslaagd.
4 -2
Champy
Daarom zei ik ook dat de regels niet duidelijk omschreven zijn. Dat is bv wel gedaan voor de directieleden zoals elk bedrijf, maar voor zo'n nieuwe functie is dat niet gebeurd. Daar had Jonk destijds ook sterk op aangedrongen, maar er gebeurde niets.

Tja, Van Der Sar is gewoon een vaag project geweest, maar weten wij veel. Als Ajax over 10 jaar een stabiele Europese subtopper is, was dat wel een megazet geweest. Dat is net zoals bitcoins denk ik dan maar.
0 0
Redrum
1 visie als club zijnde, 1 duidelijke taak per persoon en dan komt alles goed.
3 0
Bjorn
Blind is er nog steeds niet overheen dat hij het verkeerde wiel een keer heeft gekozen.
8 -2
Robinjo1988
De enige waarvan ik niet wist wat hij precies deed was Bergkamp. De rest had gewoon een functie.

Een TH kan heel goed werken als de mensen het belang van het club boven zichzelf verkiezen.
6 -1
Horrontelli
Wraakgevoelens bij Schol.
2 -8
Vlieske
Dit riepen jonk en ling jaren geleden al. Gelukkig functioneer jij wel overal de heer blind.
5 -3
Dubbelvla
Blind heeft na zijn spelers-carierre letterlijk nooit iets indrukwekkends gepresteerd, dus ik vraag me af hoeveel waarde ik moet hechten aan dit bericht.
6 -3
Warrior
En wie van het technisch hart heeft dat wel? Cruijff ging er zo maar van uit dat jongens, die zo'n functie nooit bekleed hebben, dat zo maar even zouden gaan doen.
0 0
PeterVKV
ff googelen zou ik zeggen.
0 0
Ozymandias
Blind heeft gelijk dat het technische hart niet goed heeft gefunctioneerd omdat de rolverdeling onduidelijk was. Toch ben ik blij dat Blind toen geen technisch directeur van Ajax is geworden (met Van Gaal als algemeen directeur) want Blind heeft al keer op keer bewezen ongeschikt te zijn voor een technische baan bij Ajax. Als hoofd jeugdopleiding stuurde hij meer grote talenten weg dan er in het eerste debuteerde, als hoofdtrainer speelde Ajax het slechtste voetbal van deze eeuw en als technisch manager werden er vooral matige spelers aangetrokken.
5 -2
martin1234
Peter Bosz ging weg toen hij een goede aanbieding kreeg, daarna begon hij te vertellen dat er conflicten waren. Het laatste zal heus wel iets met zijn keuze te maken hebben gehad, best. Maar in eerste instantie zag hij gewoon een mooie trein waar hij op dacht te springen.
4 -6
PJK54
Volgens mij heeft hij zelf aangegeven diverse gesprekken te hebben gevoerd over zijn assistenten maar daar was het TH toen doof voor ja en toen kwam die trein en weg was hij.
1 0
wt4ajax
Modder gooien van het scholletje dat er terecht uitgewerkt werd door Cruijff.
12 -4
Duif63
Waarom? Dat hele TH is toch een aanfluiting geweest. Heeft totaal niet gefunctioneerd en ons prijzen en goede spelers gekost. Pas nu komen ze binnen Ajax ook tot dat inzicht. Beetje laat , dat wel
3 -3
wt4ajax
Als je hebt opgelet weet je ook dat het plan Cruijff nooit volledig is gevolgd, teveel Judassen.
2 -1
gi0vanni
Het probleem was niet het plan maar dat het NIET werd uitgevoerd op Jonk en een aantal trainers na.
3 -1
Ajax#1900
Mwa, het plan hoeft ook niet direct perfect zijn geweest natuurlijk. Het is een combinatie van factoren denk ik.
0 0