Endt: 'Niet eerlijk om Younes af te schrijven'

giobelloni, 06-12-2017 om 12:40, 4397 views, Voetbalzone | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

David Endt vindt dat Ajax-supporters Amin Younes niet zomaar af mogen schrijven. Dat vertelt hij in een interview met Omnisport op Voetbalzone. De 24-jarige Duitser kent op dit moment een moeilijke periode en zag Justin Kluivert goed voor hem invallen.

'Hij heeft inderdaad niet goed gepresteerd dit seizoen, maar dat had zijn redenen', begint de oud-teammanger van Ajax. 'Hij heeft een slechte voorbereiding gehad en lang doorgespeeld bij het Duitse nationale elftal. Maar vorig jaar speelde hij zeer acceptabel. Younes kon toen het verschil maken in Europa met zijn dribbels en met zijn acties.'

'Daarom vind ik het niet eerlijk ten opzichte van hem om hem af te schrijven, dat is 'not done'. Misschien is hij kwalitatief minder dan Kluivert, maar Younes heeft altijd zijn best gedaan voor het team en op zijn volle vermogen gespeeld.' Daarnaast denkt Endt ook dat concurrent Kluivert zijn niveau van tegen Roda niet altijd vast kan bijven houden. 'En Younes is toch een betrouwbare speler, ondanks het missen van de vorm op dit moment.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
brullie
Het is ook niet zomaar David...als je had opgelet dan gaat het al meer dan een seizoen klote!...die paar bevliegingen zijn te karig...klaar....
0 0
gdwa
Duidelijk praat van een niet-voetballer. Younes heeft meer slechte dan goede wedstrijden gespeeld.
Dan hoor je niet in Ajax1!!!!!
1 0
Oliveira
In dit geheel kan ik niet duidelijk herleiden waarom Younes van meer waarde is. Endt zegt het zelf: Dit seizoen heeft hij een lastige seizoen. Het is aan Younes zelf om te bewijzen dat hij wel wilt en kan, het is niet aan de supporter om daar iets over te zeggen dit heeft hij volledig zelf in de hand. Op dit moment doet Kluivert het heel behoorlijk, het is voor Younes wachten tot dat hij weer wordt gekozen boven Kluivert of tot dat Kluivert minder gaat speler, al zie ik dat niet snel gebeuren.
0 0
10Sneijder10
"Younes kon het verschil maken in Europa"

Heb ik wat gemist?

"Misschien is hij kwalitatief minder dan Kluivert, maar Younes heeft altijd zijn best gedaan voor het team en op zijn volle vermogen gespeeld"

En dat is een reden om....? hem niet af te schrijven??
Wat een stom gewauwel is dit. Younes loopt er bij als een sterspeler/vedette terwijl hij 0,0000000 rendement heeft. Mag wel eens in de spiegel kijken ipv onverschillig doen tegenover teamgenoten.
1 -1
Rentokill
"Heb ik wat gemist?"
Je hebt heel wat gemist. Younes gaat altijd de actie aan. Door die actie moeten verdedigers aan de bak in plaats rustig afdekken moeten ze iemand tegen zien te houden die hen voorbij probeert te komen ipv dat hij de bal doorspeelt. Hierdoor trek je de verdediging uit elkaar waardoor anderen de vruchten daarvan kunnen plukken. Maar die meerwaarde is niet altijd even zichtbaar. Zichtbaarder is wanneer deze acties mislukken of dat er een doelpoging niet slaagt. Ziyech idem. Supporters zien liever een risicoloze speler die af en toe iets goed doet dan een creatieve speler die vaker de bal kwijtraakt maar ook vaker iets teweegbrengt.
0 -1
Web
Jij ziet in iedergeval meer dan ik. Ja hij zoekt zijn man op. En komt hem ook voorbij. En dan? Weet hij het niet meer. Totaal het overzicht kwijt, ook kun je hem nooit in de diepte aan spelen.

Ik zie het niet, wie plukt de vruchten van zijn gedribbeld?
De spits? Echt niet
Linkshalf? Echt niet.

Maar het punt dat jij Ziyech verdedigd zegt genoeg. Hij is de man met de meeste potentie. Constant bal verlies , ja soms iets geniaals. Jij vind dit genoeg?
1 0
MSwertz92
Younes verneukt het zelf altijd na zijn actie, slap schot, kut pass of hij dribbelt zich daarna wel vast, leuk dat hij een goeie actie in huis heeft maar wat daarna komt is 99 van de 100 keer kut.
1 0
31xAjax
Ik schrijf Younes ook niet zomaar af.........maar ik schrijf hem wel af....
1 0
Joseph
Haha, Younes is inderdaad betrouwbaar, daar weet je zeker wat je krijgt, geen goals en geen assists.

Is alleen interessant als een team zich volledig in laat zakken, maar Ajax is dit jaar zo slecht, daar is dit jaar helemaal geen sprake van.
2 0
NouridolbergNeres34
Betrouwbaar in het missen van kansen ja. Vorig jaar was het op een paar potjes na ook niks. Verkopen in de winter zijn vervanger is al gehaald.

