De Ridder ziet zwakheden in defensie Ajax

JesseTH, 08-12-2017 om 23:08, 3938 views, NOS |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Daniël de Ridder ziet, in aanloop naar de topper tussen Ajax en PSV van aankomende zondag, enkele zwakke plekken in defensief opzicht bij de ploeg van Marcel Keizer. De vraag rijst nu of de oefenmeester met een drie- of viermansverdediging moet gaan spelen.

De oud-Ajacied zelf verwacht een 4-3-3 formatie van de kant van Ajax, waar het een week geleden met drie verdedigers niet vlotte. 'Keizer heeft het vorige week tegen FC Twente ook gedaan en dat is niet goed uitgepakt. Tegen PSV speel je tegen de beste aanvallers van de competitie, als je kijkt naar de topscorers. De zwakte bij Ajax is de laatste weken ook een beetje de spelhervatting, met ballen door de lucht.'

De Ridder ziet de dode spelsituaties niet als enige zwakte van de Amsterdammers in verdedigend opzicht, zo laat hij blijken in de studio bij NOS Studio Voetbal. 'Ajax heeft dit seizoen ook last gehad van wendbare spelers. Matthijs de Ligt en Maximilian Wöber, dat zijn goede verdedigers, maar geen wendbare spelers en die houden niet van spelers die de diepte achter de verdediging bestrijken. Dan moeten ze uit gaan stappen en om gaan draaien, dat vinden ze niet prettig.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Web
Ik hoop dit. Veltman- de Ligt - Wober - Bakker.
Ik hoop niet dat Keizer alles weer door elkaar gooit.
Natuurlijk is Bakker een risico, maar ik heb wel vertrouwen in hem
Orejuela kan mij nog niet overtuigen, zou ik morgen niet uit proberen.
0 0
arigold
Dit kan toch niet waar zijn?

http://www.telegraaf.nl/nieuws/1411130/complimenten-voor-fc-twente-en-arbiter-higler
0 -1
blava
Verdediging is niet zwak maar het niet meeverdedigen door Ziyech en het geringe loopvermogen van Schone zijn er de oorzaak van. Schone en de counters van PSV morgen, ik kan niet wachten.
1 0
gras
Ah. Dus Ziyech krijgt nu ook de schuld van de slechte verdediging. We moesten er even op wachten. Wanneer kom je met het verwijt dat door Ziyech het buitenlands beleid van Trump zo'n rotzooi is?
1 0
blava
Ach als een middenvelder zijn verdedigende taken maar half uitvoert heb je een groot probleem. Kijk maar eens goed naar de uitwedstrijd tegen Twente uit.
Ziyech heeft m.i. een groot probleem. Hij kan verschrikkelijk goed voetballen maar maakt er elke wedstrijd een rotzooi van. Hij zal niet uitgefloten worden als hij gewoon doet wat hij moet doen. Nu sjokt hij terug naar eigen helft. In feite moet hij zichzelf opnieuw uitvinden want met deze benadering verdwaalt hij.

Keizer zou hem niet motiveren. Een goede profvoetballer presteert ongeacht trainer. Ziyech moet wakker worden. Supporters herkennen dat. Hij kan veel beter.
0 0