Weetje wat niet eerlijk is david, dat kluivert zolang heeft moeten banken voor de falende younes.
8 0
Wereld
Amin is onze strijder, hij komt er wel weer bovenop.
Als hij niet uitgefloten wordt!
Waarschijnlijk wordt hij op korte termijn verkocht, zonde.
Toch geen 'Duitse Mister Ajax'.
0 -7
Dennis1964
Wij zijn Ajax supporters en bij ons heb je een houdbaarheid van een jaar. Daarna fluiten we jou uit en mag je oprotten. Iedereen wil toch bij Ajax voetballen. Kortom de slechtste supporters op deze aardbol!!!!!!!!
1 -6
Knalpot
Je bent nog vrij schappelijk met een jaar, ik zie ze met minder al het ravijn in worden gefloten.
0 0
RoodWit
Kom op Endt , wees eens realistisch.
4 0
godenzonenssuper
Geen onmogelijke dingen eisen van deze zwever.
2 0
Labrador
Het is geen liefdadigheids instelling. Wij zijn Ajax en de beste moeten spelen. Klaar.
5 0
Nabil
Eens.
We zijn een voetbalclub, geen vriendenteam.
1 0
ppierce34
Helemaal mee eens, daarbij ook nog het feit hoe hij zich gedraagt richting zijn medespelers.. Altijd mopperend en een verongelijkte blik als hij weer eens een rukpot tegen de VVV's van deze wereld aflevert. Irriteer me daar mateloos aan in de Arena
3 0
ppierce34
erger* me
2 0
Lagasj
Dat afgeschreven zijn herken je zeker wel.
That's life.
3 0
Redrum
Je hebt gelijk David, als we hem tot het eind van het seizoen laten spelen scoort hij heus wel een keer.
2 0
daancruijff14
Dat betwijfel ik
0 0
Sunstridr
Eerlijk gezegt niet mee eens, laatste jaar was hij niet acceptabel, maar omdat Ajax goed in de Europa league deden denken mensen dat hij beter was.
Hij heeft de problemen van iemand soals Robben zonder de rendement die je daar bij moet hebben.
Ik moet blijkbaar terug kijken al de Ajax wedstrijden waar Younes in speelde, want zo ver dat ik kan zien, zit hij bijna te slaapen, als de ball niet dichtbij hem is.

Kan misschien wel een aardige person zijn maar wij hadden de 10 of zo miljoen moeten neemen van Torino.
2 0
theflyingdutchm
1ste seizoen was goed. 2de seizoen gingen teams zich op hem instellen waardoor hij geen rendement meer haalde. Dit resulteerde in een vorm dip waar hij niet meer uitkomt omdat de teams juist op hem ingesteld zijn en weten wat hij doet.

Als Younes maximaal wil profiteren van zijn voetbaltalent dan wordt hij een clubhopper. Elk seizoen 1 andere club in een ander land.
1 0
Ruff Rhythim
Na drie jaar hoegenaamd geen positieve ontwikkeling te hebben doorgemaakt heeft zo'n beoordeling totaal niets met eerlijkheid te maken.

De beoordeling gaat niet alleen over het feit dat ie dit seizoen geen/weinig vakantie heeft gehad, maar over de gehele periode.
1 0
Middenweg401
Nee, waarom iemand direct al afschrijven na zijn eerste 100 slechte potjes?
7 0
Leviathan
HAHA zomaar nog wel. Ik erger me al 1.5 seizoen dood aan Younes.
6 0
Minsc
Heel betrouwbare speler, die Younes. Je weet van te voren dat hij niet gaat scoren, heel betrouwbaar.
6 0
Bensco
Een aankoop moet er staan en niet na 2,5 seizoen nog zoekende zijn naar zijn vorm. Dan hoor je een dragende speler te zijn ipv eigen spelers in de weg te zitten. Als vermoeidheid echt de reden is voor zijn slechte vorm moet die ook bedanken voor het Duitse elftal en rust nemen maar dat doet die ook niet. Wat mij betreft heeft Kluivert hem voorbij gestreefd in de rangorde.
2 0
ajaxinho
Younes is de ideale invaller.
Wanneer de verdedigers achteruit lopen uit vermoeidheid.
Zo maakte hij die winnende treffer tegen Schalke.

Kluivert heeft een streepje voor omdat hij verdedigers ook in verwarring brengt zonder bal.
0 -3
Knalpot
Dat Kluivert een streepje voor heeft moeten we ook nog maar over een langere periode zien.
0 0
echtgras
Younes heeft maar 1 of 2x ingevallen dus om nou gelijk te zeggen het is de ideale invaller gaat wel erg ver. Maar liever invaller dan basisspeler, dat wel.
0 0
echtgras
Viergever maakte de 'winnende' goal waardoor we doorgingen... Die van Younes was prettig omdat het toen echt klaar was maar de echte credits gaan naar Viergever
0 0
Leviathan
De ideale aanvaller scoort veel of brengt de rest in stelling hoe ie het doet maakt dan ook niet meer uit. Patrick Kluivert Huntelaar en Suarez zijn 3 totaal verschillende spitsen die het elk op hun eigen manier fantastisch invulde door rendement.. Dat is het enige dat telt en eigenlijk altijd zou moeten tellen.. Verdedigers bezig houden etc benoem je alleen als iemand niet scoort
1 0
godenzoon92
@AS waarom staan er totaal irrelevante AT5 artikelen onder het kopje "bekijk ook"?
Houdt de site op zijn minst voetbal gerelateerd. Wat kan iemand het hier boeien wat een of ander GTST-acteurtje vindt of doet?
0 0
RaynoFischer
Europees had hij een paar goeie wedstrijden, maar in de Eredivisie was het ook 10x niks met maar 3 goals in het hele seizoen.
Hij doet zijn best wel, maar dat deden Sigthorsson, Fischer etc. ook
1 0